Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mi lesz most az amerikai melegekkel?

2016. november 10. - Juhász.Gábor

trump_3.jpg

Az Amerikai Egyesült államok új elnöke: Donald Trump.

Remélem, ezzel senkinek nem mondtam újat. Az elmúlt hónapok során rengeteg cikk foglalkozott a két jelölt hátterével és céljaival, így ezekbe nem mennék bele. Mivel buziblog vagyunk, így mi most csak az LMBT embereket érintő kérdésekre fogunk koncentrálni. Megnézzük, milyen világ jön most az amerikai homoszexuálisokra, és hogy ennek milyen hatása lesz globálisan a melegmozgalomra.

Aki mégis szeretne egy gyors összefoglalót kapni a fontosabb tudnivalókról, az nézze meg Gulyás Márton elemző videóit Clintonról és Trumpról.

Tényleg itt a világvége? Máris kiderül!

Bevallom, számomra akkor veszett el az amerikai választás, amikor Bernie Sanders elbukott Hillaryvel szemben a demokrata elnökjelöltségért folytatott küzdelemben. A témával kapcsolatos rezignáltságomnak köszönhetően nem rázott meg különösebben Trump győzelme. Örülni persze nem örülök neki.

Hogy a világ vajon békésebb lett volna, ha Clinton nyeri a választásokat, azt nem tudom, és most már nem is fog kiderülni. Bár kampánya kétségtelenül szivárványos volt, nem felejtettük el, hogy tíz éve még ellenezte a melegházasságot, így hirtelen támadt rokonszenvét a homoszexuálisok iránt kissé gyanakodva figyeltük. Emlékeztetnék mindenkit, hogy 2015. óta az egész USA-ban bevezették a jogegyenlőséget: a melegek az összes államban házasodhatnak és örökbefogadhatnak, hála a Legfelső Bíróság döntésének. Hillarynek tehát sok dolga már nem lett volna a melegekkel, így a kampányára sem vetett rossz fényt, hogy kiállt mellettünk.

De vesztett, így hát lapozzunk, és lássuk, mit kínál számunkra a republikánus színekben választást nyerő Trump és csapata.

Donald legalább annyira következetlenül és ötletszerűen kezelte a homoszexuálisok kérdését, mint a többi témát. Kijelentette, hogy “Minden erőmmel azon leszek majd, hogy megvédjem az LMBT-polgárokat a gyűlöletes idegen ideológiák elnyomásától és zsarnokságától.” majd pár napra rá részt vett a legnagyobb homofób szervezetek által tartott nagygyűlésen. Szivárvány zászlót lengetett a beszéde előtt, kampánypólókat gyártatott “LMBTQ emberek Trumpért!” felirattal, majd alelnöknek jelölte Mike Pence-t.

Fogalmunk sincs tehát, mit várhatunk Trumptól, így hát foglalkozzunk alelnökével, akinek sokkal egyértelműbb a hozzáállása a melegekhez.

trump_1.jpgTrump és Mike Pence, republikánus alelnök

Mike Pence korábban kongresszusi képviselő volt, 2013-tól pedig Indiana állam kormányzói posztját töltötte be. Munkássága során, többek között bezáratta az indianai HIV-tesztelő központot, és aláírta az USA legszigorúbb abortusz törvényét, mely szerint egy nő akkor sem vetetheti el a gyermekét, ha az biztosan fogyatékos lesz. Gyors körkép a világnézetét illetően:

  • nem hisz a globális felmelegedésben,
  • nem tartja szükségesnek a minimálbér intézményét,
  • úgy véli, hogy minél több fegyver kerül a lakosság kezébe, annál biztonságosabb és élhetőbb lesz az ország,
  • a Mulan című rajzfilm egy liberális propaganda, mely el akarja hitetni a nőkkel, hogy találékonysággal és bátorsággal bármire vihetik az életben, pedig nem,
  • támogatja a homoszexuálisok átnevelését, és a “kigyógyításuk” érdekében visszaállítaná az elektrosokk terápia használatát
  • nyíltan rasszista és idegenellenes
  • büszke keresztény

Azért érzem fontosnak ilyen részletesen bemutatni, mert ha ne adj Isten... bármi történik Trumppal, akkor automatikusan ő kerül az USA elnöki székébe. Persze Donald is szexista, xenofób, homofób és bevándorlásellenes, mint a legtöbb tisztességes republikánus, Mike viszont még nála is nagyobb csótány. Ami azért teljesítmény.

Végtelen naivitásomban azt remélem, most, hogy Trump megnyerte a választást, valamennyitvisszavesz a kampány során megismert őrült tombolásából, és úgy vezeti majd az USA-t, mint az egyik nagyvállalatát. Sajnos azonban ne felejtsük el, hogy a kormányzás nem egyszereplős történet. Donald mögött ott áll munkára készen a teljes republikánus gépezet, ami neki is áll lebontani mindazt, amit a demokraták 2009-óta építettek. És mivel Trump arca mindent elbír, ezt ki is fogják használni.

trump_2.jpg

Na de mi lesz a melegekkel?

Szeretnék mindenkit megnyugtatni: hiába lett Trump az elnök, a Legfelső Bíróság korábbi döntéseit ő sem vonhatja vissza. Így hát, a melegek továbbra is házasodhatnak majd.

A házasság azonban nem minden. A homoszexuálisok elfogadásáért folyó kezdeményezésekre nagyon rossz hatással lesz az politikai irányváltás. A sötét sarkokból ismét elő fognak mászni a vallási fanatikusok, és a melegek átnevelésének támogatói. A szülők számára ismét lehetőség nyílik arra, hogy homoszexuálisnak gondolt kiskorú gyermekeiket agymosó táborokba dugják, ahol majd “kikezelik” őket. Ráadásul szinte egészen biztos, hogy ezek a terápiának álcázott kínzótáborok és a mögöttük álló ideológia politikai támogatást fognak kapni. Ahogy erőre kap majd az oltásellenesség, az evolúció tagadás, a chemtrail hívők mozgalma és a többi baromság is, amik eddig csak a társadalom perifériáján voltak komolyan vehetőek.

Korábban az USA kiállt a külföldi melegmozgalmak, így például a Budapest Pride mellett is. Nem egyszer az amerikai nagykövet is felszólalt a rendezvény megnyitóin. De ennél sokkal komolyabban is védelmébe vette a homoszexuálisokat. Amerikai befolyás akadályozta meg például azt az Ugandai tervezetet, ami börtönbüntetésről halálbüntetésre módosította volna a melegek elleni törvényt. Az USA liberális világpolitikájának nem egy ember köszönheti az életét, és ez nem csak a melegekre igaz.

Ennek a világnak azonban most vége. Trumpék bandáját elnézve azonban azt kell mondjam, nem a homoszexualitáshoz való hozzáállás lesz a legnagyobb probléma a közeljövőben. Sajnos az egész világon megfigyelhető egyfajta tendencia, ami leginkább a múlt század húszas-harmincas éveinek szellemét idézi. Ahogy a Brexit, úgy most Trump megválasztása is csupán egy tünete ennek a folyamatnak. Nagyon szeretném azt mondani, hogy minden rendben lesz, de a történelem folyamatosan ismétléseket nyomat, mi pedig csak nem akarunk tanulni semmiből

És akkor most mit csináljak?

Az első és legfontosabb szabály: NE ESS PÁNIKBA!

Lehet rettegni és szörnyűlködni, de az még a világon semmit nem oldott meg. Mielőtt szembe néznénk a jövővel, forduljunk meg és vessünk egy pillantást az általunk megtett útra. Emlékezzünk a nőjogi mozgalmakra, a feketék egyenlőségéért vívott harcára. Emlékezzünk Stonewallra! A több évtizedes küzdelem során rengeteg tapasztalatra tettünk szert, és ezt Donald Trump sem veheti el tőlünk.

Ne felejtsük el, hogy 2016-van. Ha az emberek 30-40 évvel ezelőtt is képesek voltak kiállni magukért egy ennél százszor nagyobb ellenszélben, akkor mi is képesek leszünk rá. Őrizzük az általunk kivívott eredményeket, mert most egy ideig azok lesznek a mi védőbástyáink. Kicsit elkényelmesedtünk a fene nagy szabadságban, de ez most egy jó alkalom arra, hogy magunkba szálljunk.

A világ változik, és nem mindig kedvünk szerint, ezt el kell fogadnunk. Bizonyos időszakokban nem tehetünk mást, mint hogy várunk, túlélünk, és minden erőnkkel dolgozunk azon, hogy a világ ismét szebb hely legyen. Mindenkinek kitartást kívánok ehhez a munkához!

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr4211946613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scott Tenorman Must Die 2016.11.10. 19:29:10

ki a szart érdekli, h mi lesz az ámerikái melegekkel

Chiccbp 2016.11.10. 20:21:17

Ha Hillary nyert volna, a melegek helyzete lenne a legkisebb probléma odaát.

vasgyuszi 2016.11.10. 21:01:34

@Scott Tenorman Must Die: meg úgy általában a melegekkel... Ott egye meg a fene, bárhol is vannak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2016.11.10. 21:11:30

Kedves melegek! Birca a Bratovan utcai gőzfürdőben áztatja kitágult ánuszát, megjelenése később várható.

Scott Tenorman Must Die 2016.11.10. 21:20:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mondja ezt megkúrt úrfi

@vasgyuszi: leszarom a homárokat. pont ez a szavazás mutatta azt, h az emberekre rákényszerítették ezt a témát, kutyát sem érdekli ha igazán őszinte lehet. de azért a poszternek ez az első gondolata. hihetetlen.

prolee 2016.11.10. 22:30:21

Kicsit túltoltuk a toleranciabicklit és elszakadt a lánc.
Szerintem nem lesz semmi tragikus, csak nem kell majd mindenkinek kötelező jelleggel három műszakban, hányásig ünnepelne a másságot.
Normalizálódik a helyzet és ennyi. Nem kell beszarni. Még a normális gondolkodású melegeknek is jobb lesz, az extravagáns, exhibicionista arcok pedig kicsit visszavesznek magukból. (Itt nem csak a melegekre gondolok persze.)

Norma Bontó 2016.11.11. 09:26:19

@Scott Tenorman Must Die:
Én is hiányoltam a posztból a lehetséges külpolitikai és világgazdasági összefüggések elemzését.
Hihetetlen, hogy egy melegblog első gondolata a melegeket érintő lehetséges változások.

Andre1bp 2016.11.13. 21:38:12

Donald Trump megígérte, hogy aláírja majd azt a törvénytervezetet, ami alapján bárhol lehet majd diszkriminálni a melegeket.
Még a sürgősségi ellátást is megtagadhatják majd a mentősök, orvosok.

sorbacsillag 2016.11.26. 12:05:21

Az amerikai buzik mostantól seggberakják egymást. Olyan guszta.