Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Hogyan ismerik fel egymást a melegek?

2016. október 07. - Juhász.Gábor

gayradar_2.jpg

Mindannyian álmodoztunk már szuperképességekről. Repülés, láthatatlanság, ugrálás az időben és a térben, stb. Emlékszem, kamaszként, mindennél jobban vágytam egyetlen szuperképességre. Arra, hogy a tömegből észre tudjam venni a hozzám hasonló melegeket. Ezen kívül semmi más nem érdekelt. Mindig úgy képzeltem, hogy végignézek az embereken, és aki buzi, annak a feje felett lebeg majd egy kis szivárványzászló, vagy mit tudom én. Mennyivel egyszerűbb lett volna…

Amikor életemben először kettesben maradtam az internettel, első dolgom – a pornó után – az volt, hogy megnézzem, hogyan tudják felismerni egymást a melegek. Volt ott minden, a gyűrűviseléstől a farzsebből kilógó kendőn át a fülbevalóig. Persze, mindezek inkább érdekességek voltak, mintsem használható információk.

Szóval, ennyi év távlatából, most pótolnám ezt a hiányosságot. Nézzük hát meg, hogyan is ismerjük fel egymást, mi melegek!

Képzeld el azt, hogy hetero férfiként – nehezített pálya – úgy kell ismerkedned, hogy senkiről nem tudod megmondani, hogy nő-e vagy férfi. Képzeld, hogy maszkban vannak, meg bő ruhában, a lényeg, hogy semmi másra nem hagyatkozhatsz, mint a tökéletesre fejlesztett megfigyelési képességeidre. De csak óvatosan! Ha mellé nyúlsz, és kiderül, hogy az illető, akit kinéztél magadnak, mégsem csaj, akkor minimum eltörik az orrodat. Ha mégis sikerül, és bebizonyosodik, hogy a kiszemelted tényleg nő, még akkor sem biztos, hogy be is jöttök egymásnak. Amire elég nagy az esély. Szóval kezdheted elölről.

Most pedig képzeld el, hogy ez nem csak egy szimpla gondolatkísérlet, hanem hogy így kell leélned a teljes életed. A folyamatos szégyenérzetet és a társadalmi megbélyegzést ne is tegyük hozzá. A lényeg, hogyha ezt el tudod képzelni, akkor már van valami egészen halovány elképzelésed arról, hogyan is néz ki egy átlag meleg élete.

gayradar_3.jpg

Itt az ideje, hogy lerántsam a leplet az úgynevezett „meleg radarról” (gaydar). Nem, egyik buzi fejébe sincs beépítve ilyen ketyere, amivel első ránézésre különbséget tud tenni melegek és heterók között.

A jelenség nem más, mint megfigyelőképesség, amit bárki elsajátíthat, de a melegek számára ez gyakorlatilag létkérdés. A dolog egyáltalán nem egyszerű. Nincsenek ugyanis olyan meghatározott jellemzők, amelyek minden melegre igazak lennének.

Persze, mindannyian ismerjük a trendi, vékony, magas hangú fodrászfiút, aki úgy gesztikulál a kezével, mintha el lenne törve a csuklója. Gratulálok, ha róla meg tudod mondani, hogy buzi, akkor a melegek 5%-át már garantáltan kiszúrod. Ha láttál már a tévében kevésbé sztereotíp homoszexuálisokat, akkor már akár 15%-ot is be tudsz azonosítani. Amennyiben vannak meleg barátaid, akkor ez az érték felmehet akár 25-30%-ra is.

Az igazság azonban az, hogy a melegek közel feléről még a többi meleg sem tudná egyértelműen megmondani, hogy egy csapatban játszanak. Vegyük eleve azt, hogy 0-tól 99 éves korig, a világ bármely szegletében, bármely társadalmi státuszban élhetnek melegek. Sokuk pedig egyáltalán nem vesz fel „tipikusan buzis” viselkedésjegyeket.

