Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Miért hívják melegeknek a buzikat?

2016. augusztus 30. - Juhász.Gábor

gay_1.jpg

Világhódító missziónk során, miközben megpróbáljuk a jónépet felvilágosítani a homoszexualitásról, sokaknál már a meleg szónál elakadunk.

“Nem melegek, hanem BUZIIIIIIIIIIIIIIK!”

Hogy számukra is biztosan átmenjen a tartalom, a továbbiakban én is a buzi szót fogom használni.

A nembuzik általában azért buzizzák előszeretettel a buzikat, mert számukra valami kéjes örömet okoz, ha másokat sértegethetnek. Sajnos azonban, lassan ideje lesz jobb hobbi után nézniük, ugyanis a buzik körében is egyre eltejedtebb, hogy a buzi szóra, a meleg szinonímájaként tekintenek, nem pedig sértésként. Bár egyelőre ez még csak a buzi szubkuturában dívik, lassan olyan térhódításba kezd, mint a rózsaszín férfipóló.

Engem, mint buzit, egyáltalán nem zavar a buzi szó. Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbben szitokszóként használják (buzi szög, buzi rendőr, buzi politikus, buzi biciklis, buzi buzi, stb.) de ha valakit igazán meg akarunk sérteni, elég csak a megfelelő hangsúlyt megtalálnunk.

Liberális, nagycsaládos, keresztény, ügyes, nyugdíjas, diák, nő.

Ezeket, az egyébként pozitív hangzású szavakat is ugyanúgy lehet köpni, és ha megfelelő helyre célzunk, még kellő sebzést is bevihetünk velük. De attól, hogy egyesek erre használják őket, a hétköznapi beszédben mégsem sértésként tekintünk rájuk, nem igaz? Miért ne tehetnénk meg akkor ugyanezt a buzi szóval is?

gay_2.jpg

Mielőtt megnéznénk, miért is lettek melegek a buzik, kukkantsunk át más országokba, hogy náluk milyen helyi kifejezést használnak a homoszexuálisokra!

A leggyakoribb jelző természetesen a homo, és ennek változatai (magyarban a homokos), ami a homoszexuális szó megkurtítása. Rögtön ez után jön az angol gay, amit szintén rengeteg nyelv átvett. A gay, az angol argóban alakult ki, eredeti jelentése “vidám”, de már kezdettől hordozott magában egyfajta pejoratív jelentést. Mielőtt a melegek, bocsánat, a buzik, magukévá tették volna, a gay egy közkedvelt szó volt. Utcákat neveztek el így, sőt, Enola Gay volt annak a repülőgépnek a neve, amiről 1945-ben atombombát dobtak Hirosimára és Nagaszakira.

Angol nyelvterületen elterjedt kifejezés a faggot, ami megfelel a buzinak, eredetileg viszont egy köteg tűzifát jelent. Ez arra utal, hogy a középkorban máglyán égették meg a melegeket.

A pederaszta (pédé, pederast, peder, pedercina) szintén nagyon elterjedt. A volt Jugoszlávia országaiban szinte csak ezt használják, de közkeletű Lengyelországban, a Balti államokban és Franciaországban is. A homoszexuális szó elterjedése előtt (1870) Európában ez volt használatban.

Nagynéninek a franciák, a németek és a lengyelek is előszeretettel hívják a buzikat. A köcsög a hollandoknál és a japánoknál is elterjedt, bár utóbbiak ezt inkább a leszbikusokra mondják. A svédek és a norvégok a görbe (bög, skeiv) jelzőt használják, valószínüleg, angol nyelvterületen ennek ellenpárjaként hívják a nembuzikat egyenesnek (straight).

Egyik érdekesség, hogy az oroszoknál és egyes posztszovjet államokban a világoskék kifejezés terjedt el. Ennek eredete egy régi, szovjet rajzfilmhez vezet, ami egy kék színű kutyusról szólt, akit a többiek kirekesztettek mássága miatt. “Kék! Kék! Nem akarunk játszani veled!” Mivel ez az életérzés teljesen passzolt a buzikhoz, ezért magukra vették, és egy idő után a társadalom is ezt kezdte el használni rájuk.

Másik érdekesség, a kínaiak egyik jelzője, ami egy i.e.III. századi háborús krónikából ered. A történet Ling herceg és minisztere, Ni Xia szerelmét örökíti meg. A gyümölcsöskertben andalogva Ni leszakított egy őszibarackot, hogy azzal kínálja meg hercegét. Ezért Kínában a mai napig előszeretettel használják a “leszakítani az őszibarackot” metaforát a homoszexualitás kifejezésére.

gay_1.pngKínában a mai napig előszeretettel használják a “leszakítani az őszibarackot” metaforát a homoszexualitás kifejezésére.

Hogy Magyarországon miért a meleg jelző terjedt el, annak az erős német behatáshoz van köze. A németek ugyanis több olyan szót is használnak (warm, schwul) melyeknél átfedés van a hőmérséklet és a szexuális beállítottság között.

Azt hihetnénk, hogy csak az elmúlt évtizedekben kezdtek el a buzik melegezni, holott már egy 1908-as dokumentum szerint is utalhat a szó a homoszexualitásra. Igaz, ott ezt elsősorban a leszbikusokra értik. Férfiakra kezdetben csak ritkán használták.

Tény, hogy igazán felkapottá akkor vált, amikor a rendszerváltás után megjelentek az első buziegyesületek. A buzik nem szerették a homoszexuális szót, mivel nagyon orvosias, és csak a szexre utal, holott ők nem egy kósza kalandra melegednek össze, hanem 0-24-ben meghatározza őket az identitásuk. Ahogy az angolok a gay szót, ők a meleget választották maguknak.

Szóval, ennyi lenne a nagy sztori. A buzi szó kialakulásáról egyébként itt olvashattok bővebben. Aki pedig az országok buzijelzői közt szeretne nézelődni, az itt teheti meg, a nyelvekre kattintva.

Természetesen bárki hőböröghet, és követelheti vissza magának a meleg szót (miután papírokkal igazolta, hogy az ő tulajdonát képezi), annyit azonban még tegyünk hozzá, hogy minden egyénnek vagy csoportnak joga van olyan nevet választani magának, amilyet csak akar. (Feltéve, ha nincs levédetve.) Ha a buzik melegnek akarják hívni magukat, akkor ahhoz ugyanolyan joguk van, mint bárki másnak. Nekem sem tetszik, hogy a “szebb jövő” kifejezés hallatán mostanában keserű ízű a szám, mégsem lázadok ellene, hiszen a nyelvünk közös, a szavainkat pedig mindenki saját belátása szerint használja.

