Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Hogyan éld túl a zaklatást?

2017. április 28. - Juhász.Gábor

_63f28eee-8083-11e5-ba56-8cfa9414553d.JPG

A napokban coming outolt az egyik kedvenc youtuberem, Szente Krisztián. Ahogy azt már korábban megbeszéltük, coming outolni nem csak melegként lehet. Krisztián egy nagyon érzékeny, és a társadalom jelentős részét érintő témában mondta el saját élményeit.

A zaklatás, mely a fizikai világból egyre inkább áttolódik a kibertérbe, egy óriási probléma, ami a társadalomi elvárásoktól kicsit is eltérő embereket fokozottan érinti. Mindenki nagyon jól tudja, hogy nem kell melegnek, zsidónak vagy liberálisnak lenned ahhoz, hogy tartós és intenzív baszogatásban részesülj. Bőven elég, ha nem tökéletes a külsőd, ha nincs elég pénzed, hogy a legújabb divat szerint, a legmenőbb kütyükkel a kezedben járkálj, sokszor pedig még csak indok sem kell.

Az online zaklatás áldozatai leginkább a fiatal generáció tagjai, hiszen ők képviseltetik magukat a legnagyobb számban az interneten. Ahogy azt Kritsztián is elmondja, itt aztán vége hossza nincsen a fanyalgó, gyűlölködő, fenyegető kommenteknek. És mindegy, hogy aktív youtuber vagy, vagy csupán egy mezei facebook felhasználó, a trollkodások bárhol megtalálnak. Ezek még egy felnőtt embert is képesek kikészíteni, nemhogy egy tinit, aki lelkileg még sokkal sebezhetőbb. Mivel Krisztiánnak is bőven kijutott a “jóból”, az eddigi tapasztalatait összevetve próbál meg tanácsot adni azoknak, akik az online térben igyekeznek (minden túlzás nélkül) túlélni.

Mi, itt a Melegedőn szintén tudjuk milyen, amikor nem kívánatos személynek kiáltanak ki, és fenyegetésből is kaptunk már jó vastagon. Természetesen, mi már akkor is tisztában voltunk vele, hogy ez egy ilyen szakma, amikor belevágtunk, úgyhogy leginkább a pozitív, hálás kommentek értek bennünket váratlanul. :) Óriási előny továbbá, hogy többen készítjük a blogot, és a gyűlölködő kommenteken való közös röhögés egy szuper program a számunkra. Ha egyedüli buzibloggerként kellene szembenéznem az internet mocskával, akkor lehetséges, hogy már nekem is bele tört volna a bicskám. 

Szóval amellett, hogy csupán megerősíteni tudom Kritsztián tanácsát, miszerint nem kell beszarni a trolloktól, akiknek csupán az az egy céljuk van, hogy ugyanolyan nyomorulttá tegyenek titeket, mint amilyenek ők maguk. Valahányszor egy fröcsögő, gyalázkodó, fenyegető hozzászólásba botlasz, mindig jusson az eszedbe, hogy milyen szar lehet olyan embernek lenni, aki ezt a mocskot képes képernyőre vetni. Az ilyen szánalmas alakokat pedig legfeljebb sajnálni lehet, megijedni tőlük viszont teljesen alaptalan. 

Egyébként pedig, az internetes zaklatás éppúgy bűncselekmény, mint a fizikai, szóval bátran tegyetek feljelentést. Akinek az a hobbija, hogy “másokat megfélemlítsen” illetve “rendszeresen vagy tartósan háborgasson” azt a Büntető Törvénykönyv egy év szabadságvesztéssel díjazza (Btk. 222. §). Ha személyi vagy életellenes bántalmazással fenyegeti, pl.: “Kinyírlak a családoddal együtt te rohad buzi!” ez már két év szabadságvesztés. Szóval akinek ez megér ennyit, az próbálkozzon bátran továbbra is.

Ha esetleg olyan fiatal vagy, akit nem csak az interneten, hanem az iskolában is bántalmaznak, akkor fordulj bizalommal a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz. Biztosan fognak tudni neked segíteni. 

Legyetek bátrak, mutassátok meg magatokat, legyetek büszkék a teljesítményetekre, és ne hagyjátok, hogy mások irigységből, butaságból, vagy gonoszságból kedveteket szegjék!

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr8212459901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.04.28. 10:08:15

Leírhattad volna, hogy miben "bújt elő" ez a Szente-gyerek...

Ratyi Manó 2017.05.14. 20:24:18

buzulni csak pontossan, szépen,
ahogy a lófasz jár a bélben

Ratyi Manó 2017.05.14. 20:26:18

Legyetek bátrak, mutassátok meg valagatokat, legyetek büszkék a teljesítményetekre, és ne hagyjátok, hogy mások irigységből, butaságból, vagy gonoszságból seggeteket szegjék!

Ratyi Manó 2017.05.14. 20:27:19

Legyetek bátrak, mutassátok meg valagatokat, legyetek büszkék a teljesítményetekre, és ne hagyjátok, hogy mások irigységből, butaságból, vagy gonoszságból seggeteket szegjék!
süti beállítások módosítása