Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Miért különcködnek a melegek?

2017. május 31. - Juhász.Gábor

melegd_1.jpg

Ahhoz képest, hogy a homoszexuálisok folyton azt hangsúlyozzák, mennyi mindenben hasonlítanak a heteroszexuálisokra, és egyfolytában azért küzdenek, hogy úgy kezeljék őket, mint a többségi társadalom tagjait, mégis elég jellemző rájuk az „öngettósítás”. Itt nem csak a melegfelvonulásra vagy a melegbárokra kell gondolni. Ott vannak a melegszaunák, a melegkávézók, a meleg edzőtermek, a meleg utazási irodák, meleg állásközvetítők, stb. Jellemzően az egyébként is elfogadó nyugati nagyvárosokban külön melegnegyedek vannak. Sőt, az LMBT+ embereknek külön olimpiájuk is van! 

Akkor most hogy is van ez? 

A cikkünk további részében arról fogunk beszélni, miért alakult ez így. Fényt derítünk az okokra, és megnézzük, hogyan osztja meg az „öngettósítás” kérdése a meleg társadalmat.

Melegfelvonulás 

Először beszéljünk a Pride-ról, mivel az kakukktojás. A melegfelvonulás, mint politikai/emberjogi megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet az LMBT+ kisebbség helyzetére. Hogy ne lehessen olyat mondani, „a mi országunkban nem élnek homoszexuálisok”. Emellett pedig az egyenlő jogok kivívása a cél. Az, hogy a megmozdulás színesebb, zenésebb, és provokatívabb, mint egy szimpla Kossuth téri füttykoncert, az a melegmozgalmak kezdetére vezethető vissza. Ugyanis a világ összes Pride-ja az 1969-es Stonewall lázadásról emlékezik meg, amit a homoszexuálisok forradalmának is tekinthetünk. Ekkor történt, hogy a Stonewall nevű melegbár vendégei szembeszálltak az őket zaklató hatóságokkal. Az erről való megemlékezésnek tehát kötelező elemei a transzvesztiták, a diszkózene és a csillámpor. 

Az LMBT+ emberek tehát így tüntetnek, amihez ugyanannyi joguk van, mint bárki másnak. A heteroszexuálisoknak is éppúgy lehetőségük lenne felvonulni, ahogy a vezérigazgatók és politikusok is tüntethetnének a béremelésükért. Épp csak értelme nem lenne az egésznek. 

Bárok, klubok, kávézók

Ha már szóba került Stonewall, térjünk is rá a melegbárokra (az egyszerűség kedvéért a továbbiakban átfogóan fogok beszélni az összes melegspecifikus közösségi térről). Gondolom az senkinek nem újdonság, hogy régen nem nagyon díjazták a homoszexualitást. Az egyszerű börtönbüntetéstől az élve elégetésig sok mindennel szankcionálták azokat, akiknél felmerült a gyanú, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Érthető módon a melegek kénytelenek voltak titokban találkozni. A legális melegbárok megjelenése előtt a fürdők, a nyilvános illemhelyek, illetve a nagyobb kikötők és pályaudvarok környéke voltak a legfelkeapottabb helyek, ahol a homoszexuálisok egymásra találtak. 

Már akkor is rendeztek nagyobb összejöveteleket, vidéki kúriákban, titkos klubokban, ahol szabadon szerethették egymást. Bár a törvények enyhülésével sokkal több érintett számára lettek hozzáférhetőek, ezek a helyek továbbra is bensőségesek és titokzatosak maradtak. 

melegd_4.jpg

Rendben, érthető, hogy a melegek régen meghúzták magukat. Na de a mai világban, amikor az ismerkedésre ott az internet, és egyébként is mindenki olyan nagyon toleráns meg “PC”, mi a létjogosultságuk ezeknek a helyeknek?

A kérdés jogos, mert – szeretett kormányunk munkálkodása ellenére – a Magyarok többsége elfogadó a melegekkel szemben. A legutóbbi felmérés szerint már a népesség 60%-a véli úgy, hogy a melegeknek is ugyanolyan jogokkal kéne rendelkezniük, mint mindenki másnak. Még a Jobbikos szavazók 34 %-a is támogatná a melegházasságot. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy már vidéken sem érdekel különösebben senkit, hogy valaki buzi. A lényegi kérdés, hogy köszönsz, vagy sem, minden más mellékes. :) Akkor meg miért van, hogy még a „hanyatló nyugaton” is megtalálhatóak a meleg szórakozóhelyek? 

A válasz pontosan az, mint a külföldön élő magyarok számára létesülő üzletek, bulik, iskolák esetében. Tegyük fel, hogy már évek óta Amerikában élsz,és szükséged van egy kiló kenyérre. (Természetesen teljes kiőrlésű kenyérről van szó, mert odafigyelsz az egészségedre.) Ha van két pékség egymás mellett, amik közül az egyikben magyarul beszél az eladó, és még kis piros-fehér-zöld zászlócska is van a kirakatban, melyik üzletet választod? Hacsak nem vagy egy galád nemzetrontó, sorosista, kommunista, liberálfasiszta, nő/állat/migráncsvédő álcivil, akkor természetesen a magyar pékséget. Ha az vagy, akkor is. Mert jól esik lélekben kicsit „hazatérni”, még ha csak egy kiló teljes kiőrlésű kenyér erejéig is. 

Pontosan ugyanez a helyzet velünk, melegekkel is. Ha van két kávézó egymás mellett, de az egyik kirakatában ott a kis, szivárványszínű matrica, akkor oda fogunk beülni. Lehet, hogy pocsék a kiszolgálás, kicsi a választék és indokolatlanul túlárazott, de a miénk. És ez a lényeg! Mert ezeken a helyeken mi vagyunk otthon, ez a mi homokozónk, és ha itt valakinek nem tetszik, hogy a legutóbbi szaunás kalandunkról mesélünk, vagy megcsókoljuk egymást a párunkkal, akkor nyugodtan mondhatjuk: „Csillag, kívül tágasabb!”

melegd_1.jpeg

Melegeknek szóló szolgáltatások 

Ha létezik egy szolgáltatás, a fodrászattól a halpedikűrig, biztos lehetsz benne, hogy létezik melegbarát verziója is. Nem feltétlenül Magyarországon, de valahol a nagyvilágban biztosan. Ez éppúgy vonatkozik a termékekre is. Most jött ki például egy újfajta síkosító, kifejezetten melegek számára. Ugyanaz van benne, mint bármely más síkosítóban? Ebben biztos lehetsz. Akkor meg mi értelme van?

Ha még nem hallottál volna a „pink money” kifejezésről, akkor ma megint tanulhatsz valami újat. A gazdasági szakemberek így nevezik az LMBT+ emberek vásárlóerejét. Mert igen, a buzik is költik ám a pénzt, és az átlagnál sokkal inkább megválogatják, hogy mire. És mivel itt több százezer potenciális vásárlóról van szó, érhető, hogy sok szolgáltató igyekszik kihasználni ezt a piaci rést. Ma már az összes világmárkának vannak melegbarát reklámjai, a Coca-Colától a Fiatig. Nyugaton ezek a cégek rendszeres támogatói az ottani melegfelvonulásoknak. 

A felmérések pedig azt bizonyítják, hogy abszolút megéri melegbarátnak lenni, mert így nemcsak a homoszexuális közösséget, hanem az őket támogató vásárlókat is meg lehet hódítani. A kifejezetten csak melegeknek szánt szolgáltatások pedig egyszerűen a kereslet-kínálat elve alapján működnek. Utazási irodák, ruhaboltok, edzőtermek, könyvkiadók egész sora igyekszik kiszolgálni a homoszexuálisok igényeit. 

A “pink money” erejéről, és a “buzilobbiról” lesz külön cikkünk is, úgyhogy egyelőre nem is ragoznám tovább. 

Melegolimpia 

Igen, ilyen is van, sőt, nemcsak egy, hanem rögtön kettő is! A Gay Gameset főleg Amerikában, az EuroGameset pedig Európa országaiban rendezik meg. A Gay Gameset 1982-ben, az EuroGameset pedig 1992-ben rendezték meg először. A szervezők azért érezték ennek szükségét, mivel a sport világában óriási homofóbia érte az LMBT+ versenyzőket. Voltak olyan sportolók akiket végül öngyilkosságba is hajszoltak. Ezért indultak útjukra ezek a szabad játékok, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül szexuális és nemi identitásától. Igen, még a heterók is.

melegd_3.jpg

Szerencsére ma már a mindenki által jól ismert Olimpián is egyre több a nyíltan meleg versenyző, ezért valószínű, hogy az LMBT+ sporteseményekre többé nem lesz szükség. És ezzel teljesülne a szervezők álma is, hiszen mindig is ez volt a cél. 

Különcködni vagy nem különcködni? 

Ahogy korábban már említettem, a kérdés a meleg társadalmat is megosztja. Jó lenne azt hinni, hogy a felvilágosult nyugaton már senkit nem zavar, ha két fiú vagy két lány kifejezi az egymás iránt érzett szerelmét, de azért még ott sincs szivárványból a kerítés. Ettől függetlenül egyre inkább az az elv érvényesül, hogy nem a bezárkózás, hanem a láthatóság az, ami elősegíti a társadalmi elfogadást. Már a budapesti meleg szórakozóhelyeken is teljesen vegyes a közönség, a homoszexuális fiatalok pedig egyre inkább fel mernek oldódni hetero bulikban is. 

Nagyon jó, hogy vannak meleg helyek, de kétségtelen, hogy a végső cél az lenne, ha mindenki anélkül tudna ismerkedni, beszélgetni, vagy a kedvesével összebújni, hogy emiatt beszólogatásokat vagy szúrós pillantásokat kapna. A melegeknek szánt szolgáltatásoknak mindig lesz létjogosultságuk, ám a társadalomtól való elzárkózás egyre inkább kezd okafogyottá válni. Bízom benne, hogy egyszer majd nemcsak a kirakatokra, hanem az egész országra kitűzhetjük a “melegbarát” címkét.

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr6512556307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.01. 05:14:52

Sátán hatása ez: embereit igyekszik mobilizálni a normalitás, az egészsséges társadalom, a családok, a gyermekek ellen.

Ezért a homoklobbi minden lehető eszközt megragad a különcködés támogatására.

haXXor 2017.06.01. 07:57:58

Korrekt poszt bar ettol meg nem tamogatnam a meleghazassagot. Szerintem amugy a kormany semmit sem tesz azert, hogy ellehetetlenitsen melegeket. Marmint en semmi negativ dolgot nem lattam meg toluk a temaban, kivancsi lennek mire gondolt a posztiro.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2017.06.01. 08:12:26

@MaxVal BircaMan HJCD: Ne a rejtett vágyait élje ki tovaris! Tessék teríteni a kiadott propaganda anyagot!

mildi 2017.06.01. 08:43:30

nem tamogatnam a meleghazassagot-> en semmi negativ dolgot nem lattam meg toluk a temaban
ennyike. szelektív a gondolkodásod, észre se veszed, ami zajlik

mildi 2017.06.01. 08:44:17

bloggazda
ezt a hülye komcsi birkát röhögni tartod? én már kibasztam volna, persze, te blogod :)

odamondó 2017.06.01. 08:51:39

Lmbt+? Mi az a +? Egy kettő csoportot te már csak így +nak írsz? Eléggé diszkriminatív vagy... Meg van a joguk a saját betűjükhöz.

Duplaxiii 2017.06.01. 09:07:20

Istenem... Miért kell még a marketingalapú helyzetet marketingalapú poszttal erősíteni?
A világ alapból nem foglalkozik az egésszel, régen is volt ilyen, a jövőben is lesz.
És ez így természetes!
De a gender-alapú mikroközösséget, mert mindek valamilyen akcióhoz kapcsolható a létszám változása, valamilyen beteges önigazolás miatt megy a nyivánosságra. Kéretlenül, és ha valakit nem érdekel, akkor azt azonnal megbélyegzik, homofóbnak és kirekesztelőnek bélyegeznek.
Az asztalosok sem mennek ki hogy a gyalut szeretik vagy a kaplapácsot, a traktorosok sem, hogy melyik gép a kedvencük, de főleg nem köpnek azokra, akiket nem érdekel a gyalu, a kalapács vagy a traktor.
Én sem akaorm elmondani, hogyan szexelek az asszonnyal és arra sem vagyok kíványcsi, hogy a barátom hogyan teszi ez az övével.
Ez a mai mozgalom pontosan olyan, mint a szingliség, a metroszexualizmus és amár "FOGYASSZ" dolog, az emberek bagy halmaza nem individualista, hanem lelki-szellemi beteg, ebből él a vallás is. Itt is van egy csporto, akiket a flobalizált marketing irányít és generálja a "tartozz valahova", tehát egy mozdulattal irányíthatják is őket.
Ők nem ismerik fel, mert az ilyen csordába tartozni akarók remegnek, ha önálló életet, döntést kell hozniuk. Így belemennek a csordába és ha azt mondják, hogy tüntess, hát tüntetnek.
Ez az egész olyan, mint amikor hívő zsidó barátaimtól hallom a cinikus megjegyzést a zsidó érdekvédőkre, a holokauszt propagandistákra... Ugyanígy egy meleg normálisan tud élni, mert semmiféle megkülönböztetést nem kap a munkahelyen, mert valójában a kutya sem tudja a másságukat (ahogy más kollégák dolgait sem), nem is érdekelne senki. De amikor kiugranak, agitálni kezdenek, tüntetnek már az elveik miatt is, akkor valóban ellenük fordul a többség.
De nem azért mert meleget! nem azért mert mások!
Hanem a kéretlen, bunkó tolakodásuk miatt.
Akkor várhatjuk el a megértést, a tiszteletet, ha mi is megadjuk azt másoknak.
Ez azonban ma a gender-halmazra egyáltalán nem jellemző!
Normális tudatú emberek valahova akkor csatlakoznak, ha érinti az őket!
Amikor názi, CÖF, meleg, mobilnet vagy bármilyen közösség tüntetése van a városban, akkor én elmegyek a gyerekkel kirándulni! Mert amivel nincs dolgom, ahhoz nem csatlakozom, hiszen ha nem vagyok náci, akkor miért menjek?
És ettől nem leszek negatív és rossz, hanem azok, akik elítélnek, na azok azok!
És Trump is ezért jött létre, mert a nagy többség önrendelkezési jogát a saját gondolkodáshoz, elvették a mikromozgalmak, a netre, fészbúkra alapuló, arctalan megmondó, kinyilatkoztató senkiháziak.

repuloske 2017.06.01. 09:08:19

Meleg lehet....egy pillantás, kézfogás, ölelés, stb...
Buzi....aki felvonul a hajlamát piedesztálra emelve.
Homoszexuális....nem titkolja de nem is kérkedik vele.

Duplaxiii 2017.06.01. 09:18:34

Az érintettek valószínűleg alapból nem értik, így két példa.
Vannak, akik veteránautókat gyűjtenek, restaurálnak, vannak, akik egy-egy típus kedvelői.
És ők is tartanak rendezvényeket, ők is felvonulnak.
De soha nem köpnek másokra, akik nem autót gyűjtenek vagy más márka hívei.
Amikor felvonulnak, akkor azt kedvesen, szerethetően teszik, az emberek integetnek, mosolyognak!
Aztán vannak a szervezett kerékpárosok, akik a mozgalmukat erőszakalapon, tüntetésjellegel csinálják, kifelé mosolyogva a környzetervédelmet mutatják, de megszervezik az egészet, vidékről is hozatnak társakat és valójában erőszakkal hirdetik a saját hobbijukat, több kárt okoznak a városban, mint hasznot... Mert ők blokkolják a társadalom egy meghatározó részének a napi életét, a család tagjai a bkv-n rohadnak, a dugóban állnak, és nem érnek az iskolába a gyerekért, nem tudnak bevásárolni, leckét íratni a srácokkal stb.
És ez a mozgalom a neten, a blogokban mocskos kirekesztő stílusban mindenkit megbélyegeznek, az autósokat, a gyalogosokat is! Míg ők az alap szabályokat sem tartják be.
Tessék eldönteni, melyik módszer a jó és élhető és melyik az idegesítő, felháborító?
A gender-mozgalom pontosan illeszthető a kerékpárosok mozgalmához. Ők is tüntetnek és nem ünnepelnek, ők is kirekesztő módon köpnek mindenre, ami nem tartozik hozzájuk, ők is gátolnak és nem segítenek. És ők is a neten szervezkednek, arctalanul, ismeretlen helyekről.
Ezen kellene változtabi és hopp, szinte eltünnének a kritikusok, akik meg maradnak, azok eddig is voltak, azokkal együtt kell élni. De most a gender-közösség a világ döntő részével áll szemben és a sok milliárd szintén más embert akarja megtéríteni, ha nem is megváltoztatni, de propaganda alapnak használni.
Engem nem fogtok, én gond nélkül élek másokkal egy élettérben, de propagandacélra nem fogtok felhasználni és én is áttérek a ellenfél táborába. Miért nem jó nektek a békés egymásmellett élés?