Egyébként, az angol példát követve simán lestoppolhattuk volna a vidám szót is. Vagy a boldogot. Bár azt hiszem, azután a születésnapi vagy karácsonyi üdvözlőlapok már sosem lennének olyanok, mint régen… :)

J. Gábor

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on: 

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr7911660932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.08.31. 08:58:41

"ha valakit igazán meg akarunk sérteni, elég csak a megfelelő hangsúlyt megtalálnunk.
Liberális, nagycsaládos, keresztény, ügyes, nyugdíjas, diák, nő.
Ezeket, az egyébként pozitív hangzású szavakat is ugyanúgy lehet köpni"

Bezonyám... :(

Treff Bubi 2016.08.31. 09:05:17

Az angolban nekem a "poof , poofter" is rémlik még.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.31. 09:10:57

Ha már etimológia, engem érdekelne a buzi szó eredete is.
A homokost értem, a legtöbb szinonimát nem.
(Ahogy az angol/amerikai faggot eredetét sem - lásd Dire Straits, Money for Nothing!)

Bafana 2016.08.31. 09:23:32

A felvilágosító missziódat már az elején elbasztad (már bocsánat a képletes hasonlatért):
"A nembuzik általában azért buzizzák előszeretettel a buzikat, mert számukra valami kéjes örömet okoz, ha másokat sértegethetnek. "
Én nem vagyok buzi és nem szeretek senkit sértegetni. A buzi szót a mai divatos polkorrektség miatt használjuk. Úgy, ahogy a cigány szavunkat is lecserélnék egyesek a roma szóra. Agyrém.

Bafana 2016.08.31. 09:25:23

Én is elbasztam: A buzi szót a mai divatos polkorrektség miatt NEM használjuk. Illetve szeretnék, ha nem használnánk.
Így a pontos!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.31. 09:27:32

Komoly cikk, nagy munka áll mögötte.

"Ez arra utal, hogy a középkorban máglyán égették meg a melegeket."

www.etymonline.com/index.php?term=faggot

faggot (n.2)

"male homosexual," 1914, American English slang, probably from earlier contemptuous term for "woman" (1590s), especially an old and unpleasant one, in reference to faggot (n.1) "bundle of sticks," as something awkward that has to be carried (compare baggage "worthless woman," 1590s). It may also be reinforced by Yiddish faygele "homosexual" (n.), literally "little bird." It also may have roots in British public school slang noun fag "a junior who does certain duties for a senior" (1785), with suggestions of "catamite," from fag (v.). This also spun off a verb (see fag (v.2).
He [the prefect] used to fag me to blow the chapel organ for him. ["Boy's Own Paper," 1889]
Other obsolete British senses of faggot were "man hired into military service merely to fill out the ranks at muster" (1700) and "vote manufactured for party purposes" (1817).

The explanation that male homosexuals were called faggots because they were burned at the stake as punishment is an etymological urban legend. Burning sometimes was a punishment meted out to homosexuals in Christian Europe (on the suggestion of the Biblical fate of Sodom and Gomorrah), but in England, where parliament had made homosexuality a capital offense in 1533, hanging was the method prescribed. Use of faggot in connection with public executions had long been obscure English historical trivia by the time the word began to be used for "male homosexual" in 20th century American slang, whereas the contemptuous slang word for "woman" (in common with the other possible sources or influences listed here) was in active use early 20c., by D.H. Lawrence and James Joyce, among others.

Két kattintással utána lehetett volna nézni.

"holott ők nem egy kósza kalandra melegednek össze"

Már aki. Ennek az ellenpárja pedig nem az "identitás", vagyis aki kalandokat habzsol és eldőzsöli az életét, hanem a komoly párkapcsolat.

2016.08.31. 09:28:24

Én megértem, hogy meg kell magyarázni a meleg szó használatát a köznek, illetve a médiában a megfelelő jelenlét miatt is, de!

Tudomásul kell venni, hogy a magyarban általában a szavaknak több jelentés tartalma is van.
Meleg a leves, egy nyári nap, egy szín stb stb.

Ellenben a buzi az buzi.
Annak nincs egyéb jelentés tartalma.
Az egyéb a a buzira használt szinonimáknak szintén több jelentés van, úgymint:

homokos, búzakereskedő, köcsög, ratyi, amfora, csíra, stb. stb. stb.

Ennél fogva tetszik vagy nem tetszik, de továbbra is a buzi szó a megfelelő.
Ráadásul az utca embere is döntően a buzi szót használja általánosan, illetve pejoratív szóként a köcsögöt - a cigányok a ratyit - használják.

Ennyi.

FlybyWire 2016.08.31. 09:28:24

Angol: fairy, queen, queer, stb...

FlybyWire 2016.08.31. 09:30:12

Enola Gaynek pedig az atombombát ledobó repülőgépet azért hívták, mert ez volt a pilóta anyjának is a neve!
Ha már ott a wiki link....

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.31. 09:31:34

Amúgy nekem kifejezetten tetszik az, ha valaki a "meleget" használja. A "buzi"-nak tényleg van egy bántó felhangja, a "gay" pedig nem magyar szó, a gyomrom is felfordul ha meglátom egy magyar szervezet nevében, mert pontosan ezt a nyugatról indult bomlasztó őrjöngést szimbolizálja.

Attilajukkaja 2016.08.31. 09:36:03

" simán lestoppolhattuk volna a vidám szót is. Vagy a boldogot"
A boldognak van egy egyhazi jelentese is, ezert nem lett volna szerencses ezt valasztani. :o)

Jó Estét 2016.08.31. 09:56:46

Mar bocsanat, de en mint nembuzi, nem szoktam buzizni hogy megsertsek masokat, micsoda altalanositas :p

pacagánycsök 2016.08.31. 09:59:38

@Attilajukkaja: de csak a római katolikus vallásban, ott meg ugye erősen felülreprezentáltak, tehát még akár indokolt is lehetne:)

Terézágyú 2016.08.31. 10:25:06

@Látens Inszinuáció:
"Ellenben a buzi az buzi.
Annak nincs egyéb jelentés tartalma."

