Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Hogyan készíts egyedi, téli dekorációt?

2016. december 19. - Melegedő

nyito.JPG

Mivel a múltkori kreatív poszt nagy sikert aratott, meglovagoljuk ezt az irányvonalat. Nem csak azért, mert szeretünk lovagolni, hanem azért is, mert tele vagyunk jobbnál jobb ötletekkel.
Jöjjön egy otthon is elkészíthető, kissé macerásabb darab, ami azonban megéri a fáradozást.
Jeges, zúzmarás téli fácska, teraszra vagy bejárathoz, de akár a karácsonyi asztalra is!

Szükséges alapanyagok:

  • 1 köteg (nagyjából 15 ág) fákról letördelt ág (Lehet kapni készen, befestve is, szerintem úgy egyszerűbb!)
  • 1 db fehér festék spray
  • 1 db 18-20 cm átmérőjű tál (lehet műanyag, fém, porcelán, de végső esetben egy 20-as szalmaalap belsejébe is dolgozhatunk, csak akkor kell alá egy fólia, hogy ne gipszeljük hozzá az asztalhoz)
  • 20-30 cm-es műanyagcső (kb. 4-5 cm átmérővel) szerelvényboltban beszerezhető, de lehet, hogy otthon is akad.
  • 1 kg Stukatúr gipsz (lehet másmilyen is, de én ezzel szeretek dolgozni, mert gyorsan húz, mégis van idő, hogy eldolgozzam)
  • 2 m szalag, a “fatörzs” bevonásához
  • Moha a takaráshoz (Kiváltható fenyőággal, kaviccsal vagy vattával is)
  • Elemes ledsor vagy hagyományos izzósor
  • Dekorációs kellékek, amiket lelógatunk.

Elkészítés:

1.
A PVC csövet belegipszeljük a tálba, edénybe (Én előtte bele szoktam ragasztani ragasztópisztollyal, de ez elhagyható, csak figyeljünk, hogy egyenesen álljon). Annyi gipszet öntsünk bele, hogy a tál széléig maradjon 2-3 cm szabad hely!
Hagyjuk megkötni, kiszáradni (ez pár órát vesz igénybe legalább, de jobb, ha egy éjszakát pihenhet. )
1/A
Ha valaki nem akar csövet gipszelni, akkor simán bokrosra is rendezheti az ágakat, vagy egyből összefogja őket, és egyenesen belegipszeli a tálba. Ebben az esetben talán könnyebb, ha előtte egy kis szárazoázist ragaszt bele, és abba szúrja az ágakat.

2_4.jpg
2.
Az ágakat befestjük, esetleg beszórjuk csillámmal, de akinek úgy tetszik, hagyhatja natúron is. Aki készen vette az ágakat, az most pihenjen rá a dologra!

1_5.jpg
3.
Az ágakat összerendezzük, hogy szépen álljanak. Arra figyeljünk, hogy kifelé is legyenek apró ágacskák, amikre később akasztgatni tudunk. Belenyomjuk a PVC csőbe. Próbáljunk akkora köteget összefogni, ami beleszorul a csőbe. Ha mégsem sikerül, akkor újságpapírral tömjük ki, hogy stabilan álljon, vagy ragasztópisztollyal rögzítsük őket.

3_4.jpg

4.
Ha szeretnénk égősort, akkor annak az elemtartóját rejtsük a fa tövébe, a zsinórját celluxozzuk a PVC csőhöz, hogy ne fityegjen, majd a szalaggal szorosan tekerjük be a csövet, hogy eltakarja. Én hozzá szoktam ragasztani a szalagot a csőhöz, nehogy lecsússzon vagy elmozduljon.

4_5.jpg
5.
Akasszunk apró díszeket a faágakra. Nekem a kristály hatású műanyag díszek jöttek be legjobban, de apró gömbök, angyalszárnyak, saját készítésű dekorációk is remekül mutatnak.

5_1.JPG
6.
Az égőket rendezzük el az ágakon. A 20 égős ledsor nekem erre is remekül bevált, de ha valakinek hagyományos izzósora van (persze abból is az apró és a fehér zsinóros), akkor bátran tekergesse, amíg eléri azt a hatást, mint az Andrássy út dekorációja. ;)

6_1.jpg
7.
A fa tövét fedjük be mohával. Szóba jöhet más anyag is. Lehet szőrme, raffia, apró kavics, mulcs, vagy esetleg vatta, tobozok. A legegyszerűbb a fenyőág. Legyetek kreatívak!

7.JPG

8.
Az elkészült dekoráció remekül mutat vendégfogadóként a bejáratnál, a nappaliban, vagy akár az ünnepi asztal díszeként is!

9.
Bezsebeljük a család és a vendégek dicséreteit.

Jó szórakozást!

Becca Prior

____________________________

Becca Prior - író, blogger
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr4912057007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorbacsillag 2017.01.13. 19:35:44

nyolc szék, nulla ember. Ünnep buzifalván
süti beállítások módosítása