Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Megjelent az első magyar “buzilexikon”!

2020. december 02. - Juhász.Gábor

121614260_3463547683727195_2609458428876739948_o.jpg

Szeretettel köszöntök minden kedves régi blogolvasót!

 

Azt a mindenit, de elrepült az idő! Csaknem három és fél évvel ezelőtt találkoztunk utoljára. Elég sok minden történt körülöttünk ez alatt az idő alatt, de erre hamarosan kitérek. Először viszont szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik aggódó levelekben és kommentekben érdeklődtek a Melegedő blog sorsa felől. Nagyon jólesett látni, mennyien szerették és követték a cikkeinket, olyannyira, hogy még akkor is rendszeresen látogattak ide, amikor már évek óta nem kerültek fel új tartalmak. 

Biztosan sokan kattintanak most annak reményében, hogy feltámad a blog, de még mielőtt nagyon beleélnétek magatokat, le kell hűtsem a kedélyeket. A Melegedő blog életem egyik legszebb és legmozgalmasabb időszaka volt, a körülmények változása azonban nem teszi lehetővé, hogy a megszokott színvonalon és rendszerességgel posztoljak, és ha valamit nem tudok úgy csinálni, ahogy azt magamtól elvárom, akkor inkább nem csinálom. És most jön a DE! 

 

A blogot ugyan nem támasztom fel, ellenben hoztam nektek valamit. Valamit, ami a maga nemében legalább annyira egyedülálló, mint a Melegedő volt fénykorában!

 20200929_183510_1.jpg

Az elmúlt három és fél évet tölthettem volna azzal is, hogy dolgom végeztével lógatom a lábamat a szivárvány pereméről. De mint az nyilván nektek is feltűnt, a körülöttünk lévő kis magyar valóság az idő múlásával csak szürkébb és szomorúbb lett. Amikor utoljára találkoztunk, még létezett az országban genderszak. A transszexuálisok számára nyitva állt a lehetőség a nemük megváltoztatására, a homoszexuális párok pedig - ha nehezített pályán is - örökbe tudtak fogadni olyan gyermekeket, akik a hetero házaspároknak nem kellettek. Mostanra ezekről csak múlt időben beszélhetünk, és ki tudja, mi jön még? Nagyon úgy tűnik, hogy a választások közeledtével a kormánypártoknak kell egy új feketebárány, és mivel a migránskártya elkopott, az LMBT+ kisebbséget húzták elő a kalapból. 

Meggyőződésem, hogy az előítéletek, a kirekesztés és a gyűlölet ellen csak információval és felvilágosítással lehet harcolni. Éppen ezért az elmúlt években azon dolgoztam, hogy a blogon már bevált ismeretterjesztő anyagokat összegyűjtsem, szerkesszem, kiegészítsem, és egy olyan formába öntsem, amely méltó lesz a Melegedő szellemiségéhez. Így született meg az alábbi kötet: 

konyvkep.png

 

Több mint 500 oldal tömény buziság. Taps! Na de felmerül a kérdés, egy újabb szakkönyv mennyiben lesz hasznos azok számára, akik a kormány melegellenes hadjáratára készülnek? Először is le kell szögeznem: a Szivárványon innen és túl minden, csak nem szakkönyv. Bár töviről hegyire végigkalauzol a melegek világának minden zegén-zugán, mindezt könnyed és szórakoztató formában teszi, pironkodás, mellébeszélés vagy tabuk nélkül. Másodszor pedig minden szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy ilyen jellegű kötet még sosem jelent meg Magyarországon! És ez nemcsak azért igaz, mert tényleg magába foglalja a teljes buziverzumot. A homoszexualitás témaköre mindezidáig kizárólag külső szempontból került bemutatásra, én viszont most kézen fogom a kedves olvasókat, hogy közösen látogassunk el a szivárvány túloldalára. 