Hogyne lenne:
autóbuzi és társai

Terézágyú 2016.08.31. 10:32:41

@Bafana:
"A buzi szót a mai divatos polkorrektség miatt NEM használjuk. Illetve szeretnék, ha nem használnánk."

Gondolom elítéled a polkorrektséget akkor is, amikor a mozgássérültekről van szó, és te szívesebben használod a nyomorék szót...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.31. 10:48:47

@Hóhér az utolsó barátod:

A "buzi" szó eredete a "bolgár" szóból jön.

A középkorban volt Bulgáriában egy keresztényellenes szekta, akik bogumiloknak (jelentése: "Istennek kedves") hívták magukat.

A szekta tanítása: a világot Sátán teremtette, így minden anyag rossz, Isten csak a szellem és a lélek ura. Így tehát úgy tudunk harcolni Sátán ellen, ha Sátán teremtését megalázzuk. Ennek egyik módja a homoszexuális szex, azaz a szexet nem rendeltetésszerűen használjuk. Így a Sátán által létrehozot emberi testtel rosszat teszünk, azaz segítjük lelkünk győzelmét.

A bolgár szekta kezdett terjedni az egész Balkánon (a legtöbb híve Boszniában lett, ott a helyi arisztokrácia része is bogumil lett), majd Olaszországban és Franciországban, a francia bogumilok az albigensek voltak.

Olaszországban a köznép a bogumilokat "bolgár szekta" néven kezdte emlegetni, sőt egyszerűen "bolgárok" (bulgari, majd ennek eltorzított alakjában: bugari) alakban. Így lassan minden homokost "bolgárnak" kezdtek hívni, a nem szektatagokat is. Az angolba is átment a szó, "bugger" formában. Mo-ra a szó az olaszoktól jött, a magyarok lerövidítették, s lett "bugi", majd abból "buzi".

Bafana 2016.08.31. 10:54:22

@Terézágyú: A nyomorék azt jelenti, hogy totál mozgássérült. Tehát (szerintem) más a jelentése.

jog-ász 2016.08.31. 11:02:09

annyira gagyi érvelés ez a meleg a leves, a nap stb, ezt évekkel ezelőtt vona gábor kezdte el mondogatni, azóta ismételgetik..persze a villany meg körte..röhejes.

váltóáramú?én már ezt is hallottam.)

Attilajukkaja 2016.08.31. 11:03:26

@pacagánycsök:
"csak a római katolikus vallásban, ott meg ugye erősen felülreprezentáltak"
Ezt nem tudom. :o))) De az tuti, hogy a vallasos emberek kozott a romai katolikus vannak felulreprezentalva.

@Jó Estét:
" en mint nembuzi, nem szoktam buzizni hogy megsertsek masokat, micsoda altalanositas :p"
Te hogy szeretsz sertegetni, milyen szavakkal? ;o)

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
"nekem kifejezetten tetszik az, ha valaki a "meleget" használja."
Nekem is!

OneBall · http://oneball.blog.hu/ 2016.08.31. 11:15:32

@FlybyWire: Ráadásul az Enola Gay csak az elsőt dobta, a másodikat egy Bockscar nevű gép.

Egyallampolgar 2016.08.31. 11:20:52

Örülök, ha a buzi szóval már nem fogok megbántani senkit. Rémes és 1984 hangulatú amikor duplagondolt játszva folyamatosan arra kell figyelni, jaj nehogy valaki szavak, vélemények miatt megsértődjön.
Homofób, ostoba, hülye, saját sexualitása miatt zavarodott nyomorultak miatt nem szeretnék én szégyenkezni.
Kedves buzik, meg L M B Q R S T U V mittomén kik érezzétek jól magatokat! A totál idióták pedig úgyis lesznek.

Bafana 2016.08.31. 11:28:29

@Attilajukkaja: "Te hogy szeretsz sertegetni, milyen szavakkal? ;o)"
Ha egy buzit meg akarok sérteni, akkor azt mondom, hogy fartúró, ratyi, köcsög stb.. A buzi szó miért sértés?

Girhes Joe 2016.08.31. 11:35:41

@Terézágyú:

Mozgássérült?! Micsoda kirekesztés mááár!!! Azt úgy mondják pécéül, hogy testi fogyatékkal élő (a testi fogyatékos már meghaladott...). Sőt, egyre többször hallom úgy, hogy fogyatékOSSÁGgal élő. Nem tudom, hová lehet ezt még ragozni. Testi fogyatékosságossággal rendelkező? Egyébként volt idő, egész pontosan a 19. század vége felé, amikor még a hülye szó se volt pejoratív, egyszerűen szellemi fogyatékost jelentett. De már vagy 80 éve sértőnek tartják. Szóval a pc őrület se ma kezdődött...

A siket-süket kérdéskört se értem. Pontosabban azt értem, hogy állítólag a süket az egy degradáló szó, de én abszolút nem érzek ilyen felhangot, a süket definíció szerint azt jelenti, hogy nem hall. És a süket duma, süketelés, süketek párbeszéde stb. pont ebből alakult ki, azazhogy ha valaki hangosan társalogni próbál, aki nem hall (főleg, ha veleszületett módon), annak könnyen értelmetlen hangok vagy értelmetlen szöveg lesz az eredménye. Ennek semmi köze a szellemi teljesítőképességhez.

Érdekes, a vakok egyelőre nem érzékenyültek így meg, őket ma is lehet úgy hívni, ahogy évszázadok óta tesszük, és senki nem sértődik meg rajta, sőt, modorosnak hangzik a látássérült szó.

Girhes Joe 2016.08.31. 11:37:45

@Bafana:

Valószínűleg azért, amiért sok zsidó is megsértődik, ha azt mondják rá, hogy zsidó (pedig alapból nem fordított hátat a kultúrájának, nem szégyelli a zsidóságát). Azaz eleve feltételezi, hogy ha te egyáltalán emlegeted ezen tulajdonságát, azt te sértő szándékkal teszed. Persze ezzel valójában ő sérteget téged, hiszen rossz szándékot feltételez.

Terézágyú 2016.08.31. 11:43:15

@Girhes Joe:
"Szóval a pc őrület se ma kezdődött..."

Bizony nem!

"A siket-süket kérdéskört se értem."
Számomra (abban a tájegységben, ahonnan jöttem) pont a siket szó a gúnyos, és a süket a normál... Most meg azt akarják mondani, hogy a siket a helyes, és a süket a fujj....