Felmerül a kérdés, egyáltalán minek viselkedik bárki is „buzisan”? Ez visszavezet minket a cikk elején leírt gondolatkísérlethez. A válasz borzasztó egyszerű: mert a tű szeretné, ha megtalálnák a szénakazalban, ezért ha kell, tudatosan rájátszik a dolgokra. Míg maga a homoszexualitás velünk született tulajdonság, addig a homoszexuálisnak mondott viselkedésjegyek egyértelműen tanult fogások, melyeknek célja, hogy ezek az emberek egymásra találhassanak.

gayradar_1.jpgHagyományos törökfürdő.

Na de mi volt az internet előtti időkben?

A világ kezdete óta a melegek számára legkedvezőbb ismerkedési közeg az, ahol a férfiak intim közelségben tudnak együtt lenni. Ezek a fürdők, a nyilvános illemhelyek, vagy a sportlétesítmények öltözői. Ez az ókortól napjainkig semmit nem változott.

Vegyünk egy esetet. Bemész egy fürdőbe. Ha ismerkedni nincs is merszed, már akkor is gyönyörködhetsz a többi férfi testében (pornó). Amennyiben elég bátor vagy, adhatsz finom jelzéseket (testtartás, mozdulat, pillantás) amiket a heteroszexuálisok észre sem vesznek (hiszen bennük fel sem merül a szexualitás gondolata férfi közegben), ellenben aki vevő az efféle élvezetekre, az bekaphatja a horgot. Onnantól pedig már a két félen múlik, hogy mit hoznak ki a dologból.

Ezeken a helyeken egész kis jelrendszerek alakulhatnak ki, amelyeket már csak a beavatottak ismerhetnek. Később ezek a jelzések átlépik a fürdők határait, és bárhol használhatóak lesznek. Persze, hiába vagy meleg, ha nem ismered a jelet, akkor ugyanúgy nem fogja elérni az ingerküszöbödet, mintha hetero lennél.

Most biztosan sokan azt várjátok, hogy beavatlak benneteket a homokos jelnyelv világába, de van egy rossz hírem: egyetlen ilyet sem ismerek. Az én generációmnak ugyanis már nem volt szüksége ezekre, és ma már mások sem használják őket.

De nem szeretném, hogy szomorúak legyetek, ezért mondok egy meglehetősen közismert példát, ami a budapesti meleg közösségben volt elterjedt. Ez az úgynevezett Zsuzsi kutya.

„Szia, ne haragudj, elveszett a Zsuzsi kutya. Nem láttad véletlenül? Segítesz megkeresni?”

Teljesen ártalmatlan. Ha nem ismered a jelet, akkor csak mosolyogsz szépen, és megmondod, hogy bocsi, nem. Ha hetero vagy, de mégis hallottál már arról, hogy ez ilyen buzis dolog, akkor sem állsz neki hőbörögni. Ellenben ha célközönség vagy, és tudod, hogy Zsuzsi kutya valójában azt jelenti „Szia, bejössz, van kedved ismerkedni?” akkor nyert ügyed van.

Ez a szöveg azonban ma már csak nosztalgiázásra jó, ugyanis már maguk a melegek sem használják.

gayradar_4.jpg

Rendben, de akkor hogyan ismerik fel egymást a melegek?

Nos, többnyire nehezen. Mint már mondtam, felismerni csak azt lehet, aki hagyja magát. Az utcán vagy a tömegközlekedésen ugyanúgy lehet szemezni, és jelzéseket tenni, de erre tényleg csak nagyon kevesen vetemednek. A melegek 99%-a célzottan, interneten keresztül, vagy meleg helyeken ismerkedik egymással. Persze előfordul, hogy iskolában, munkahelyen, vagy más közösségben, ahol az embernek heteken keresztül lehetősége van megfigyelni a többieket, egy idő után beazonosítható, hogy ki „szintén zenész”. De az esetek többségében ez sem megy első ránézésre.

Én egyébként mostanság remek szórakozást találtam magamnak. Kiszúrok egy helyes pasit a metrón, és elkezdem figyelni, hogy kik azok, akik őt nézik. És bizony mosolygok a bajszom alatt, amikor a hölgykoszorún túl elkapok pár lopott pillantást iskolás fiúktól, jól szituált üzletemberektől, családapáktól, jegyellenőröktől, és így tovább.

Szóval, ez az általam eddig talált legjobb módszer. A trükk csak annyi, hogy mindig legyen kéznél egy helyes pasi. :)

J.Gábor

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on: 

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr2411776881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Courtsier Boobsoff 2016.10.07. 09:33:22

Akkor már értettem a múltkor egy kopasz kigyúrt gyerek kifakadását a villamosmegállóban, hogy "Akkor vigyázz jobban a kutyádra, hülye buzi!"

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.07. 20:40:30

Birca elvtárs! Ma meg nem lássam itt! Dolgozzon! Egy ki ballibázás, egy kis Putyin istenítés a mai meló, úgyhogy ma ne járjanak a gondolatai a homoszexuálisok körül! Majd holnap este, mikor bevazelinozza seggét mielőtt megy a Bratovan utcai gőzfürdőbe, akkor lehet. Most munka van.

2016.10.07. 23:43:03

Az én időmben a mindkét fülbe való fülbevaló volt az egyértelmű jel.
Manapság már ez sem egyértelmű, mert vannak pasik, akik nem buzik, mégis mindkét fülükbe van fityegő.

Gour 2016.10.08. 07:33:15

Barátaim fele meleg vagy biszex, soha meg nem mondtam volna egyikről sem ha nem tudom. Előfordult olyan buli ahol egyszer csak ráeszméltem én vagyok az egyetlen hetero de addig eszembe sem jutott, pont olyan volt mint bármelyik baráti sörözés. A fodrászom is meleg srác, milyen véletlen, de ezt is csak akkor tudtam meg amikor láttam a pasija fényképét. :)

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.08. 08:59:19

Én úgy tudom a legújabb liberális kutatásokból, hogy 10 emberből átlag 8 biszexuális, 3 meg pedofil.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.08. 09:01:10

@Látens Inszinuáció:

Ha olyan piperkőc fazont látsz, aki abroszokról, függönyökről beszélsz, 100 %. hogy az egy homokos.

Zephyrous 2016.10.08. 09:14:24

Hetero vagyok, de a hetero embereknél is jó lenne ha kialakulna egy "jelnyelv", hogy az adott illető mikor foglalt/él párkapcsolatban vagy nem akar ismerkedni, illetve mikor nyitott és vár a jövőbeni partnerére.

2016.10.08. 09:23:59

Szerintem meg nyugodtan akasszanak egy táblát a nyakukba, á la Gyurmány, hogy micsodák. Félreértések kizárva ... De néha szinte már az is elég, ahogy ki bírnak nézni. Esetleg kificcen a ruházatukból valami "pink" vagy ún. "lazacszín" ... A piroscipő-divat, ami mostanában tört föl, hát az is valami eszméletlen. Tkp. elég lenne, ha felvennék a prájdolós rucijukat, (sminkjüket, hajzatukat, ékszereiket, stb.) amúgy ... :D és abban mászkálnának fel-alá, akár a munkahelyeken, a tömegközlekedésben, a nemzeti ünnepnapokon, még a temetéseken is.

chicken wings 2016.10.08. 09:38:20

Pont a napokban gondolkoztam el azon, hogy mi lenne a magamfajta melegekkel internet nélkül. Személy szerint a hideg ráz ki a tipikus buzis viselkedéstől, nőies allűröktől, a meleg bárok világától. A tetkóktól és piercingektől pedig teljesen meghal bennem a vágy a másik iránt. Pont ezekről a jelekről kéne felismernem a sorstársaimat?

Néha megkapom hölgy ismerőseimtől, hogy nagyon szigorú a kinézetem, távolságtartónak tűnök. No a távolságtartás velük szemben nem véletlen... :) De ha egyszer a munkám miatt elegánsan, jól öltözve kell rohangálnom egész nap, és a stílusom is ez, akkor nincs mit tenni, a homlokomra nem fogom kiírni Néha valóban észreveszem metrón, hogy megnéznek férfiak, más üzletemberek, apuka kinézetű fazonok is, ekkor mindig elgondolkodom, hogy mi lehet a helyzet velük.

