Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Azok a buzi migránsok!

2016. szeptember 29. - Juhász.Gábor

migrans_1.png

Hajjajj, nyakunkon a népszavazás, és mi még meg sem szólaltunk migráns témában. Nem baj, most pótoljuk!

Az elején leszögezném, hogy a cikkben nem fogunk arról beszélni, mire érdemes X-elni, vagy hogy egyáltalán elmenj-e szavazni. Olyan aspektusból fogjuk megvizsgálni a kérdést, amiről eddig csak kevés szó esett. Buziblog lévén, a meleg menekültek helyzetét járjuk körbe alaposabban.

Mivel ők nem fognak keresztény nőket erőszakolni, és a vallási fanatizmus sem jellemző rájuk, így a gyűlöletkampányból kimaradtak. Az egyetlen negatív megjegyzés velük kapcsolatban az szokott lenni, hogy túlzottan is beleillenek a hanyatló nyugat világképébe.

(A törzskommentelőink – ha egyáltalán eljutottak idáig –, nyugodtan átugorhatják a cikket, a továbbiakban a szokásos migránssimogatás fog jönni.)

Most, hogy a mélyen művelt barátaink tovább álltak, fordítsuk kicsit komolyabbra a szót.

A főnököm azt szokta mondogatni: “Az ember lelkiismerete olyan, mint a rugó. Ha egyszer kinyújtották, már nem fog visszaugrani.” Valahogy így van ez az ingerküszöbünkkel is. Emlékszem, kisdiákként, mikor a világháborúkról tanultunk, egyszerűen képtelen voltam felfogni, hogyan jutnak el emberek odáig, hogy tétlenül hagyják megtörténni ezt az egészet.

Most már kezdem kapiskálni.

Ma, amikor a terrortámadások áldozatain és a vízbe fulladt menekülteken egyaránt részvét nélkül lapozunk tovább, úgy érzem, egyre inkább közösséget vállalunk XX. századi elődeinkkel. Az agyunk egyszerűen ignorálja a szenvedéssel kapcsolatos híreket.  Nem azért, mert rossz emberek vagyunk, hanem mert józan ésszel és tiszta szívvel ezeket a borzalmakat nem tudnánk feldolgozni.

migrans_1.jpgKivégzés: Az ISIS katonái meleg férfit taszítanak le egy toronyház tetejéről.

Miközben anyagot gyűjtöttem a témához, ugyanezt vettem észre magamon is. A harmincadik halálra kövezős vagy tetőről ledobós cikk után már csak rezignáltan sóhajtottam. Oké, a 9 éves kisfiú fejbe lövése vélt homoszexualitása miatt, már nekem is kicsit sok volt, de hát ilyen hely ez a barbár Közel-Kelet.

És itt most álljunk meg egy pillanatra, mert ormótlan hülyeség hangzott el. Tekintsünk el az iszlám világ történelmi áttekintésétől – aki akarja, úgyis utána néz –, legyen elég annyi, hogy ezek az országok nem voltak mindig szar helyek. Virágzó kultúrák, világszínvonalú oktatás és tudományos élet volt jellemző a térségre Szíriától Afganisztánig. A vallási fanatizmus felerősödése, és a tény, hogy mára visszabombázták magukat a középkorba, egy olyan, évtizedek óta tartó geopolitikai folyamat része, melyben sajnos Európa is vastagon benne van.

Nem kell itt összeesküvés elméleteket szövögetni, a történések hátterében inkább a rossz döntések sorozata, a kapkodás és a felelőtlen beavatkozások állnak. Tudatosság eddig sem nagyon volt a dologban, és sajnos most sincs.

A legnagyobb hiba pedig, amit elkövethetünk, hogy azt hisszük, Európa még egyszer nem süllyedhet vissza a 40-es évek szintjére. Mert bár a homokosok megkövezése, fejbe lövése vagy magas épületekről való ledobálása a homofóbok álmainak netovábbja lenne, az itteni “liberál-fasiszta értékrend” ezt nem teszi lehetővé.

Csakhogy miközben tekintetünket a fennkölt európai értékekre szegezzük, öles léptekkel haladunk a pöcegödör felé, ahonnan olyan sokáig tartott kivakarni magunkat. És miközben falakat emelünk, hogy kívül tartsuk a világ rémségeit, nem vesszük észre, hogy egy ketrecben vagyunk a szörnyetegekkel. A szörnyetegekkel, akikké szép lassan válunk.

Ezért fontos, hogy ne hagyjuk magunkat eltompulni a sok erőszak láttán sem, mert hamar eljuthatunk odáig, hogy már az sem fog zavarni, ha a saját szomszédainkkal vagy szeretteinkkel történnek meg a borzalmak.

migrans_6.jpgA kép forrása: Szomszédok forever

Mindezek után térjünk vissza a meleg migránsok ügyéhez. És itt most nem csak a Szíriából érkezőkre gondolok. A világ több mint 70 országában büntetik a homoszexualitást, ebből 13-ban halállal. Ráadásul ezek között nem szerepel Észak-Korea, vagy Oroszország sem, ahol hivatalosan ugyan nem bűn melegnek lenni, de határozottan nem ajánlott.

A migránskérdés kapcsán sokszor felmerül, hogy ezek az emberek csak addig menekültek, amíg át nem érnek egy biztonságos országba (Szíria esetében ez Törökország). Aki onnan továbbmegy, az már egyszerű gazdasági bevándorló, ezért vissza lehet toloncolni abba a biztonságos országba, ahonnan jött. Ezt az elméletet biztosan nagyon érdekesnek találná Mohamed Viszam Szankari is. Ő viszont sajnos már halott. A meleg férfi holttestét csak a ruhája alapján tudták azonosítani az ismerősei, mert a testét felismerhetetlenségig eltorzították. Késekkel vagdosták szét, olyan erővel, hogy két penge bele is törött a csontjaiba. Kibelezték, a fejét pedig levágták.

Halála előtt hiába fordult a török rendőrséghez – azt követően, hogy elrabolták, megverték és megerőszakolták –, a hatóságok kiröhögték és nem voltak hajlandóak foglalkozni az ügyével.

Oké, Törökország európai mércével valóban nem számít a kulturált országok közé. De mi van Magyarországgal? Innen már tényleg nem lenne oka továbbmenekülnie senkinek, nem igaz?

O. M. Iránból érkezett, és naivan ő is úgy gondolta, hogy itt már biztonságban lehet. Otthon a saját családja jelentette fel őt. Mivel tényleges életveszélyben volt, ezért jogosan nyújtotta be nálunk a menedékkérelmet. Ehhez képest a Magyar hatóságok két hónapra őrizetbe vették, és olyan emberekkel zárták össze, akik egyáltalán nem tolerálták a melegeket. Nem a hatóságokon múlt, hogy O. M. ép bőrrel megúszta a fogságot. Ügyét a strasbourgi bíróságra vitte, ahol az Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta Magyarországot az emberi jogok megsértése miatt.

migrans_4.jpgMelegjogi aktivisták Iránban. Az országban halálbüntetéssel sújtják a homoszexualitást.

Sokan nem értik, hogy lehet valaki olyan hülye, hogy buziként elkezd pattogni, mikor nagyon jól tudja, hogy kinyírhatják érte. Nekik Taim történetét hoztam szeretettel. Ő orvostanhallgató volt Irakban. Miután rájött, hogy meleg, mindent megtett, hogy “normális” legyen. Még terapeutához is eljárt, aki azt tanácsolta, mondja el a barátainak, hogy azok támogathassák a “gyógyulásban”. Ez annyira nem volt jó ötlet. A fiút csak azért nem gyilkolták meg az iskolatársai, mert az apja vallásos ember. Taim végül akkor lépett le, mikor az apja ki akarta őt adni az ISIS-nek.

Most, hogy mindezt tisztáztuk, már csak egy kérdés maradt:

Ennyi erővel bárki hazudhatja magát buzinak, hogy menedéket kapjon, nem?

A kérdés jogos, és a hatóságoknak is komoly fejtörést okoz. A kérelmezőnek egyértelműen bizonyítania kell a szexuális beállítottságát, ami közel sem olyan egyszerű. Az olvasó itt nyugodtan elgondolkodhat azon, egy irodai asztalnál ülve hogyan bizonyítaná be, hogy buzi, vagy épp annak ellenkezőjét, miközben mindenki azt feltételezi róla, hogy hazudik.

Nálunk jelenleg Rorschacht-tesztes pacákkal próbálkoznak, ami sok mindenre jó, csak arra nem, hogy megtudjuk, valaki tényleg meleg-e. A Magyar Helsinki Bizottság is érzékeli a problémát, ezért közzé tettek egy átfogó kiadványt, mely hosszasan taglalja az eljárás gyakorlati lehetőségeit.

A kiadványból elsősorban az derül ki, mi alapján nem lehet megállapítani, hogy valaki biztosan meleg, de ez meglepően részletesen. Ahhoz, hogy egyáltalán meghallgatásra kerüljön sor, nagyon sok feltételnek kell teljesülnie:
- Lehetőséget kell teremteni, hogy a családja jelenléte nélkül beszéljen.
- Garantálni kell, hogy a vallomása nem kerül illetéktelenek kezébe.
- A tolmács nem származhat azonos országból a menekülttel.
- Informálni kell arról, hogy a szexuális orientáció és a nemi identitás nálunk védett tulajdonságnak számít.
- A kérdező és a tolmács neme szabadon választható.  
- Biztosítani kell, hogy elegendő ideje van elmondani a történetét.
- Biztosítani kell arról, hogy a kérdező és a tolmács ebben a témakörben felkészült, és megfelelő empátiával fognak eljárni az ügyben.

Ebből is látható, hogy egyik félnek sincs könnyű dolga. Szóval, a rendszer még messze nem tökéletes, de bízunk benne, hogy erre is kitalálnak valamit. Nem, a cicis nénik vagy a kukis bácsik mutogatása nem megoldás, mivel egyrészt, ember legyen a talpán, aki ilyen steril és stresszes környezetben is képes erekciót produkálni, másrészt vannak ugye leszbikusok is.

migrans.jpgMeleg menekültek az amszterdami melegfelvonuláson.

Összegzés

Ez a cikk szólhatott volna a nőkről, akiknek az ISIS szexrabszolgái közül sikerült elmenekülniük. Szólhatott volna gyerekekről, akiknek szüleit lemészárolták. Szólhatott volna azokról az emberekről, akiket politikai vagy vallási okokból üldöztek el a hazájukból. Esetleg azokról, akik nem csak túlélni szeretnének, hanem biztosítani a jövőt saját maguk és a családjuk számára.

Ezek az emberek mind ugyanúgy ott hánykolódnak a tengeren, menetelnek országokon keresztül és másznak át a kerítés alatt, akár az ISIS által kiképzett terroristák.

Őszinte leszek: fogalmam sincs mi a megoldás a menekültválság kezelésére. Csak azt tudom, hogy ez még csupán a főpróba. Szakértők szerint a klímaváltozás hatására ennél már csak rosszabb lesz a helyzet. Bízom benne, hogy Európa végül képes lesz olyan megoldást letenni az asztalra, amire a következő generációk is szégyenkezés nélkül tudnak majd visszaemlékezni.

J. Gábor

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on: 

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr4111750163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.29. 06:05:56

Miért nem mennek valamelyik homokos államba, pl. Kanadába?

2016.09.29. 22:25:17

@bircaman maxval szerkesztő: hát Kanada például simán visszaküldte a magyar romákat is, pedig ők befogadó ország ugye.... Csak azt nem szeretik, ha valaki nem akar dolgozni. A mocskos rasszisták....

i.a.p. · http://napitaptudas.blog.hu/ 2016.09.29. 22:26:55

Én egyébként sosem értettem azt, miért várják el egyesek, hogy ha valaki meleg, akkor azt takargassa, a melegek ne fogják meg egymás kezét az utcán, ne csókolózzanak stb. Mitől félnek? Hogy esetleg meleg lesz, vagy a gyereke lesz meleg, mert ilyesmit lát? :D Érdekes, én nem félek attól, hogy "átragad" rám, vagy majd a gyerekemre. Ezek az emberek nem biztosak a nemi identitásukban, vagy miért van ez? Én is nagyon sok olyan dolgot látok az utcán, ami szerintem romboló hatású a társadalomra, de kinek árt az, hogy egy férfi egy férfit szeret, vagy egy nő egy nőt? Melegek mindig is voltak/lesznek, akkor is, ha egyesek tagadni akarják a létezésüket.

FikkFakk 2016.09.29. 22:35:08

@i.a.p.: mert a homoszexualitas nem normalis dolog, azert. De nem zavar senkit, amig ket ember onszantabol, diszkreten csinalja.

Ahogy a pedofilia sem normalis, bar mar ott is tartunk, hogy az is csak szegeny beteget sujtja, meg oket is el kell fogadni, par ev, es lesz pedopride az andrassy uton, stb.

Ha majd elegen lesznek a hazajukat vesztett, uldozott kontinensfoglalok europaban, azok eloszor a homokosokat fogjak kiirtani, maglyan.

Ahogy teszik ohazajukban is. Akkor obegathattok majd, meg is fogom erteni.

Jakab.gipsz 2016.09.29. 22:38:57

Csak a szokásos, kiüresedett didaktikus sztereotípiák, hablaty a politológus tollából. Egy migráns meleg csak annyira veszélytelen mint Cohn Bendit óvóbácsinak, megismertük a nagy liberális demokratát, és az ő igazi arcát.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.29. 23:26:44

@i.a.p.: "Ezek az emberek nem biztosak a nemi identitásukban,"

Pontosan. A homofóbok nagy réze látens hokoszexuális.

a nemzet fogatlan provokátora 2016.09.29. 23:43:20

@i.a.p.: Tényleg, miért nem lehet ruha nélkül mászkálni az utcán? Kinek árt ezzel, aki ezt teszi? Az a sok begyöpösödött hülye miért nem képes elfogadni azt, ha valaki pucéran akar sétálni a Nagykörőton?
Tudod van olyan, hogy társadalmi közmegegyezés, közízlés . E szabályrendszer betartásának igényét nem szükséges indokolni.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.30. 05:53:46

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

A homokosokat nem mernék elküldeni. A cigányok még nem jöttek rá, hogy nem cigányként kell menedéket kérni, hanem homokosként. Különösen most, hogy Kanada vezetője egy homoklobbista elnyomó.

2016.09.30. 07:08:08

@bircaman maxval szerkesztő: Hát kicsit furcsa lenne, hogy kimegy 8 cigány család és apa, anya valamint 6 gyerek mind homokosnak vallja magát :-)
süti beállítások módosítása