Six 2016.08.31. 11:52:11

@Girhes Joe: a vakok a "világtalan"-ra háklisak. mert nekik van világuk. nem mintha ebben az esetben a világ a világot jelentenl és nem a világosságot.
hányok a túltolt PC-től. szeretem a nyugati kollégákat zavarba hozni, hogy megkérdem miért nem lehet azt mondani, hogy vki fekete vagy fehér. ez egy tény, mint ahogy én magas vagyok, szakállas és/vagy dagadt.

Girhes Joe 2016.08.31. 12:12:23

@Six:
Én a németeket szoktam piszkálni azzal, hogy milyen nyakatekertnek hangzik, amikor kényszeresen minden többes számú szónak a férfi meg a női változatát is felsorolják (persze csakis a nőit először), pedig én úgy tanultam az iskolában, hogy a többes szám mindkét nemet tartalmazza. Számomra iszonyat modoros így beszélni: "In unseren Schule arbeiten 52 Lehrerinnen und Lehrer, und zusätzlich 33 andere Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter. Wir haben 662 Schülerinnen und Schüler." És ezek halál komolyan képesek így beszélni, pláne politikai beszédekben, de munkahelyi körlevelekben is. Vagy álláshirdetésekben a halálom, amikor azt írják: MitarbeiterIn gesucht (jobb esetben Mitarbeiter/in).

Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy a börtönstatisztikát miért nem úgy mondják, hogy: in deutschen Gefängnissen sitzen 5514 Verbrecherinnen und Verbrecher? :D

encir 2016.08.31. 12:37:33

@Girhes Joe: mikor mondjuk valakire, hogy "te magyar", vagy " te lengyel" vagy " te református"? Ha ezt használnánk, nem lenne sértő a " te zsidó" kifejezés.

Girhes Joe 2016.08.31. 12:47:06

@encir:
De nem is erre a formájára gondoltam, ők simán megsértődnek pl. olyan mondaton is, amikor azt mondom, hogy "tudtommal X.Y. is zsidó". Pedig ez csak ténymegállapítás, azt már csak ők hiszik bele, hogy "...tehát őt is utálom".

fénycsepp 2016.08.31. 12:55:50

@girhes joe: verbrecherinnen....ez mekkora mar :). Nekema kedvencem a Lieber Leser, liebe Leserin...a németek tényleg túlzásba tetszik. Szegény angolok , amcsik meg a nyelvi sajátosságok miatt nem tudnak ennyire könnyen főneveket polkorrekté tenni, lsd. president szó.
Azt hiszem, megbekeltem a meleg szó használatával, miután egy nyelvész havertol megtudtam ezt a schwul dolgot.kedves blogszerzo, csak azt nem magyaráztad el, hogy a németek szerint miért melegek a melegek: állítólag azért, mert szaunában, fürdokben találkoztak meg a 19. században.
Megjegyzéskent csak annyi, hogy a volt jugo államokban a gay szót vettek at, mivel a peder pejoratív. A gaybol gej lett, a gejevi meg melegek :).

Kedves antimelegesek, fogadjátok el mar végre,hogy egy szónak több jelentése van. Igy is jobban jártatok, mint az angolok :)

fénycsepp 2016.08.31. 12:56:54

Veszik: viszik.....hülye prediktiv billentyű...

...khm... 2016.08.31. 13:42:15

@Látens Inszinuáció:
A csíra NEM a buzi szinonimája, hanem a hermafrodita (mindkét nemi szervvel rendelkező) magyar megfelelője, és alapvetően nem szitokszó, ahogy mondjuk a cigány vagy a buzi sem.

Girhes Joe 2016.08.31. 13:42:27

@fénycsepp:

A lengyelek is gej-nek mondják őket polkorrektül. Az eredeti kifejezés ott is a "ped" szótőre épül, méghozzá egy érdekes azonosalakúsággal kissé szlengesen a "pedał" (=pedál, mint a biciklin) alak a leggyakoribb. Én hajlamos vagyok a magyar "meleg"-et is egyfajta azonos alakú szónak tekinteni, még ha tudom is, hogy ez nem tiszta tankönyvi eset. Zavar, dehát ez egyéni szoc. probléma, majd ha elég sokakat zavarni fog, kitalálnak rá más szót, ahogy a csillagokat se hívjuk ma már húgynak, meg a nőnemű embert se asszonyállatnak (amiben mellesleg szintén semmi degradáló nincs, az Üdvözlégy Máriában is így szerepelt, márpedig ha valakit, hát Szűz Máriát tisztelték akkoriban. Csakhát akkor még az "állat" azt jelentette, amit ma a "lény", míg ami nekünk "állat", az akkoriban "barom" ill. "vad" volt.)

A lengyelek egyébiránt pont fordított módon erőszakolják a nyelvüket a polkorrektség nevében, mint a németek: egyszerűen az összes foglalkozásnévből elhagyják a női alakokat, lassan már a doktornőt se lehet "lekarka"-nak írni, mint régen, csak "lekarz"-nak, ráadásul ha nőre mondanak hímnemű alakot, akkor nem szabad ragozni, amitől rettenetesen "báncsa" a fülemet. Olyan, mintha a németben így kéne (nem)ragozni: der Kanzler Merkel, der Kanzler Merkel ein Buch geben, das Buch der Kanzler Merkel, der Kanzler Merkel benachrichtigen... hányinger.

Apropó pederaszta: az eredetileg nem a pedofilt jelenti??? És a szodomita a buzit/meleget?

...khm... 2016.08.31. 13:47:22

@pacagánycsök:
Nemcsak ott, a pravoszlávban is. Igaz, ott nem magyarul mondják (pl. Vaszilij Blazsennij = Boldog Vazul (székesegyház Moszkvában a Vörös tér szélén, idősebbek tudják), míg a szent az szvjátoj).

...khm... 2016.08.31. 13:48:31

@Terézágyú:
Nagyjából ugyanazt jelenti a buzi része ott is. Ahogy a bele van buzulva igei forma is.

...khm... 2016.08.31. 13:57:33

@Attilajukkaja:
"De az tuti, hogy a vallasos emberek kozott a romai katolikus vannak felulreprezentalva."
Szerintem a mohamedánok legalább annyian vannak, mint a hívő római katolikusok, ha nem többen.