Ravasz Figyelmeztetés 2017.06.01. 09:28:33

Hazugság. A melegek élvezettel kötnek bele mindenkibe, aki nem találnak eléggé elfogadónak. Vajon ha a melegek preferálják az őket elfogadó helyeket, akkor miért kényszerítették bíróság előtt egy cukrászda vallásos tulajdonosait arra, hogy esküvői tortát készítsenek nekik?

www.wsj.com/articles/court-rules-baker-cant-refuse-to-make-wedding-cake-for-gay-couple-1439506296

Treff Bubi 2017.06.01. 09:36:04

@Duplaxiii: A kerékpáros részt nem értem... hogyan akadályozzák meg a nem-kerékpárosok közlekedését? Mármint az évenkénti néhány bringás felvonulást leszámítva?

Ravasz Figyelmeztetés 2017.06.01. 09:45:35

@Duplaxiii: Majd én megmondom, miért van a melegeknek állandó feltűnési viszketegségük és kényszeres önreklámra szükségük. Normális emberek nem kérkednek a szexualitásukkal és tolják azt kéretlenül mások arcába. A melegek jó része sem érzi ennek szükségét. A buzilobbi viszont más tészta. Nekik valami eredendő belső késztetésük van rá, hogy mindezt a normális emberekre kényszerítsék. De miért? Ugyanazért, amiért egyesek a gazdagságukkal vágnak fel, és pl. látványosan lóbálják a Porschéjük slusszkulcsát vagy arról dicsekednek, hogy milyen egzotikus, távoli helyen voltak már megint nyaralni: úgy érzik, kompenzálniuk kell, mer legbelül hiányérzetük van, szenvednek valamitől, valamilyen komplexusuk van. Így van ez a buzilobbival is.

Az emberek nem különösebben kedvelik a legyeket, mert szokásuk mindenre rászállni, össze-vissza mászkálni, de megértjük, hogy csak azt teszik, ami a természetük. Talán el lehet-e ítélni a melegeket, mert a saját nemüket kedvelik? De ha mindenáron a többiek arcába tolják a ferde hajlamaikat, az már földühít. Amikor csöndes elvonultságban teszik azt, amire lelkük hajlama készteti őket, ugyan kinek lenne bármi ellenvetése? De szivárványos techno meneteket szerveznek, szadomazo bőrszerkóba öltöznek fényes nappal az utcán, dudálnak, dobolnak és kiabálnak, hogy mindenki tudomást szerezzen a szokásukról - már hogy seggbe kúrogatják egymást. Bizony isten rosszabbak a legyeknél, mert hiszen a legyek a legyek kényszerből, nem tudatosan csinálják az idegesítő legyes dolgaikat, míg a buzik hidegvérrel és tudatosan.
És ebből tudni lehet, hogy nem egymást akarják kúrni, hanem mindenkit, ráadásul erőszakkal, és a kölcsönös szodomia az ő számukra csak ürügy és apropó.

haXXor 2017.06.01. 09:49:54

@mildi: Oké mester, de arra látom nem futotta, hogy legalább egy példával alázz a porba, így marad az, hogy val'szeg segghülye Fideszes fasz vagyok. Szerencsére ez így, még sem engem minősít.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 09:51:35

@Treff Bubi:

"Mármint az évenkénti néhány bringás felvonulást leszámítva?"

A forgalom akadályozása akkor is a forgalom akadályozása, ha évente "csak" néhány alkalommal történik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 09:59:30

"Az LMBT+ emberek tehát így tüntetnek, amihez ugyanannyi joguk van, mint bárki másnak. A heteroszexuálisoknak is éppúgy lehetőségük lenne felvonulni, ahogy a vezérigazgatók és politikusok is tüntethetnének a béremelésükért. Épp csak értelme nem lenne az egésznek. "

Persze, van joguk ízléstelenül, provokatívan, a többség érzéseit és ízlését leszarva tüntetni. Épp csak értelme nincs az egésznek - hacsak nem önmaguk megutáltatás a cél, mert akkor nagyon sikeresek ezek a prájd-tüncik.

2017.06.01. 10:13:56

@mildi:

"bloggazda
ezt a hülye komcsi birkát röhögni tartod? én már kibasztam volna, persze, te blogod :) "

Bár nem én vagyok a megkérdezett, de szerintem azért nem bassza ki mert:

Liberális nézeteket vall, hiszen másképpen buzi sem lenne.
A fentiek miatt hisz a szólás-, és véleményszabadságban.
És nyilván kell a hozzászólások mennyisége miatt is, mivel az Index ez alapján (is) szelektálja és teszi ki a blogokat a címlapra.

Egyébként lenne még véleményem erről az egészről, de inkább leszarom.

Ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 10:15:01

"A kérdés jogos, mert – szeretett kormányunk munkálkodása ellenére – a Magyarok többsége elfogadó a melegekkel szemben."

Egészen pontosan a kormány mit tesz a buzik ellen?

Ratyi Manó 2017.06.01. 10:19:40

a buziság egy betegség

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 10:19:53

@mildi:

"ezt a hülye komcsi birkát röhögni tartod? én már kibasztam volna, persze, te blogod :)"

Ahogy a homokosoknak joguk van tüntetni - és senki nem "bassza ki" őket, úgy Bircának is joga van a szabad véleménynyilvánításhoz.

