Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Híres melegek a szórakoztatóiparban

Második rész - Az úttörők

2016. szeptember 10. - beccaprior

hires_3_1.jpg

Manapság szinte hetente kapjuk az újabb híreket arról, hogy egy színész vagy zenész coming outolt, de nem volt ez mindig így. Egy emberöltővel ezelőtt még nem tehették meg, hogy felvállalják másságukat, mert ez egyértelműen a karrierjükbe került volna, és minden ajtó bezárult volna előttük (Nekem az a gyanúm, hogy a filmiparban még ma is nagyon esélyes, hogy derékba törik egy ígéretes karrier, ha valaki CO-zik, de remélem, nem nekem van igazam.).
Pár évtizeddel korábban még az volt a “normális”, ha csak titokban volt buzi valaki, kifelé pedig játszotta a nőfalót. Ebben a korban alakultak ki az első “stuntok”, vagyis olyan álkapcsolatok, amik csak arra szolgáltak, hogy elrejthessék vele a valódi identitásukat.
Nézzük, kik voltak azok, akik elsők között vállalták fel homoszexualitásukat.

Bár David Bowie 1972-ben melegnek, majd 1976-ban biszexuálisnak vallotta magát, később úgy nyilatkozott, hogy ő tulajdonképpen egy titkoltan heteroszexuális, majd queerként határozta meg magát.

hires_1_1.jpg

Ezért aztán a nagy sztárok közül elsőnek én inkább Sir Elton Johnt (69) tekintem, aki 1976-ban egy Rolling Stone interjúban biszexuálisnak vallotta magát, majd 1988-ban coming outolt, mint homoszexuális.
Akkoriban ez nagyon bátor lépésnek számított, és nyilván neki is nagy dilemmát okozott a dolog, ha előtte még egy nőt is feleségül vett, hogy megpróbálja eltitkolni.
Elton John több mint 300 millió lemezt adott el világszerte, és a hetvenes évektől napjainkig ívelő karrierje egyedülálló a maga nemében. Harminc szóló studióalbum, és számtalan közös produkció köthető a nevéhez, de számunkra érdekesebb, hogy barátai, Ryan White és Freddie Mercury halála után, 1992-ben létrehozta az Elton John AIDS Foundationtés hatalmas összegeket áldoz a betegség gyógymódjának kutatására, valamint befolyását és hírnevét is latba vetette, hogy felhívja a figyelmet a HIV fertőzés és az AIDS megelőzésére.

Karitatív munkájáért a Királynő lovaggá ütötte. Coming outja óta komoly munkát végez, mint az LMBT jogok egyik szószólója. Bár 2012-ig nem mutatott különösebb érdeklődést a házassági egyenlőség iránt, később mégis megváltozott az álláspontja, és az ügy élharcosa lett.

Ég és föld a különbség, hogy valakit partnerednek, vagy házastársadnak nevezel. A “partner” egy szó azokra, akikkel teniszezik vagy együtt dolgozik az ember. Nem fejezi ki azt a szerelmet, amit Daviddel egymás iránt érzünk. Ezzel ellentétben, a “házastárs” igen.

David Furnish (53) és Elton 1993-ban szerettek egymásba, és amikor a melegek számára lehetővé vált, elsők között jegyeztették be élettársi kapcsolatukat.
A házassági egyenlőség hatályba kerülése után pedig házasságot kötöttek, 2014. december 21-én.
Két fiúk van, akiket szeretetben nevelnek, és tíz keresztgyerekük, többek között Sean Lennon, valamint a Beckham házaspár fiai, Brooklyn és Romeo.

hires_4.jpg

Van még egy ikonikus alakja a brit filmes világnak, akit véletlenül sem szeretnék kihagyni a felsorolásból. Sir Ian McKellen (77), a Gyűrűk ura és az Xmen filmek sztárja, aki 1988-ban, egy BBC interjúban coming outolt, arra reagálva, hogy az akkori jogalkotók betiltották az iskolákban folyó felvilágosító, melegeket segítő munkát.
Az It Got Better kampány dokumentumfilmjében elmesélte, hogy bár már tizenévesen tudta, hogy meleg, mégsem vállalhatta fel, mert ez akkoriban olyannyira tabutéma volt, hogy akár börtönbe is kerülhetett valaki, ha nem vigyázott a szájára.
Karrierje során számtalan díjat és elismerést kapott, és nagyon sok fantasztikus szerepet játszott színpadon és filmen egyaránt, számomra mégis azzal vált igazán tiszteletreméltó alakká, hogy hatalmas munkát végzett az LMBT jogokért vívott küzdelemben. Egyedi kisugárzása, a témáról szóló őszinte, mégis szarkasztikus humorral átitatott megnyilvánulásai példaértékűek.

hires_2_1.jpgLegjobb barátjával, a heteroszexuális Patrick Stewarttal készült képük, ahol szájon csókolják egymást, pillanatok alatt bejárta a világsajtót.

Stephen Fry (59), akit szintén mindenki ismer arcról, maximum nem tudja hirtelen hová tenni, nagyszerű komikus és színész, de számtalan más területen is bizonyított már.
Hugh Laurie, vagyis Dr. House legjobb barátja nyíltan meleg, sőt, azt sem rejtegeti, hogy mániás depresszióval küzd. Bipoláris zavara következtében többször próbálkozott már öngyilkossággal, de szerencsére mindig sikertelenül.
Betegségéről dokumentumfilmet is készített, amiért Emmy díjat kapott, Egy mániás depressziós titkos élete címmel.
Azt állítja, végül a szerelem mentette meg az életét.
Tavaly házasodott össze fiatal partnerével, Elliott Spencerrel (28), aki szintén komikus.
Fry komoly karitatív munkát végez, nemcsak LMBT vonalon, hanem politikai síkon is harcba száll, ha kell.

hires_1.jpeg

Hamarosan folytatjuk…:)

Becca Prior

 További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on: 

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr1711689695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsontra Volta 2016.09.10. 13:35:17

Sohasem értettem, hogy miért érzi úgy sok meleg, hogy mindenképpen le kell járatnia a többieket :(
Alapvetően az ilyen önigazolás szerű híres melegek/gazdag melegek/ okos melegek összeállítáok elég sokat ártanak. Nem értem, hogy egy ilyen teljesen lényegtelen dolgon mit kell ennyit rugózni, mintha bárkinek is a szexuális irányultsága határozná meg az emberi minőségét :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.10. 13:44:37

A homokosok sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy világgá kütöljék homokosságukat, mint amennyire a környezetüket ez az egész érdekli.

"Akik a karrierjüket kockáztatva az elsők közt vállalták másságukat."

Mára ez úgy módosult, hogy egy coming out egyenesen elősegíti az illető karrierjét. Ha másképp nem, akkor úgy, hogy elutasítás esetén arra hivatkozhat, hogy a "mássága" miatt diszkriminálták.

kvadrillio 2016.09.10. 14:55:24

MEG HÍRES PEDOFILOK A NEVELŐINTÉZETEKBEN...AZ AZ ÉRZÉSEM, DIREKT PEDOFILOKAT ALKALMAZNAK NEVELŐNEK..
Budapesti gyerekotthonban történt a pedofil erőszak
Koncz TamásKoncz Tamás2016.09.08. 17:55

Szexuális aktusra kényszerítették, megalázták a gyerekeket a nevelők egy gyerekotthonban - egy kamaszlányt a Bors szerint teherbe ejtett a zaklatója. Az Origo információi szerint az erőszak egy budapesti gyerekotthonban történt. Az ügyben nyomoz a rendőrség, és az intézményfenntartó minisztérium is. Az eset közel sem egyedi, de az intézmények kapui nagyon jól zárnak, alig hallatszik a segélykiáltás - mondja egy gyerekjogi aktivista.

9-10 éves lányokat „tanítottak" orális szexre, az idősebbekkel pedig le is feküdtek a fővárosi gyerekotthon nevelői. Volt, akit édességgel, extra zsebpénz és kimenő ígéretével, másokat fenyegetéssel vettek rá az együttlétre - az éveken át tartó visszaélések miatt több áldozat is pszichésen sérült, többen közülük öngyilkossági kísérlet miatt kerültek kórházba – írta meg a Bors.

A lap úgy tudja, két pedofil nevelő is dolgozhat az intézetben, egyik áldozatuk pedig teherbe esett a kényszerített szex során. Eddig tizenöt fiatal vállalta, hogy neveket is említve beszél az otthon falai között történt szörnyűségekről, az ügyben pedig rendőrségi feljelentést is tettek – írja a lap.

Bár a Bors nem nevezte meg az intézetet, úgy tudjuk, egy fővárosi gyerekotthonban történtek a visszaélések.