A könyv bárki számára informatív és mulattató lesz, aki csak hajlandó kézbe venni. Igazán hasznosnak mégis azok számára bizonyul majd, akik eddig kétségbeesetten kutattak az internet bugyraiban vagy a száraz szakkönyvekben olyan kérdések kapcsán, amiket senkinek nem tudtak feltenni. Például azért, mert olyan környezetben élnek, ahol nem vállalhatják fel a szexuális beállítottságukat, vagy aggódó szülőként azt sem tudják, a szexuális orientációt eszik vagy isszák. Esetleg gyakorló melegként simán csak ki akarják magukat ismerni ebben a szirvárványos katyvaszban, ami körülveszi őket. 

És persze hasznára válik majd azoknak is, akik már előre készülnek a kormány melegellenes hadjáratára. Miért nem haltak még ki a buzik? Miért kéne nekem elfogadni őket? Miért nem húzzák meg magukat ahelyett, hogy feltűnősködnek? Miért kéne hagynunk, hogy megszentségtelenítsék a család és a házasság ezeréves eszményét? Miért nem húznak el inkább külföldre, ha itt nem tetszik? Minek követelnek többletjogokat? Ismerős mantrák, hadd ne folytassam. A jó hír, hogy aki elolvassa a könyvet, az kapásból fog tudni reagálni minden létező homofób hőbörgésre, sőt még a rákontrázásokra is! Aki fel akarja vértezni magát, az nem marad egyedül. Nem mellesleg a könyv igen masszív, bár közelharchoz azért nem javasolnám… 

 

Törekszünk rá, hogy hamarosan könyvesboltokban is kapható legyen, addig viszont innen gond nélkül meg tudjátok rendelni, és így még a kijárási korlátozások megszegésétől sem kell tartanotok: 

SZIVÁRVÁNYON INNEN ÉS TÚL

 

Azok számára pedig, akik többet szeretnének megtudni a könyvről és annak születéséről, az alábbi interjút javaslom, ami a megjelenés kapcsán készült. Jó szórakozást hozzá!

Budapest Pride 2017 - Élménybeszámoló

721rqrscuw7j12wh1s.jpegFotó: 444.hu

Nos, kedves blogolvasók, szombaton egy igazán rendhagyó felvonulás zajlott Budapesten. Nekem, mint résztvevőnek, az volt a benyomásom, hogy az idei Pride-ot a mesebeli Okos lány szervezte: Szabad is volt, meg nem is, volt is kordon, meg nem is, voltak is ellentüntetők, meg nem is, és így tovább. De most akkor jöjjön egy részletesebb beszámoló azoknak, akik nem tudtak eljönni, meg azoknak, akik utálják a melegfelvonulást, de úgy is mindent elolvasnak, ami azzal kapcsolatos.

Tovább

Lehet valaki meleg anélkül, hogy aktivista lenne?

pride_1_1.jpgBudapest Pride Felvonulás 2016. Fotó: Davda Bereznai

Nyakunkon a Pride. Természetes, hogy ilyenkor a média is jobban rápörög a meleg témára, mindkét oldal a maga módján. Eredetileg én is egy Pride-os cikkel készültem volna nektek, amiben leírtam volna, milyen szuper dolog a felvonulás, gyertek minél többen, tök jó lesz, stb. Aztán mégsem így lett. Idén ugyanis olyan események történtek, amik nemcsak a Pride-dal kapcsolatban ingatták meg a nézeteimet, hanem általános értékválságba sodortak. Az elmúlt pár napban nagyon sokat gondolkoztam a melegség megélésén, az aktivizmuson, a hazai civil mozgalmakon, és magán a Melegedő blogon is.

Kiket képviselnek a melegszervezetek? Aki melegként nem kér a melegközösségből, az rossz ember? Tényleg jó irány az, amerre a melegmozgalom jelenleg tart? Ezeket a kérdéseket fogjuk a továbbiakban körbejárni.

