Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Óvszer-automaták az iskolákban? - Igen!

2016. augusztus 18. - Juhász.Gábor

 Most álljunk meg egy pillanatra, és mindenki emlékezzen vissza arra, mikor találkozott életében először óvszerrel!

Megvan? Gondolom mindenki a nászéjszakáján, de legalábbis 18 éves kora után.

Neeem? Hát, meg vagyok döbbenve!

Most, hogy ez megvolt, nézzük meg, mi kavarta fel megint a fiatalok szexuális felvilágosítása körüli állóvizet.

Langmár Bettina, a  Love Info elnevezésű, szexuális felvilágosítást nyújtó mobilalkalmazás tulajdonosa azt szeretné, ha az igazgatók engedélyeznék a diákoknak szánt óvszer-automaták telepítését az iskolákban.

Mint minden előremutató, és a diákok érdekeit szolgáló ötletnek, természetesen ennek is nyomban rengeteg ellenzője akadt. Több igazgató azt nyilatkozta, nem tartják helyesnek, hogy egyesek be akarják vinni a szexet az iskolákba, és úgy gondolják, az automaták csak jobban ösztönöznék a diákokat, hogy szexuális életet éljenek. Különben is, mi történne, ha alsó tagozatos gyerekek találkoznának az automatákkal? Ki tudja, milyen hatással lenne ez rájuk.

Taps!
 

Kedves iskolaigazgatók, hamarosan el fogok nektek árulni egy titkot. De előtte emlékezzünk megy egy pár évvel ezelőtti hírről.

6ogpfimgoyeidkiks-1024x576.jpg

A fenti képet az egyik vásárló lőtte a Fény utcai CBA üzletben. Mikor megkérdezte a pénztárost, mégis milyen szexuális segédeszközöket árulnak a boltban, azt a választ kapta, hogy a tiltás természetesen az óvszerre vonatkozik. Ebből aztán kisebb botrány lett, mivel sokan nem értették, az üzletlánc milyen alapon tagadja meg a fiataloktól a fogamzásgátló eszköz megvásárlását.

Később a CBA kommunikációs igazgatója tisztázta, hogy csupán “félreértésről” van szó, és természetesen mindenki vásárolhat náluk óvszert. Addigra viszont kiderült, hogy egyáltalán nem egyedi esetről van szó. Sorban érkeztek a beszámolók a többi üzletlánccal kapcsolatban is, ahol a pénztárnál elkérik a személyi igazolványokat, és ha az illető nem múlt el 18, akkor visszarakatják vele az óvszert a polcra.

Az egyik ilyen ügy kapcsán a Tesco sajtós azt nyilatkozta: “Kétféle ilyen típusú terméket különböztetünk meg, az egyik, amit úgy nevez a szaknyelv, hogy szexuális segédeszköz, ezek közül egyes áruházainkban síkosítót árulunk, ezt tilos eladni 18 év alattiaknak. A másik a fogamzásgátló eszköz, mint például az óvszer, amit természetesen el lehet adni 18 év alattiaknak. A rendszerünk olyan, hogy a vonalkód alapján a pénztárgép jelzi a pénztárosnak, hogy igazolnia kell-e a vásárlónak, elmúlt-e 18 éves." Azt is elmondta, hogy pénztárosaiknak külön képzéseket tartanak a további esetek elkerülésére érdekében.

Számomra rejtély, hogy miért kell személyi egy tubus síkosítóhoz (ez olyan, mintha cigit szabadon lehetne venni, gyufát és öngyújtót viszont csak igazolvánnyal), az viszont tény, hogy sok fiatal akkor sem mer üzletben óvszert vásárolni, ha az egyébként jogában állna.

A szakemberek pontosan ezért javasolják óvszer-automaták telepítését, hiszen abból anonim módon, szégyenérzet nélkül tudnának a fiatalok gumihoz jutni. Tehát az elgondolás nem újdonság, olyannyira, hogy 2005-ben, az akkori MSZP kormány már egyszer felvetette, hogy gimnáziumok és kollégiumok férfi mosdóiba telepített automatákkal csökkentsék a kamasz lányok terhességmegszakításainak magas számát. Akkor száz iskolából öt (5!) volt hajlandó részt venni a programban.

ba20160810_7162_grid2_fekvo_lead.jpgÍgy nézne ki az iskolákba képzelt óvszer-automata. Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

 És most, ahogy ígértem, kedves igazgatók és önjelölt erkölcscsőszök, íme a titok, amit ezennel szeretnék veletek megosztani:

A diákok szexelnek. 18 év alatt is. Óvszerrel vagy anélkül. Ha rajtatok múlik, akkor inkább anélkül. Már a serdülés előtt állók is nagyon jól tudják, hogy a gyereket nem a gólya hozza, ahogy azt is, hogy a fütyi nem csak pisilésre való.

