Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Orál a játszótéren, avagy a kamaszok nemi élete

2016. szeptember 25. - beccaprior

kamasz_1.jpg

Manapság szinte nem is létezik szexuális felvilágosítás. Ez azért érdekes, mert az internet korában azt hinné az ember, minden elérhető pár kattintással. Csakhogy hiába keresgéltem, magyar nyelven semmi használhatót nem találtam. A könyveim miatt sok tinédzser keres meg a szexualitással kapcsolatos kérdéseivel, elsősorban kamaszlányok. Nekik van a legnagyobb szükségük arra, hogy tisztában legyenek a dolgokkal. Tudom, a fiúk is ki vannak téve a nemi betegségeknek – amiről szintén nincs közérthető, számukra is befogadható anyag –, de ők legalább nem eshetnek teherbe.
A legfurcsább az, hogy a gyerekek azt mondják, a szüleikkel soha, semmilyen formában nem beszéltek ezekről a dolgokról.
Ezért úgy döntöttünk, megpróbálunk segíteni a tiniknek és  szüleiknek egyaránt.

Az első és legfontosabb kérdés a védekezés.
Azért előzi meg a többit, mert bármilyen hihetetlen, a gyerekek manapság csak csekély arányban vesztik el a szüzességüket „hagyományos formában”, vagyis egy tartós kapcsolatban, felkészülten, szerelmesen. Inkább alkalmi partnerek, akik valamiféle szövetséget kötnek, hogy átsegítsék egymást a kezdeti nehézségeken. Sokan közülük úgy fogalmaznak, hogy szükség van a tapasztalatokra, mert ha lesz egy igazán fontos partner, akkor nem szeretnének kezdőnek látszani. Nagyon szomorú, de tény: manapság a szexualitásban is elvárható a félprofizmus. A fiúk 11-12 éves koruktól pornót néznek, így kialakul bennük egy kép arról, milyen egy aktus, mit várnak el a partnerüktől, és bár ezeknek annyi közük van a valósághoz, mint ütvefúrónak a fúvószenekarhoz, mégis ott vannak a háttérben, és valamilyen szinten meghatározzák az egyén szexuális viselkedését.
A lányok pedig alkalmazkodnak!
Döbbenet, de így van. Hajlandóak belemenni abba, hogy egy ismerős srácot részesítsenek orális örömökben, mert „úgyis túl kell esni rajta” és „tőle nem ciki megkérdezni, mit, hogyan kell csinálni”.
Lehet dühöngeni, itt abbahagyni az olvasást, de a gyakorló szülőknek inkább azt javasolnám, hogyha  elpárolgott a mérgük, próbálják megérteni a helyzetet.
A kamaszok számára ebben az esetben nincs vesztenivaló, sem kudarcélmény, viszont van tapasztalatszerzés, és el lehet dicsekedni a barátnőknek, mert – bár ez tényleg szomorú –, manapság a gyerekek egymás között sokkal nyíltabban beszélgetnek ilyesmiről, mint egy generációval korábban.

kamasz_3.jpg

Térjünk vissza a védekezésre!
Itt elsősorban nem a gumi használatára gondolok, hanem arra, hogy tanítsuk meg gyermekeinket arra, milyen veszélyeket rejt az internet. A cseten leírt dolgok nem igazán privát tartalmak, hisz egy összeveszés után – vagy pusztán rosszindulatból –, hamar napvilágra kerülhetnek, és tönkretehetik egy fiatal életét. Mert bár ez a magatartás általános a tinik között, attól még megbélyegzésre és meghurcolásra is kiválóan alkalmas. Tehát, TANÍTSUK MEG A GYEREKEKET ARRA, HOGY SZEXUÁLIS KÉRDÉSEKRŐL INKÁBB SZEMÉLYESEN BESZÉLGESSENEK, ÉS JÓL VÁLOGASSÁK MEG, KIT AVATNAK A BIZALMUKBA!
Nem győzöm eleget hangsúlyozni, és kényszert érzek, hogy még oldalakat írjak, felsorolva a rémes példákat, amiknek szemtanúja voltam mostanában, de nem teszem. Remélem, akit érint, az nem csak legyint rá, hanem át is gondolja a témát. Mindenki hallott már olyan tiniről, akit meghurcoltak a közösségi oldalakon, és végül öngyilkosságba menekült. Ha nem is ilyen brutális a helyzet, egy életre szóló traumát simán el lehet kerülni azzal, ha a gyerekek tisztában vannak az írott szó veszélyeivel.

És most jöjjön egy felkavaró történet.
Egy tizennégy éves kislány írt nekem, és a tanácsomat kérte, mert pár nappal korábban egy évfolyamtársa felajánlotta neki, hogy lecumizhatja, ha akarja (!!!), ő pedig élt a lehetőséggel. Még semmilyen szexuális tapasztalattal nem rendelkezett, és kezdte kellemetlennek érezni, mert a barátnők már mind túl voltak rajta. Cseten beszélgetve megvitatták a sráccal, hogy melyikük lépcsőházában, vagy biciklitárolójában ejtsék meg a szeánszot, de végül inkább kimentek a játszóra. (A lánynál akkor pizsiparty volt, a szülők pedig békésen aludtak a másik szobában, amikor éjszaka kiosont.) A fiú nem sokat teketóriázott, elővette, majd a szájába adta, és amikor öklendezni kezdett, megnyugtatta, hogy ezt is meg lehet szokni. Lazán a szájába élvezett (mert persze gumi az nem kell hozzá, csak a dugáshoz, és azt is el lehet kerülni, úgyhogy a srác felajánlotta, legközelebb csinálják seggbe). Miután a lány lenyelte, megdicsérte, majd adott egy puszit az arcára és elköszönt.  A történet sokkoló, és egyben iszonyatosan elgondolkodtató. A kislány azt kérdezte tőlem: „Akkor én most ribanc vagyok?”, nekem pedig millió dolog kavargott a fejemben, ennél sokkal fontosabbnak ítélt kérdések, de ezen elgondolkodtam egy pillanatra.
Annyira nincs tisztában a veszélyekkel, sem a lehetséges következményekkel, hogy nem is izgatja a dolog, vagy valóban ez a legfontosabb számára?! Nos, az első.
Miután megkérdeztem, tudja-e, hogy milyen fertőzéseket kaphat el orálisan – nagyjából ugyanazokat, amiket hüvelyi vagy anális aktus során –, és rákérdeztem, ismeri-e a HIV fertőzést, kiderült, hogy fogalma sincs róla. Az AIDS-re már voltak sejtései, de azt írta, szerinte az csak Afrikában van. És itt volt az a pont, amikor szerettem volna felképelni a szüleit!
Hogy lehet egy anya vagy apa annyira felelőtlen, hogy egy tizenéves gyerekkel még az alapvető dolgokról sem beszélget, vagy ad a kezébe egy könyvet, ha már magától képtelen értelmesen kommunikálni a saját vérével?!
A kislány elmondta, hogy egy hete történt a dolog, de neki azóta is fáj a torka, egyre jobban, és azt kérdezte, menjen-e nőgyógyászhoz (!!!). Tudom, mindenki azt hiszi, kitaláltam, vagy nagyon szélsőséges esetről van szó, de sajnos nem…  Mondtam, hogy inkább az anyukájával beszéljen róla, és a keresse fel a körzeti orvost. Azt válaszolta, az édesanyja nagyon furán áll az ilyen dolgokhoz, és sosem beszélnek ilyesmiről. Így már azért érthető.
Ennek hatására készítettünk egy kérdőívet, amit több, mint 500 tini töltött ki, és amiből kiderült, hogy minden második gyereknek problémát okoz szexuális kérdésekben a szüleihez fordulni.

Megkérdeztem a lányomat, aki most tizenöt éves, és ő is azt mondta, nagyon nehezére esik ilyesmivel előhozakodni, de végül mindig rájön, hogy jobban tartott tőle, mint kellett volna. Talán az Önök gyermekei is tele vannak kérdésekkel, és nincsenek tisztában a veszélyekkel. Balgaság abba a hitbe ringatni magunkat, hogy a gyerekek manapság minden tudáshoz hozzájutnak a neten! A mi időnkben a Szex-kresz és a Szex-lex legalább adott valami támpontot, de ma nincsenek ilyen rövid, lényegretörő kiadványok.
Nagyon megörültem, amikor a LOVEINFO telefonos applikációjára bukkantam, de megmondom őszintén, kissé erőltetettnek és életszerűtlennek találtam, ahogy a gyerekek is, akikkel leteszteltettem. (Az például, hogy az első aktus előtt beszélj az iskolaorvossal vagy a védőnővel, tíz perces röhögőgörcsöt okozott.)
Mégis több mint a semmi, és azt javaslom, hogy azok, akik nem tudnak fesztelenül beszélni a gyerekkel, legalább erre hívják fel a figyelmét. Ha nem is mélységeiben, de azért sok kérdésre választ kaphatnak a kamaszok.

kamasz_2.jpg

És még egy javaslat: vegyünk óvszert, és adjuk oda a gyerekeknek, azzal a kéréssel, hogy bármi is történjék, használják!
Talán erről is az a tévképzetünk, hogy bárhol vehetnek maguknak, de ez nem igaz. Vannak olyan üzletek, ahol például személyi igazolványt kérnek hozzá, ami teljesen indokolatlan és felháborító, de egy ilyen alkalom örökre elveszi a kedvét egy gyereknek, és talán máskor, máshol meg sem meri próbálni. Egyébként pedig kamaszként ez nagyon nehéz feladat. Talán ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor tetűirtót kell kérni a patikában. Úgyhogy legyünk előrelátóak, és idejében lássuk el a gyerekeket.
Ja, és támogassuk az ÓVSZERAUTOMATÁKAT AZ ISKOLÁKBA kampányt!! Fontosabb, mint sok más dolog, amibe sok energiát fektetünk…

Cikksorozatunk további részeiben a nemi úton terjedő fertőzésekről, a védekezésről, és a szexuális felvilágosításról lesz szó.

Becca Prior

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on: 

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr1311742933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nancsibacsi 2016.09.26. 16:15:38

Nem óvszert kell a gyereknek venni, hanem meg kell vele értetni, hogy a szex nem sz.r, hogy elkapkodjuk. Semmi értelme nincs 14 évesen szexelni, mert SIMÁN SZAR LESZ. Mármint a lányok 100% hogy nem fogják élvezni - akkor meg minek? A fiúknak meg azt kell elmagyarázni, hogy 14 évesen nem 14 éves kislányokat dugunk meg, hanem 30+-os elhanyagolt anyukákat, mert rengeteg van belőlük, ők már tudják mitől jó a szex mindkét félnek, és ebből lehet tanulni sokat.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.26. 16:15:51

Inkább orálos kamasz a játszótéren, mint homokos a járdán.

Kicknick 2016.09.26. 16:27:31

@Nancsibacsi: ja, ezt akkor add elő egy lázongó kamasznak....biztos megérti

Zsuzsi25 2016.09.26. 16:37:15

@Nancsibacsi: Igen! Pontosan te vagy az a szulo akit " fel kell kepelni" - Magyarazd ezt meg egy lazado kamasznak.....biztos megerti.
11 evesen leultettek, es elmondtak nekem dolgokat. "Felvilagositottal" es raadasnak kaptam edesanyamtol egy doboz ovszert. (14 eves kromig nem kellett egyebkent)
Eszembe nem jutott senkit lecumizni a jatszoteren.....ugyanakkor ha (nornalis korulmenyek kozott ) jott volna az alkalom, legqlqbb biztonsagban teszem. Ertelmes szulo ezt felfogja....nem pedig struccpolitikat folytatva, homokba dugja a fejet, vagy amit rosszabb - "áá, az en gyerekem.nem csinal olyat" felfogas menten velekedik

tableno 2016.09.26. 16:38:51

@Nancsibacsi: FYI, ha egy 30+ anyuka szexel egy 14 éves fiúval, az ugyanúgy kiskorú megrontása, mintha egy 30-as férfi tenné ezt egy 14 éves lánnyal (vagy fiúval).

Josagos 2016.09.26. 16:50:13

Mi a baj azzal, hogy az ifjak megbeszélik egymással a tapasztalataikat? Ha sokakkal szexelt az ember, rájön, hogy ez is csak egy kellemes tevékenység, semmi több.

NYC917 2016.09.26. 16:52:09

Én 16 évesen anyám 28 éves kolléganőjével szexeltem. Eszembe sem jutott feljelenteni.

tableno 2016.09.26. 17:05:11

@NYC917: ha jól tudom, 16 éves kortól legális a szex bárkivel

NYC917 2016.09.26. 17:30:18

Rossszul tudod.

198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tehát 14 éves kor felett Magyarországon legálisan létesíthet 18. életévét betöltött személy. Más kérdés, hogy erkölcsileg elítélendő, de jogilag nem.

tableno 2016.09.26. 17:35:27

@NYC917: na ide most nem ártana egy jogász, hogy ezt tisztázza. Szerintem 16 év alatt is van valami korlátozás.

szcsongor 2016.09.26. 17:41:59

@Nancsibacsi: Mikor szexeljen egy 14 évessel, ha nem 14-16 éves korában. Felnőtt fejjel már csak álmodozhat róla (már ha ez izgatja) :)

@NYC917: Miért elítélendő ha pl. egy 19 éves egy 14-16 évessel csinálja? Ha egy 28 éves egy 20 évessel, az már nem? Pedig nagyobb a korkülönbség.

szcsongor 2016.09.26. 17:43:37

@tableno: Nincs korlátozás. 12-14 évessel is szexelhet már egy 18 év alatti, 14 évesnél idősebbel pedig bárki.

NYC917 2016.09.26. 17:46:15

Tableno. Jogász vagyok. Nincs semmilyen 16 éves korlátozás. Megnézheted a hatályos Btk.-ban.

Márk_Márk 2016.09.26. 17:54:49

"A könyveim miatt sok tinédzser keres meg a szexualitással kapcsolatos kérdéseivel, elsősorban kamaszlányok."

Hát innentől nem bírtam abbahagyni a röhögést.
Egy tök ismeretlen akárkit a könyvei miatt... Muhaha... Amelyek elkelnek vagy 200 példányban. Hahahaha...
Az év vicce volt, baszd meg.

Az ismeretlen senki hangoztatja a saját fontosságát. Muhahaha!

Márk_Márk 2016.09.26. 17:56:27

@NYC917:
"Én 16 évesen anyám 28 éves kolléganőjével szexeltem. Eszembe sem jutott feljelenteni."
Aztán felébredtél, hogy a kezed már megint a bilibe lóg.
Fel meg persze, hogy nem jelentetted, ki is röhögtek volna, hogy valaki az álmai miatt feljelent valakit.

Márk_Márk 2016.09.26. 17:58:37

@tableno:
FYI, 14 éves kor betöltése után már nem az. A 14 év a beleegyezési korhatár Magyarországon.

Márk_Márk 2016.09.26. 18:10:04

"mindenki azt hiszi, kitaláltam, vagy nagyon szélsőséges esetről van szó, de sajnos nem"
Nem a lófaszt.
A cikk minden szava hazugság.

Nem kéne az óvszerautomaták helyett inkább dugószobákat az iskolákba?

Netuddki. 2016.09.26. 18:45:56

Azért én hozzátenném, a "valóság"sók sokkal jobban rombolják a közmorált mint a zinternet. Hiába van ott a +16, +18-as karika, az ilyet szerintem főleg a pattanásos tinik nézik...

odamondó 2016.09.26. 19:02:12

Bezzeg régen!!44!négy!

zeddez 2016.09.26. 19:09:48

ez az ember szaporodása téma úgy tudom mostanában már a 6. osztályban (~12 éveseknél) a tananyag része, régebben még 7.-ben volt róla szó
nálunk elég jól elmagyarázta a biosz tanárnő a dolgokat amúgy, nem csak egy sima óra volt, mint amúgy a többi

exterminador 2016.09.26. 19:47:43

Ja, és igen, a csaj - ha létezik - ribanc. A cikk meg irritáló.

Espada Rodelero 2016.09.26. 19:57:11

Szerintem a blogger naivabb, mint az általa pesztrált tinilányok.
Egyrészt pár éve még úgy cumizott le egy 15 éves kis babaarcú, hogy nincs az a felnőtt nő, aki a nyomába léphetne, másrészt ezek a csajok már messze nem olyan kis szendék, mint ahogy azt szeretnéd hinni.
Az meg, hogy a szülővel dumálja meg a szopást, eléggé nem életszerűnek tűnik és tudod miért? Mert egyrészt a szülők nagy része sem tud szinte semmit a szexről, de ami fontosabb, hogy zsigerből úgy reagálnak, ahogy te:
- Anyúú, mi a szex?
- Juj! A lényeg, a gumi. Gumigumigumi-gummmmi! Aztán meg az, hogy ne csináld!!! Soha, senkivel, jaj! De csak gumival ám!!!
Ja, mert az AIDS annyira el van terjedve itt, hogy ihaj, főleg a 14 éves kamaszok körében.
Persez ti is tudjátok, hogy a buzik, meg a drogosok közt van szinte csak, de inkább öntsük ki a gyereket is a fürdővízzel, a lényeg a védelem.
Baszki, azt tudod, hogy a HPV ellen a gumi sem véd? Na, akkor most mi van?

Úgy beszéltek nekik a szexről, mintha a nemi erőszak egyelőre még be nem tiltott ága volna.
Ha nem vagy képes elviselni a gondolatot, hogy a lányodat megkurják, szopik, élvez, ne-csinálj-gyereket. Ennyi.
Nem fogod tudni megállítani a felnőtté válásban, tehát csalódni fogsz.
Önálló emberré kéne nevelned, nem pedig tukmálni rá a saját félelmeidet.
De a legrosszabb, ha sikerrel jársz, mert akkor csak egy frusztrált, a szexet soha élvezni nem akaró, azt kizárólag árucsere-alapnak tekintő, frigid libát teremtesz, akit vagy felold valaki felnőttként, vagy úgy hal meg, hogy szerinte őt egész életében erőszakolták és sose érti meg, hogy másnak ebben mi az öröm.
Az anyák és az apák sem valók a szexuális felvilágosítás közelébe, ez a véleményem.

tableno 2016.09.26. 20:20:42

@Espada Rodelero: a HPV ellen az oltás véd. A mondanivalód többi részére inkább nem is reagálnék...

anyadmajma 2016.09.26. 20:20:47

ennyi sok otromba barmot.
Sajnos a cikk akár igaz is lehet. Ez van.

Amúgy a kedves cikkíró, ha nem talált ilyen jellegű felvilágosító anyagot, akkor ő pl. miért nem ír ilyet?
Elég sok tinédzseren lehet vele segíteni.

egy másik répatorta 2016.09.26. 21:13:47

Lépni kellene egy nagyot előre. A testi funkciók - életkornak megfelelő - működésének magyarázatát már óvodás illetve alsó tagozatban el kellene kezdeni. Aztán fel kellene fogni hogy a szex az nem egyenlő a pornóval. El kellene végre kezdeni tabumentesen beszélni a maszturbálásról, saját test megismeréséről és az örömszerzésről is. És arról is hogy ez az intimitás ajándék és jó és az ember válogassa meg hogy kivel csinálja mert jó, és kell is.
A "Felvilágosítás" címszó hallatán egy fiatal jó esetben azt hallja hogy ne !, meg teherbeesel!, aids-es , rákos meg HPV-s leszel!. Senki nem magyarázza el hogy mi az az intimitás, és egymás megajándékozása ezzel a csodálatos dologgal. Senki nem magyarázza el nekik hogy a szex nem folyamatos védekezés minden eredendő rossz ellen, és a szex nem egyenlő a reszeléssel, vagy a szopással. És apa meg anya fejében nem az jár hogy hogy védekezzenek az aids , meg HPV, meg a gyerek ellen, és nem is kényszerből csinálják, hanem azért mert örömüket lelik benne, és az egyik, - ha nem a legfontosabb - köteléke egy jó párkapcsolatnak.
Nekünk sem magyarázták el, jó esetben rájöttünk. Közben azért a frász kerülgetett szakadt gumik, gombás fertőzések, korai magömlések, és más miatt... Nem kellene másként csinálni a "felvilágosítást" ?

D2 2016.09.26. 21:50:44

Okés, rákerestem a poszterre, ki az új LuxElvirábaoltottVeresPéter... írt 3 18+-osként reklámozott könyvet? Azonos neműek kapcsolatáról? Akkor miért gáz az orál-anál téma?
A gyerek kezébe hiába adod a gumit, ha engedelmes kisbárányként lecummantja az első önként ajánlkozót. Az élet minden területén (itt is) öntudatosságra kell nevelni, először legyen jó a lánynak, aztán lehet szó a fickóról. Ha már gumi, akkor azt elő és fel kell vetetni (tudni kell felhelyezni).

2016.09.27. 00:03:59

Már megint általánisítasz. Semmi értelme annak, hogy nincs felvilágosítás és, hogy a szülők nem beszélnek a gyerekeikkel. Vannak iskolák, ahol egész jó felvilágosító programokat szerveznek. Meg elég sok kis füzetecskét hazahordtak a gyerekeim, amiket a kezükbe nyomtak orvosnál, suliban, stb. Nyilván ez mindenhol van, de, hogy egyáltalán nincs, az hazugság.
A példád is csak bizonyos rétegre vonatkozik, nyilván a szülei nem agysebészek.
Pont arról olvasni mostanában, hogy kezd kitolódni a szüzesség elvesztése. Még olyan elmebeteg mozgalmak is vannak, vallástól függetlenül, hogy ne szexeljenek házasságig.
Nem tetszenek az írásaid. Bután általánosítasz, fekete-fehérnek látsz mindent és nagyfokú tájékozatlansággal kezdesz bele bonyolult, összetett kérdésekbe.
Maradj a kis fantáziavilágodba (és dugasd már meg magad valakivel).

Max Cuda 2016.09.27. 01:09:09

@NYC917: te nem jogász vagy hanem tesco árufeltöltő, és a cigány anyádat basztad aki 28 volt amikor te 16. Hazudozzál máshol te köpedék

Márk_Márk 2016.09.27. 01:24:26

@tableno:
A legkorszerűbb is 9 törzs ellen véd a kb. 300-ból.
És van, aki immunis a védőoltásra is.

Másrészt nem olcsó, és kurvára kényelmetlen, meg nem is egyetlen oltás, hanem több héten át kapod.
Szóval annyira nem egyszerű ez, Móricka.

Márk_Márk 2016.09.27. 01:25:46

@anyadmajma:
És szerinted ki a fasz olvasná egy ilyen idióta unalmas, hazug és hibáktól hemzsegő írását, pláne a tizenévesek közül?

Márk_Márk 2016.09.27. 01:28:08

@Max Cuda:
Mi van, megdugta a csajodat?
Vagy esetleg téged, aztán azóta se egy e-mail, se egy SMS, azért rágtál be rá ennyire?

tmm 2016.09.27. 06:48:52

Milyen statisztika szerint terjed az aids csak a buzik meg a drogosok között? A vírus nem olvas statisztikákat, hanem kihasznál minden lehetséges terjedési útvonalat. Orális esetben minimális az esély a terjedésre, de azért nem nulla. De az AIDS csak az egyik gond. Ma már minden, pornót néző 11-12 éves gyereknek van kamerás mobilja, aztán majd posztolja valami nyilvános oldalra az "aktust", a szenvedő alany meg öngyilkos lesz.
Viszont én azt is felháborítónak tartom, hogy a blog elítéli a szülőket, amiért nem rendelkeznek átlag feletti intelligenciával olyan kérdéskörben, amivel még a szakemberek is csak kísérletezgetnek. Elképzelésem sincs, hogyan kellene kezelni, ha hazajön a lányom azzal, hogy leszopott valakit a játszótéren. Mármint azon kívül, hogy láncfűrésszel akadályozom meg, hogy a szóban forgó fiú hasonló dolgokat műveljen a jövőben.

De vegyük komolyan a dolgokat. Mikor kezdjek el a gyerekemmel a szexről beszélgetni? 10 évesen? Amikor még nem is érdekli a dolog, és én teszem kíváncsivá? 12 évesen? Amikor már késő? Hogy kezdjek neki? Ja, tudom, a blog szerzője már elítélt, amiért ezt nem tudom, szóval akkor kössem fel magam, mielőtt a gyerek ivarérett lesz, vagy van valami konkrét tanácsa is?

Az óveszerautomata iskolából való kihelyezéséről meg annyit, hogy a rádióban egy pszichológus szerint indokolatlan és veszélyes, mert a gyerekek kezébe adunk olyan döntést, amire még nincsenek felkészítve, és a szülők felelősségét áthárítjuk a gyerekre. Azt sem értem, hogy miért merne egy gyerek minden osztálytársa előtt gumit venni, amikor egy idegen helyen, amikor senki sem látja, nem mer.

Másik oldalról nézve viszont, az én koromban nem volt sem szex-kresz, sem szex-lex, magamtól kellett megtanulni, kellett hozzá egy tapasztaltabb leányzó. De igenis tudtuk, hogy kell óvszer, mertünk venni, amikor odaértünk. Sőt, akkoriban még pornót is csak újságokban láttunk, és azt is meg mertük venni.

egy másik répatorta 2016.09.27. 08:04:38

@tmm: a gyerekkel akkor kell szex ügyben kommunikálni amikor igényli és életkorának megfelelően. Már kisgyerek korban felmerül a miért nincs/van kukim, stb. Eredendően akkor kezdünk el rossz válaszokat adni , jujj, tedd el a csúnyádat, ne piszkáld mert bekenem a kezed, elviszi a cica, stb.. A másik stressz amikor a gyerek benyit a hálószobába pont rosszkor és nem tudunk neki mit mondani, megijedünk. Mondhati piros posztó lesz a szemünkben mint "akadálya" a szexnek, pedig ő a gyümölcse pont ennek.
A lányok nőiességéről működéséről már 7-8 évesen megfelelő szakemberrel a szintjüknek megfelelően kellene beszélgetni.. Ciklus, fogantatás, stb. Ezt nagyon késő 10-12 éves korban elkezdeni.
Elfelejtünk beszélni az intimitásról, arról hogy fedezze fel és tanulja meg a saját testét, erre való a serdülőkor. Találja ki hogy kap örömöt, és ne a pornót tekintse normális testképnek, és követendő példának. Ha maszturbáláson "kapod" akkor semmi esetre ne adj negatív visszajelzést, feltéve hogy nem a nyilvánosság előtt csinálja.. Gondolj bele hogy te mennyit csináltad- csinálod.
"A gyere lányom beszéljünk, itt egy csomag gumi, már úgyis tudod mit kezdj vele", már a veszett fejsze kategóriája. Hogy magyarázod el neki akkor 10 perc alatt hogy az egész életét végigkíséri a szex és az öröm.
Érdemes belegondolni hogy az állatvilágban a párosodás a ciklushoz van kötve. Az embernél meg nem. Mi aztán szeretkezünk ha kell, ha nem. És mi csak arra adunk útmutatót nekik hogy "lehetőleg ne, mert koszos, beteggé tesz, meg terhessé, de hamár igen akkor itt a gumi".
Nem értik a tinik a szex valódi funkcióját ami nem az utódnemzés.

Norx 2016.09.27. 08:27:35

@szcsongor: azért barátom, mert tisztességtelen piaci gyakorlattal veszed ki a puncit a tini húspiacról, kihasználva az anyagi és szellemi versenyelõnyödet, amivel a szegény kanos 14-esek nem tudnak harcba szállni. Van persze elõnye is, ha pár hónap után dobod az ilyentén bemelegített, bugyiledumáláson túlesett pipit, hátha a korosztályának is jut a lepattanóból. Meg persze ha egy 19 évesnek egy 14-es a megfelelõ társ, hát az róla is elmond valamit :-)

paráznabillegető 2016.09.27. 08:30:42

@Márk_Márk: a szopi a jáccin valószínűsége közel 100%. ilyen a világ, bazmeg.
csak éppen az aktus leírása és a "hölgy" tünetei alapján ez itt nem szopás volt, hanem jófajta szájba baszás. jó mélyre toszhatta a gyerek a szerszámot, és hiába zsírozta a végén a gigát, addigra már túltolta.
ja, és "hölgy", bizony. merthogy ribanc. ez nem is kérdéses. de ez nem baj, ettől az élet még nem áll meg.

különben az asszony szokott nekem olyanokat mesélni női fórumokról, ahová bejáratos, baz. hogy nem hiszem el. pedig.

paráznabillegető 2016.09.27. 08:37:29

@paráznabillegető: ja igen, véletlenül elküldtem az utolsó zárómondta nélkül.
szóval.
azokhoz a sztorikhoz képest az egész poszt lájtos rózsaszín szoftpornó.

SeagalSteven (törölt) 2016.09.27. 08:55:49

2016.09.27. 09:22:00

Nem tagadom a nemi betegségek elkerülésének fontosságát, de ez az AIDS hisztéria kiveri nálam a biztosítékot. A legutóbbi felmérés szerint ma Magyarországon körülbelül a lakosság 0.1%a HIV/AIDS fertőzött. Ezzel olyan harmadik világbeli pöcegödrök társaságában vagyunk, mint például:
Finnország
Japán
Dél Korea
Málta
Új Zéland

Érdekességképpen a csodás USÁban ez 0.6%

sas70 2016.09.27. 10:07:01

@Márk_Márk: Nem kellett dugószoba, jó volt a tesi öltöző is és jó lett volna egy automata, mert akkor nem lett volna égő gumit venni.
Gondolod, hogy egy hormontúltengéses kamasznak ágy kell a szexhez?

uboat 2016.09.27. 10:19:30

Ostoba egy generáció ez! Minden téren.

Espada Rodelero 2016.09.27. 10:29:52

@tmm: Baszki, nézd meg az orvosi statisztikákat.
Persze, nem válogat a vírus, de kurvára nem ez fenyegeti legjobban a tiniket. Esélyesebb, hogy elbassza egy busz, miközben szopja a haverját a játszótéren...
A fertőzések kockázatot jelentenek, de igazából minden kockázatot jelent: kimenni az utcára, felszállni a vilire... vagy csak beállni a megállóba, lásd a Jaszain történteket), beülni egy kocsiba, elmenni szórakozni.

Ha mindentől félted, akkor ne csinálj gyereket és kész.
Viszont ha már csináltál, akkor ne homokba dugd a fejed, hanem készítsd fel a dolgokra: lesznek, akik csak meg akarják dugni, sőt sokaknak sikerülni is fog.
Magyarázd el neki, hogy milyen a szex, mitől jó, hogyan lehet jól csinálni, megtanulni élvezni(főleg, ha lányod van). Ha megértetted vele, hogy ez az egyik legjobb dolog az életben, akkor kezdhetsz neki a veszélyeknek és nem fordítva. A túlparázás miatt lesz minden szülői próbálkozás hiteltelen. ...Majd ha idősebb leszel lányom... hát nagy faszt, majd megy a barinőkhöz kérdezősködni, meg az internetre, majd leszökik a játszótérre egy cumira.
Arra nevelitek a lányokat így, hogy üzleti alapon kezeljék a szexet meg a testüket: odaadom neked, ha cserébe olyat adsz, amire én vágyom(buli, ruci, ücsi, fesztivál, műköröm...).
Hogy ez kinek jó, nem tudom.
Csak egy nagyon hülye ember hiheti, hogy jobb, ha a lányát egy diszkó vécéjében csinálják meg, mint otthon, a saját ágyában, ahol biztonságban érezheti magát.
Attól, hogy a te fejedben a 18-as szám ragyog fényesen, ő még éppen úgy tini lesz 14 évesen és éppen úgy tele lesz hormonokkal, mint mi voltunk.

És ha fiad van, lehet, hogy homokos kilengései vannak épp, sőt talán az is, akkor sem érdemes "átnevelned". Ha te nem vagy buzi, nem fogod tudni segíteni, érdemes hát valaki olyannal beszélgetnie, aki ugyanezen átment. Ott olyan gyakorlati kérdések is felmerülnek, amiről csak találgatni tudsz heteroként.

Nancsibacsi 2016.09.27. 10:59:14

@Zsuzsi25: Aztán 14 évesen élvezted-e? Hazudni nem ér...

Nancsibacsi 2016.09.27. 11:02:47

@tableno: Na persze, ez az elmélet, a gyakorlatról meg kérdezz meg középiskolai tanárnőit és diáktársait. A 14 éves fiúgyermek megdugná a legyet is, röptében. Nem lehet megrontani, mert gyakorlatilag tetszőleges nővel lefeküdne, mondjuk 40 éves korig bezárólag. A lányok teljesen máshogy működnek, és sokkal válogatósabbak ebben a korban - valójában jelentős részüknek abszolúte nincs belső késztetésük a szexre, csak a környezetük sulykolja beléjük hogy SZEXELNI KELL, hogy ezen TÚL KELL ESNI. Igen, a szülő is, aki 11 évesen óvszert vesz a lányának.

elemes 2016.09.27. 11:32:19

az itt leírtak inkább kirívó (esetleg elképzelt) esetek, nem pedig szokásosak.

elemes 2016.09.27. 11:36:42

@Nancsibacsi:

a felső korhatár szerintem inkább 2x körül volt :)
14 évesen max harmincas jöhetett, egy 40-es már csak érettségi környékén.

(tényleg elképesztő, hogy amerikában tanárnőket hurcolnak meg, mert azok 16-18 éves tanítványukkal szexeltek. persze a tanárnő is süsü, tudhatná, hogy egy tinédzser fűnek-fának el fog dicsekedni vele, hiszen a brancsból ő az első, aki nem csak Marok Marcsával szexelt)

zuulululu 2016.09.27. 11:56:19

@paráznabillegető:

"női fórumokról, ahová bejáratos, baz. hogy nem hiszem el. "

MESELJ :)

Márk_Márk 2016.09.27. 12:09:02

@tmm:
"láncfűrésszel akadályozom meg, hogy a szóban forgó fiú hasonló dolgokat műveljen a jövőben"
Ha már láncfűrész, akkor a lányod fejét kellene levágni adott esetben, ugyanis ő rohant szopni, kilopakodva a saját bulijáról, saját magától, úgy, hogy tudta, mi fog történni.
Más kérdés, hogy a történet kitalált hazugság.

Nancsibacsi 2016.09.27. 12:20:47

@elemes: Mi is tudtuk melyik tanárnőt ki(k) dugták az osztályból, de eszünkbe nem jutott volna ezt bárki kívülállónak - pláne felnőttnek - elmondani az osztályból. Ha valaki köpött volna, annak nyaka szakad, mert hát mindenki reménykedett, hogy ő lesz a következő.
Ma szerintem inkább az lehet a gond (amcsi esetek), hogy mi nem csináltunk képeket, videokat - eleve telefonunk se volt, amit ellenőrizhetett volna a szülő -, szóval sokkal diszkrétebben működött akkoriban a dolog. És nem volt ezzel semmi gond sem, sőt a korunkbeli csajok kezet csókolhatnak a tanárnőinknek, mert ők tanították meg, hogy hogyan kell egy nővel bánni az ágyban.

paráznabillegető 2016.09.27. 12:27:12

@zuulululu: inkább csak ilyen villantások, oké?
szal... mi jut eszembe... kinek milyen dildója van, melyik a legjobb típus... ez mondjuk hasznos dolog, mert tervezek ilyet beszerezni az asszonynak. aztán, pornófilmek, ki mit néz, szólóban meg a társával, ilyes... ja, kinek milyen farkakkal volt dolga - na itt mondjuk mindent részletesen elmeséltek, az óriás meg az aprófaszt is, érted, szóval ez speciel engem kellemetlenül érintett, nem mert extrém a méretem, hanem úgy általában, most akár az én farkamat is kitárgyalnák? aztakurva... de ami teljesen odabaszott, hogy a férfiak teljesítőképessége, hogy az általában, hát, baz nullához közelít??? mivan??? egyébként itt kapcsolódtam be, mert azt hittem, az asszony ugrat, hogy ilyenek tényleg vannak. és tényleg vannak. még csak nem is ritka. gyakorlatilag hanyagolják az asszonyt, baszki. és még csak félre sem kefélnek. pedig nyomoznak ám utánuk a nők! de tiszták... vagy ügyesek, hihihi! :)
á, bazmeg. (legyint)
ecce homo. et mulier.

Treff Bubi 2016.09.27. 12:42:08

Azért ahhoz, hogy a lányaink ne legyenek ribancok, az is kellene, hogy a fiaink meg le legyenek stricik. Amíg a férfi olyan, hogy egy szopásért fizet (bármivel: pénzzel, ékszerrel, fesztiválbérlettel, nyaralással), addig a nők vígan élnek a lehetőséggel. Mindenki szépen szexeljen azzal, akit tényleg kíván, és azért, hogy mindkettejüknek élvezetet nyújtson, ne az előnyökért viselje el, hogy hozzányúlnak:)

tmm 2016.09.27. 13:15:47

@Márk_Márk: Nem a lány rohant ki szopni, hanem erre kényszeríti a környezete, ugyanis, ha nem teszi meg, akkor biztosan kiközösítik azok a csajok, akik megtették, így a kiközösítéstől való félelem miatt fogja úgy érezni, hogy muszáj megtenni, szegény szenvedő sráccal, aki nyilván tiltakozik ellene.
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet nyíltan olyan álláspontot képviselni, amiben a 11-12 éves gyerekek orális szexuális tevékenysége elfogadható.

sztd 2016.09.27. 13:34:58

Igazából a leírt élethelyzetben már a nevelés el lett rontva. Az "úgy is túl kell esni rajta" című mítoszt pl. simán meg kellene előzni.

Ezek után persze teljesen természetes, hogy a gyerek a szüleivel maximum az esemény után beszélget, és akkor persze lehet jönni a védekezéssel, ha még nem késő, de utána felhívni a figyelmet (persze megérteni ekkor már sokára fogja), hogy az "úgy is túl kell rajta esni" meg a "nem akarom, hogy kezdőnek lásson" szövegek csak félrevezetésre jók. Annyi közük van a párkapcsolathoz, mint a pornónak.

zuulululu 2016.09.27. 13:47:22

@paráznabillegető: Hat ez nem is annyira durva :)
Egy legenybucsuban pl minimum 1-2 hazas ferfi elmegy a tancoslannyal, ha mar egyszer kiszakadtak otthonrol. Azt hittem ilyeneket beszelnek ki :)

mad-man 2016.09.27. 13:51:02

Mi is szexeltünk 14-15 évesen, de azért volt limit és nem a mélytorok meg a pornó volt a minta. Inkább csak a kamaszos próbálkozások. Elég normális környéken nőttem fel, normális gyerekekkel, ha valaki eljutott az igazi akcióig, nem volt kérdés a gumi.
Környezeti nyomás szerintem minden generációnál volt, de azért a történetben leírtak elég durvák.
Szinte minden nap kiégek a mai fiataloktól, és a jelenlegi divattól. Kis ribik és műmájer srácok. Működik az agymosás.
Szórakozóhelyen, ha csajoznék biztos személyit kérnék már az elején. Pár kislányról nem tudnám megmondani hány éves.
28 éves vagyok és férfi. Mondom ezeket a dolgokat úgy, hogy nekem is megvolt 16 évesen a 20-as generációból pár nő, és elég sok lánnyal volt fiatalabb koromban valami kis eksön. :) Legalább mi kultúráltabban csináltuk többnyire. Nem vagyok szent, azért nekem is volt pár nem mindennapi szituációm, még 20-24 éves korom között is.

A normális nevelés, a felvilágosítás, a védekezés, nagyon fontos dolgok. Elvégre ki szeretné például ha a kicsi lányát mélytorkoztassa valami köcsög? Vagy ha hozná a nagy hírt betegségről vagy terhességről?

A felnövő generáció mérgezett, és egyre betegesebb és kurvásabb lesz.

egymilliópicikrisztus 2016.09.27. 14:53:37

@NYC917: A beleegyezési korhatár valóban 14 év, de a 12 évet betöltött személy is élhet nemi életet büntetlenül,ha az közös megegyezésen alapul,és 18 év alatti a partner.
index.hu/belfold/2013/08/08/mar_buntetlenul_szexelhetnek_a_tinik/

paráznabillegető 2016.09.27. 15:05:41

@zuulululu: a nagy lófaszt nem durva. csak sajnos nem tudom visszaadni az ottani sztorikat, de leginkább az ott tomboló fílinget. :D az nagyon kemény.
most visszakereshetném az asszony böngészései között, de kinek van erre ideje meg kedve?
egyszer beleolvastam, hallod, és magyarul volt és mondjuk értettem is, de mintha valami más világi lények értekeztek volna... a fele totál érthetetlen volt, ilyen lényegtelen felesleges dolgokról filó... mitomén... eh, nők.

Márk_Márk 2016.09.27. 15:42:17

@Nancsibacsi:
Na, még egy segg, aki keveri az álmait a valósággal...

Márk_Márk 2016.09.27. 15:46:20

@tmm:
Akkor te egy másik cikket olvastál. Ezt olvasd el itt fent.
Vagy tanulj meg olvasni.

@zuulululu:
Ezek megint csak legendák, tinédzser gyerekek álmai.

@mad-man:
És még egy idióta, aki azt hiszi, a nagyotmondóversenyre tévedt.

István2107 2016.09.27. 16:44:53

Végig olvastam a kommenteket. Ez összetett ez a dolog. Beszélni igen is szerintem kell egy gyerekkel erről, nem jó az, ha mindent a haveroktól/barátoktól tud meg (lehet éppen rosszul) vagy a pornóból, aminek nem sok köze a valósághoz. Én 25 vagyok, de el vagyok szörnyülködve. Csodálkozik sok lány, ha le vannak ribancozva, ők háborodnak fel (nyilván sok férfi partner ebben az egészben). Randiztam egy lánnyal kb 2 hónapja. 1. randi volt (én mondjuk az 1.-t inkább ismerkedésnek szeretem nevezni, nem randinak). Csaj azt mondta a végén maradjunk inkább barátok. Hát mondom jól van. Tudom majd itt 1-2 nagy okos jön a beszólogatással erre... Na mindegy... Nem nyomultam a csajra kifejezetten, mert az exe megverte párszor, meg amúgy is komoly kapcsolatot kerestem. 1,5 hét múlva mondja a csaj, hogy megy randizni... Randi után meg közli, hogy leszopta a srácot.... Gratulálok mondom....

Vagy másik eset. Mikor oda jutunk ki mit keres, szószerint közli a csaj: "vagány, belevaló, kalandor pasit keresek". Aztán részletezte, hogy olyat aki csinálná seggbe is neki, meg aki akár olyanban is benne lenne, hogy 3 pasi - 1 lány felállásban... Útjaink a lánnyal elváltak, mert én nem ilyen lányt keresek.

Ez a 2 lány 23, illetve 21 éves volt. De már ők is ebbe a pornós dolgokba nevelkedtek fel. A mai tizenévesek pláne ebben nevelkednek fel. És a szülők olyan birkák (tisztelet a kivételnek), hogy nem beszélnek a gyerekkel erről. A szülő zavarba jön a témától, fel sem meri hozni. A gyerek pedig a kortársaival versenyez, meg pornóból tanul. Nekem nincs azzal bajom, ha vki életében több partnert szeretne (kell a tapasztalat szerintem és vmilyen szintén a kiélés), de ma már túlzásba estek a dolgok. Normális dolog, ha egy csaj arról álmodozik, hogy 3 pasi dugja egyszerre???? Mert ez mindenről árulkodik, csak arról nem, hogy vannak érzései. Eltárgyiasítja magát. És az ilyen lányok sértődnek meg, ha azt mondják rá, hogy ribanc. Mert csak az nem megy át rajta, aki nem akar.

Természetesen a férfi nemben is vannak taplók, ezzel nem a lányokat akartam beállítani, hogy csak ők a rosszak.

És fentebb vki írta, hogy nincs ezzel az egésszel gond. Persze, sok embert addig nem érdekli míg más gyerekkel van ez, de ha majd a saját lányodon mennek át idegenek naponta (akár naponta több partner is) vagy hetente más, akkor is ezt mondd.

tantum verde 3 2016.09.27. 18:15:41

@Intimitás Gourmet:
Tényleg ezt írtad.
De ki a faszt érdekel az önreklámod?

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.09.27. 19:57:29

@tantum verde 3: Ohhh de szép a naturális komment, azért mert alapvető bajunk van a gumival is.

tantum verde 3 2016.09.27. 20:34:19

@Intimitás Gourmet:
Nem. Az olyan faszokkal van bajunk, aki a saját, kutya által nem látogatott blogjukat reklámozzák más blogokban.

A gumival az a legnagyobb baj, hogy apád nem használta.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.09.27. 20:56:43

@tantum verde 3: nézd ha neked így jo kiadni a feszültséget csináld, de ez egy régi írás és tudod megvitatni egy témát jó. De csak add ki magadból a feszültséget

mad-man 2016.09.27. 23:42:16

Márk-Márk:
A te sekélyes tinédzserkori és/vagy felnőttkori szexuális életed a te bajod, nem mindenkié olyan
Leírtam a tapasztalataimat, nem voltam olyan rég tini, de azóta sok minden változott.
Így is több nőt hagytam ki (mert épp barátnőm volt, plusz válogathattam) mint ahányat lefektethettem volna. Sajnálom hogy nem mindenkinek megy a csajozás/pasizás vagy a párkeresés.

Márk_Márk 2016.09.28. 13:24:47

@mad-man:
Talán már írtam, hogy ez nem a nagyotmondóverseny döntője.

mad-man 2016.09.28. 17:42:11

@Márk_Márk: Szabd már meg az embereknek, hogy mit kommentelhetnek, a véleményük mely részét írhatják le! Retardált troll.

5perc 2016.09.29. 16:43:08

@bircaman maxval szerkesztő:
Az a baj, hogy már meg sem próbálsz értelmes dolgokat írni.

5perc 2016.09.29. 17:15:39

Még nagyobb gond, ha ezt annak hiszed.
süti beállítások módosítása