Tovább

Miért menj ki a Pride-ra?

pride_4.jpg

Sokáig gondolkodtam, mit lehetne írni a Pride hetére, és bevallom, mindent elcsépeltnek vagy túlzónak találtam.
Már mindent leírtak a témában, és sokan, sok helyen vitatkoztak a melegfelvonulás létjogosultságáról, valamint arról is, hogy kellenek-e kordonok vagy sem.

Most csak annyit szeretnék, hogy aki vacillál azon, kimenjen-e, vigye-e a gyereket, menjen-e tojást dobálni, vagy bekiabálni a köcsögöknek, az inkább gondolkozzon el egy pillanatra, ő vajon szeretne-e egy olyan világban élni, ahol azokat, akik nem férnek bele abba a bizonyos dobozba, arra kényszerítik, hogy feladják magukat és megfeleljenek mások elvárásainak.

Ezért megkérdeztem azokat, akik elmennek, vagy már többször is voltak a Pride-on, hogy miért kell, miért jó, és nekik miről szól ez a felvonulás.

Tovább

HPV a csendes gyilkos - Mert tudnod kell róla!

hpv.jpg

Ma kaptam meg a hírt, amire két évet kellett várnom. Gyógyultnak minősítettek, így mostantól igyekszem nem azzal a tudattal ébredni nap mint nap, hogy újra szembe kell néznem a rákkal.
Két évvel ezelőtt egy márciusi napon, az éves nőgyógyászati rákszűrésem után csörgött a telefonom, és az orvosom halk hangon közölte, hogy kisebb beavatkozásra lesz szükség, mert a leleteim szerint a méhnyakrák kezdeti stádiumában vagyok.
A világom kifordult a sarkaiból, és napokig csak lézengtem a saját életemben. Senkinek nem kívánom, hogy átélje, milyen szembenézni valamivel, ami ennyire ijesztő és sokkoló, és amire semmilyen befolyása nincs. Csak fohászkodni és reménykedni tud, ami ebben az esetben vajmi kevés.
Azon kevesek közé tartozom, akik az éves szűrés ellenére, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag mégis eljutottak idáig, de legalább még időben sikerült felfedezni a bajt, és mára talán azt mondhatom, túl vagyok rajta.
Ezért tartom fontosnak, hogy mindenki tisztában legyen a veszélyekkel és azzal, hogy igenis tehet ellene, és a mai szűrővizsgálatoknak köszönhetően azt is túlélheti, amit pár évtizeddel korábban még nem.
Úgyhogy beszéljünk egy kicsit a néma veszélyről, a HPV-ről!

Tovább

A melegszaunák titkai

szauna_5.jpg

Igen, itt a “meleg” szó nem a hőmérsékletre utal – elvégre a hideg szaunáknak nem sok értelmük lenne –, hanem azokra a helyekre, ahol kifejezetten meleg férfiak élvezhetik egymás társaságát. Akik számára ez esetleg újdonság, azoknak bevezetésképpen elárulom, hogy Budapesten is létezik, például a Szauna69. Jómagam több alakommal is ellátogattam a neves intézménybe, így a saját tapasztalataimon keresztül is szeretnék nagyobb betekintést adni azoknak, akik még sosem jártak ilyen helyen. 

Na de miért kell a melegeknek külön szauna? Mégis mit művel ott egy rakás meleg férfi a gőzben? Mennyire jelent konkurenciát egy ilyen hely az online társkeresőknek? A továbbiakban ezeket a kérdéseket fogjuk megbeszélni.

Tovább

LMBTQIA, LMBT+, vagy csak szimplán buzik?

buzik_2.jpg

Mostani cikkünkben egy olyan kérdést fogunk körbejárni, ami kívülállóként teljesen értelmetlennek és lényegtelennek tűnhet. Merthogy valóban az is. Ennek ellenére a melegjogi mozgalomban óriási vitákat generál, hogy a szervezetek hogyan nevezzék magukat egymás között, illetve a nyilvánosság előtt. 