Emlékszem, hatodik osztályos voltam (11-12 éves), amikor az egyik fiú azzal dicsekedett, hogy kicsempészett egy óvszert a szülei éjjeliszekrényéből. A következő szünetben három haverjával fel is próbálták a gumit a fiúvécében, sorban egymás után. És akkor hol volt még az internet?

Szóval, aki ma az alsó tagozatosok lelki világát félti az óvszer-automatáktól, annak megsimogatnám a buksiját. 

Jó, de mégis miért olyan nagy kaland, ha a diákok nem jutnak gumihoz? Amúgy sem kéne még nekik szexelniük!

Márpedig szexelnek. Ez mindig is így volt. Még akkor is, amikor fiúk és lányok külön iskolákba jártak. Csak ott legalább a teherbeeséstől nem kellett tartaniuk.

Hála a színvonaltalan és elavult iskolai felvilágosító rendszerünknek (ami külön megérne egy misét), a fiatalokban döbbenetes téveszmék élnek a szexualitással kapcsolatban. Aki érez magában lelkierőt, az itt kedvére szemezgethet közülük.

Az, hogy “szűzen nem lehet teherbe esni” vagy hogy “betegségeket csak a buzik kaphatnak el egymástól” csupán két átlagos példa a sok közül. Most képzeljük el, hogy valaki ilyen háttértudással kezd el szexuális életet élni.

unnamed_1.jpgA szexuális felvilágosítás jelenlegi színvonala.

 Ezek után minden józan eszű ember beláthatja, hogy az iskolai óveszer-automaták telepítése nem csak lehetőség kellene, hogy legyen, hanem kötelező érvényű! Amit persze nem ártana megtámogatni egy hozzáértők által összerakott felvilágosító kampánnyal.

Teljes mértékben támogatjuk Langmár Bettina elképzeléseit, és kívánunk sok kitartást ahhoz, hogy sikeresen meg tudja valósítani azokat!

J. Gábor

1469905116_facebook.pngMelegedő - Facebookon is! Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/melegedokozosseg

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr3710423734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2016.08.19. 07:22:12

A prüdéria résszel egyetértek (mármint hogy hülyeség tiltani az automatát), abban viszont nem vagyok biztos, hogy valóban szükség van-e rá. Jó lenne erről valami felmérés, amire lehetne hivatkozni, hog y hány nemkívánt terhesség/nemi betegség lehetett volna megelőzhető.

Azt gondolom, hogy egy hiperben szégyenérzet nélkül megveszik már a diákok az óvszert, főleg ahol önkiszolgáló pénztár is van. Ellenben a kormány milyen jó kis közbeszerzést csinálhatna ebből is... :D

Netuddki. 2016.08.19. 08:43:25

Felvilágosítás kell nem automata. Ami mellesleg jó üzlet lehet. 200Ft-ért árulni az 50Ft-os kotont...

scavengario 2016.08.19. 09:14:25

9 évig tanítottam szakközép- és szakiskolában, mint informatika-matematika szakos (férfi) tanár. Meghallgattam a gyerekeket, néha beszélgettünk ilyen-olyan témákról (drog, alkohol, cigi, szex) és el mertem mondani tinikorom tévedéseit, őszinte voltam velük. Ha már az osztályfőnökök szartak az egészre és osztályfőnöki órán nem beszélgettek a tanulókkal. Így engem szerettek, mertek tőlem kérdezni. A lányok is rendszeresen tőlem kérdeztek, nem a nőkollégámtól, mert az már ott megakadt volna, hogy lefeküdtek a tanulók a barátjukkal. Én nem nevettem ki őket, ha butaságot is kérdeztek, nem botránkoztam meg, csak meghallgattam őket és a lehető legjobb tudásom szerint válaszoltam. Előfordult, hogy valamiről nekem is hiányos információim voltak, akkor azt is elmondtam.
Az a baj a magyar oktatással, hogy sokan vagy konzervatívok és/vagy lenéznek a tanulókra és/vagy nem is igazán érdekli a gyerek sorsa. Akitől meg lehetne kérdezni, azon nem látszik, "nem elég laza". El kell nyerni a gyerek bizalmát, ami nem könnyű, főleg ennyi teher mellett.

scavengario 2016.08.19. 09:15:45

@Tibi !: Felvilágosítás kell ÉS automata. Vagy megbeszélni velük, hogy igenis merjenek óvszert venni a boltban. Beszélgetni velük, hogy nem olyan ciki, mint amilyennek gondolják. Kicsit feloldani bennük a gátlásokat.
süti beállítások módosítása