Írásban érdeklődtünk a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál, szerettük volna megtudni, hogy

tényleg történtek-e visszaélések az otthonban,
hány nevelő lehet érintett a pedofilbotrányban,
indult-e belső vizsgálat, és értesítették-e a történtekről a fenntartójukat.

A szakszolgálat nem cáfolta a pedofil bűncselekményről szóló felvetéseket, sőt levelük megfogalmazásával csak alátámasztották, hogy van alapja az otthonról szóló híreknek, válasz helyett azonban továbbirányítottak minket fenntartójukhoz, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz.

Mi viszont továbbléptünk, és a hazai gyerekvédelem egészét irányító Emberi Erőforrások Minisztériumát kerestük meg. A minisztérium közleményében megerősítette, ők és a BRFK is

vizsgálódnak a fővárosi gyerekotthonban történtek miatt,

és kezdeményezni fogják az érintettek elszámoltatását.

Az Emmi emellett azt írta, hogy az év végéig a 12 év alatti intézetis gyerekek 90 százalékát nevelőszülőkhöz költöztetik, 2019-ig pedig alapvetően meg akarják változtatni a gyerekvédelmi ellátás zsúfolt központokra épülő rendszerét, nagy otthonok helyett pár főt befogadó, jól felszerelt „lakóegységekben" gondolkodnak.

A fővárosi bűnügy csak egy az intézeti botrányok sorában: áprilisban a kaposvári Zita szociális otthonról derült ki, hogy egy ott élő fiú megerőszakolta lakótársát – a kalocsai speciális gyerekotthonban pedig a nevelők kulcscsomóval verték, rugdosták a renitensnek tekintett kamaszokat.

Az eddig feltárt legsúlyosabb bűntény azonban a hátrányos helyzetűeket segítő Csepeli Burattino Iskola és Gyermekotthonban pattant ki: egy, végzettség nélkül dolgozó tornatanár éveken át molesztálta és verte a gyerekeket – mint kiderült, legalább 27 gyerek ellen követhetett el szexuális bűncselekményt, de előző munkahelyén, a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskolában is bántalmazhatott gyerekeket.

A kizsákmányolás, erőszak lehetősége adott a túlterhelt otthonokban, és rendszeresen be is következik, nevelők és gyerekek, illetve kortársak között egyaránt – arról viszont nincs konkrét adat, hogy országszerte hány ilyen eset történhet évente. "Ennek egyik oka, hogy

az intézményi kapuk nagyon jól zárnak.

Kínos információ ritkán jut ki, a kiszolgáltatott helyzetű áldozatok pedig nem szívesen beszélnek megaláztatásaikról" – mondta az Origónak Gyurkó Szilvia gyerekjogi aktivista.

A másik ok a jogi védelem hiánya: amíg országszerte összesen 19 gyerekjogi képviselő jut közel 20 ezer, családon kívül élő gyerekre, nehéz lesz időben és megfelelően fellépni a bántalmazással szemben.

A társadalom ráadásul közönyösebb, ha állami gondozottakról van szó....
ITT NEM A TÁRSADALOM KÖZÖMBÖSSÉGE A TÉMA, (MERT NEM KÖZÖMBÖS..., FIGYELVE A REAKCIÓKAT !!!)...HANEM A FELÜGYELETI HATÓSÁGOK (GYERMEKVÉDELMI------SZOCIÁLIS TESTÜLETEK...STB...) DIREKT NEM ODAFIGYELÉSE, FELÜGYELETI ELLENŐRZÉSÜK HIÁNYA !!!...ÉVEKIG ZAJLANAK EZEK A PEDOFILOK ÁLTAL ELKÖVETETT PERVERZ BŰNTÉNYEK ÉS SENKI NEM ELLENŐRZI EZEKET A GYEREKEKET, FIATALOKAT """NEVELŐ ????!!!!!""""" INTÉZETEKET !!!!!
EZEN FELÜGYELETI SZERVEK VEZETŐSÉGE, ALKALMAZOTTAI ALKALMATLANOK GYERMEKVÉDELMI FELADATAIKRA, FUNKCIÓIKRA, HABÁR RENDSZERESEN FELVESZIK ILLETMÉNYEIKET ! EZERSZÁMRA MENNEK TÖNKRE GYERMEKÉLETEK A TREHÁNYSÁGUK MIATT !!!

bloglegelő 2016.09.10. 15:04:46

Ezek az urak és hölgyek nem rossz fejek.

A blog meg a szokásos lilanáci lilahányás.

Alick 2016.09.10. 17:04:44

George Takei-t ki ne hagyjuk a sorból: :)

www.facebook.com/georgehtakei/

kisa 2016.09.10. 18:33:28

Régebben a szüfrazsetteket is elintézték azzal, hogy izgágák, mi a búbánatnak akarnak a nők egyetemen tanulni, orvosnak menni, szavazni, meg úgys általában neleszólni a férfiak dolgába, menjenek inkább gyereket szülni és hasonlók.
Szerintem a melegek cO-ja is valami hasonló. Remélem, eljön az idő, amikor már nem kell nyilvánosan CO-zni senkinek, mert tökre irreleváns lesz, hogy ki kivel hál. Ahogy ma se érdekel senkit a szavazófülkében, hogy férfi vagy nő húzta az ikszet, az egyetemi hallgatók többsége nő, orvosoknál is nagyjából fele-fele az arány.
Nem tudom, miért fáj egyeseknek, hogy _mások_ kapjanak olyan jogokat, amiktől az egyesek jogai nem csorbulnak.,.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.10. 20:34:15

@kisa:

"Remélem, eljön az idő, amikor már nem kell nyilvánosan CO-zni senkinek, mert tökre irreleváns lesz, hogy ki kivel hál."

Nekem egyhamar nem lesz irreleváns, hogy egy pasi, aki megtetszik nekem, pasikkal vagy nőkkel szeret szexelni.

"Nem tudom, miért fáj egyeseknek, hogy _mások_ kapjanak olyan jogokat, amiktől az egyesek jogai nem csorbulnak.,."

TFH egy cégnél dolgozol, ahol "egyesek" a céges szabadalmaik után jó pénzt kapnak a fizetésükön felül. Egyszer aztán "mások", akiknek semmi szabadalmuk nincs, kitalálják, hogy ők is kapják meg ugyanazt a pénzt, amit "egyesek" a szabadalmaikért kapnak.

Te, aki az "egyesekhez" tartozol és sok szabadalmad van, mit szólnál ehhez? A jogaid nem csorbulnak, te is megkapod a szabadalmi pénzedet. Miért fájna neked, ha mások is megkapnák ugyanazt a pénzt a TE szabadalmaid után? Avagy nem is fájna? - légy őszinte. :)

Persze simán válaszolhatsz nemmel, hiszen eleve tudod, mire akarok kilyukadni. :)

Andre1bp 2016.09.10. 21:25:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mára ez úgy módosult, hogy egy coming out egyenesen elősegíti az illető karrierjét." Ez nem igaz. Neil Patrick hrrist sehol sem látni, sorozatbeli partnere (Jason Segel) viszont főszerepeket játszik filmekben. Luke Evans is csak mellékszerepeket kap, ami a Dracula után több, mint érdekes. Egy nyíltan meleg színész csak TV sorozatokban játszhatnak, meleg filmsztárok nincsenek. Ha kiderül róluk, nem kapnak főszerepet.

kisa 2016.09.10. 21:27:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem értem a hasonlatot. Az, hogy én a szellemi termékem után szabadalmat kapok, mennyire korellál azzal, hogy valaki heteronak vagy melegnek születik? Mi az a "szabadalom", amiért te, mint hetero, megdolgozol, létrehozol, szemben egy homszexuálissal?
hogyan jön a szabadalom ahhoz, hogy a heterók házasodhatnak, a melegek meg nem? A házasság a heterók szellemi terméke lenne? Vagy hogy? Biztos nem a hasonlatod sántít, csak én vagyok túl buta, hogy meglássam az összefüggést. Mert én azt látom, hogy nincs.

kisa 2016.09.10. 21:29:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Továbbáé, ha neked tetsző pasinak már van nője, akkor miért nem mindegy, hogy kivel szexel? el akarnád csábítani a nőjétől?

Andre1bp 2016.09.10. 21:29:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: neked milyen szabadalmad van? A demokrácia pedig legyen a görögök szabadalma? Eleve kezdjük ott, hogy a legtöbb dolog a férfiak szabadalma.

Andre1bp 2016.09.10. 21:33:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mutasd meg azt az ÉLŐ embert, aki szabadalmazta a házasságot. A logikád alapján csak ő jogosult a házasságra. Senki más. Te sem. Attól, hogy hetero vagy, nem jár neked alanyi jogon ez a szabadalom. Ráadásul számítógépet sincs jogod használni, csak a melegeknek Alan Turing miatt.

bandigyerek 2016.09.10. 23:25:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Időnként elolvasod azt amit leírsz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.11. 00:04:12

@kisa:

Galambom, az volt a kérdésed, "miért fáj egyeseknek, hogy _mások_ kapjanak olyan jogokat, amiktől az egyesek jogai nem csorbulnak."

Erre hoztam fel neked egy példát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.11. 00:06:45

@kisa:

Akkor másképp kérdezem: Ugye azt is reméled, hogy eljő az az idő, amikor tökre irreleváns lesz, vajon a szerelmed veled vagy valaki mással hál?

"tökre irreleváns lesz, hogy ki kivel hál"

sebi77 2016.09.11. 00:55:24

Hugh Laurie-t nem tudtam, van referencia? 10 pontos kérdés: Ha Stephen Fry most 59 éves, a férje meg 28, hány év múlva lesz pont kétszer annyi idős? Szépek így együtt... David Bowie részéről a dolog tisztán egy szerep volt, ennek ellenére Elton Johnhoz hasonló úttörőnek számít, pedig cső hetero. A lista meg eléggé inkomplett és esetleges, a szórakoztatóiparban azt hiszem 5%-nál több meleg van (mint a populációban), vagyis százszámra lehetne sorolni.

Márk_Márk 2016.09.11. 03:26:21

Ezek nem melegek.
Ezek buzik.

bio 2016.09.11. 03:28:08

@sebi77: "Hugh Laurie-t nem tudtam, van referencia?"

szovegertes ugye.....

Márk_Márk 2016.09.11. 03:31:15

@sebi77:
Talán tanuld meg értelmezni az olvasott szöveget, akkor nem fogsz ekkora baromságot kérdezni.
Most az egyszer még segítek: Hugh Laurie legjobb barátja Stephen Fry. Előbbi nem buzi, utóbbi az.

sebi77 2016.09.11. 03:31:42

@bio: Melyik részét nem érted? Most nem tudok videot nézni, weben rákeresve meg nem találtam semmit.

sebi77 2016.09.11. 03:34:46

Ok, már értem. Én kérek elnézést, de a szöveg fos.

arncht 2016.09.11. 07:39:40

Engem csak egy dolog zavar a melegekkel kapcsolatban, hogy miert kell ezt lepten nyomon mindenkinek elmondani, es mas orrat folyamatosan belenyomni, na akarja, ha nem. Mindenki azt csinal otthon, amit akar... Ha nekem is van vmi normalistol eltero dolgom, nem fogom felvonulasokon hirdetni.

kisa 2016.09.11. 08:03:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Galambom, a példád szar.
Ahogy a következő hozzászólásod is. Egyszerűen nem vagy képes értelmezni a dolgot, teljesen fals pédákat hozol fel. Számomra már most sem lényeges, hogy ki kivel hál, az a fontos, hogy milyen ember.
A homoszexualitás és a promiszkuitás két különböző dolog, a meleg között is vannak meg a heterók között is olyanok, akik nem bírnak megmaradni egy mellett, de ezt összekeverni egy általános kijelentéssel és a saját magánéletre vonatkoztatni meglehetős logikai bukfenc.
Szerintem ne próbálkozz több példával, almát hasonlítasz tulipánhoz, annyira semmi közük a példáidnak ahhoz, amit írtam.

Buchhalter 2016.09.11. 08:11:13

@kvadrillio: figyusz,ha nem akarsz egy jó kis pert magadnak ebben a témában akkor kicsit elgondolkodnék! Egy: a Bors a z egyik leggusztustalanabb álhírhajhász szennylap.Kettő: érdekes ,hogy az úriember aki kirobbantotta az egész állbotrányt egy 44 éves fickó aki az egyik 16 éves nevelőotthonos csajszival szexelt,Ezért figyelmeztették a nevelőotthon dolgozói .Válasza volt ez a rágalomhadjárat.Most azt érte el.hogy nyomoz ellene a rendőrség.De különben a cikk melegekről szól és nem pedofilokról.A kérdéses nevelőotthonban pedig 14-19 éves korú tinik vannak.A pedofilia a magyar törvények szerint az,hogy 14 év alatti gyereket megront valakit Ha már ide okádsz valakit akkor ne dühből hanem némi utána járással tedd!

Bergyilkos Bohoc 2016.09.11. 09:28:43

@arncht: Szerintem homokos sztárként kurva nyomasztó lehet titkolni a partnered, zavaros magyarázatokat adni, hogy miért nem láttak még nővel, meg úgy egyáltalán normális életet élni. Ebben a helyzetben nem csodálom, hogy megkönnyebbülést hoz, ha kinyilatkoznak. Míg ha teszem azt valaki pelenkában szereti csinálni, az nem fog kihatni a mindennapjaira és nem fog róla nyíltan beszélni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.11. 09:48:19

@kisa:

"A homoszexualitás és a promiszkuitás két különböző dolog,"

Mit nem mondasz! :O

"a meleg között is vannak meg a heterók között is olyanok, akik nem bírnak megmaradni egy mellett"

A homók között is vannak ilyenek? Szinte csak ilyenek vannak, ellentétben a heterókkal. Bizony, azok a fránya arányok, ha azok nem lennének! Egy korábbi bejegyzéshez (amelyben a posztoló azért vernyákolt, miért nem adhatnak vért a homók) írt kommentemben már belinkeltem pár tudományos igényű tanulmányt, amely szerint a homók közötti promiszkuitás nagyságrenddel, ha nem nagyságrendekkel nagyobb, mint a heterók között. Ez azért nem egészen az, hogy "a meleg között is vannak meg a heterók között is olyanok, akik nem bírnak megmaradni egy mellett", már csak közegészségügyi szempontból sem. Ti komoly egészségügyi kockázatot jelentetek a heteró társadalom számára a nyomulásotokkal.

@Buchhalter:

Tehát akkor neked semmi problémád nincs azzal, hogy a "nevelők" a nekik kiszolgáltatott gyerekekkel szexeltek zsebpénzért, kedvezményekért? Attól, hogy ez a törvény szerint nem pedofília, még vastagon bűncselekmény.

kisa 2016.09.11. 10:22:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ' Ti komoly egészségügyi kockázatot jelentetek a heteró társadalom számára a nyomulásotokkal
1 miből gondolok, hogy én is "ti" vagyok?
2. pl. ezért kéne legalizálni az egyneműek házasságát: ha felvállalhatnák a mássgukat nyíltan, a partnerük oldalán, kevésbé lennének motiválva, hogy félrelépjenek.
Egyébként nyilvánvaló, hogy nem fogjuk tudni meggyőzni, de még csak megérteni sem egymást, úgyhogy léptem.

sebi77 2016.09.11. 10:36:33

@Bergyilkos Bohoc: Nem csak sztárként, a legszarabb 10-en 20-on éves átlagemberként. Sok híres ember nem is önmagáért CO-zik hanem hogy könnyebb legyen a 90%-nak aki nem. Anno sokat vitatkoztam ebben a témában de teljesen belefáradtam. Csak annyi kellene hogy mindenki rászán mondjuk 2 percet, és komolyan végiggondolja hogyan élné a mindennapjait melegként, elnézést, buziként. Utána még mindig buzizhat, de legalább érteni fogja azt a 20-30 dolgot amit szokás nem érteni, és amiről hetekig fossák a szót.

isvaen 2016.09.11. 10:41:30

"Rolling Stones interjúban "

:o)))))))))))
hát ez a hét betetőzése :D
nem is tudtam, hogy Jaggerék interjúztatnak is. talán STONE, nem, mr. cikkmester? MY OH MY...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.11. 10:46:14

@kisa:

"ha felvállalhatnák a mássgukat nyíltan, a partnerük oldalán, kevésbé lennének motiválva, hogy félrelépjenek. "

Kár, hogy leléptél, és ezzel megfutamodtál a további érvelés elől, s így nem tudod elmagyarázni, vajon a homokosság titkolása miképp motivál egy homokost a félrelépésre. Én halmozottan hátrányos helyzetű emberként (heteró vagyok és ráadásul nő) úgy gondolnám, hogy ha valamit titkolni akarok, akkor azt minél kevesebb emberrel tudatom - márpedig minden egyes félrelépéssel a homó azt a kockázatot vállalja, hogy indiszkrét lesz az alkalmi partnere, ezáltal lebukik.

"de még csak megérteni sem egymást"

Tökéletesen értelek. Kevered a megértést az elfogadással. Attól, hogy értem, mit miért írsz, még nem kell el is fogadnom azt.

bbwd 2016.09.11. 11:20:58

ez egyszerre gusztustalan és szomorú...

paroma 2016.09.11. 11:39:16

2-3 eve lattam Sir Ian McKellen a Soho-ban, jol oregszik a csoka.
A megmondo embereknel meg csodalkozom hogy mekkora erot fektetnek bele a valosag egy szeletet ne lassak :)
Egyebkent meg Magyarorszagon egyes teruleteken konnyen megrendulhet az egzisztenciad ha hivatalosan is felvallalod az orientaciodat, ezt ajanlom figyelmebe az okoskodoknak.

kisa 2016.09.11. 11:52:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Oké, nem futamodom meg.
Nyilván pont úgy, ahogy egy házasságban élő heteronak se olyan könnyű félrelépni. A homoszexualitás titkolása pedig nem kedvez a hoszzú távú párkapcsolatoknak, hiszen akkor előbb-utóbb óhatatlanul felmerül az igény, hogy együtt mutatkozzunk, nagyjából pont úgy, mint egy hetero kapcsolatban. Képzeld el, hogy szerelmes vagy, és nem mutatkozhatsz nyilvánosan a szerelmeddel - ha már te is személyes példát hoztál - , titokban kell randizgatni ésatöbbi. Általában a házas ember félrelépéseinek is a titkolózás szokott véget vetni, az egyik ugyanis megunja a konspirációt. Hát talán ezért nem mennek bele egy fix kapcsolatba, de ezt nem tudom.
"Én halmozottan hátrányos helyzetű emberként (heteró vagyok és ráadásul nő)" - azért ez sok mindenet elárul a gondolkodásodról, ugyanis tudtommal a heteroság nem hátrány. Nyilván, ha egy melegeknek szánt blogban nyailvánítod ki a dehonesztáló véleményed, akkor nem fogadnak tárt karokkal. De hogy a heteróság hátrány lenne? Mondj már egy pédát ,kérlek, miféle hátrányok érnek azért, mert hetero vagy? Nem házasodhatsz? Nem mehetsz végig az utcán kézenfogva a partnereddel? Nem fogadhatsz örökbe gyereket? Félned kell, hogy kirúgnak a munkahelyedről, ha kiderül?
Érten én, hogy elmésségnek szántad, de a jelen kontextusban nem az.
Ráadásul ha tényleg úgy gondolnád, hogy hátrányos helyzetű vagy, akkor sokkal elfogadóbb lennél más hátrányos helyzetűekkel, mert megértenéd a gondjait.
Az, hogy nő vagy, sokszor tényleg hátrány. De mint föntebb már írtam, voltak páran a múlt században és az azt megelőzőben, akik nem nyugodtak bele abba, hogy nőként őket mindenféle hátrányok érik, és a megvetéstől a kinevetésen át a finom gúnyolódáskig mindent bevállalva küzdöttek azért, hogy ez ne így legyen. Hogy fogadják el őket egyenragú EMBER-nek. Valahogy úgy, ahogy most a comingoutolók teszik. És úgy, ahogy annak idején semmivel nem csorbította férfiak jogait az, hogy a nők szavazhatnak, tanulhatnak, meg nem kellett attől rettegni, hogy ezentúl kötelező lesz nőnek lenni, szerintem most se csorbítaná a heterók jogait se az, ha a melegek ugyanúgy élhetnének, ahogy ők, és attól se kéne tartani, hogy kötelező lesz melegnek lenni.
Úgyhogy egy kicsit próbáld magad beleképzelni - nem, nem egy meleg helyzetébe -, hanem egy nőébe, mondjuk 2-300 évvel ezelőttről.

Buchhalter 2016.09.11. 12:40:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: eddig bírtam a hozzászólásaid ,de most ráébredtem,hogy te is simán bedőlsz a Bors féle szennyújságoknak.A dolgozók saját maguk ellen kértek felülvizsgálatot!!Érted,vagy még mindig nem!Gondolom ha tényleg lenne saruk ,ilyet biztos nem tennének.De te simán a halálba küldenél valakit ,mert valaki valakit rosszindulatúan bemocskol!Én a helyedben kicsit magadba néznék!Elmentél a szélsőséges nézetek legszélére.Bocs, ilyen emberek nem a jövőt hanem a pusztulást hordozzák magukban.

Márk_Márk 2016.09.11. 13:02:53

@sebi77:
Érdekes, hogy másnak nem okozott problémát.
Szerintem a szövegértési képességed fos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.11. 15:38:34

@Buchhalter:

Nem olvasom sem a Borsot, sem más szennyújságot. Az index cikkéből azért kicsit többre lehet gondolni: index.hu/belfold/2016/09/09/szexre_kenyszeritett_gyerekek_miatt_nyomoznak_a_nevelootthonban/ .

Továbbá: index.hu/belfold/2016/09/08/bors_teherbe_ejtett_egy_kislanyt_a_neveloje/

Na mármost, bár az index is szennylap politikai szempontból, azért én úgy általában eléggé megbízhatónak tartom a híreit. Legalábbis az oknyomozó cikkeiből is erre lehet következtetni, na meg elég ritkán ítélik el az indexet hamis hírek közléséért. Sokkal gyakoribb, hogy a felperessel szemben az indexnek ad igazat a bíróság.

Mindettől függetlenül tényleg lehet, hogy minden rágalom a nevelőotthonnal kapcsolatban. Azt azért vedd figyelembe, hogy egy újságolvasó sem tud személyesen utánajárni minden hírnek, kénytelen megbízni abban a médiumban, amelyet olvas. Én az indexben általában megbízom, kivéve, amikor a liberális mantrát nyomja.

De szerintem lesz még folytatása az ügynek, majd kiderül az igazság, és akkor visszatérhetünk arra, vajon tényleg elmentem-e "a szélsőséges nézetek legszélére". Akkor majd az is kiderül, valóban a pusztulást hordozom-e magamban. :)

Mindenesetre ahogy te kifogásolod, hogy szerinted én elhamarkodottan ítéltem, kissé vicces, hogy te most pontosan ugyanezt tetted velem. :)

Weißkopf 2016.09.11. 16:06:26

@Krumpli Bogart: Bizony, Jodika is kijött a closet-ból úgy 1 éve, akárcsak nálunk Gallusz Niki.

calen 2016.09.11. 16:11:53

Stephen Fry homokos? Az eszem megáll, komolyan! Eddig úgy képzeltem, hogy hetente más fiatal csajt dumál ki a bugyijából (én ilyen szeretnék lenni ennyi idősen).

Weißkopf 2016.09.11. 16:13:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, az igazi bulvár szenzációt ígér, de nem alaptalanul. 1986-ban éppen Düsseldorfban voltam, amikor Molnár Csilla öngyilkos lett. A Königsalleen sétáltam, ott láttam meg egy újság címlapján bazi nagy betűkkel: SELBSTMORD MIT SCHLANGENGIFT (= öngyilkosság kígyóméreggel). Magamban legyintettem, micsoda ökörség, még hogy kígyóméreg... Mit tesz isten, utóbb (idehaza) kiderült, hogy az a gyógyszer, amelyet mások mellett bevett a lány (és amelyik a halálát okozta), tényleg kígyóméregből készül. (De honnan tudták ezt azonnal Németországban?)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.11. 16:34:34

@Weißkopf:

Szrintem ebben két dolog játszik közre. Az egyik az, hogy a bulvár gyorsabb, mint a komoly újságírás, azonnal mozgósítható szakértőik vannak. Akiket biztos jól meg is fizetnek, mert gyanítom, hogy a bulvárban több pénz van, mint a komoly újságírásban. Tehát gyorsabban megjelennek egy hírrel.

A másik az, hogy bár a gyorsaság miatt nagyobb a hibaarány is, utólag természetesen csak arra emlékezünk, amikor eltaláltak valamit. Te is emlékszel erre az esetre, de talán kevesebb olyat tudnál felsorolni, amikor utólag kiderült: tévedett a lap.

Én Jodie Fosterről már min. 10 éve olvastam, hogy leszbika. Azt hittem, már sokkal régebben kamingautolt.

Weißkopf 2016.09.11. 17:01:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "talán kevesebb olyat tudnál felsorolni, amikor utólag kiderült: tévedett a lap." Bizony nem tudnék ellenkező eseteket felsorolni, mivel egyáltalán nem olvasok bulvárt (egyéb újságot sem igazán). Jodie Fosterről pedig mintha az indexen olvastam volna a másságát, és az nem 10, max. 1-2 éve volt.
süti beállítások módosítása