Mivel az egész számomra sem több, mint vihar a szivárványszínű biliben, ezért nem is kívántam vele érdemben foglalkozni. A korábbi cikkünk alatti kommentszekcióban viszont komoly értetlenkedést váltott ki, amiért következetesen az LMBT+ mozaikszót használtam. Egyeseknek az sem volt világos, hogy miért LMBT, amikor „régebben LGBT volt”.
Ezek után úgy éreztem, mégiscsak érdemes lenne tisztázni a dolgokat. Szóval, vágjunk is bele! Nagyon tanulságos lesz.

Tovább

Minden, amit tudni akartál a melegpornó-forgatásról.

porno_4.jpg

Mióta kiderült, hogy az ismeretségi körben van egy srác, aki melegpornókban szerepelt, azóta akartam rávenni, hogy meséljen róla. Amikor végül sor került a beszélgetésre, rengeteg kérdés merült fel bennem, de nem tudtam, hogyan hozakodhatnék elő velük. Aztán kiderült, hogy egyszerűen csak fel kell tenni őket, mert aki ezzel foglalkozott egy ideig, annak nem okoz problémát az sem, hogy elmondja a részleteket.
A srác hetero kapcsolatban él, gyermeket nevel, civil szakmája van és sosem jutna róla eszedbe, hogy melegpornóban szerepelt. A beszélgetésre a párja is elkísérte, aki tökéletesen tisztában van az előéletével.

Tovább

Miért különcködnek a melegek?

melegd_1.jpg

Ahhoz képest, hogy a homoszexuálisok folyton azt hangsúlyozzák, mennyi mindenben hasonlítanak a heteroszexuálisokra, és egyfolytában azért küzdenek, hogy úgy kezeljék őket, mint a többségi társadalom tagjait, mégis elég jellemző rájuk az „öngettósítás”. Itt nem csak a melegfelvonulásra vagy a melegbárokra kell gondolni. Ott vannak a melegszaunák, a melegkávézók, a meleg edzőtermek, a meleg utazási irodák, meleg állásközvetítők, stb. Jellemzően az egyébként is elfogadó nyugati nagyvárosokban külön melegnegyedek vannak. Sőt, az LMBT+ embereknek külön olimpiájuk is van! 

Akkor most hogy is van ez? 

A cikkünk további részében arról fogunk beszélni, miért alakult ez így. Fényt derítünk az okokra, és megnézzük, hogyan osztja meg az „öngettósítás” kérdése a meleg társadalmat.

Tovább

Nem baj a nemi baj?

Tudod-e, hogy milyen kockázatot vállalsz?

nbeteg_4.jpg

Sokan még olvasni sem szeretnek ezekről a dolgokról, pedig nem árt, ha időben felismerjük, hogy milyen kockázatokkal jár a szex. Sok kellemetlen, adott esetben drága dologtól kíméljük meg magunkat, hogyha időben fordulunk szakemberhez.
Célunk nem az elrettentés, vagy az, hogy a fiatalok megijedjenek a szex lehetséges következményeitől, hanem az, hogy észrevegyék ha baj van, és időben orvoshoz forduljanak. Hazánkban elég nagy százalékra becsülik a kezeletlen nemi betegségek számát, pedig többségük egyszerűen és hatékonyan gyógyítható.

Az emberek egy része még ma is abban a tévhitben él, hogy monogám kapcsolatban nem kaphat el semmit, és bár már ez is súlyos tévedés, de vannak, akik úgy tudják, az AIDS (HIV) csak Afrikában fertőz és csak a buzikat. Sajnos, pont a tudatlanság az, ami miatt nem fordulnak időben orvoshoz, és előfordulhat, hogy azalatt az idő alatt több partnerüknek is átadják a fertőzést.

Vegyük számba azokat az elsődleges szexuális úton terjedő fertőzéseket, amik “piacvezetők” hazánkban:

Tovább
süti beállítások módosítása