@Girhes Joe:
Sőt, igazán PC-ül úgy mondják, hogy megváltozott munkaképességű.
Az nem hat meg senkit, hogy ezt lehetne arra si mondani, aki beteg volt (mondjuk el volt törve a keze), aztán egészséges lett, és annak is megváltozott a munkaképessége a beteg voltához képest.

Pedig a vakok is kikérhetnék maguknak, hogy ők nem vakok, hanem vukok. :-)

csakférfi 2016.08.31. 14:56:53

A buzi az buzi a férfi meg férfi.A kettő nem ugyanaz.A buzi örül hogy az a férfi meg nem örül hogy buzinak titulálják.
A köcsög és a buzi nem szitokszó hanem negatív minősítés.
Most erról kell "okosodni".
bakker hová fajult a világ?
Tele van szexuális aberráltakkal.Ki gondolta ez "kisdobos " korában.Vagy "űttörőként".
:) :)

Treff Bubi 2016.08.31. 14:57:45

@a BircaHang Média szerk.: LOL, akkor lehet, hogy amikor a románok bozgornak hívják az erdélyi magyarokat, még homoszexuálist is értenek alatta.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.31. 15:14:06

" Bár azt hiszem, azután a születésnapi vagy karácsonyi üdvözlőlapok már sosem lennének olyanok, mint régen… :)"

:-D

Nekem homokos, esetleg homár. Sértően pedig buzi, nagyritkán köcsög. A meleg pont a kötelező polkorrekció miatt lett túl finomkodó. Olyan, mint amikor a farkamat pénisznek kell hívnom.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.31. 15:21:00

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Fordítsd le, nagyokos!

@Attilajukkaja: Na, azzal aztán könyékig belenyúltak volna a darázsfészekbe.

@Terézágyú: Én igen.

elfogadod 2016.08.31. 16:00:39

@Treff Bubi: Pedig "a BircaHang Média szerk.: " jól írta. Elfajzott bolgár csoportból ered a buzi szó, és olasz közvetítéssel került a magyar nyelvbe.
Mellesleg a cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy miért is neveztetik magukat melegnek a buzik. Ilyen alapon a cikk címe lehetett volna az is, hogy Atombombát Dobtak A Marianna Árokba. Hemzseg a pontatlanságtól a cikk, látszik, hogy csak egy buzi fércmunkája.
Mellesleg a meleg férfi/nő az, aki lázas. Tiszta szívből rühellem, hogy ezt a jelzőt aggatták magukra, csakhogy ne legyen rajtuk az amúgy teljesen magyarba ivódott buzi szó. Talán azért, mert a "te meleg (bunkó)" még nem hordoz pejoratív felhangot. Majd fog. Akkor mi lesz a következő önmegnevezésük? Lássuk csak... kellene néhány jelző...: napfényes, lisztes, kakaós...
Szóval, kérem szépen a buzi az buzi, a meleg pedig pl. lázas, nem - feltétlenül - buzi.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 16:02:27

Te kevered az okot az okozattal.

A "buzi" azért vált dehonesztáló jelzővé, mert a homoszexuális férfiakat ezzel a jelzővel illették.
Az a jelentéstartartalom kezdetben csak röviden azt jelentette, hogy homoszexuális férfi, se többet se kevesebbet.
A negatív töltet csupán ezután kezdett ráragadni erre a szóra.
Ugyanúgy ahogy a "cigány" szónak se volt kezdetben (a szó kezdeti élettartalmában) negatív fennhangja,

Ha eltörölnék egy csoda folytán a "buzi" szót, és helyette a "meleg"-et használnák, 10 év múlva a "meleg" jelző épp ugyanolyan negatív töltetet kapna, mint most a "buzi" szó.

Ahogyan a "roma" is helyettesíteni fogja a "cigány" negatív értelemben vett jelentéstartalmát is.

A "buzi"-kat azért hívjuk "buzi"-knak, mert azok.

Nem kell bonyolítani, meg beleképzelni holmi gyűlölködést.
Ha az vagy, akkor az vagy a szó összes mellékzöngéjével együtt.

Attilajukkaja 2016.08.31. 16:12:45

@...khm...:
"Szerintem a mohamedánok legalább annyian vannak, mint a hívő római katolikusok"
En Magyarorszagra ertettem, hogy a romai katolikusok vannak tobbsegben. De ha nem az alszentek es alkeresztenyek, meg a hitelen megtertek nagy tomeget nezzuk, akkor lehet, hogy nalunk is tobb a hivo mohamedan, mint a katolikus ;o)

@Androsz:
"azzal aztán könyékig belenyúltak volna a darázsfészekbe."
He-he! :o)

@elfogadod:
"kérem szépen a buzi az buzi, a meleg pedig pl. lázas"
Kerem szepen, honnan teccik ennyire tudni a tutit?

Attilajukkaja 2016.08.31. 16:14:39

@Ballib cenzúrázók réme 18:
"A "buzi"-kat azért hívjuk "buzi"-knak, mert azok."
Huha, emberek! Itt valaki benyogte a tutit. Mindenki menekuljon, amerre lat!!! :o)))

elfogadod 2016.08.31. 16:30:09

@Attilajukkaja:
<<kérem szépen a buzi az buzi, a meleg pedig pl. lázas>>
"Kerem szepen, honnan teccik ennyire tudni a tutit? ""
Talán, mert tudok magyarul.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.31. 16:36:55

@Girhes Joe: A szodómia mára többszörös jelentéseltolódáson ment keresztül, ma az Értelmező Kéziszótás szerint állatokkal végzett "fajtalankodás". A pederaszta eredetileg férfiak fiatal fiúkkal végzett huncutkodása volt, szóval is-is.

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Ahogyan a 'roma' is helyettesíteni fogja a 'cigány' negatív értelemben vett jelentéstartalmát is."

Ahogy a 'baszik' is afféle eufémizmus volt egyszer, már nem emlékszem, mit is leváltva. A nyelvészek valamilyen türk vagy iráni eredetű szónak gondolják.

Zámolyi roma 2016.08.31. 17:04:45

@Girhes Joe: Lazán idekapcsolódik, de egykor az is gond volt a német nyelvben, hogy már nők is jelentkezhettek a hadseregbe. Mivel a rendfokozatok történelmi okokből hímneműek lett - régen csak a pasik jártak háborúzni - ezért nehéz lett egy nőre, aki sokra vitte a seregben azt mondani, hogy der General. Aztán kínjukban megoldották azzal, hogy képeztek egy ilyet: Generallein.

