Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Meleg kisokos #3

2016. augusztus 05. - Melegedő

Persze nem hivatalosan, elvégre az egyház nem tapsolna a gondolattól, de sok meleg hívő fohászkodik Szent Sebestyénhez.

 

Sebestyén Diocletianus császár testőrparancsnoka volt. A fiatal és helyes testőrre szemet vetett egy idősebb légióparancsnok, a fiú azonban visszautasította vonzalmát. A férfit borzasztóan sértette a dolog. Feljelentette őt a császárnál, keresztény vallására hivatkozva, és miután Sebestyén nem tagadta meg hitét, elrendelte a kivégzését. A fiút egy oszlophoz kötözték és halálra nyilazták. Később az egyház mártíromsága miatt szentté avatta.

 

A középkorban úgy tartották, a hozzá imádkozók védelmet kapnak a pestis ellen, így lett belőle “járványügyi” védőszent. Amikor az 1980-as években az AIDS elkezdte szedni áldozatait a homoszexuálisok közt, a hívők hozzá fordultak segítségért. Szent Sebestyén azóta lett népszerű a melegek körében.

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr158945572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása