Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

“Képtelenségek” és egyéb anomáliák a meleg társkeresőkön

2016. augusztus 16. - Juhász.Gábor

dingdong_feature.jpg

Ha böngésztél már valaha az interneten, akkor számodra sem lehet újdonság, hogy idefent nem minden az, aminek látszik. Online társkeresőkre ez hatványozottan igaz.

Aki nem tudná, mit takarnak a “Mások által jóképűnek mondott” vagy az “Extrém méretekkel rendelkező” kinyilatkoztatások a felhasználói adatlapokon, annak Viki segít elmagyarázni ezeket.

Biztosan mindenki hallott már vicces (vagy kevésbé vicces) sztorikat arról, milyen volt az első személyes találkozó azzal a bizonyos szőke herceggel, aki levélben olyan megnyerő volt, és aki nem akarta bekapcsolni a kamerát, nehogy elrontsa az első randi varázsát.

Persze, amikor le akarjuk nyűgözni kiszemeltünket, hajlamosak vagyunk az előnyösebb oldalunkat kidomborítani. Élőben sem azzal kezdünk, hogy “Szia! Géza vagyok, büdös a lábam és horkolok”. A társkereső oldalakon sem más a helyzet, és ezzel alapvetően nincs is semmi probléma. Érdemes észben tartanunk, hogy a pofás adatlap és a jól sikerült tükrös szelfi mögötti embernek ugyanúgy folyik a nyála alvás közben, és ugyanúgy statisztálhatna horrorfilmekben a hétfő reggeli kávéja előtt, mint mi.

dating.jpg

Vannak azonban dolgok, amik érhetetlenebbek, adott esetben pedig sokkal veszélyesebbek, mint egy felturbózott adatlap. Néha még az öreg motorosoknak is meggyűlik a bajuk az ilyen “anomáliákkal”, nemhogy a kezdő felhasználóknak.

Nézzük hát, mi mindennel kell szembenéznünk, ha az interneten próbáljuk megtalálni azt a bizonyos nagy Őt:

Kép nélküli profilok

“Hogy a fenébe akar így valaki ismerkedni?” - tehetjük fel a jogos kérdést a rengeteg, fotó nélküli felhasználó láttán. Nos, az ilyen profiloknak egy része tényleg úgy gondolja, a “nem merem felvállalni magam” kifogás bárkit is meg fog hatni. Ők később vagy belátják, hogy arc nélkül nincs esélyük, vagy törlik magukat. Aztán vannak, akiknek valójában van fotójuk, de csak azzal osztják meg, akit ők “méltónak találnak rá”. Vannak parkolópályás profilok is: megvan az aktuális partnerük, de azért havi egyszer-kétszer feljárnak körbenézni.

Kép nélkül jönnek fel a kíváncsiskodók is, akik nem is feltétlenül melegek és nem is feltétlenül jóindulatúak. Rákeresnek például, hogy az adott városból vagy régióból vannak-e fent ismerős arcok, az így szerzett információkkal pedig kedvük szerint járnak el.

Védekezés ellenük: A sima “képtelen” profilokkal nem kell foglalkoznunk. A kíváncsiskodók ellen megtehetjük, hogy nehezen felismerhető képet rakunk ki, vagy beállunk a kép nélküliek táborába, de ezzel csak a saját esélyeinket rontjuk a párkeresésnél. Ha felvállaljuk magunkat, nem kell tőlük tartanunk.

Gyűjtők

Bizonyos felhasználókra jellemző, hogy miután küldünk nekik pár “extra képet”, tovább már nem mutatnak érdeklődést irányunkba. Nekik nem feltétlenül az alakunkkal vagy a méreteinkkel van problémájuk, mivel nem az ismerkedés motiválja őket. Egész egyszerűen csak a képek beszerzése miatt vannak fent az oldalon. Velük soha nem is fogsz eljutni a személyes találkozóig, bőven megelégszenek azzal, hogy a privát fotóid bekerültek a gyűjteményükbe.

