Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Nem a homofóbia a melegek legnagyobb baja

2017. január 25. - Juhász.Gábor

baj_3.jpgAz, hogy a homoszexuális kisebbség nem a társadalom szíve csücske, senkinek nem újdonság. Mi, melegek ezzel nap mint nap szembesülünk. Hiába van ma már szinte minden sorozatban LMBT karakter, és hiába javult a szexuális kisebbségek megítélése, továbbra is a meleg fiatalok körében a legmagasabb az öngyilkosságok aránya, az egyenlő jogok bevezetése pedig a kanyarban sincs hazánkban.

A társadalomban jelen lévő melegellenesség szinten tartásához nagyban hozzájárulnak az egyházak, a kormány, a szélsőséges médiumok megmondóemberei, és nem utolsó sorban maguk a melegek. A homofóbok kasztrendszeréről már írtunk korábban, most viszont itt az ideje, hogy tartsunk egy kis önvizsgálatot. Szembe kell néznünk ugyanis a ténnyel, hogy egyes homoszexuálisok, sokszor több kárt okoznak a közösségnek, mint a kívülről érkező támadások.

A továbbiakban arról fogunk beszélni, mik azok a folyamatok és káros viselkedési minták, amik a legtöbb gondot okozzák.

Baj, ha egy meleg srác feminin?

Melegek körében a legtöbb kritika azokat a férfiakat éri, akik “túl buzisak”. Az indok a következő: hozzájárulnak a sztereotípiák fenntartásához, mivel azt a képet keltik, hogy minden meleg hajtűdobáló hercegkisasszony. A társkeresőn lévő profilok legtöbbjénél külön kikötés, hogy lányos fiúk lehetőleg ne is próbálkozzanak. Mindenkinek “hetero életvitelű, férfias pasi” kell (lehetőleg 24 alatti, magas, sportos, XL-es méretben és ne lakjon messzebb a szomszéd utcánál).

baj_5.jpg

Általában a feminin férfiak kapják a legtöbb homofób beszólást, és őket támadják meg leggyakrabban. A gyűlöletdobogó második helyén a fiús leszbikusok állnak. Pedig az ember azt gondolná, lányokat csak úgy nem szokás megverni az utcán. Ez azonban sajnos teljesen általános dolog. Az, hogy nem hallunk ezekről az esetekről, csak annak köszönhető, hogy az áldozatok nagyon ritkán tesznek feljelentést, ha pedig mégis megteszik, a hatóságok akkor sem törik össze magukat a nagy segítségnyújtásban.

Ezeknek a férfiaknak és nőknek a legnagyobb bűnük az, hogy túlságosan feltűnőek. Nem véletlenül jelentenek könnyű célpontot, mind a homofóboknak, mind a “hétköznapi” melegeknek. A feltűnő viselkedésnek megvannak a maga oka, amiről itt írtunk bővebben. Összességében viszont az kell mondanunk, hogy a homoszexuálisok ezen kisebbsége semmiféle kárt nem okoz a többi melegnek. A legnagyobb veszélyt saját magukra jelentik, de harsány öltözködésükkel és viselkedésükkel inkább színesítik a közösséget. Lehet őket szeretni vagy utálni emiatt, de ha nem akarod, hogy a külső szemlélők velük azonosítsanak, akkor borzasztó egyszerű a megoldás: vállald fel magad, és mutasd meg, hogy a melegek nem mind Disney-hercegnők.

Minden lében kanál civilek

Évekkel ezelőtt, amikor a szingli melegek randikban gazdag életét éltem, volt pár érdekes tapasztalatom. Többek között az, hogy miután a potenciális partnerem megtudta rólam, hogy egy melegegyesületnél dolgozom, felhagytak a további ismerkedéssel. Mivel ez többször is előfordult, le kellett szűrnöm a következtetést, hogy a buzik is csak olyanok, mint az átlag magyar. Nem szeretik a “bajkeverőket”.

baj_1.jpg

Az elmúlt idők rendszerei belenevelték a társadalmunkba, hogyha valami problémád van, akkor fogd be a szád, jó szorosan, és várd meg, amíg elmúlik. Bár nagyjából százévente csinálunk egy forradalmat, az átlagpolgár mentalitása valahol egy igavonó barom és egy fűrészbak tűrési szintje között helyezkedik el. Panaszkodni természetesen imádunk, de szigorúan csak olyannak, akinek szintén semmi beleszólása nincs a dolgok alakulásába. Aki pedig valamiért mégis ki meri nyitni a száját, arra minimum furcsán nézünk.

A melegszervezeteknél dolgozó önkéntesek nem foglalnak el túl előkelő helyet a homoszexuálisok világában. És akkor még finoman fogalmaztam. Különösen a Budapest Pride megszervezése vált ki heves érzelmeket. Sokan gondolják úgy, hogy a “provokáció” rengeteget árt a melegek hazai megítélésének. Ugyanezen ellenzők szép számmal látogatnak ki külföldi prájdokra, mivel az más, az buli, az menő. Szerintük ugyanis a magyar melegek problémáit leghatékonyabban úgy lehet megoldani, ha csendben maradunk, tűrjük a megaláztatásokat, és várjuk, hogy egyszer majd jobb legyen. (Az ország lakossága helyeslően bólint.)

Ezzel szemben az igazság az, hogy a homoszexuálisok rengeteget köszönhetnek a melegszervezetek munkájának. Az egyenlő jogokért folytatott kampányuk, a felvilágosító projektjeik, és igen, a Budapest Pride is hozzájárult ahhoz, hogy ma már sokkal könnyebb magyarországon melegnek lenni, mint a rendszerváltás előtt volt. Gondoljunk csak a beleegyezési korhatár egységesítésére, vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat bevezetésére. A civileknek tehát legfeljebb azt lehet a fejükhöz vágni, hogy sokat bénáznak, szervezetlenek és teszetoszák, de legalább próbálkoznak.

Viszont ha nem a hajtűdobálók, és nem is a provokátorok okozzák a legnagyobb gondot a melegeknek, akkor kik?

giphy_8.gif

Gyáva buzik

A meleg szlengben korábban Titkos Ilonának hívták őket, de mi maradjunk mégis a gyáva buzinál, mert találóbb. Még mielőtt megnéznénk, mi a gond velük, először tisztázzuk, kit nevezünk gyáva buzinak.

A melegek nagy többsége nem írja ki a homlokára a szexuális beállítottságát, és ez így teljesen rendben is van. A legtöbben csak a hozzánk közelállókat avatjuk be a dologba, illetve a félreértések elkerülése végett említjük meg bizonyos szituációkban. Megint mások, mint például a melegmozgalmárok, vagy én bloggerként, teljesen outolunk, hogy kiálljunk az egyenlő jogokért, segítséget nyújtsunk vagy tanácsot adjunk. Ezt értelemszerűen nem lehet titokban csinálni.

Sok homoszexuális egyáltalán nem meri felvállalni magát, és bizonyos helyzetekben ez teljesen érhető. Vannak, akiket kitagadnának, bántalmaznának, vagy akár meg is ölnének miatta – ahogy ez sajnos számos helyen meg is történik, szerte a világban. Szerencsére Magyarországon ilyesmi nagyon ritkán fordul elő, sőt, a melegek nagy többségének pozitívan változik az élete a coming out után.

Aztán, vannak a gyáva buzik. Nekik két nagyon jellemző ismérvük van:

  1. Teljesen irracionális félelmük van az előbújástól, vagy lelepleződéstől, bár élethelyzetüket tekintve ez semmilyen érdemi problémával nem járna számukra. Sokan még a többi meleget is elkerülik, nehogy gyanúba keveredjenek.
  1. Vélt/valós inkognitójuk fenntartása érdekében bármire hajlandóak, még ha az saját érdekükkel is szemben áll.

Tapasztalataim szerint, mindehhez bicskanyitogató képmutatás is társul, de ez nem kritérium. Most, hogy ezt tisztáztuk, felmerülhet a kérdés: Mégis mi a baj velük? Oké, nem akarnak lebukni, hogy melegek, hát aztán, ez az ő dolguk. Ezzel alapvetően egyet is értenék. Ha valaki szándékosan teszi tönkre a saját életét, az az ő problémája, baromira hidegen hagy. A gond nem ez.

A probléma ott kezdődik, amikor ezek az emberek döntéshozó pozícióba kerülnek, teszem azt, bent csücsülnek a parlamentben egy kétharmados többségben lévő pártban, és vidáman asszisztálnak ahhoz, hogy a saját kisebbségük életét megkeserítő döntésekben vegyenek részt. Rendben, a “vidáman” kicsit túlzás, mivel saját elmondásuk szerint, mindig van egy kis lelkiismeret-furdalásuk, de hát mégis, “mit tehettek volna”? Hagyjuk a politikát, jöjjön egy szemléltető példa, hogy lássuk, hogyan működik egy gyáva buzi a gyakorlatban.

baj_2.jpg

Tegyük fel, hogy van egy jó kiállású férfiemberünk, nevezzük Pálnak (mert tegnap olyan névnap volt, és egyébként is, egy szép, rövid név). Pál 35 éves, egy vidéki kisvárosban lakik, ott is dolgozik, egy multinál. Már hét éve boldog párkapcsolatban él egy másik férfival. Hivatalosan persze, csak mint lakótársak, mivel Pál borzasztóan retteg attól, hogy valaki megtudja róla, valójában homoszexuális. Szabadidejében a helyi keresztény közösség aktív tagja. Nem csupán a vasárnapi istentiszteleteken vesz részt, hanem gyűjtéseket szervez, programokat állít össze, és szívén viseli a katolikus ifjúság lelki fejlődését is.

Pál nagyon jól tudja, hogy a vallási csoport ellenzi a homoszexualitást. A plébános már több alkalommal is kikelt a melegek ellen, a gyülekezet tagjai pedig egyetértően bólogattak hozzá. Palink természetesen asszisztál mindehhez, hiszen nem akar lebukni. Ha szóba kerül a meleg téma, már betéve tudja a “gusztustalan” és “természetellenes” sablonszövegeket. Lelkileg persze mindez eléggé megterheli, már egészségügyi problémái is kialakultak miatta, de fél, hogyha visszavonul, akkor a gyülekezet tagjai rájönnek majd, hogy meleg.

Palink élné is vígan a maga gyomorfekélyes mindennapjait, szerető párja oldalán, míg egy szép napon a plébános egy papírost nyom az orra alá. A papír – szövege szerint – “a családok védelmében” indult aláírásgyűjtő ív. A célja, hogy Uniós szinten tiltsa be a melegházasságot és a homoszexuálisok örökbefogadását. Bár hazánkban a melegházasság alkotmányban tiltott, a honi kezdeményezők szeretnék támogatni, hogy a nyugati országokban élő meleg párok kapcsolatát is semmissé nyilvánítsák, gyermekeiket pedig elvegyék tőlük. Pál ezzel mind tisztában van, ezért komoly fejtörést okoz neki, mikor a plébános megkéri, hogy aláírásával ő is járuljon hozzá a nemes célhoz. Palinak négy választási lehetősége van:

  1. Elmondja, hogy ő is homoszexuális, majd megkéri a plébános urat, dugja fel magának a papírkáját.

  2. Közli, hogy bár ő tisztességes, heteroszexuális keresztény, ez a kezdeményezés egyszerűen gonosz és embertelen, úgyhogy nem hajlandó aláírni.

  3. Keres valami kifogást, csak hogy megússza az aláírást. Legvégső esetben fals adatokat ad meg, hogy érvénytelen legyen a hozzájárulása.

  4. Szó nélkül aláírja, de azért van némi lelkiismeret-furdalása.

Ti, természetesen már nagyon jól tudjátok, hogy Pali mit választ, elvégre nem véletlenül volt a hosszú felvezetés. (Gyengébbek kedvéért: 4.) Hogy mi lesz Pali jövője, nem tudjuk. Vajon még hány évig színlelheti az agglegény életet? Vajon párja meddig bírja elviselni az állandó titkolózást? Vajon mikor közli vele a gyülekezet egyik tajga, hogy már évek óta mindenki tudja, hogy buzi? Ez már a jövő zenéje. Csak azt reméljük, hogy gyávaságával nagyobb kárt már nem okoz.

baj_4.jpg

A fenti példa természetesen csak szemléltetés volt. A nevet, a települést, az éveket tetszőlegesen be lehet helyettesíteni. Mindezzel csak azt szerettem volna megmutatni, hogy a Palihoz hasonló nők/férfiak milyen borzasztó kártékonyak, nem csak saját magukra, hanem a melegközösségre nézve is. Rengeteg példát tudnék még felhozni, de felesleges, mivel mindannyian ismerünk ilyen alakokat. Mosogatófiúktól cégvezetőkig.

Aki a leírtak alapján úgy érzi, hogy ő is a gyáva buzi kategóriába esik, annak a következőket szeretném tanácsolni: Először is, ne legyél gyáva buzi, mert egészségtelen. Másodszor, ha leliismeret-furdalást érzel, az azt jelenti, hogy valamit elcsesztél, de ahelyett, hogy beletörődnél, inkább próbáld meg helyrehozni. Továbbá, elhiszem, hogy a világ egy ijesztő hely, tele nehéz választásokkal, de hé! Attól, hogy meleg vagy, még lehet teljes, boldog életed, ha most nem is tűnik úgy. És ha másért nem, akkor legalább a saját boldogságodért érdemes néha áldozatokat hoznod. Amennyiben pedig teljesen össze vagy zavarodva, írhatsz nekünk is. Ha tudunk, segítünk.

(Minden Pál nevű olvasónktól elnézést kérünk, ha a cikkben leírtakat sértésnek vették, és egyben üzenjük, hogy nagyon szeretjük őket!)

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr7012156237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chicken wings 2017.01.26. 01:12:22

A gyáva buzi definíciód pont a másik szélsőség azon a skálán, ahol te aktivista vagy, és egy átlag meleg embertől pont ugyanolyan távol álltok mind a ketten. Aki emiatt kikosaraz, az nem feltétlenül szolgalelkű, befogott pofájúra nevelt "tipikus magyar", hanem van egy megszokott élete, értékrendje, normális komfortzónája, amit a te személyed borítana. Kb, mint egy vegán barát/barátnő, aki még a tejet és a tojást sem tűri a hűtőben.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2017.01.26. 13:19:06

Miért kellene a buzikat szeretni? A dolog természetellenes akkor is, ha a politika és az idióta polkorrekt világ szerint nem az. A buzi olyan, mint az öszvér: szaporodni képtelen selejt. Erre csak az büszke, akinek más szempontból is beteg a lelke.

Punxsutawney Mormota 2017.01.26. 13:43:43

@Molnárgörény: De legalább téged sokan szeretnek, ugye, :D Legalábbis az anyád néha megmutatja az óvódás osztálytablót, hogy ki volt a barátod akkoriban :D

Idióta, homofób barátom. Ha Te ebből azt olvastad ki, hogy szeretni kell a buzikat, akkor sipirc vissza a kisegítőbe!
Nem, nem kell szeretni a buzikat. A szomszédot sem kell szeretni. A közlekedési rendőrt sem. És az időjárást sem. Továbbá nem kell szeretni a tényt, hogy a kontinensek vándorolnak, de ettől függetlenül el kell fogadni a létezésüket, és azt, hogy Te, szegény balfék, nem tudsz mit kezdeni ellenük. Max, felkaphatsz egy shotgunt és bemehetsz egy melegbárba... De ahhoz meg tököt kellene növeszteni, ami neked nincs.

Andre1bp 2017.01.26. 13:48:14

Pont, hogy a gyáva buzik lehetnének a legnagyobb hasznára a melegeknek, csak ki kellene használni, ugyanis mindenhol megtalálhatóak. Minden pártban és minden egyházban jelen vannak. Ha megzsarolnánk őket, elintézhetnék, hogy visszavegyenek a homofób propagandából a pártok, egyházak.

Félmeztelencsigazokni 2017.01.26. 13:52:46

Mindenkinek más az értékrendje, és minden felelősen gondolkodó ember fel tudja mérni, hogy kinek lehet elmondani és kinek nem. Szerintem a család és a barátok ellőtt minden melegnek kötelessége vállalni, mert egyébként csak egy hazug, önámító buzi lesz. Távolabbi haverok, szomszédok stb meg nem számítanak.

Azt gondolom, ha minden meleg és biszex ember legalább a tágabb családjának outolna, máris jobb hely lenne az ország, mert nem maradna olyan magyar, aki nem ismer melegeket.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.26. 14:52:23

@Molnárgörény:

Így igaz. Mindenki homofób, csak egyesek elfajzanak és homokbaráttá válnak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.26. 14:53:09

@Punxsutawney Mormota:

Mit értesz elfogadás alatt? Helyeslést? Normálisnak tekintést?

Punxsutawney Mormota 2017.01.26. 14:54:38

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nem tudsz olvasni? Leírtam? El kell fogadni, mint minden olyat, ami nem tetszik, de nem változtatni képtelen vagy rajta. Hosszú a lista.

Karipapa01 2017.01.26. 14:58:06

Nagy ívben sza... izé... nem érdekel, hogy ki a buzi. Engem ne provokáljanak vele, mert akkor visszaprovokálok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.26. 15:02:42

@Punxsutawney Mormota:

Elfogadás mint beletörődés és elfogadás mint helyeslés az 2 kólönböző ügy.

Advanced Flight 2017.01.26. 15:26:00

Mesélje már el a blogger, hogy miben nincsenek a homóknak egyenlő jogai? Mutassatok már egy jogszabályt, ami leírja, hogy ez és ez a jog buzik számára nincsen.

Májkül 2017.01.26. 15:32:43

@Molnárgörény: “A buzi olyan, mint az öszvér: szaporodni képtelen selejt.”
Ezt az öszvérek nevében kikérem magamnak. Az öszvér egy erôs és szívós haszonállat, amit évezredek óta szívesen használnak teherhordóként, igavonóként és hátasnak is. Az, hogy biológilag valami nem tud szaporodni, még nem jelenti azt, hogy selejt. Amúgy az öszvér-csődör valóban terméketlen (steril), de az öszvér-kanca termékeny (fertilis), tehát tud szaporodni.

truvaj 2017.01.26. 16:04:46

Most már leírhatná valaki, hogy mit vár el a homoszexuálisoktól a többségi társadalom?
Pl. milyen választ várnak el a "Miért nem hozod a csajod soha a céges bulira?" "Nézd már azt a csajt, de megb....-nám. Te nem? Miért, mi bajod vele?" c. roppant férfias röfögésre? Mert ha azt mondom, mert nem csajom van, vagy mert meleg vagyok, akkor már ugye
- provokálok?
- büszkélkedem?
- orrodba alá dörgölöm?
- talán még ki is kezdek veled, igaz?

Vagy mit szeretnének hallani, mikor nem tudják valakiről, hogy buzi és a jelenlétében elkezdenek éktelenül trágárkodni/poénkodni a buzikról? Be kellene kapcsolódni?

Vagy ha annyira nem akarják tudni, mégis miért pletykálnak? Ha mégis tudni akarják, miért nem kérdeznek meg?
Tényleg azt várjátok, hogy tekintsek magamra torzszülöttként? Nem vall ez romlott, beteg lélekre, Uraim? Szerintem igen, de ez alapvetően nem az én problémám. Ugyanakkor ha én valamit elérek, leteszek az asztalra, akkor is elsősorban csak kis buzeráns maradok sokak szemében, és ez nem csak az aktivistákra igaz. Javaslom olvasgatni a hasonló lelkületű társaik kommentjeit:
ripost.hu/cikk-antal-imre-nincstelen-hajlektalan

IamTwo 2017.01.26. 16:38:02

A fenti példa természetesen csak erős sarkítás volt.
Amúgy meg ha értelmes, miért ne választhatná a (2) pontot, nem kell beletenni, hogy heteroszexuális:
"Közli, hogy bár ő tisztességes keresztény, ez a kezdeményezés egyszerűen gonosz és embertelen, úgyhogy nem hajlandó aláírni."
Ez így is teljes értékű válasz.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.26. 17:13:41

A pride-ok összevetése a "gyáva buzi" gondolattársítása kapcsán megfogalmaz bennem egy kérdést.

Miért van az, hogy minden országban a pride éppen olyan, hogy azért csípje a társadalom átlagának a szemét, már ami a melegek elfogadását illeti.

- Az oroszoknál elég ha csak felvonulnak
- Nálunk bibliával a kézbe, kerszettel a nyakba, tangában smacizva vonulnak
- San Francisco utcáin egymást kúrják seggbe a felvonulók.

Szóval elsőként be kéne lőni a határt, amin nem léptek át.
Mert a tapasztalat azt mutatja, hogy bármi is a határ, azt ti átlépitek.

Posztíró 2017.01.26. 17:14:46

@chicken wings: Teljesen igazad van. Amugy a poszt író kifejthetne hogy mi a baj az ilyenekkel. Es most hétköznapi emberekre gondolok.

+ a melegekre az előítéletek miatt sokkal karosabbak a "csőbuzik" mint az álheterok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.26. 17:25:07

Posztolónak:

"Már hét éve boldog párkapcsolatban él egy másik férfival."

Innentől már életszerűtlen a dolog, mert a buzik nagy többsége nem él párkapcsolatban, főleg nem 7 éven át.

"Pál nagyon jól tudja, hogy a vallási csoport ellenzi a homoszexualitást."

Pál is ellenezheti. Sok homoszexuális épp abban a feloldhatatlan dilemmában él, hogy tudja, helytelen, amit tesz, mégsem tud ellenállni a bűnnek. Ez a keresztények körében általában sem túl ritka, hiszen épp ezért van a gyónás intézménye: ismerjük és elítéljük a bűnt, ám mégis gyakran beleesünk. Nincs ebben semmi különös, emberek vagyunk, ezért esendőek.

"A plébános már több alkalommal is kikelt a melegek ellen"

Ez biztos nem fordult elő, legalábbis a katolikus egyházban nem. Jézus a bűnt ítéli el, nem a bűnöst. Az egyház is elítéli a homoszexuális életmódot, de a homoszexuálisokat NEM! Tehát a plébános a homokos életmód ellen kikelhetett, de a homokosok ellen biztos nem.

@IamTwo:

Igazad van abban, hogy teljes értékű és korrekt válasz, viszont konfrontatívnak tekintheti a keresztény közösség. Ekkor aztán mindenki habitusától függően aláír vagy nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.26. 17:31:20

@Ballib cenzúrázók réme 22:

"Mert a tapasztalat azt mutatja, hogy bármi is a határ, azt ti átlépitek."

Ez természetes, mármint hogy átlépik az adott országban eltűrt határt. Hiszen a cél addig provokálni, amíg jön egy durvább válaszreakció, amire föl lehet homofóbiát óbégatni.

Norma Bontó 2017.01.26. 18:49:48

@Félmeztelencsigazokni:
Ezt két éve még így gondoltam én is.
Szerintem nem kötelező/illendő senkinek sem outolnia, semmilyen családi/baráti kapcsolatban.
Maga méri fel mindenki, mit kockáztat vele.
Azonban úgy hondolom, hogy állást foglalni kutya kötelessége az érintettnek, outolás nélkül.

Gondolok buzi viccekre. Nem nevetni, vagy akár felhívni a figyelmet tá, hogy nem is vicces.
Csak példaként.

truvaj 2017.01.27. 10:40:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
én mondjuk 21 éves korom óta, több, mint 10 éve élek párkapcsolatban, remélem neked is megadatott, hogy a magad számára testileg és lelkileg vonzó emberrel élj hosszú párkapcsolatban, és nem az ebből adódó frusztráció íratja veled ezeket a rosszindulatú dolgokat.
így mondhatjuk, hogy az én bűnöm, hogy szeretem a párom, amit a vallásosok rendszeresen fel is emlegetnek, de - mondják megengedően - mindannyian bűnösök vagyunk. Csak a különbség, hogy nekik tenni kell valamit a bűnért, nekem (szerintük) végülis nem, készen kaptam :D Minden szentnek ugye, maga felé hajlik...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.27. 11:57:26

@truvaj:

Szerencsémre megadatott nekem is, nem a frusztráció vezeti a kezemet. De azért - az elkeseredett homók és a hithű h-aktivisták szokásos érvelésével szemben - azt sem kell ám hinni, hogy mindenki látens homoszexuális vagy éppen boldogtalan, kielégületlen kapcsolatban él, akinek nem rokonszenves a homoszexualitás ill. a díszbuzik és buziaktivisták nyomulása.

"nekik tenni kell valamit a bűnért, nekem (szerintük) végülis nem, készen kaptam"

Ez tévedés. Mindenki az eredendő (újabb szóhasználattal: az áteredő) bűnnel születik, még a leghithűbb katolikusok is. Vagyis mindenki "készen kapja" a bűnt.

Azon meg nem érdemes vitatkozni, hogy a kereszténység - és mellesleg a zsidó és az iszlám is - bűnnek tartja a homoszexualitást. Igen, bűnnek tartja, ahogy sok olyat is bűnnek tart, amit a hithű keresztények is nap mint nap elkövetnek. Ettől még a homokosok nem rosszabbak másoknál.

Én a magam részéről katolikusként sem tekintem nagyobb bűnnek sok más bűnnél, annak ellenére sem, hogy amúgy visszataszítónak érzem a homoszexuális kapcsolatokat. Talán nem véletlen, hogy a tízparancsolat tiltásaiban nem szerepel a homoszexualitás elítélése vagy tiltása. Amit viszont mélyen elítélek, az a prájd-féle provokáció, a dolog erőszakos tematizálása, a homoszexualitás népszerűsítése és napi arcunkba tolása stb. Ezt sacc/kábé a homoszexuálisok apró töredéke űzi, a többi simán megpróbál élni.

spongebobsqrt2 2017.01.29. 23:58:12

A cikkben szereplő Pál semmivel sem károsabb mint bármelyik párttársa, teljesen irreleváns hogy meleg. Vagyis egyszerűen csak egy káros ember.

Ami a Pride-ot illeti. Szerintem a magyarok többségétől távol áll a karnevál mint műfaj. Ha a BKV-sok mennének ki tüntetni ilyen külsőségekkel, attól is mindenki kidobná a taccsot. Importáltuk a rendszerváltás után, és reméljük tőle hogy elhozza ugyanazt a szintű emancipált társadalmat mint nyugaton. Egyrészt lehet hogy még ott is többet ártott mint használt, másrészt Bp. nem San Francisco, és most 2017 van, nem 1970. Én melegként minden évben rosszul vagyok amikor jön a Pride, ami mostanra gyakorlatilag a szégyen és a homofóbok ünnepe, egy kivételes nap az évben amikor a legtöbb muníciót kapják az utálkozáshoz. Ilyenkor napokig nem olvasok online sajtót, főleg nem commenteket. A környezetemben a legintelligensebb, legliberálisabb emberek sem képesek igazán felfogni hogy mi a Pride célja. Nem lehet hogy le kellene végre ereszkedni a társadalom szellemi szintjére, és úgy üzenni, hogy azt ők is megértsék? Mert hogy kurvára nem értik. Én értem, de csak azért, mert tudom hogy nem szabad hinnem a látszatnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 12:01:30

@spongebobsqrt2:

"A környezetemben a legintelligensebb, legliberálisabb emberek sem képesek igazán felfogni hogy mi a Pride célja."

Hidd el, felfogják, értik. Nem is a céllal van bajuk, hanem az eszközzel. A prájd egy undorító, provokatív, gyomorforgató performansz.

Amúgy a fent idézett mondatodnak is ellentmondtál, hiszen azt írtad, hogy "Ha a BKV-sok mennének ki tüntetni ilyen külsőségekkel, attól is mindenki kidobná a taccsot." Vagyis tényleg nem arról van szó, hog az emberek nem értik, hanem undorodnak a módszertől, a látványtól. És ezt nehogy már a homofóbia rovására írd, mert akkor léteznie kell ugye BKV-fóbiának is, nem?

"Nem lehet hogy le kellene végre ereszkedni a társadalom szellemi szintjére, és úgy üzenni, hogy azt ők is megértsék? Mert hogy kurvára nem értik."

Nem le, hanem FEL kellene emelkedni a társadalom szintjére. A magyar társadalom nem tolerálja a magamutogatást, az öntömjénezést, a polgárpukkasztást és azt, hogy rendszeresen, módszeresen leidiótázzák, amiért nem érti a "célt", nem tapsikol egy exhibicionista kisebbségnek. Erről ez a vicc jut eszembe:

Két avantgarde "művész" beszélget egy étteremben. Megszólal az egyik:
- Te, mi lenne, ha odaszarnánk az asztalra?
Mire a másik:
- Ugyan, hagyd, úgysem értenék meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 12:24:14

@spongebobsqrt2:

"Nem lehet hogy le kellene végre ereszkedni a társadalom szellemi szintjére, és úgy üzenni, hogy azt ők is megértsék?"

Mellesleg eléggé undorító bolsevik tempó ez a mondatod is - vagy még inkább libsibolsi, mert e kettő ideológia igencsak rokon abban, hogy ők a kiválasztott elit, akik mindent jobban tudnak a plebsznél.

Meg fogsz lepődni, de a buzik a szexualitásuktól eltekintve minden szempontból ugyanolyanok, mint a társadalom bármely tagja. Sem jobbak, sem szebbek, sem okosabbak, sem erkölcsösebbek nem vagytok nálunk heteróknál. Tudom, fáj, de ez van.

Az idézett mondatodból sütő felsőbbrendűség-tudat semmiben nem különbözik attól, ami megfigyelhető egyéb kisebbségeknél is. A primitív, műveletlen, alacsony IQ-jú néger ugyanúgy lenézi a fehér embert - érdekes, a művelt néger ezt nem teszi -, ahogy a buta cigány - érdekes, az értelmes cigány nem - is lenézi a magyar embert, akit mellesleg parasztnak nevez.

A buziknál láthatóan kicsit más a helyzet. Te nem tűnsz primitívnek, butának, mégis lenézed a "társadalmat". Ebből a szempontból a pökhendiséged, felfuvalkodottságod, kivagyiságod bőven túltesz a négerekén és a cigányokán is. Kár, mert ebből a pozícióból, a társadalom lenézéséből soha nem fogsz tudni értelmes párbeszédet folytatni az általad úgy lenézett társadalommal, amellyel amúgy annyira szeretnéd elfogadtatni magad. :D

sebi77 2017.01.30. 14:06:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A "le kellene ereszkedni a társadalom szintjére" egyértelműen szarkazmus volt, amivel pont arra utaltam amiről az avantgarde művészes vicced is szól, és amit magam is magyaráztam fél oldalon keresztül, vagyis hogy a meleg aktivisták mintha kicsit elveszítették volna a kapcsolatot a realitással. És az, hogy még ennyi se ment át abból amit írtam, viszont rögtön átcsaptál buzizásba, tökéletesen illusztrálja a mondandóm másik felét, vagyis hogy a szokásos hadakozás semmit sem ér, rengeteg türelem, odafigyelés, és empátia szükséges ahhoz hogy a "többségi társadalommal" szót lehessen érteni.

Abban igazad van, hogy a melegek a legtöbb szempontból átlagemberek, ők maguk is ezt szokták hangsúlyozni. Nem értelmesebbek mint az átlag, és még az se biztos hogy kevésbé intoleránsak. Ugyanolyan rasszisták, ugyanúgy röhögnek a fogyatékosokon, kövéreken, ugyanúgy vagy még annyira se tisztelik az időseket. Nem látnak túl a saját jogos sérelmeiken, nem érdekli őket hogy csak Mo-n több náluk hátrányosabb helyzetű kisebbség él, nem beszélve a világ kevésbé szerencsés részeiről.

Mindenki a saját problémájával van elfoglalva, ahhoz hogy megértsük, vagy egyáltalán meg akarjuk érteni másokét, empátia és intelligencia szükséges. Minél távolabb áll tőlünk, annál többre. Vagyis nem felsőbbrendűség-tudatról van szó, hanem arról, hogy én belülről látok egy problémát, és aki kívülről, az csak átlag feletti szellemi képességekkel és erőfeszítés árán tudja csak megérteni. Az LGBT ügy nem a legfontosabb és nem is a legégetőbb, de a lakosság 5-10%-át érinti. Arányaiban kb. annyi ill. több embert mint amennyi magyar él Szlovákiában, így nem elhanyagolható.

Ha szeretnéd érteni hogy mi a Pride eredete és célja, nézd meg a Milk című filmet. Nincs benne buzulás, nagyon jó politikai dráma. Szintén jó még a Kinsey című film. Ha valaki megnézte ezt a két filmet, és utána is csak azt tudja szajkózni hogy a Pride a magamutogatásról szól, akkor leveszem róla a kezem. Senki sem tökéletes, ő úgy fog meghalni hogy a világnak ezt a szeletét nem érti. Mint ahogy rengeteg minden van amit én nem értek, pl. "A dán lány" című filmet végig se bírtam nézni. Viszont ha valaki nem ért valamit, akkor a legbölcsebb amit tehet hogy csöndben marad. Már ez is hatalmas eredmény volna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 15:02:03

@sebi77:

Most akkor hány nickről is írsz?

"rögtön átcsaptál buzizásba"

Ha a bloggazdának szabad használnia a szót, mert bizony többször is használta, akkor talán nekem is szabad használnom anélkül, hogy ezért bárki megszóljon. Tudod, ez a lebaszásod ahhoz hasonlít, amikor a píszí megmondóemberek szerint megalázó a cigány szó használata, miközben a cigányok is cigánynak nevezik magukat, nem romának. Tudom, jópár cigányt ismerek, legtöbbjükkel jó viszonyban is vagyok, de mindegyik cigánynak mondja magát, s természetesnek veszik, hogy én is ezt a szót használom.

"A "le kellene ereszkedni a társadalom szintjére" egyértelműen szarkazmus volt"

Akkor nagyon ügyesen titkoltad.

"még az se biztos hogy kevésbé intoleránsak"

Biztos, hogy nem kevésbé azok.

"Vagyis nem felsőbbrendűség-tudatról van szó"

Ezt is nagyon ügyesen eltitkoltad. :(

"hanem arról, hogy én belülről látok egy problémát, és aki kívülről, az csak átlag feletti szellemi képességekkel és erőfeszítés árán tudja csak megérteni."

Kevered a szellemi képességeket az empátiával, pedig a kettő messze nem jár együtt. Én nem tartom magam az átlagnál értelmesebbnek, mégis értem a problémáitokat. Talán azért is, mert van jópár buzi ismerősöm - igen, ők is buzinak nevezik magukat! -, akiket amúgy emberileg igen szeretek. De ettől még nem látom a prájdot kevésbé visszataszítónak, ahogy a "melegaktivisták" nyomulását sem.

"Ha szeretnéd érteni hogy mi a Pride eredete és célja..."

Most is értem, nincs szükségem felvilágosításra.

"utána is csak azt tudja szajkózni hogy a Pride a magamutogatásról szól"

Egy dolog az eredeti célja, és egy egészen más dolog a tényleges megjelenése. Nem a prájd az egyetlen vagy az első dolog, ami kifordult eredeti önmagából, lásd pl. az eredeti liberalizmust és azt, ami mára lett belőle - vagy a píszí eredeti célját és azt, hogy mára az eltérő vélemények elhallgattatásának, képviselői sárba tiprásának eszközévé vált. Igen, büszkén vállaljátok nemi identitásotokat, és ez szép dolog is lenne, de a megvalósítási módja, a polgárpukkasztás, a megbotránkoztatás, a homoszexualitást elutasítók megbélyegzése, a vallás meggyalázása nem a megfelelő eszköz e büszkeség kifejezésének. Hogyan lehet azt gondolni, hogy a homoszexualitást elutasítókat megbélyegzéssel, provokálással, megbotránkoztatással lehet jobb belátásra bírni? - már ha szükséges jobb belátásra bírni őket, mert hát joguk van más véleményen lenni, nem?

sebi77 2017.01.30. 15:55:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
- Két nickről írtam véletlenül, remélem nem okoz áthidalhatatlan problémát.
- Nem a "buzi" szó felhasználásával volt a gond, hanem a hozzá kapcsolt pejoratív jelzőkkel és stílussal.
- A Pride-on résztvevők 95%-a az eredeti céloknak megfelelően viselkedik, nagyon kevés a polgárpukkasztó, ennek ellenére mint magam is leírtam, az egészet nem tartom célravezetőnek, főleg nem ma Magyarországon.
- Szükséged volna felvilágosításra, csak még nem jutottál el odáig hogy ezt megértsd.
- ""egyértelműen szarkazmus volt" Akkor nagyon ügyesen titkoltad." Dehogy.

Az én türelmem pont most fogyott el, a következő postban már csak azon a színvonalon tudnék reagálni amin te írsz.

sebi77 2017.01.30. 15:58:25

Még ennyi: a feketék szeretik niggernek hívni egymást, de ha a Harlemben jársz fehérként, azért ne próbáld ki. A cigány meg egyszerűen csak egy népnév mint a zsidó, meg egyébként a néger sem pejoratív eredetileg, a buzi viszont eredetileg is az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 19:01:43

@sebi77:

"a buzi viszont eredetileg is az."

Az lehet, de abban a pillanatban, hogy a buzik elkezdték maguk is használni, nem látom semmi okát annak, hogy én ne használhatnám anélkül, hogy mindenféle sértő élt tulajdoníts neki. Avagy azt akarod mondani, hogy ti több joggal rendelkeztek, mint egy heteró? Ez vicces lenne, mert rögtön visszautalna az általad az előbb elutasított felsőbbrendűség-tudatra. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 19:06:10

@sebi77:

"Szükséged volna felvilágosításra, csak még nem jutottál el odáig hogy ezt megértsd."

Ó, már megint ez a felkentség-tudat. :DD

"a következő postban már csak azon a színvonalon tudnék reagálni amin te írsz."

És már megint ez a mindent-jobban-tudás szindróma, ezúttal megspékelve egy kis személyeskedéssel is.

Tudod, miközben itt fölényeskedsz velem, valójában egy szánalmas senki vagy, aki többnek hiszi magát másoknál, a "társadalomnál". :D És ezt nyugodtan veheted személyeskedésnek, válaszul a tiédre.

Ha lehetséges, végy erőt magadon és ne válaszolj többet, ha megkérhetlek. Kár lenne tovább égetned magad. :(

spongebobsqrt2 2017.01.30. 19:18:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az lehet, de abban a pillanatban, hogy a buzik elkezdték maguk is használni, nem látom semmi okát annak, hogy én ne használhatnám anélkül, hogy mindenféle sértő élt tulajdoníts neki. "

Erre amit írsz, már válaszoltam:
1. Nem a buzi szó használatával volt a probléma. Van akit kevésbé zavar, vagy kifejezetten szereti, én speciel nem szeretem.
2. Az hogy egy csoport (pl. niggerek) hogyan szólítják magukat, nem hatalmaz fel egy kívülállót hogy ő is használja.

Közben látom hogy válaszoltál mégegyet, amikben csupa olyasmiket írsz amire már szintén válaszoltam korábban. Az eddigi eszmecserénkben végig write-only módban írtál. Nem vagy képes két mondatot értelmezni, nem érted mit írok, olyan mintha nem is velem beszélnél, csak szajkózod amit a buzis topikokban szoktál papagájozni.

Homofóbból is többféle van. Van aki jóindulatú, együttérző ember, egyszerűen csak olyan környezetben nőtt fel hogy soha nem kellett szembesülnie a témával, náluk egyszerű információhiányról van szó. Ez az idősebb korosztályra jellemző. Veled viszont pl. nem az a probléma hogy homofób vagy, hanem hogy egy sötét paraszt. Buta mint a föld. Ez önmagában persze nem bűn, csak egy adottság, nem tehetsz róla, és változtatni sem lehetséges. Sokkal hátrányosabb helyzetben vagy mint én, együttérzek veled. Ha kimentek felvonulni az idióták napján, én szimpatizálni fogok.

truvaj 2017.01.31. 16:13:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Köszönöm, hogy nem tartja nagyobb bűnnek, hogy történetesen velem egyneműt szeretek, mint a rablógyilkosságot, vagy azt, hogy valaki felteszi az életét mások becsmérlésére, bántására, gyalázására, és csodálkozik, ha adott esetben a válasz is hasonló stílusú lesz. Igazán szép Öntől, hogy ilyen kegyet gyakorol. Ahogy az egyháztól is nagyszerű kegy, hogy a két utóbbi bűnt két miatyánkkal és egy üdvözléggyel hivatott megbocsátani, az enyémet meg azzal, hogy
1. tartsam magamat retardált beteg perverznek, mint aki kutyákkal töm vagy gyerekeknek mutogatja a f...rkát a parkban.
2. tartsam bűnös dolognak a párommal kialakult kapcsolatunkat
3. szégyelljem őt, lehetőleg rejtegessem, ki ne lépjek az utcára vele, ne menjek el vele vacsorázni, vagy ne csodálkozzak, ha a pincér leköp
4. a világ gyalázkodását pedig jobb, ha beolvadva helyeslem, velük röhögök, esetleg néha meg is alázok valakit, akiről lesír a dolog, nehogy még véletlenül is valaki érzékeny arcába toljam. Ugye, így mennyivel könnyebb lenne elviselni, hogy ilyen is van?
5. fogadjak "tisztaságot". ezt ugye azokra alkalmazzák, akik nem szeretkeznek senkivel soha.

és természetesen ebben a dologban semmi cinikus, semmi gonosz nincs, pusztán azért vagyok köteles ezekre, mert mások ezt várják tőlem, legyen szó egyszerű polgárról, magát isten küldöttének képzelő papról, hívőről, bárkiről. igaz?

ha pedig ettől könnyebb a lelkednek, és megígéred, hogy hasznos, kiegyensúlyozott tagja leszel társadalmunknak, jobban dolgozol, kevesebbet kommentelsz, nem ítéllek a polkorrektség béklyóira, magam részéről nevezhetsz buzinak, köcsögnek, fartúrónak, perverznek, amitől csak jobb lesz a lelkednek, ígérem, nem jelentelek fel a liberális zsidó gondolatrendőrségnél! :)
süti beállítások módosítása