"Képzeld el azt, hogy hetero férfiként – nehezített pálya – úgy kell ismerkedned, hogy senkiről nem tudod megmondani, hogy nő-e vagy férfi."
Többször olvastam már ezen a blogon hasonlóan frappáns gondolatokat, amiket nagyon köszönök. Ha csak pár embert elgondolkodtat és egy kis empátia születik bennük, akkor már megérte.

Espada Rodelero 2016.10.08. 09:58:21

@Zephyrous: "Hetero vagyok, de a hetero embereknél is jó lenne ha kialakulna egy "jelnyelv", hogy az adott illető mikor foglalt/él párkapcsolatban vagy nem akar ismerkedni,"

Elmondom, hogy miért nem lesz ilyen sohasem. A nők rémálma az, hogy biankó csekként heverjenek az utcán, mert akkor mindenféle "szar pashee betalál náluk".
Nem véletlen a Tinder népszerűsége a netes társkeresőkkel szemben, mert ott lényegében előválogatják az embereket, hogy csak azok tudják megszólítani, akik megütik a mércét.
A jó öreg 80-20 szabály: a nők 80%-a csak a férfiak 20%-ával akar bármit is, a többiek meg vannak tűrve(amíg nem próbálkoznak semmivel, de csak addig).

Az ötletednek ha létezne egy upgraded verziója, ahol csak a jó pasiknak lehetne így üzenni, hogy "hé, szingli vagyok, gyere ide!", az már nagy sikert aratna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.08. 10:31:08

@bircaman maxval szerkesztő:

"Én úgy tudom a legújabb liberális kutatásokból, hogy 10 emberből átlag 8 biszexuális, 3 meg pedofil."

Nem tetted hozzá, hogy a tudományos metodikával végzett felmérést egy buziszauna bejáratnál végezték. A DK-nak is sokkal nagyobb támogatottságot lehetne mérni a pártiroda bejáratánál, még inkább azon belül.

Lupo82 2016.10.08. 10:59:53

Én hetero vagyok, viszont van egy dolog ami régóta foglalkoztat! Ha már idekeveredtem a index címlapjáról, (mert érdekelt a poszt), gondoltam felteszem!

Miért vonzó egy meleg férfinak egy olyan meleg srác, aki kifejezetten piperkőc módon gesztikulál, öltözködik és semmi férfiasság nincs benne?
Kívülállóként azt gondolnám, hogy ha a saját nemedhez vonzódsz, akkor az legyen az adott nemnek a "legdögösebb" példánya, ezért nem értem! Persze biztos van ellenpélda is, mivel nem mozgok ilyen körökben, nekem csak ilyen tapasztalataim vannak!

A szomszédomban lakik egy leszbikus pár, akik mind a ketten úgy néznek ki, mit két huszonéves srác, akik éppen favágó buliba készülnek!

Kérem ne vegyétek támadásnak! Tényleg kíváncsi vagyok!

Ők például?
www.youtube.com/watch?v=u9d5VEa-5oU

Lángharcos 2016.10.08. 11:20:44

@chicken wings: A fentezi irodalom esetében (Pratchett) a törpök jártak hasonlóan: nem tudják egymásról, mert mindegyik egyformán öltözik és szakállas. :D

steery 2016.10.08. 13:11:13

Van egy gesztus, amit sok homokos férfi használ. Az egyik kezükkel hátrasimítják a hajukat a fülükről, ahogy a nők szokták csinálni, behajlított ujjakkal. Akkor is, ha nem is lóg rá a hajuk. Ezt a heteró férfiak nem szokták észrevenni, hacsak nem figyelnek éberen a környezetük jelzéseire (ami elég ritka dolog).
Érdekes kérdés, hogy a leszbi nők hogyan jeleznek egymásnak? Milyen gesztussal?