Védekezés ellenük: Soha ne készítsünk magunkról olyan képet, ahol egyszerre látszik az arcunk és a seggünk/farkunk. Tényleg soha! Az ilyen képek semmivel sem visznek minket előrébb a partnerkeresésben, ellenben szép karriert futunk be velük pornóoldalakon. Ha valaki nagyon kíváncsi arra, mi van a gatyánkban, az majd élőben úgy is megnézheti.

grooming_anpfoto.jpg

Személyiségtolvajok

Ők a “gyűjtőkön” belül abba az alketegóriába tartoznak, akik nem csak lementik a képeinket, hanem regisztrálnak is velük, egy másik nicknéven. Ehhez még intim képekre sincs szükségük, bőven elég, amit például a facebook profilunkról összelopkodnak. Tehetik ezt azért, mert önmagukat nem találják elég vonzónak ahhoz, hogy bepasizzanak (pedig partnert találni ezzel a módszerrel sem fognak), valamint előfordulhat, hogy bosszúhadjáratba kezdenek velünk szemben.

Védekezés ellenük: A társkereső oldalak üzemeltetői törlik a kamu profilokat, ha jelezzük ezt feléjük, ezen kívül a személyes adatokkal való visszaélés bűncselekménynek számít, így nyugodtan tehetünk rendőrségi feljelentést is.

Zaklatók

A “szerelem első látásra” sajnos nem mindig kölcsönös. Ha valaki nem jön be nekünk, nyugodtan válaszolhatjuk ezt meg neki. A többség el is szokta fogadni, és további sok sikert kívánnak. Sajnos akadnak kivételek. A harmadik “De miért nem?” üzenetre természetesen már nem kell válaszolnunk. Akár le is tilthatjuk az illetőt. Egyesek ilyenkor új néven regisztrálnak, csak hogy kapcsolatba léphessenek velünk. Magam is találkoztam olyannal, akinek már három profilját tiltottam le, de biztos ami biztos, rám írt egy negyedikkel is.

Védekezés ellenük: Első körben az is beválhat, ha figyelmen kívül hagyjuk őket, a leveleiket pedig olvasatlanul töröljük. Idővel fel szokták adni. Ha nem, akkor jelezzük az oldal üzemeltetőinek. Amennyiben a zaklató az interneten kívül is ránk száll, forduljunk a rendőrséghez.

Tolvajok, erőszaktevők, emberrablók, gyilkosok, stb.

Oké, elég kicsi a valószínűsége annak, hogy társkeresés közben egy sorozatgyilkosba botlunk, de sajnos volt már erre példa, a lopások pedig egyáltalán nem ritkák.

Védekezés ellenük: Ne legyünk hülyék! Egyetlen kaland sem ér annyit, hogy a testi épségünket veszélyeztessük miatta! Ha lehet, az első randit mindig nyilvános helyre beszéljük meg (Nem érdekel, ha félsz nyilvános helyen találkozni, akkor ismerkedj nőkkel!), ne menjünk fel látatlanul idegenek lakására, ne szálljunk be idegenek autójába, ne játsszunk kikötözős szexet idegenekkel elhagyatott gyárépületekben, stb. Ha anyukánk nem tanította volna ezt meg nekünk, akkor én most szóltam!

Remélem, hogy a felsoroltakkal senki kedvét nem vettem el az ismerkedéstől és kívánom, hogy mindenki találja meg a számára legideálisabb partnerét! :)

 

J. Gábor

1469905116_facebook.pngMelegedő - Facebookon is! Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/melegedokozosseg

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr6210415052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.08.16. 22:32:31

Neten ismerkedni vajon mi?
Kb. Mint a neten szexelni.

Ezmiértkell 2016.08.17. 03:49:33

"Forduljunk a rendorseghez" . Gratulalok, nagy tanacs..! Szerinted van ertelme? Ha minden netes tarskereso utan futnanak, lenne masra idejuk?!

FikkFakk 2016.08.17. 05:36:44

Jajj, szegeny, elnyomott mele... ize, homokosok. Ezek a problemak csak homo tarskeresokon fordulnak elo, jajj, szegenyek...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.17. 05:53:53

A homokosság eleve anomália, ezek után nem csoda, hogy az anomália anomáliát hoz magával.

Lángharcos 2016.08.17. 09:11:33

@FILTOL: Miért? a szex élőben történik utána.

Neten találsz valakit, akivel közös az irányultságod/hobbid/ízlésed, és utána élőbe viszed át a kapcsolatot.
süti beállítások módosítása