Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Mindenkinek kell egy meleg barát?

2017. április 08. - Juhász.Gábor

mindenkinek_2.jpg

Emlékszem, miután először előbújtam egy barátnőmnek, később lelkesen újságolta, hogy az összes osztálytársnője irigykedik rá, mert neki van meleg ismerőse. Örültem, hogy örül, de nem igazán értettem, hogy ez mitől olyan nagy szám. Aztán persze megértettem, hogy a nők többsége kifejezetten keresi a melegek társaságát, sőt! A “Homoszexuális jóbarát” kezdett státusszimbólummá válni. A sorozatokban és a filmekben is sorra bukkantak fel ilyen karakterek.

Most, hogy a melegség téma egyre hétköznapibb, és az emberek megszokták, hogy nem csak heterók léteznek a világban, ez a trend is kezd szépen lecsengeni. Ettől függetlenül rendszeresen hallom nőismerőseimet rajongással beszélni a melegekről.

De mégis mit szeretnek a nők annyira a melegekben? Tényleg mindenkinek kell egy meleg barát? És a hetero férfiak mit szólnak ehhez? Mai cikkünkben ezeket a kérdéseket fogjuk körbejárni.

Az elmúlt hetekben barangoltam egy kicsit a Gyakorikérdéseken. Szerettem volna megtudni, mennyire egészséges, ha a laptopom képernyőjén a szokott tartalom helyett neonzöld matyóhímzés jelenik meg. (Mint kiderült, nem nagyon…) A kutatás közben egyszercsak szembejött velem egy kérdés:

“Szerintetek mennyire gáz, ha hetero létemre LMBTQIA emberek társaságát élvezem a legjobban?”

A kérdező leírta azt is, hogy a többi hetero neki “túl unalmas”, ezért barátkozik inkább melegekkel, transzokkal, stb. Amikor elolvastam, az első gondolatom az volt, hogy ennek a szerencsétlennek aztán a béka segge alatt lehet az önbecsülése. Ha valaki mindössze azzal próbál meg “különleges” lenni, hogy buzikkal barátkozik, ott valami gond van. Félreértés ne essék, én nagyon örülök, ha valaki nyitott a szexuális kisebbségek felé, és hajrá! De ezzel a nyitottsággal felvágni már nem oké.

Nemrég egy barátom hölgy ismerőse nyilvánult meg arról, hogy mit gondol a homoszexuális férfiakról. Szerinte minden jó pasi meleg, ők mindig kedvesek, viccesek, értenek a divathoz, stb. Mondtam neki: “Nos, szívem, akkor engedd meg, hogy bamutatkozzam!” Jó, persze, én is nagyon okos vagyok, vicces, szép és szerény, de könyörgöm, a buzik ugyanolyan emberek, mint a heterók. Felejtsük el a négyeshatoson a legújabb iPhone-jukkal végigringó trendi, meleg srácokat, mert ők egy nagyon vékony rétegét teszik ki a homoszexuális közösségnek.

Először is, vonjunk átlagot. Ahogy a mai magyar társadalomban élők, úgy a melegek jelentős része is vidéken él, meglehetősen szerény, vagy kimondottan szegény körülmények között. Őket nem fogod látni a tévében, sőt, a melegbárokban sem, mivel a legtöbben nem vállalják fel magukat. Nagyon soknak felesége és gyerekei vannak. Ha tényleg találkozni szeretnél velük, akkor regisztrálj egy meleg társkeresőre, ott előbb-utóbb mind megfordulnak. És ha már itt tartunk: a melegek sem kizárólag a 18-30 éves korosztályban fordulnak elő. Belegondoltál már mennyi nyugdíjast kell eltartanunk? Na, köztük is rengeteg a homoszexuális. Ha pedig eddig nem tudtad volna, akkor elárulom: a melegek nagy része nem jár kondiba, nem sportos, nem trendi, hanem teljesen átlagos vagy kövér. Ja, hogy róluk nem szokás tudomást venni? Hát sorry!

mindenkinek_1.gif

Tudom, ezek az információk most sokakat megviseltek, úgyhogy térjünk vissza szépen a Nagykörúton belülre. Szóval azt mondod, a melegek mind kedvesek, bájosak, tündériek. Igen, valóban vannak ilyenek. Mint ahogy akad rengeteg felszínes, rosszindulatú, ostoba, kétszínű, vagy szimplán gonosz is köztük. Ahogy az elején megmondtam, semmivel sem vagyunk különbek a heteróknál. Tovább megyek. Ha az az álmod, hogy majd egyszer a legjobb meleg barátoddal fogsz elmenni plázázni, hogy tökéletes ruhakollekciót állítsatok össze számodra, akkor ki kell ábrándítsalak. A meleg pasik is csak pasik. Én pontosan két perc után közöltem a barátnőmmel a női fehérnemű osztályon, hogy “Most már vagy választasz valamit, vagy léptem.” Mondjuk ez pont két perccel több, mint amennyit egy hetero férfi hajlandó eltölteni egy ilyen helyen. Kivéve, ha ő is szereti a női bugyikat. Akkor jó barátok lesztek.

De akkor mégis mit szeretnek a nők a melegekben?