Persze te ezt nem értheted meg, hiszen te - libsi lévén - nem tűrsz meg eltérő véleményeket.

gabiiii 2017.06.01. 10:36:35

"a melegeknek is ugyanolyan jogokkal kéne rendelkezniük, mint mindenki másnak"
A buzik pontosan ugyan annyi joggal rendelkeznek, mint bárki más, mert egyetlen buzikat diszkrimináló törvényünk sincs. Minden ezen túli követelés a többiekhez képest plusz jogokat jelentene!

FCUK2 2017.06.01. 10:37:41

Az eleje is nyögvenyelős volt, de a pékséges példánál feladtam. Ki kell jelentenünk, hogy a szerző segghülye. Az ember, ha kenyeret akar, az alapján választ, hogy milyet sütnek az adott helyen. A dekorációnak semmi jelentősége.

2017.06.01. 10:56:16

@mildi: "szelektív a gondolkodásod, észre se veszed, ami zajlik "

Ja értem, tehát az embernek nincs, és nem is lehet önálló meglátása, véleménye a világról, saját kialakult értékrendje. A mindenkori kormány az iránytű. Namost akkor jön egy kemény feladvány: Nem vagyok homofób, és tiszta szívből rühellem a kormányt, mégsem támogatom a melegházasságot. Soha nem támogattam, és nem is fogom támogatni.

repuloske 2017.06.01. 12:46:31

@Duplaxiii: Te! Ezen jót röhögtem. A bringások miatt van dugó Bp-en...
Lol

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 12:50:10

@repuloske:

Értem én, hogy értelmi fogyatékosként hátrányos helyzetben vagy, de értő olvasás híján miért kotyogsz bele? Senki nem írta, hogy a bringások miatt van dugó. Azt írták, hogy a bringások felvonulása miatt van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 13:16:29

@Robiekin:

A prájd nélkül feleannyi homofób sem lenne.

Májkül 2017.06.01. 14:05:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A prájd nélkül feleannyi homofób sem lenne."
Ezt hogyan állapítottad meg? Aki ostoba, az a pride nélkül is az.

Májkül 2017.06.01. 14:27:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azt írta @Duplaxii a szervezett bringás mozgalmakról, hogy "... ők blokkolják a társadalom egy meghatározó részének a napi életét..." Aha, mert az év 365 napján szervezett bringás felvonulások vannak. És még te nevezel értelmi fogyatékosnak mást.

5perc 2017.06.01. 15:31:11

Szerintem a melegeknek csak akkor van joguk utcára vonulni, ha minden normális embert megbotránkoztató módon halott emberek testrészeit hurcolva is meg lehet tenni akár évente.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 15:31:35

@Májkül:

"Aki ostoba, az a pride nélkül is az."

Igazad van, te vagy a kiváló példa.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 17:24:50

@odamondó: "Lmbt+? Mi az a +? Egy kettő csoportot te már csak így +nak írsz?"

Gondolom számít arra a (nagyon valószínű) lehetőségre, hogy bármikor hozzákerülhet még néhány betű. Ha lehagyna valakit, az visszamenőleg beperelhetné...

Emiatt én sem merem leírni, hogy "LMBTQIA".

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 17:36:31

@Duplaxiii: "Miért nem jó nektek a békés egymásmellett élés? "

Mert többletjogokat akarnak elérni. Először csak "egyenlősítenek" hogy megalapozzák a társadalmi legitimációjukat és szimpátiát szerezzenek, aztán jönnek az immunitások és a mentességek is. Meg azok a kib*****t kvóták...

csorbaf2 2017.06.01. 17:36:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mondjuk korlátozza a jogukat a gyerekvállalásra, vagy hogy szótlanul tűri, hogy az egészségügyi dolgozók egy bizonyos része diszkriminálja őket az ellátásuk során. A melegházasság tiltását már meg sem merem említeni... (főleg miután sikerült alkotmányos szintre emelni, ezúton is gratulálok nekik hozzá)

csorbaf2 2017.06.01. 17:37:59

@Ratyi Manó: Szerintem meg a homofóbia a betegség, és nem a homoszexualitás.

odamondó 2017.06.01. 18:00:47

@King of Shadows: ellentmondás. Akkor miért írja ki, hogy lmbt? Írja ki akkor csak azt, hogy +. Mondjuk én személy szerint az ABC...XYZ megnevezésre szavazok így bárki talál magának megfelelő betűt az abc-ből. Ha a magyart használjuk az még kevésbé diszkriminatív!

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 18:18:57

@odamondó: Valahogy hivatkozni kell rájuk és abból, hogy "+" én sosem jönnék rá, hogy kikről van szó. (Biztosan a matematikusok! Ki mások lennének?) Egyébként meg hova lett a "G"? Határozottan emlékszem, hogy korábban LGBT volt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 18:22:19

@King of Shadows:

"Mondjuk korlátozza a jogukat a gyerekvállalásra"

Senki nem korlátozza. Senki nem akadályozza meg Ratyi Matyit abban, hogy seggbe kúrja Homi Robit és gyereket csináljon neki. S ha ebből gyermekük születik, azt a gyermeket ugyanúgy támogatja az állam családi segéllyel, adójóváírással stb.

Amúgy tudtommal az sincs tiltva, hogy gyereket örökbe fogadjatok. Az más kérdés, hogy ha nálatok alkalmasabb pótszülőket találnak, akkor inkább ők lesznek a nyertesek. Ha tiltva van, akkor kérlek, idézd a vonatkozó törvényhelyet, mert hát tévedhetek.

Azt sem tiltja semmilyen törvény, hogy Csenevész Elemér induljon a súlyemelő bajnokságon. És képzeld, nem éli meg diszkriminációként, ha mégsem indítják.

"az egészségügyi dolgozók egy bizonyos része diszkriminálja őket az ellátásuk során"

Téged hogyan diszkrimináltak? Nem voltak hajlandók terhességi tesztet végezni rajtad, amikor terhes lettél?

