Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Tusványos margójára

2016. július 23. - Juhász.Gábor

tusnad_1_foto_szabo_peter.jpgPaizs József, Tusványos. Fotó: Szabó Péter

Tegnap jelent meg egy cikk az indexen a 27. Tusnádfürdőn tartott Bálványosi Szabadegyetem egyik előadásáról.

Őszintén be kell vallanom, a cikk olyan indulatokat ébresztett bennem, hogy jobbnak láttam aludni rá egyet, még mielőtt billentyűzetet ragadok.

Most azonban eljött az idő, hogy átbeszéljük mindazt az ormótlan baromságot, amit Paizs József volt szíves előhányni magából.

Paizs József segesvári lelkipásztor „Szexuális zavarok, avagy mitől van 50 árnyalata a szürkének" címen tartott előadást a nagyérdeműnek. Lelkészként, az egyház bugyraiban élve, bőven lehetett alkalma tanulmányozni a különféle szexuális zavarokat. Ez kétségtelen. Ő azonban valamiért mégis fontosabbnak tartotta, hogy a melegeket hozza szóba a téma kapcsán, és olyan állításokat mondjon róluk/rólunk, amiket az elmúlt évtizedek során már sok száz helyen, sok ezerszer megcáfoltak. A cikkből világosan látszik, hogy ez a drága ember egy pillanatra sem vette a fáradságot, hogy utána olvasson a témának, ezek után mégis volt képe  szakértőnek kiadva magát, előadást tartani róla.

Én viszont most veszem a fáradságot, és igyekszem pontról pontra haladva helyére tenni a dolgokat. Bízom benne, hogy kedves Józsefünkhöz is eljut majd ez az írás. Számára rendkívül tanulságos lesz.

Akkor hát, lássuk, mik is hangzottak el azon a festői helyszínen lévő kis sátracskában: 

  • “Senki nem születik homoszexuálisnak. Tetszik, nem tetszik, ez van és kész!”

Föld hívja Paizsot! Egy pillanatra húzd ki a fejed a seggedből, és nézzél már körbe, hol vagy, és milyen évszámot írunk! Ha nem hiszel annak a sok ezer kutatásnak, ami bebizonyította, hogy az általad tett kijelentés hazugság, akkor itt vagyok én élő példának, mint (tetszik, nem tetszik) született homoszexuális. Az általad fantáziált teológiai csodákkal ellentétben, én akkor is létezem, ha nem hiszel bennem. 

  • “Szerintem betegség. Viszont van egy jó hírem: mint minden betegség, ez is gyógyítható, kezelhető.”

Józsi, van egy rossz hírem: a homofóbia a betegség, de ne izgulj, az tényleg kezelhető. Ezért van az, hogy manapság, ha egy szülő elviszi a gyerekét pszichológushoz, hogy segítsenek rajta, mert meleg a gyereke, akkor a pszichológusok segítenek rajta, és egy idő múlva már képes lesz feldolgozni gyermeke másságát. 

  • A lelkipásztor azt is mondta, hogy annak a terapeutának, akitől ő tanult, Németországban azért vonták vissza a diplomáját, mert kigyógyított ilyen embereket a betegségükből. „Németországban itt tart jelenleg a társadalom, hogy nem engedik, hogy a homoszexuálisokat betegként kezeljük, gyógyítsuk".

Én nem villognék olyan ember véleményével, akit nyilvánvaló kóklerség miatt tiltottak el a szakmájától, de hát ebben is különbözünk. Kétségtelen, hogy a meleg átnevelő táborok értek el eredményeket, hiszen nem egy táborlakó önkezével vetett véget életének. Egy halottnak pedig már nincsenek szexuális vágyai (se meleg, se hetero), tehát paizsi logikával őket tekinthetjük “gyógyultnak”...   

  • Paizs tudni véli, hogy a homoszexuálisok öngyilkossága teljesen más, mint a nem homoszexuálisoké. Míg a nem homoszexuálisoknál az öngyilkosság arról szól, hogy nem akarnak élni, addig a homoszexuálisok úgy csinálják, hogy feltűnő legyen, ők azt szeretnék, hogy az itt maradtak szenvedjenek, büntetni akarják környezetüket.

Igen, Józsi. Egy meleg fiatal, aki előtt nincs semmilyen minta, akit az iskolában kiközösítenek, megvernek, aki folyamatos bizonytalanságban, félelemben él, a hozzád hasonló sötét parasztoktól pedig azt hallgatja, hogy ő csak egy beteg torzszülött, biztos azért lesz öngyilkos, hogy a szüleit cukkolja. Talán még élvezi is, nem?

tusnad_2_foto_szabo_peter.jpgPaizs József, Tusványos. Fotó: Szabó Péter

  • Paizs szerint egyébként a régi idők fiú- és leányiskolái nagyon jó rendszer volt, ahonnan olyan emberek jöttek ki, akikre építhetett egy társadalom, de most, ha bemegy tanítani az általános iskolába, sokszor a naplóból kell megnéznie, hogy valaki fiú-e vagy lány.

Na, azt elhiszem, hogy az echte fiúiskolák jobban tetszettek! :D Főleg ha bentlakásosak is voltak, ugye? Nincs kollégád véletlenül a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumból? Mellesleg döbbenet, hogy egy ilyen embert gyerekek közelébe engednek! 

  • Paizs előadásából az derült ki nekünk, hogy ő nem egy homofób, aki üvöltve szokott buzizni, vagy ha két férfit csókolózni lát, akkor elundorodik tőlük. Inkább odafordul a fújolókhoz, hogy ezt ne csináljátok, mert hát szegény meleg fiúknak szörnyű gyerekkoruk volt és szánni kell szegényeket, majd hozzájuk is odamegy és kedvesen elmondja nekik, hogy sziasztok, ti betegek vagytok, de ne aggódjatok, meg tudtok gyógyulni! 

Bazdmeg, Józsi, az igen! Legközelebb, ha találkozok egy üvöltve buzizóval, esküszöm odamegyek hozzá, és a keblemre ölelem! Mert az legalább őszintén, szemtől szemben, sallangmentesen képes gyűlölni. Szemben a hozzád hasonló álszent, a gyűlöletüket fondorlatosan mézes-mázas köntösbe bugyoláló, gyáva szemétládákkal. 

  • “Van egy vészjósló elméletem: egyre többen lesznek.” 

Mármint a buzik. Nem Józsi, a melegek száma a társadalomban nagyjából ugyanazon a szinten mozog. De ezt is tudhatnád, ha elméletek gyártása helyett utána olvasásra fordítottad volna az idődet. Az viszont tény, hogy szerencsére egyre több meleg meri felvállalni önmagát. Ez azt bizonyítja, hogy a te és a hozzád hasonlók alattomos és kártékony munkája ellenére a világ mégiscsak jó irányba halad.

Egyébként Tusványoson, “a Kárpát-medence nagyszabású szellemi műhelyében” nem Paizs volt az egyetlen, akinek a melegeken járt az esze. Volt egy csodás kerekasztal beszélgetés is a témával kapcsolatban, ahol a konzervatív keresztény fiatalok törpe kisebbsége kijelentette, hogy egy “törpe kisebbségnek” nem kellene ráerőltetni a véleményét a többségre. Egyetértek, szerintem se kéne.

Az LMBTQ Erdélyben csoport nyílt levélben kéri számon a szervezőkön, hogy ha már meleg témával kapcsolatos előadást rendeznek, igazán meghívattak volna meleg embereket is, ellensúlyozva az ilyen szélsőségesen homofób nézeteket.

Végül pedig itt egy mókás kis oktatófilm, ami kifejezetten a Józsihoz hasonló mélyenművelteknek készült:

J. Gábor

1469905116_facebook.pngMelegedő - Facebookon is! Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/melegedokozosseg

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr558909948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása