Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Budapest Pride 2017 - Élménybeszámoló

2017. július 09. - Juhász.Gábor

721rqrscuw7j12wh1s.jpegFotó: 444.hu

Nos, kedves blogolvasók, szombaton egy igazán rendhagyó felvonulás zajlott Budapesten. Nekem, mint résztvevőnek, az volt a benyomásom, hogy az idei Pride-ot a mesebeli Okos lány szervezte: Szabad is volt, meg nem is, volt is kordon, meg nem is, voltak is ellentüntetők, meg nem is, és így tovább. De most akkor jöjjön egy részletesebb beszámoló azoknak, akik nem tudtak eljönni, meg azoknak, akik utálják a melegfelvonulást, de úgy is mindent elolvasnak, ami azzal kapcsolatos.

Tovább

Lehet valaki meleg anélkül, hogy aktivista lenne?

pride_1_1.jpgBudapest Pride Felvonulás 2016. Fotó: Davda Bereznai

Nyakunkon a Pride. Természetes, hogy ilyenkor a média is jobban rápörög a meleg témára, mindkét oldal a maga módján. Eredetileg én is egy Pride-os cikkel készültem volna nektek, amiben leírtam volna, milyen szuper dolog a felvonulás, gyertek minél többen, tök jó lesz, stb. Aztán mégsem így lett. Idén ugyanis olyan események történtek, amik nemcsak a Pride-dal kapcsolatban ingatták meg a nézeteimet, hanem általános értékválságba sodortak. Az elmúlt pár napban nagyon sokat gondolkoztam a melegség megélésén, az aktivizmuson, a hazai civil mozgalmakon, és magán a Melegedő blogon is.

Kiket képviselnek a melegszervezetek? Aki melegként nem kér a melegközösségből, az rossz ember? Tényleg jó irány az, amerre a melegmozgalom jelenleg tart? Ezeket a kérdéseket fogjuk a továbbiakban körbejárni.

Tovább

Miért menj ki a Pride-ra?

pride_4.jpg

Sokáig gondolkodtam, mit lehetne írni a Pride hetére, és bevallom, mindent elcsépeltnek vagy túlzónak találtam.
Már mindent leírtak a témában, és sokan, sok helyen vitatkoztak a melegfelvonulás létjogosultságáról, valamint arról is, hogy kellenek-e kordonok vagy sem.

Most csak annyit szeretnék, hogy aki vacillál azon, kimenjen-e, vigye-e a gyereket, menjen-e tojást dobálni, vagy bekiabálni a köcsögöknek, az inkább gondolkozzon el egy pillanatra, ő vajon szeretne-e egy olyan világban élni, ahol azokat, akik nem férnek bele abba a bizonyos dobozba, arra kényszerítik, hogy feladják magukat és megfeleljenek mások elvárásainak.

Ezért megkérdeztem azokat, akik elmennek, vagy már többször is voltak a Pride-on, hogy miért kell, miért jó, és nekik miről szól ez a felvonulás.

Tovább

HPV a csendes gyilkos - Mert tudnod kell róla!

hpv.jpg

Ma kaptam meg a hírt, amire két évet kellett várnom. Gyógyultnak minősítettek, így mostantól igyekszem nem azzal a tudattal ébredni nap mint nap, hogy újra szembe kell néznem a rákkal.
Két évvel ezelőtt egy márciusi napon, az éves nőgyógyászati rákszűrésem után csörgött a telefonom, és az orvosom halk hangon közölte, hogy kisebb beavatkozásra lesz szükség, mert a leleteim szerint a méhnyakrák kezdeti stádiumában vagyok.
A világom kifordult a sarkaiból, és napokig csak lézengtem a saját életemben. Senkinek nem kívánom, hogy átélje, milyen szembenézni valamivel, ami ennyire ijesztő és sokkoló, és amire semmilyen befolyása nincs. Csak fohászkodni és reménykedni tud, ami ebben az esetben vajmi kevés.
Azon kevesek közé tartozom, akik az éves szűrés ellenére, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag mégis eljutottak idáig, de legalább még időben sikerült felfedezni a bajt, és mára talán azt mondhatom, túl vagyok rajta.
Ezért tartom fontosnak, hogy mindenki tisztában legyen a veszélyekkel és azzal, hogy igenis tehet ellene, és a mai szűrővizsgálatoknak köszönhetően azt is túlélheti, amit pár évtizeddel korábban még nem.
Úgyhogy beszéljünk egy kicsit a néma veszélyről, a HPV-ről!

Tovább

A melegszaunák titkai

szauna_5.jpg

Igen, itt a “meleg” szó nem a hőmérsékletre utal – elvégre a hideg szaunáknak nem sok értelmük lenne –, hanem azokra a helyekre, ahol kifejezetten meleg férfiak élvezhetik egymás társaságát. Akik számára ez esetleg újdonság, azoknak bevezetésképpen elárulom, hogy Budapesten is létezik, például a Szauna69. Jómagam több alakommal is ellátogattam a neves intézménybe, így a saját tapasztalataimon keresztül is szeretnék nagyobb betekintést adni azoknak, akik még sosem jártak ilyen helyen. 

Na de miért kell a melegeknek külön szauna? Mégis mit művel ott egy rakás meleg férfi a gőzben? Mennyire jelent konkurenciát egy ilyen hely az online társkeresőknek? A továbbiakban ezeket a kérdéseket fogjuk megbeszélni.