"A melegházasság tiltását már meg sem merem említeni"

Senki nem tiltja meg Ratyi Matyinak, hogy feleségül vegye Szabó Lujzát, sem Homi Robinak, hogy feleségül vegye Németh Angélát. Ám mivel a házasság évszázadok óta férfi és nő szövetsége, ne várjátok, hogy a kedvetekért ezt átdefiniálják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 18:25:17

Bocs, az előző kommentem ide akart menni:

@csorbaf2:

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 18:29:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Amúgy tudtommal az sincs tiltva, hogy gyereket örökbe FOGADJATOK. "

Umm, are you sure you meant that to ME? Szerintem másvalakinek akartál válaszolni...

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 18:30:27

@King of Shadows: Upsz! Nem kellene főznöm kommentelés közben...

csorbaf2 2017.06.01. 18:43:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Amúgy tudtommal az sincs tiltva, hogy gyereket örökbe fogadjatok." Törvényileg nincs, a gyakorlat viszont mást mutat: divany.hu/szuloseg/2016/07/27/jobb_a_gyereknek_allami_gondozasban_mint_leszbikus_szulokkel/

"Téged hogyan diszkrimináltak?"
5 mp. alatt találtam példát a Google nevű kereső segítségével: kettosmerce.blog.hu/2015/03/12/a_melegeket_duplan_sujtja_az_amugy_sem_rozsas_egeszsegugyi_rendszer (próbáld ki majd egyszer te is, megnyílik a világ előtted)

"Ám mivel a házasság évszázadok óta férfi és nő szövetsége, ne várjátok, hogy a kedvetekért ezt átdefiniálják."
Valahogy ezt a nyugati országokban sikerült megoldani különösebb problémák nélkül. Hogy is van ez? (Nem egyházi házasságkötésről beszélünk, hanem polgáriról. A kettőt külön kell választani) Jó, persze, a hanyatló nyugat, meg minden...

csorbaf2 2017.06.01. 18:45:46

@King of Shadows: LMBTQ-ban az "M" a Meleg szót jelöli, az LGBTQ-ban ugyanezt a szerepet a "G" betű (és a Gay szó) tölti be.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 18:49:42

@csorbaf2: "Valahogy ezt a nyugati országokban sikerült megoldani különösebb problémák nélkül. "

Ja, persze. Aztán beperelnek mindenkit, aki továbbra is diszkriminálja őket. Ahelyett, hogy mennének olyan szolgáltatóhoz, ami Gay-friendly. Például egy leszboszorkány bepereli a céget, ami nem ad el neki menyasszony-ruhát, pedig vehetne máshonnan is.

csorbaf2 2017.06.01. 18:49:46

@Ravasz Figyelmeztetés: Én konkrétan ugyanúgy tisztelem azokat, akik mást gondolnak az ügyről, mint én. Az más kérdés, hogy ha szóba kerül a téma, akkor érvelek a saját álláspontom mellett, de ennyi. (Van olyan haverom, aki Fideszes, én meg ugye finoman fogalmazva nem igazán szimpatizálok a politikájukkal, mégis simán el tudunk beszélgetni, csak kerüljük a politika témáját, mert tudjuk, hogy abban nem fogunk tudni dűlőre jutni)

csorbaf2 2017.06.01. 18:53:10

@King of Shadows: Lehet általánosítani, én ha találok egy olyan helyet, ahol azt látom, hogy nem látnak szívesen, akkor továbbállok (nem látnak szívesen az nem egyenlő az anyázással, vagy bármilyen mocskolódó véleménynyilvánítással, mert akkor simán elkérem a panaszkönyvet, meg a felügyeleti szervük nevét). Egy üzlet például a vásárlóiból él, nekem bőven elég annyi, hogy másnak adom a vásárlásom profitját, ahol elfogadnak.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 19:04:44

@csorbaf2: Ez így rendben is van, de ha megadod nekik a lehetőséget mindjárt megjelennek azok, akik gámázni kezdik a rendszert. És sok közülük szándékosan csinálja...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 19:23:07

@csorbaf2:

"örvényileg nincs, a gyakorlat viszont mást mutat:"

A belinkelt cikk is csak gyanúként említi, hogy talán a homoszexualitásuk volt a gond. Erre nem alapozhatod a diszkrimináció vádját. Igazolni kellene, hogy ez volt az ok.

"5 mp. alatt találtam példát a Google nevű kereső segítségével"

Én azt kérdeztem, TÉGED diszkrimináltak-e. A kettősmérce hazugságblog történetei nem érdekelnek, engem a te saját tapasztalatod érdekel.

"Valahogy ezt a nyugati országokban sikerült megoldani különösebb problémák nélkül. "

Majd ha Magyarországon is támogatja a lakosság többsége, akkor itt is problémák nélkül megoldódik. Elfelejted, hogy demokráciában élünk, ahol bizony nem érvényesülhetnek MARADÉKTALANUL a kisebbség követelései - főleg nem akkor, ha ez szembemegy a többség akaratával.

Viszont a prájddal és a hasonló gusztustalan nyomulásokkal még jobban elidegenítitek az embereket, szóval a nagy nyomulás kontraproduktív.

csorbaf2 2017.06.01. 19:48:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Igazolni kellene, hogy ez volt az ok. "
Ez azért vicces, mert ezt sosem tudod megtenni. Az ilyen diszkrimináció nem "legális", nem lehet így indokolni hivatalosan a döntést, mert abból botrány lenne. Ezt te is nagyon jól tudod, szóval nem nagyon értem mire gondolsz bizonyítás alatt.

"TÉGED diszkrimináltak-e"
Nem, engem még nem. De tegyük hozzá, hogy az orvosaim nem tudják, másrészt meg az, hogy velem nem történt ilyen, nem bizonyítja azt, hogy egyébként nincs ilyen jelenség az egészségügyben.

"kettősmérce hazugságblog"
Ezt alapozod is valamire, vagy simán csak rágalmazol?

"Majd ha Magyarországon is támogatja a lakosság többsége, akkor itt is problémák nélkül megoldódik."
Ezt írja a cikk: "A legutóbbi felmérés szerint már a népesség 60%-a véli úgy, hogy a melegeknek is ugyanolyan jogokkal kéne rendelkezniük, mint mindenki másnak." Akárhogy is nézem, a 60% a többséget jelenti, nem? (Másrészt a lakosság többségét szerintem nem érdekli, hogy házasodhatnak-e a melegek. Nem feltétlenül fogják támogatni, de olyan nagyon ellenezni sem.)

"Elfelejted, hogy demokráciában élünk"
Szólnál erről az aktuális kormányunknak is? Csak mert valahogy ezt az aprócska dolgot nem igazán veszik figyelembe. A kormányközeli oligarcha gazdagodását is ellenzi a többség, és mégis megtörténik. Hol is a többség akarata?

"Viszont a prájddal és a hasonló gusztustalan nyomulásokkal még jobban elidegenítitek az embereket, szóval a nagy nyomulás kontraproduktív."
A Pride elég érdekes téma, nem érzem magam készen az üggyel kapcsolatos véleménynyilvánításra, pont ezért nem is hoztam fel, és ezért nem reagálok érdemben erre.

odamondó 2017.06.01. 20:14:19

@King of Shadows: Ezért mondom, hogy az abc lenne a legjobb megoldás így a P és az N se maradna diszkrimináció nélkül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 20:55:29

@csorbaf2:

"Az ilyen diszkrimináció nem "legális", nem lehet így indokolni hivatalosan a döntést, mert abból botrány lenne."

Ez igaz, viszont épp ezért az sem bizonyítható, hogy diszkrimináció történt. Lehet, hogy valóban a megyei/országos dolog volt mögötte. A két nőnek meg kellene várnia, vajon országosan kell-e valakinek a kislány. Ha nem, és ezután sem kapják meg, akkor indirekte bizonyítva van a diszkrimináció.

Másfelől - bár ez nem ide tartozik - szerintem nem kellene cigány gyereket örökbe fogadniuk. Nem azért, mert cigány!

Több olyan esetet ismerek, amikor az örökbefogadók szépen felnevelték a cigány gyereket, aki aztán felnőve megkereste a vér szerinti szüleit és velük élt tovább, magasról leszarva az örökbefogadókat.

Egy másik ok sajnos a gyerek vélhetően kisebb intelligenciája. Lehet, hogy ezzel nem értesz egyet, ezért ne menjünk ebbe mélyen bele, de az intelligencia jelentős része bizony örökletes,

"hogy velem nem történt ilyen, nem bizonyítja azt, hogy egyébként nincs ilyen jelenség az egészségügyben."

De az ellenkezőjét sem.

"Ezt alapozod is valamire, vagy simán csak rágalmazol?"

Alapozom arra, hogy a kettősmérce több alkalommal elferdítve közölt eseményeket. Nem fogom most neked kikeresni, hol, elég annyi, hogy én nem hiszek nekik.

"Ezt írja a cikk: "A legutóbbi felmérés szerint már a népesség 60%-a véli úgy, hogy a melegeknek is ugyanolyan jogokkal kéne rendelkezniük, mint mindenki másnak." "

Mármint milyen cikk? Milyen felmérés, milyen módszertan?

"A kormányközeli oligarcha gazdagodását is ellenzi a többség, és mégis megtörténik."

Terelés. Ne keverj ide más témákat.

"A Pride elég érdekes téma, nem érzem magam készen az üggyel kapcsolatos véleménynyilvánításra"

Akkor gondolkodj el rajta.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 21:22:21

@odamondó: Mármint Pedofil meg Nekrofil? Az előbbiek már rendesen nyomulnak az amcsiknál, és azt hiszem Canadában is...

odamondó 2017.06.01. 21:30:32

@King of Shadows: ő boldogságukat sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ők is emberek.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.01. 21:36:30

@odamondó: Nyugi, a baloldaliak (a.k.a.: a team of highly trained monkeys) már rajta vannak az ügyön!

www.thenewamerican.com/culture/item/21664-shocking-times-movement-for-pedophile-rights-marches-on

Ja! Pont a melegházasságot használják hivatkozási alapnak. Slope slipped?

csorbaf2 2017.06.01. 21:57:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Egy másik ok sajnos a gyerek vélhetően kisebb intelligenciája. Lehet, hogy ezzel nem értesz egyet, ezért ne menjünk ebbe mélyen bele, de az intelligencia jelentős része bizony örökletes"
Csak egy kérdés: náci vagy?

"Mármint milyen cikk?"
Ez a cikk. Miért nem olvasod el a bejegyzést, mielőtt kommentet írsz azzal kapcsolatban?

"Terelés. Ne keverj ide más témákat. "
Te hoztad fel a többség akaratát, nem én, én csak azzal kapcsolatban reagáltam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 22:31:28

@csorbaf2:

"Csak egy kérdés: náci vagy?"

Nem én vagyok a náci, hanem a tények.

"Ez a cikk. Miért nem olvasod el a bejegyzést, mielőtt kommentet írsz azzal kapcsolatban?"

Elolvastam. A kommentek között is linkeltek be egy cikket, igaz, Alibanya törölte a kommentet. Honnan tudjam, melyik cikkre gondoltál? Nem vagyok gondolatolvasó.

A tanulmány nem említi egy szóval sem a minta nagyságát, a kiválasztás módját és úgy általában a módszertant. Nem tartalmazza pl. a varianciát és a standard deviációt sem. Így az egész értéktelen szar.

