Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Emberi jogi krízishelyzet Csecsenföldön, Oroszországban

2017. május 13. - Melegedő

gay-chechya-chechen1.jpg

„...az emberi jogok el nem ismerése és semmibevevése az emberiség lelkiismeretét fellázító barbár cselekményekhez vezetett...”

...szüntelenül szem előtt tartja, hogy az emberi szabadság és az emberi méltóság egy és
oszthatatlan és az egyik ember ellen akár társadalmi helyzete, akár származása, akár neme
vagy kora címén elkövetett minden sérelem mindenki más szabadságát, méltóságát is
veszélyezteti: ezért az emberi szabadság minden korlátozása, önkényes letartóztatás,
fogvatartás, egyéni vagy hatósági hatalmaskodás, s az emberi méltóság mindenféle
megalázása ellen azonnal együttesen, de ha az rögtön nem lehetséges, magában is fellép.”

Bibó István: A szabadságszerető ember politikai tízparancsolata

Csecsenföld nem a világ másik felén található! Amikor nálunk reggel 8 óra van ott a pontos idő, reggel 9 óra. A moszkvai sztenderd időszámítás szerint mérik ott az időt. Napjainkban a totális állam terror és az Orwelli világ teljes valójában bontakozik ki azon a vidéken.

A diszkrimináció latin eredetű szó, jelentése: hátrányos különbségtétel. Az egyenlő elbánás elvével ellentétes eljárás. Az egyenjogúság-egyenlőség egykorú az ember öntudatra ébredésével, a Biblia szerint az emberek egyenlőek a születésben, a halálban és a bűnben.

Csecsenföld elnöke azt mondta, megszünteti országában a meleg közösségeket mielőtt elkezdődik a Ramadan, ami a túlnyomórészt muszlimok lakta területen idén május 26-án kezdődik. Orosz melegjogi szervezetek evakuálják a meleg lakosságot Csecsenföldről, ahol az állami hatóságok felszólítására a koncentrációs táboron kívül már a családok üldözik meleg hozzátartozóikat.

A Csecsen köztársaság a Kaukázus északi részén, Oroszország déli határán fekszik, mint vitatott jogállású állam, amelyet Oroszország a saját részének tekint. 1991-ben a Szovjetunió összeomlása után egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét, de ezt Oroszország nem ismerte el. 1994 és 1996 között került sor az első csecsen háborúra, ami után a de facto köztársaságot csak a tálibok Afganisztánja ismerte el, majd 1999 és 2000 között a második csecsen háborúra, miután az orosz ellenőrzés helyreállt, de a gerillaharcok továbbra is jelen voltak a mindennapokban, 2009-ben az orosz hadsereg kivonult Csecsenföldről, a hatalmat jelenleg oroszbarát politikai pártok tartják a kezükben. Oroszország részének, autonóm köztársaságnak tekintik.

2017. április 10-én az Egyesült Királyságban, a Metro újságban jelent meg, hírként, hogy Csecsenföldön nagyjából száz férfit összegyűjtöttek és koncentrációs táborba zártak. A náci megoldás célja, rákényszeríteni a melegeket,  hogy hagyják el Csecsenföldet. Hozzáteszik, a holokauszt óta nem volt példa ilyen cselekedetre, amire az után került sor, hogy felhívások jelentek meg egy grozniji melegfelvonulás megrendezésére. A kínzásokba már többen bele is haltak, miközben a melegjogi szervezetek megpróbálják kiszabadítani az elrabolt embereket.

holocaustsocial.jpg

Az orosz napilap, a Novaja Gazeta is megerősítette az orosz emberi jogvédő körökben terjedő pletykákat, hogy tucatjaival tüntetik el a melegeket Csecsenföld utcáiról. A lap értesülései szerint a hatóságok a »nem tradicionális szexuális orientációjuk« miatt kezdték el összegyűjteni a 16 és 65 év közötti férfiakat. Az elhurcoltak közül három ember holttestét már megtalálták. Gyanítható, hogy az eltűntek között még több halálos áldozat is lehet. Két televíziós riporter is van az elhurcoltak között. A Novaja Gazeta értesüléseit az orosz hatóságok is megerősítették, az egész akciót a helyi, csecsen hatóságokra fogták.

Az Interfax hírügynökségnek nyilatkozta Alvi Karimov szóvivő:

"...nem lehet letartóztatni és elnyomni olyanokat, akik nem is léteznek a köztársaságban...Ha ilyen emberek léteznének Csecsenföldön, a hatóságoknak nem kéne aggódni miattuk, mert saját családjuk küldené oda őket, ahonnan soha se tudnának visszatérni"

Miután egy 17 éves fiatal férfi bejelentette, hogy homoszexuális, nagybátyja a kilencedik emelet erkélyéről lökte ki. A fiatalkorú férfi nem élte túl a zuhanást. A rendőröknek a gyilkosság elkövetője azt nyilatkozta: "csak így tudta lemosni a szégyent a családról".

Egy csecsen férfi arról számolt be, hogy a szülők választhatnak, vagy ők végzik ki homoszexuális gyermeküket, vagy az államhatalom. A férfi elmenekült az országból, miután a vallási vezetőjének bevallotta, hogy homoszexuális. “Csecsenként és férfiként mondom neked, hogy soha többé nem akarlak itt látni. Sem a mecsetben, sem a környéken. Azt akarom, hogy takarodj innen, mert mindaz amit mondtál a legförtelmesebb dolog, amit csak magadról elmondhatsz. Remélem a családod le tudja mosni magáról ezt a szégyent” – reagált a pap.

Egy anonimitását kérő túlélő elmesélte, hogy az államvédelmi hatóság emberei azért hurcolták el őt, mert homoszexualitás gyanújába került. Egy teljes héten keresztül tartott a kihallgatása, ahol még harminc férfival volt egy szobába összezárva. Ritkán kaptak enni,  és elektrosokkal kényszerítették őket olyan férfiak nevének kiadására, akik szintén homoszexuálisok. A megkínzott férfi az Orosz LMBT Szövetséggel vette fel a kapcsolatot. Elmondása szerint vallatói Csecsenföld legfőbb politikai vezetőinek parancsát teljesítették.

Egy túlélő beszámolt róla, hogy a rendőrök nemcsak arra buzdítják az édesanyákat és édesapákat, hogy fedjék fel gyerekük szexuális orientációját, hanem arra is, hogy maguk végezzenek velük: “Gyilkold meg a buzi fiadat, különben mi fogjuk. Tisztítsd meg vérrel a becsületedet.”

A Human Rights Watch megfigyelőcsoport, ami egy amerikai alapítású, nemzetközi emberi jogi kutató és érdekérvényesítő nem kormányzati szervezet, követeli, hogy az orosz hatóságok határozottan ítéljék el a csecsenföldi melegek ellen irányuló agressziót.

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma április 7-én adott ki nyilatkozatot, amelyben hitelesnek nevezett jelentésre alapozva aggodalmát fejezte ki a csecsenföldi, oroszországi LMBT személyek ellen irányuló agresszióval kapcsolatban, és felszólították az orosz szövetségi hatóságokat, hogy vizsgálják meg az esetet. Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió külügyminiszterei felszólították Oroszországot a beavatkozásra és az eset kivizsgálására, valamint egységesen elítélték a barbár magatartást és szexuális orientáción alapuló megkülönböztetést.

„1960-ban Peter Benenson Az elfelejtett foglyok című művében írt arról, hogy a hét bármely napján is olvassa az ember az újságot, mindig talál benne olyan cikket, ami arról szól, hogy valakit bebörtönöztek, megkínoztak vagy kivégeztek, mert a véleménye vagy vallása elfogadhatatlan a kormánya számára. Az ilyen cikkek olvasása során az emberen úrrá lesz az émelyítő tehetetlenség érzése, azonban lehetne tenni valamit, ha ezt a fajta undort valamilyen módon tetteké lehetne változtatni. Az Observer szerkesztője, David Astor, 1961. május 28-án publikálta Benenson cikkét, Az elfelejtett foglyokat, amely felhívta a figyelmet a politikai okból, igazságtalanul fogvatartott emberekre.

amnesty_logo.jpg

Felhívta a figyelmet azokra a kormányokra, melyek megsértik az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának 18-as és 19-es cikkét. Ezek a jogsértések a sajtószabadság, a politikai ellenzék, az időszerű, nyilvános és független bíróság előtti tárgyalás, valamint a menedékjog korlátozásának kontextusában nyilvánulnak meg. Ami eleinte egy egyszerű, rövid felhívásként indult, hamar olyan állandó nemzetközi mozgalommá nőtte ki magát, amely azért munkálkodik, hogy védje azokat, akik nézeteik erőszakmentes kifejezése miatt kerültek börtönbe, és hogy biztosítsa az ENSZ Emberi jogok egyetemes nyilatkozatának 18-as és 19-es cikkének világszerte való elismerését.

Farkas Szilárd

Az alábbi linkeken TE is csatlakozhatsz az Amnesty International akcióihoz, minden egyes ember számít!

http://www.amnesty.hu/eset/novaja-gazeta

https://www.amnesty.org.uk/actions/stop-abducting-and-killing-gay-men-chechnya

https://www.amnesty.org/en/get-involved/take-action/chechnya-stop-abducting-and-killing-gay-men/

rainbow_flag_and_blue_skies.jpg

Források:

http://www.out.com/news-opinion/2017/5/10/40-gay-men-have-been-rescued-chechnyas-concentration-camps

http://www.pinknews.co.uk/2017/04/21/chechnyas-president-i-will-eliminate-the-gay-community-by-the-start-of-ramadan/

http://humenonline.hu/sajat-csaladja-gyilkolta-meg-csecsenfoldi-meleg-fiatalt/

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr4512503657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ratyi Manó 2017.05.14. 20:28:16

a buzik úgysem szeretnek semmit a csecsen

Skankhunt42 2017.05.15. 05:46:05

na, akkor lehet szépen odamenni krétakörösködni meg civiljogvédősködni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.15. 06:31:56

Krízis nincs. Egyszerűen a homoklobbi nedves álmaiban Oroszország homokosodik, pedig nem.

Fortress 2017.05.15. 06:52:27

Az azért kérdés hogy magának az orosz államnak mennyire van aktív szerepe ebben az egész gyalázatban? Eleve kezdeményezője esetleg "csak" támogatója vagy pusztán eltűrője. Az sem kizárt hogy ellenkezésével folyik a helyi muszlim hatóságok révén. Mindenesetre mivel a terület orosz fennhatóság alatt áll, Moszkva igenis felelős minden ott folyó embertelenségért.

mildi 2017.05.15. 07:23:16

azért a jó édesanyátokat, itt emberek halnak meg, ti meg yomjátok a látens szarjaitokat! undorítóak vagytok.

Wildhunt 2017.05.16. 17:28:10

Mi van azóta? Foglalkozik valaki az üggyel, vagy a "ne bosszantsuk a macit" meg "orosz gáz nélkül Európa megfagy" jegyében épp mindenki elnézi a ruszkiknak ezt a kis "csínytevést"? Lesz tüntetés az orosz követség előtt pld. az EU minden államában?
süti beállítások módosítása