Tovább

LMBTQIA, LMBT+, vagy csak szimplán buzik?

buzik_2.jpg

Mostani cikkünkben egy olyan kérdést fogunk körbejárni, ami kívülállóként teljesen értelmetlennek és lényegtelennek tűnhet. Merthogy valóban az is. Ennek ellenére a melegjogi mozgalomban óriási vitákat generál, hogy a szervezetek hogyan nevezzék magukat egymás között, illetve a nyilvánosság előtt. 

Mivel az egész számomra sem több, mint vihar a szivárványszínű biliben, ezért nem is kívántam vele érdemben foglalkozni. A korábbi cikkünk alatti kommentszekcióban viszont komoly értetlenkedést váltott ki, amiért következetesen az LMBT+ mozaikszót használtam. Egyeseknek az sem volt világos, hogy miért LMBT, amikor „régebben LGBT volt”.
Ezek után úgy éreztem, mégiscsak érdemes lenne tisztázni a dolgokat. Szóval, vágjunk is bele! Nagyon tanulságos lesz.

Tovább

Minden, amit tudni akartál a melegpornó-forgatásról.

porno_4.jpg

Mióta kiderült, hogy az ismeretségi körben van egy srác, aki melegpornókban szerepelt, azóta akartam rávenni, hogy meséljen róla. Amikor végül sor került a beszélgetésre, rengeteg kérdés merült fel bennem, de nem tudtam, hogyan hozakodhatnék elő velük. Aztán kiderült, hogy egyszerűen csak fel kell tenni őket, mert aki ezzel foglalkozott egy ideig, annak nem okoz problémát az sem, hogy elmondja a részleteket.
A srác hetero kapcsolatban él, gyermeket nevel, civil szakmája van és sosem jutna róla eszedbe, hogy melegpornóban szerepelt. A beszélgetésre a párja is elkísérte, aki tökéletesen tisztában van az előéletével.

Tovább

Miért különcködnek a melegek?

melegd_1.jpg

Ahhoz képest, hogy a homoszexuálisok folyton azt hangsúlyozzák, mennyi mindenben hasonlítanak a heteroszexuálisokra, és egyfolytában azért küzdenek, hogy úgy kezeljék őket, mint a többségi társadalom tagjait, mégis elég jellemző rájuk az „öngettósítás”. Itt nem csak a melegfelvonulásra vagy a melegbárokra kell gondolni. Ott vannak a melegszaunák, a melegkávézók, a meleg edzőtermek, a meleg utazási irodák, meleg állásközvetítők, stb. Jellemzően az egyébként is elfogadó nyugati nagyvárosokban külön melegnegyedek vannak. Sőt, az LMBT+ embereknek külön olimpiájuk is van! 

Akkor most hogy is van ez? 

A cikkünk további részében arról fogunk beszélni, miért alakult ez így. Fényt derítünk az okokra, és megnézzük, hogyan osztja meg az „öngettósítás” kérdése a meleg társadalmat.

Tovább

Nem baj a nemi baj?

Tudod-e, hogy milyen kockázatot vállalsz?

nbeteg_4.jpg

Sokan még olvasni sem szeretnek ezekről a dolgokról, pedig nem árt, ha időben felismerjük, hogy milyen kockázatokkal jár a szex. Sok kellemetlen, adott esetben drága dologtól kíméljük meg magunkat, hogyha időben fordulunk szakemberhez.
Célunk nem az elrettentés, vagy az, hogy a fiatalok megijedjenek a szex lehetséges következményeitől, hanem az, hogy észrevegyék ha baj van, és időben orvoshoz forduljanak. Hazánkban elég nagy százalékra becsülik a kezeletlen nemi betegségek számát, pedig többségük egyszerűen és hatékonyan gyógyítható.

Az emberek egy része még ma is abban a tévhitben él, hogy monogám kapcsolatban nem kaphat el semmit, és bár már ez is súlyos tévedés, de vannak, akik úgy tudják, az AIDS (HIV) csak Afrikában fertőz és csak a buzikat. Sajnos, pont a tudatlanság az, ami miatt nem fordulnak időben orvoshoz, és előfordulhat, hogy azalatt az idő alatt több partnerüknek is átadják a fertőzést.

Vegyük számba azokat az elsődleges szexuális úton terjedő fertőzéseket, amik “piacvezetők” hazánkban:

Tovább

Emberi jogi krízishelyzet Csecsenföldön, Oroszországban

gay-chechya-chechen1.jpg

„...az emberi jogok el nem ismerése és semmibevevése az emberiség lelkiismeretét fellázító barbár cselekményekhez vezetett...”

...szüntelenül szem előtt tartja, hogy az emberi szabadság és az emberi méltóság egy és
oszthatatlan és az egyik ember ellen akár társadalmi helyzete, akár származása, akár neme
vagy kora címén elkövetett minden sérelem mindenki más szabadságát, méltóságát is
veszélyezteti: ezért az emberi szabadság minden korlátozása, önkényes letartóztatás,
fogvatartás, egyéni vagy hatósági hatalmaskodás, s az emberi méltóság mindenféle
megalázása ellen azonnal együttesen, de ha az rögtön nem lehetséges, magában is fellép.”

Bibó István: A szabadságszerető ember politikai tízparancsolata

Csecsenföld nem a világ másik felén található! Amikor nálunk reggel 8 óra van ott a pontos idő, reggel 9 óra. A moszkvai sztenderd időszámítás szerint mérik ott az időt. Napjainkban a totális állam terror és az Orwelli világ teljes valójában bontakozik ki azon a vidéken.

Tovább