Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

A Lipóti Pékség reagált az aláírásgyűjtési botrányra

2016. november 18. - Juhász.Gábor

lip2.jpg

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Szent János Kórház villamosmegállójában található Lipóti Pékség olyan aláírásgyűjtést hirdet, mely Uniós szinten tiltaná be a melegházasságot.

Az ügyből hatalmas botrány lett, a pékség Facebook oldalát elárasztották a felháborodott üzenetek. Mégis majdnem egy napot kellett várnunk, hogy a vezetőség érdemben reagáljon a dologra.

Mi levélben is megkerestük őket, mivel nem értettük, miért állnak ki egy nyíltan homofób, jogkorlátozó kezdeményezés mellett. Ma délelőtt az alábbi választ kaptuk:

“Tisztelt J. Gábor!

Levelével kapcsolatban ezúton szeretnénk Önnek elküldeni a Lipóti Pékség hivatalos közleményét, amelyet Facebook oldalunkon már közzétettünk és hivatalos honlapunkon is perceken belül megjelentetünk.”

És valóban, íme a Facebook oldalon látható nyilatkozat:

unnamed_3.jpg

Bár azt ígérték, a közlemény a hivatalos honlapjukon is szerepelni fog, ez eddig még nem történt meg. Reméljük, a szóban forgó kiírást valóban sikerült eltávolítani.

Mint kiderült, a homofób aláírásgyűjtés mögé csupán a helyi tulajdonos állt be. Idő közben azt is megtudtuk, nem mi voltunk az elsők, akik nemtetszésüket fejezték ki a dologgal kapcsolatban:

unnamed_1_1.jpgA kép a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook oldalon jelent meg.

Bár a Lipóti Pékség továbbra is vallja, hogy “a mi szakmánk a minőségi élelmiszerkészítés, állásfoglalásunkat kizárólag ezzel kapcsolatban nyilvánítjuk ki”, úgy tűnik, partnerüktől nem áll távol a politikai szerepvállalás. A következő beszámolót egy olvasónktól kaptuk:

“A János kórházi Lipóti pékséggel kapcsolatban szeretném hozzátenni, hogy nemrég kapott engedélyt a közterületen felépített "kerthelyiségre". Pár hete a János kórházért gyűjtöttek aláírást. Az erre a célra felállított ideiglenes standról nem lehetett megmondani, hogy párthoz kapcsolódik az akció, így odamentem munka után. Az aláíró lap kisbetűs részéből (utóbbi időben azzal kezdem) derült ki, hogy Jobbikos kampány. Mondtam nekik, hogy a kórházért aláírtam volna, de a Jobbik és a 3millió magyar által üldözött személy vagyok én is. Emiatt nem írhatok alá. Erre távozáskor utánam eresztettek félhangon egy " sz@r..buzi" szlogent. Biztos ez is a kampány része volt.”

Szóval úgy tűnik, vannak itt még gondok bőven. Mi azért bízunk benne, hogy a cég tanult az esetből, és a jövőben jobban odafigyel majd arra, milyen partnerekkel dolgozik együtt.

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr4111972164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SziMpor 2016.11.25. 16:49:49

Ezzel a cikkel csak annyi a baj, hogy úgy tűnhet ez minden Lipóti Pékség tulajdonos álláspontja pedig nem. Kizárólag az említett bolt tulajdonosának a hülyesége az ügy...
süti beállítások módosítása