"Te hoztad fel a többség akaratát, nem én, én csak azzal kapcsolatban reagáltam."

Az oligarchia gazdagodásának mi köze van a homokosok jogaihoz? Na ezért terelsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 22:32:37

Bocs, Alibanya egy másik blog, de az áll, hogy több írást is belinkeltek, te is.

csorbaf2 2017.06.01. 23:20:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Nem én vagyok a náci, hanem a tények."
Szerintem itt be is fejezhetjük a diskurzust, mert hánynom kell tőled. Gondolj azt amit akarsz, úgy ahogy akarod, azokról akikről szeretnéd. Ennek nincs értelme.

De csak hogy ne mondhasd azt, hogy a liberálisokkal ilyen témában nem lehet vitatkozni: Mire alapozod az állításod? Arra, hogy a "magyarok" nagyobb arányban járnak egyetemre? Voltál te egyáltalán cigánysoron, hogy lásd, hogy milyen állapotok uralkodnak ott? Ott legyél intelligens, amikor lopnod kell azért, mert anyádék nem adnak neked enni adni. Vagy ahol a tiszta beszéd bűn, ahol a minta a fiú számára a cigaretta, fű és az asszony verése. Volt olyan osztálytársam (roma), aki nagyon jó volt matematikából, intelligens volt, és mégsem hallok felőle sok jót, mert elkallódott. A gyereket mindig a környezete rontja el, és nem a származása.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.01. 23:33:04

@csorbaf2:

"Szerintem itt be is fejezhetjük a diskurzust, mert hánynom kell tőled."

OK, máris befejeztük. Na de akkor mi a fenéért folytatod még a kommentedet? Segget csinálsz a szádból.

csorbaf2 2017.06.01. 23:49:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogyan is gondolhattam volna, hogy válaszolsz a kommentem második felére?

odamondó 2017.06.02. 01:21:23

@King of Shadows: Amúgy ha már itt tartunk miért nem lehet egy gyereknek 2nél több "szülője". Miért nem lehet többször házasodni(poligámia)... Eléggé gyöpös ez a rendszer amiért per pillanat küzdenek a melegek. Ők igazából egy konzervatív családot akarnak csak 2 férfival vagy 2 nővel. Szerintem ez felháborító.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.02. 05:52:35

@odamondó: Actually, a poligámok is nyomulnak ugyanarra hivatkozva, amire a pedók. És az amcsiknál (Hol máshol?) saját magaddal is házasodhatsz. (Really! That's a thing!) Ha összeházasodsz magaddal, aztán másvalakivel is, aki szintén összeházasodott saját magával, az jogilag már négy. Vagy nem?

Nimród17 2017.06.02. 06:40:34

Beszarás milyen fasz szag van itt, élen a vén puncikobolddal. Lassan már nem is a melegeknek szól az oldal, hanem azokat a perverzeket elégíti ki, akik az útálattól élvezkednek itt. Hajrá :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.02. 07:21:06

@odamondó:

"miért nem lehet egy gyereknek 2nél több "szülője"."

Már most is lehet, sőt ez elő is fordul. Konkrétan valakinek 4 anyja is lehet egyszerre:

1. vér szerinti anya
2. örökbefogadó anya
3. kihordó (bér-) anya
4. mitokondriális anya

Kell ennél több?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.02. 07:24:11

@Nimród17:

" Lassan már nem is a melegeknek szól az oldal"

Eddig sem azoknak szólt, nem vetted észre? Ez egy propaganda-blog. A homókat már nem kell meggyőzni a homoszexualitás "előnyeiről", a blog az ingadozóknak és a "megtéríteni" kívánt heteróknak szól.

Nimród17 2017.06.02. 07:34:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szép jó reggelt, csókolom!
Nem is reméltem ilyen köszöntést :D.
Ezért értem én ide csak a 60. komment után, és kegyed korábban? (költői kérdés :D) De akit irritál a téma, az meg minek van itt ? Mi ez valami küldetéstudat? Igazából nem értem. Mintha valaki az ellen vergődne egy életen át, hogy ne gyártsanak piros autókat, az gondolom megvan, hogy ezen nem fog múlni.
Én komolyan elgondolkoznék azon, hogy valaki értelmes felnőtt létére miért itt bassza el az idejét ? Annyi mindent kezdhetnének az emberek a saját idejükkel... Visszakérdezni nem ér csak szólok :D, én még nem vagyok felnőtt.

odamondó 2017.06.02. 15:42:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem erre gondoltam de oké mert itt még mindig van valami összefüggés. Én arra gondoltam, hogy pityu jani meg az éva aszondják ők hárman alkotnak egy családot és ők 3an nevelnek fel egy gyereket aki lehet egyiknek se vérszerinti.
@King of Shadows:
Nyomuljanak. Elég röhejes, hogy meg akarunk állni a homoszexuális konzervatív kapcsolatoknál.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.02. 20:58:59

@Nimród17: "De akit irritál a téma, az meg minek van itt ?"

Engem például nem "irritál" és alapból nem is ellenzem a melegházasságot, de azt nem akarom, hogy utána megjelenjenek a többiek is. Most, egy gyors visszaolvasás után láttam, hogy néhány legitim konszern került elő, amit érdemes lenne figyelembe venni. Már ha a melegek tényleg békés egymás mellett élést akarnak, és nem harcolni. Mert némelyik egyértelműen az utóbbira törekszik...

Májkül 2017.06.07. 12:55:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tudtad, hogy a homofóbia az elfojtott homoszexulaitás egyik megnyilvánulása? Szerintem nézzél egy kicsit magadba és akkor rájösz arra, hogy miért vagy ilyen.
süti beállítások módosítása