Attilajukkaja 2016.08.31. 17:58:48

@elfogadod:
"Talán, mert tudok magyarul."
Wow! Ez aztan a frappans valasz egy buzizostol! :o)))

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.31. 18:12:31

A "buzi " szó eredete az ókori Rómából ered.

Mégpedig a buzero (ragozva:buzerare, buzeravi, buzeratum) igéből.

láplidérc 2016.08.31. 18:15:41

Maga az egész PC őrület amúgy hogy a francba tudott ennyire elmebeteg módon elvadulni?
Mindenki pápább akar lenni a pápánál is, vagy az érintett kisebbség egy-egy frusztrált tagjának hisztije generálja? Esetleg valami más. Nem értem a folyamatát a dolognak.

bbwd 2016.08.31. 18:20:01

csak azt nem értem, miért a szexuális orientáció határozza meg egy emberi lény identitását...

nem ez a legfontosabb és még csak nem is a leggyakoribb tényező, ez a szűk csoport mégis az alapján határozza meg magát, hogy kivel és hogyan folytat szexuális kapcsolatot

indokolatlan...

Zacskóstej 2016.08.31. 18:40:52

Pedig szerintem is a buzi az buzi. Ez van.

Attilajukkaja 2016.08.31. 18:59:43

@bbwd:
"csak azt nem értem, miért a szexuális orientáció határozza meg egy emberi lény identitását..."
Minden, ami elter a tobbsegtol, az szurja valakinek a szemet. Legyen az mozgasserult (nyomoronc), cigany (budos ingyenelo), homoszexualis (buzi), menekult (terrorista) stb. Termeszetesen nem ez hatarozza meg az egyen identitasat, de a tobbsegi tarsadalom nagy resze imadja az ilyen kirekesztest, mert ettol tobbnek, jobbnak, szebbnek gondolja magat. :o)

Attilajukkaja 2016.08.31. 19:01:23

@Zacskóstej:
"szerintem is a buzi az buzi. Ez van"
A zacskostej pedig csak egy zacskostej. Ha kiszurjak, meg a zacskoja is csak egy szemet marad. Ez van!

elfogadod 2016.08.31. 19:23:19

@Androsz: "Ahogy a 'baszik' is afféle eufémizmus volt egyszer, már nem emlékszem, mit is leváltva. A nyelvészek valamilyen türk vagy iráni eredetű szónak gondolják."
A "basz" tő nyomkod, tölt jelentéssel bír. Guglizd ki a kolbász szó és a baszik szó kapcsolatát.

bbwd 2016.08.31. 19:30:39

@Attilajukkaja: nagy tévedés, egyrészt saját maguk is a szexuális beállítottság alapján határozzák meg magukat, másrészt pedig semmi másban nem térnek el a normális emberektől

pont ez az, hogy nem kéne a buziságot hangsúlyozni, mert az csak a fartúrásban jelent mást, mint a heterók esetében

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.31. 19:50:59

@elfogadod: Igen, ez stimmel, a nyom, nyomkod jelentést hallottam én is, de hogy mi helyett honosodott meg, azt nem tudom.

elfogadod 2016.08.31. 20:00:12

@Androsz: Szerintem semmi helyett. Teljesen helytálló, hogy megnyomom az asszonyt. Talán a "hág" igére gondolhatsz...

Gorbacsov homlokán a májfolt 2016.08.31. 20:18:06

@elfogadod: Na és aki aki a hegygerincen vágja gerincre a nőjét, az hágón hág?

:-D

DarthVader 2016.08.31. 20:40:58

@Androsz:

Az eredeti, durvának számító ige a "gyakni" volt. Ennek eufemizmusa a baszni. Mondjuk, elég régen kezdhette helyettesiteni, mert Mátyás idején már a baszik-ot használták.( Gárdonyi Egri csillagok-jában a maklári kovács a törökre: "belégyakom a dákosom!' )

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.31. 21:13:10

@DarthVader: Ez volt az én tippem is. Ma is használják, csak állatokra. De a Vikingekben volt egy apró mozzanat, amikor a fiúcska a ház előtt üldögélt, miközben a szülei odabent kufircoltak. Jött egy ember, kérdezte a fiút, hogy hol az apja. Az volt a válasz, hogy "azt hiszem, éppen gyaknak." :) Szerintem a fordító jól választott.

Asidotus 2016.08.31. 21:23:54

mindig meg akartam kérdezni, de nem találtam autentikus forrást, hogy vajon a homoszexuális férfiak és a heteró nők férfi ideálja mennyire egyezik?

Melegedő 2016.08.31. 21:26:28

@Asidotus: Ez jó! Ebből cikk lesz! :D

Asidotus 2016.08.31. 21:29:11

@Melegedő: ejha, azt hittem a válasz egyszerűbb :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.31. 21:41:15

@bbwd: Sajnos ez a szexuál determináltság Freud óta tartja magát. A társadalmi közbeszéd is mindent a szexből vezet le, holott a pszichológia területén már rég meghaladottnak tekintik Freud nézeteit.
100 év múlva éppúgy megmosolygják majd a jelen kor embere gondokodásának totális szexuál determináltságát ( pl. a szex mint egészségre ható tényező), mint ahogy mi ma megmosolyogjuk a viktoriánus kor prűdériáját, amely a ló másik oldala volt a mai közgondolkodáshoz képest..

Quadanium 2016.08.31. 21:59:28

BUZULÓ

Buzira ajánlott

rozsomák 2016.08.31. 22:16:25

E z az egész csak szómágia, semmi több.
(Ráadásul pont egy olyan szót emel ki a "szerző", ami extrém módon bizonyítja a szómágiát.)

"A nembuzik általában azért buzizzák előszeretettel a buzikat, mert számukra valami kéjes örömet okoz, ha másokat sértegethetnek."

De ez miért sértés, poszterka ? Van a buzi szónak valami más olyan jelentése, ami sértő lehet ?
Meséld el, mi az ? Sertés ? Gyilkos ? Tolvaj ? Hirtelen meggazdagodott III/III-as ? Vagy micsoda ?
Milyen más jelentése van a "buzi" szónak, mint a homoszexuális ?
Szerintem semmilyen, de én biztos hülye vagyok.

Szóval van egy szó, aminek - ellentétben a magyar nyelvben használt többezer szóval, aminek több jelentése is van - semmilyen más jelentése nincs, csak az, hogy homoszexuális.
Az általad negatívnak ítélt hangzása tényleg a tartalma és nem egyéb, félreérthető, máshogy interpretálható jelentése miatt alakult ki, mivel tényleg nincsen semmilyen más jelentése..

Mert, ha valakire azt mondják, hogy disznó, azt fel lehet fogni sértésnek, mert valamilyen szempontból hasonlítják egy kevésbé kedvező viszonylatban egy állathoz.
De a buzi, az mit jelent egyébként ? Mi a sértő benne ?
Ha ehelyett - tegyük fel - az lenne a megnevezése, hogy "X-13 egysütetű vakondszárcsa", aminek szintén semmi más értelme nem lenne, csak a homoszexuális, akkor az lenne a gondod..

Neked nem az a gondod, hogy épp "buzi"-nak vagy "vakondszárcsá"-nak neveznek, hanem az, hogy ezzel a nemi identitásodra utalnak, olyankor, amikor az adott helyzetben inadekvát. És ez tényleg gond, ha ez így van, de nem a "buzi" szó miatt, ugyanezt éreznéd a "vakondszárcsánál" is, hogy mi köze a nemi identitásodnak az adott helyzetben. És igazad is lenne..

Amit te csinálsz, az csak szómágia.. A "meleg"-gel épp ilyen gondod lesz majd, ahogy erre már előtte valaki rámutatott. Akkor se a tény fog számítani, hanem hogy mi köze a helyzethez a nemi identitásodhoz..
Akkor mi a sértő a buzi szóban ?

Én utálom, ha szőkének neveznek. Igen, szőke vagyok, de attól még utálom, ha annak neveznek, megnevezhetnének finomabban is - a "fehérnél sötétebb árnyalatú, de még nem barna, csak arrafelé tartó árnyalatú" ez lenne a polkorrekt szerintem. Mégse bírják ezt mondani...

Sszerinted a roma nem lesz éppúgy negatív jelentéssel bíró szó, mint a cigány ?
Jaj, dehogynem..Mert nem a szó a lényeg, hanem a jelentése. Annak sincs más jelentése, mint hogy cigány.
Egyjelentésű szó, ami nem utal semmi másra sem, csakis arra az egyre. Mint a buzi.
Mindkettőt ugyanúgy ítélik meg, mint az eredetit.

Amíg az eredetiről nem változik meg az emberek véleménye, addig a helyette kényszerűen behozott "polkorrekt" szó is így fog járni.
Egyébként fel nem tudom fogni, hogy a "roma" az mitől jobb, mint a "cigány", a "meleg" mitől jobb, mint a "buzi".
Mind a kettő pontosan ugyanazt jelenti, mint amit ki akarnak váltani..
Ha maga a tényleges jelentés nem változik, akkor ennek mi az értelme ?

rozsomák 2016.08.31. 22:37:54

@bbwd:
Ja, igazad is lenne - elvileg mi köze hozzá bárkinek is -, de az azért érthető, ha a nemi identitás sok helyen, - olyan helyen is, ahol elvileg inadekvát - számít, akkor harcolnak azért, hogy ne legyen az.

Én megértem őket, hogy el akarják fogadtatni azt, hogy a nemi identitás nem meghatározó az élet legtöbb területén..
Azt meg csak úgy tudják, ha nem bújkálnak, mint amit elvárnak tőlük sokan, hanem megjelennek, hogy elnézést, de vagyunk mi is !!!

Aztán ennek is vannak vadhajtásai persze..

Gondolj bele a suffragette mozgalomba.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.31. 23:00:32

@rozsomák: " a nemi identitásodra utalnak, olyankor, amikor az adott helyzetben inadekvát"

Pontosan.

"Mind a kettő pontosan ugyanazt jelenti, mint amit ki akarnak váltani. Ha maga a tényleges jelentés nem változik, akkor ennek mi az értelme ?"

Álkérdés. A 'fasz' és a 'pénisz' is ugyanazt jelenti, mégis az egyikhez pejoratív másodlagos jelentéseket kapcsoltunk, szitkokba és káromkodásokba foglaltuk, és nagyon nem egyforma a reakciónk a két szó hallatán.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2016.09.01. 00:22:32

@Látens Inszinuáció:

Manapság nyelvészek se nagyon szoktak olyat mondani, hogy mire mit illik mondani, és mi a helyes, hanem max. leírják azt, hogy a beszélők mit szoktak mondani, és közelítőleg megadják a tartalmát és a helyzetet amikben elhangzik.

Egyébként a buzizás hatalmi eszköz, hogy ez ellen hogyan lehet védekezni vérmérséklet kérdése, én mindenesetre nem tolerálom, és soha nem is fogom.

senkisehivta.blogspot.hu/2015/03/megeroszakolom-nyelvet.html

torcida 2016.09.01. 01:07:43

Idesapám,èn meleg vagyok.....
Micsoda???????
Hàt van neked müsorod a tèvèben,sztàrfodràsz vagy...esetleg villalako????
No ugye fiacskàm......nem meleg vagy te hanwm egy ocska kus buzi.......

2016.09.01. 06:23:00

@Welcome_To_Reality:

Huszonnégy óra munka után már fáradt vagyok vitatkozni, pedig a beidézett blogod tele van csúsztatásokkal, félremagyarázással, erőltetett okoskodással.

De egyet mindenképp megjegyeznék.

A buzi szó a magyar köznyelvben sokkal inkább bír jelentéstartalommal, mint a PC "meleg".
Sajnálom, ha nem érted meg, de a meleg szó igenis főleg a média által használt szó. amelynek több jelentése is van, természetesen a kapcsolt szóval összefüggésben.

Azonban a buzi, az buzi marad - és itt most pusztán a szó jelentését taglalom, nem pedig a pejoratív tartalmat. És bár fent említették az autóbuzi szókapcsolatot, azonban annak is ugyanaz a jelentéstartalma, hiszen SZÓ szerint azt jelenti, hogy autóbuzi.

A moderálás-kitiltás-cenzúrázás kérdésében pedig azt vallom, hogy a szólás-, és véleményszabadság pontosan azt jelenti - hogy némi képzavarral éljek -, hogy MINDEN véleménynek teret kell adni még akkor is, ha egyébként nem értünk vele egyet.

Ennyi.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.01. 06:48:20

@Attilajukkaja:

Mo-on 53 % a római katolikus (ebből 49 % a szűk értelemben vett római katolikus, s 4 % a görögkatolikus), azaz éppenhogy megvan az egyszerű többség.

16 % a református. 3 % a luteránus.

3 % minden más.

S 32 % az ateista vagy vallási hovatartozását nem bevalló személy.

Ez a népszámlálási eredmény.

Ha elfogadjuk a valláskutatók számait, s ez alapján felosztjuk a vallási hovatartozását nem bevalló személyeket is vallás szerint, akkor kb. ez lesz:
- 57 % római katolikus (53 % szűk értelemben vett római katolikus, 4 % görögkatolikus),
- 18 % református,
- 4 % luteránus,
- 3 % újprotestáns,
- 1 % ortodox,
- 1 % zsidó,
- 1 % más vallású,
- 15 % felekezeten kívüli, ateista.

ikke i drift 2016.09.01. 08:34:16

@Terézágyú: én a polkorrektség jegyében már vasútmelegnek hívom a közlekedés eme szakágát kiemelt figyelemmel szemlélő ismerőseimet.

Attilajukkaja 2016.09.01. 08:43:32

@bbwd:
" saját maguk is a szexuális beállítottság alapján határozzák meg magukat"
Az identitasukat egyaltalan nem ez hatarozza meg, legfeljebb akkor, ha a kornyezetuk ezt teszi.

" semmi másban nem térnek el a normális emberektől"
Sot! Meg ebben sem. Teljesen normalisak, csak kisebbsegben vannak.

"nem kéne a buziságot hangsúlyozni, mert az csak a fartúrásban jelent mást, mint a heterók esetében"
Hetero farturasrol meg nem hallottal? Pedig nem ujkeketu dolog!
Amugy meg nem hangsulyozna senki, hogy meleg, ha egyesek nem neveznek oket folyamatosan farturoknak, abnormalisaknak, ha nem diszkriminalnak oket a az iskolaban, a munkahelyen stb. Ha valaki coming-outol, nem azert teszi, mert hangsulyozni akarja a szexualis bealliitottsagat, hanem csupan felvallalja azt, nem akarja tovabb titkolni.

ikke i drift 2016.09.01. 08:44:43

@Girhes Joe: a vak helyett nekem a világtalan sokkal jobban tetszik, egyszerűen ízesebb és az utóbbit nem használjuk degradáló jelzőként látókra. Viszont valahol azt olvastam, hogy a vakok számára sértő és nekik inkább a vak vagy a látássérült az amit szívesebben használnak.

Egyszer beszélgettem egy vak emberrel, akit átkísértem egy forgalmas úton, sajnos ezt konkrétan nem kérdeztem meg, de az elköszönésről megkérdeztem és azt mondta, hogy a "viszontlátásra" egyáltalán nem esik rosszul nekik (mint ahogy én hittem).

Attilajukkaja 2016.09.01. 08:56:27

@Welcome_To_Reality:
"Manapság nyelvészek se nagyon szoktak olyat mondani, hogy mire mit illik mondani"
Igy van!

"Egyébként a buzizás hatalmi eszköz, hogy ez ellen hogyan lehet védekezni vérmérséklet kérdése, én mindenesetre nem tolerálom"
Pontosan! Persze lehet azt kedvesen is mondani, ahogy azt is, hogy allat, vagy dog. De most nyilvan nem az ilyen szituaciokrol van szo, hanem olyanokrol, ahol kifejezetten sertegetni akarjak az erintetteket. Es ez a lekezeles, gyulolkodes az, amit nem lenne szabad toleralni.

Attilajukkaja 2016.09.01. 08:59:16

@ikke i drift:
" a vakok számára sértő és nekik inkább a vak vagy a látássérült az amit szívesebben használnak."
Nekem is furcsan hangzik. Talan azert, mert a vilagossagnak es a vilagnak is van egy teljesen mas jelentese, mint a fizikai feny hianya. :o)

2016.09.01. 09:45:30

@Girhes Joe: "
Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy a börtönstatisztikát miért nem úgy mondják, hogy: in deutschen Gefängnissen sitzen 5514 Verbrecherinnen und Verbrecher? :D "

:-)

Pedig jogos lenne..... hiszen biztos van köztük nő is.

E.Katolnai 2016.09.01. 10:45:12

felsorolásodból kihagytad az Ausztrál "poofta" jelzőt, valamint a "párnaharapó" sem rossz.

2016.09.01. 10:54:36

Bizony sosem tudom melyik szó lenne a jó, a meleg az olyan erőltetettnek hangzik, a buzi kicsit elkopott a másik irányba, mondjuk olyan szó amit nem sokat kell emlegessek.

ijontichy 2016.09.01. 11:17:23

@Hóhér az utolsó barátod: És amikor a tiltakozásra az eredetit ("faggot") megváltoztatják, hát... az így már nekem sértőbbnek tűnik:
"Oh, see the little queen he got the earring and the makeup on
I tell ya buddy that's his own hair..."
azaz "little queen" vs. "he" és "his".

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2016.09.01. 14:18:08

@Látens Inszinuáció: úgy látom sem a hozzászólásomat, sem pedig a blogbejegyzésemet nem értetted meg. Javasolnám, hogy fuss neki még egyszer.

eßemfaßom meg áll 2016.09.01. 16:44:04

"a gay egy közkedvelt szó volt. Utcákat neveztek el így, sőt, Enola Gay volt annak a repülőgépnek a neve, amiről 1945-ben atombombát dobtak Hirosimára és Nagaszakira."

Mondjuk konkrétan az Enola Gay egy személynév, a pilóta az anyjáról nevezte el a gépet.

eßemfaßom meg áll 2016.09.01. 17:05:33

A "faggot" előtt pedig tisztelegjünk megtekintve az Első Emelet nyugati vendégszereplését :)

youtu.be/wTP2RUD_cL0?t=1m46s

Asskickin 2016.09.02. 06:20:51

Tetszik, vagy nem, de a cigány az cigány, a zsidó az zsidó, a buzi meg buzi!

Attilajukkaja 2016.09.02. 13:26:33

@Asskickin:
Az ostoba, gyulolkodo, nagykepu ember pedig csak egy ostoba, gyulolkodo es nagykepu ember marad. Tetszik, avagy sem!!!
süti beállítások módosítása