Zephyrous 2016.10.08. 13:48:56

@Espada Rodelero: "Az ötletednek ha létezne egy upgraded verziója, ahol csak a jó pasiknak lehetne így üzenni, hogy "hé, szingli vagyok, gyere ide!", az már nagy sikert aratna."
Semmi értelmét nem látom. Mivel a jó csajoknak jó pasijuk lesz, de a többség nem néz ki jól és ő belőlük a pasik sem kérnek. Ők továbbra is csak álmodozhatnak a hercegről fehér lovon. A nőknek lejjebb kell adni az irreális igényeikből, különben marad a szingliség, majd a biológiai óra figyelmezteti őket és akkor bepánikolnak, ekkor vagy mindegy alapból összejön bárkivel csak gyereke legyen, vagy magányos vénlányként fog megöregedni.

KK69 2016.10.08. 14:23:30

Újabb rendkívül érdekes, hiánypótló cikk! Köszönöm. Heteró nő vagyok, de mindig érdekelt ez a kérdés. A fiamat kérdeztem nemrégiben, aki ugyan heteró, de a baráti körében többen is melegek/leszbikusok. Azt mondta, nem gond, ők megismerik egymást. Vagy téved, vagy esetleg arról van szó, hogy az ő környezetében (gimnázium, Kalifornia, 2016), a fiataloknak nem kell (annyira?) titkolni a dolgot, és ezért egyértelműbb jelzéseket adhatnak.

@Zephyrous: Na, ezen is régóta tűnődöm. Megintcsak nem vagyok érintett, mert huszonéve férjnél vagyok, de ez is nagyon érdekel. Azt hiszem, nagyon nehéz lehet, főleg itt az USA-ban, ahol rendkívül könnyen meghurcolnak bárkit "munkahelyi zaklatásért".

Tovább is vinném a gondolatodat, itt már én is érintett vagyok. Alapjában zárkózott vagyok, és nagyon hiányzik egy "legjobb barátnő". Legszívesebben kiírnám magamra, "Looking for a BFF" (best friends forever). Lehet, hogy rendszeresen találkozom vele a folyosón, de nem tudunk róla. És az évek mennek...

Vargga Imre (törölt) 2016.10.08. 14:24:41

@bircaman maxval szerkesztő: a legkeményebb buzi férgek állatokat is kívánnak, például juhokat, és attól élveznek, ha magukat állatként személyesítik meg. (pldául: birkaember)

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.08. 14:44:36

@bircaman maxval szerkesztő: Tovaris, tovaris! Nem buzizni kell, azt majd este csinálhatja segg vazelinezés után. Most ballibezni és Putyint isteníteni kell!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.08. 15:02:57

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

Buzikám, ne magadból indulj ki. Attól, hogy neked ez a kedvenc esti foglalatosságod, még nem következik, hogy bircáé is az.

Gour 2016.10.08. 17:07:33

@steery:

A kopasz pasik hogyan jelezzenek haj nélkül? :)

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.08. 19:02:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Neszójjá be balliba, mert csípős paprikával kenem be a segged amikor kiengedlek a sarokra rodázni.

jó az arab gyerekeknek mert homokozhatnak 2016.10.08. 19:44:23

@Gour: Hát ez jó kérdés! Mert van jó pár meleg, kopasz pasi. :)

Amúgy egyszerűen ki lehet ezt deríteni, meg kell kérdezni a kiszemelt jelöltet, hogy leszopna-e. Amelyik megpróbál bemosni egyet, az heteró, aki elgondolkodik rajta az bi, aki meg rögtön utána a nadrágodat kezdi kigombolni, az pedig meleg.

Motorhead 2016.10.08. 20:18:20

@Gour: Nem a haj a lényeg, hanem a mozdulat :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.09. 00:42:36

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

Én és balliba? Na még ezt sem mondták nekem. :D

"mert csípős paprikával kenem be a segged amikor kiengedlek a sarokra rodázni."

Látom, mély nyomokat hagyott benned az, hogy gyerekkorodban a szüleid így büntettek téged, mielőtt kiküldtek a pedofilokhoz egy menetre.
süti beállítások módosítása