A sok cukormáz után térjünk rá végre arra, amire valóban leginkább a melegek képesek: férfi létükre emberként kezelni egy nőt. Beszéd közben a szemébe nézni, flörtölés nélkül dicsérni, egyenlő félként bánni vele, még akkor is, ha nemcsak okos, hanem szép is. Ez pedig a hölgyek nagy részének merőben szokatlan. Nem hiszed el? Akkor kérdezz meg egyet. (Igen, vannak szexista melegek is, de ők sem fognak soha úgy rád nézni, mintha meg akarnának dugni.)

Nem véletlen, hogy annyira népszerűek a hetero nők körében a melegbárok. Olyannyira, hogy néha hetente tartanak leánybúcsúkat, a felkapottabb meleg helyeken. Azt mondják, azért szeretnek odejárni bulizni, mert itt nyugodtan táncolhatnak és szórakozhatnak anélkül, hogy bárki is rájuk nyomulna, vagy drogot kevernének a piájukba. (Persze, többségük pár óra után átlátogat a hetero helyekre is, még mielőtt túlságosan megszoknák, hogy a pasik csak bájosan mosolyognak rájuk, vagy egyszerűen keresztülnéznek rajtuk.)

mindenkinek_3.jpg

Az is rendkívül szimpatikus a hölgyek számára, hogy a homoszexuális férfiak mernek érzékenyek, érzelmesek lenni. És itt a “mernek” szón van a hangsúly. Egy hetero férfiban sincs kevesebb érzelem, de tőle társadalmi elvárás, hogy legyen rendíthetetlen kőszikla, a család védelmezője, aki sosem mutat gyengeséget, az érzelmei közül pedig egyedül a szexuális vágyait engedheti megnyilvánulni. Hozzáteszem, ezt a legtöbb nő el is várja tőlük, miközben egyszerre vágynak gyengédségre és odafigyelésre is. Szóval, hölgyeim, tessék kicsit következetesebbnek lenni, vagy legalább nem csodálkozni!

Korábban szokás volt a melegeket az ápoltságuk és a jólöltözöttségük miatt is csodálni. A homoszexuális szubkultúra hozta be ugyanis – a testépítés mellett – azt a felfogást, hogy “attól még, hogy férfi vagy, lehetsz igényes is”. Ma már elképzelhetetlen, hogy egy magára valamit is adó férfi ne használjon izzadásgátlót, ne lője be a frizuráját, vagy ne kövesse a divattrendek alakulását. Pedig húsz-harminc éve ez még egyáltalán nem volt ennyire magától értetődő. Bár néha úgy érzem, főleg a fiatalabb férfi korosztályt illetően, hogy kezdenek átesni a ló túloldalára. Korábban simán megmondtam egy tizen-huszonéves srácról, hogy meleg-e, a viselkedése és az öltözködése alapján. Ma már – hogy is mondjam –, nem lennék ennyire magabiztos...

Hetero pasik is haverkodhatnak melegekkel?

Persze! Lehet, hogy elsőre kicsit fura lesz, hogy a vártnál kevesebbszer kerül szóba a faszszopás, de lassan majd hozzászoksz, hogy egy meleggel is éppúgy bármiről el tudsz dumálni, mint a többi csávóval. Helyesbítek: sokkal több mindenről el fogsz tudni beszélgetni vele, mint a többi csávóval. Nem kell ugyanis megjátszanod a férfiállatot, lehetsz nyugodtan őszinte és érzelmes, anélkül, hogy buzinak néznének. Az egyik barátnőm pasija például megmondta, hogy kifejezetten azért szeret velem beszélgetni, mert a haverjaival képtelen a csajokon, a focin és az iváson kívül másról értekezni.

mindenkinek_1.jpg

Igen, tudom, most jön az a kérdés, hogy “De mit csináljak, ha egy pasi rám nyomul?” Kétségtelen, hogy a legtöbb férfi azért viszolyog a melegektől, mert attól fél, hogy majd úgy fogják kezelni, ahogy ő szokta a nőket. Nos, először is szeretnék mindenkit kiábrándítani: a legtöbb meleg elég válogatós, de aranyos az önbizalmatok. Másodszor, létezik itt buziföldön egy varázsige, amivel el tudod hárítani a rád nyomuló melegeket. Úgy hangzik: “Bocs, de hetero vagyok.” Nem bonyolult, szerintem meg fogod tudni jegyezni.

Nem, nem lesz kötelező meleg társaságban koktélt szűrcsölnöd, és lakberendezésről beszélgetned. A legtöbb homoszexuális szereti a sört, bort, pálinkát, továbbá sokakat érdekel a foci és a többi sport is. Ne felejtsd el, hogy létezik külön melegolimpia is (ahol egyébként természetesen heterók is versenyezhetnek). Ha pedig edzőpartnert keresel, egy meleg srácnál nem is találhatnál ideálisabbat, nekünk ugyanis hivatalból kell jól kinéznünk.

Végezetül, én mindenkit arra biztatnék, hogy azoknak az embereknek a társaságát keresse, akikkel jól érzi magát, akik között önmaga lehet, ne adj Isten, esetleg még számíthat is rájuk. Függetlenül attól, hogy milyen a nemük, a bőrszínük, a vallásuk, vagy a szexuális beállítottságuk.

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr8412409311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2017.04.08. 15:26:30

Tessék egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról. (Többek között a fenti kérdés is érintve van benne.)

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid051

(A legfelső sor a kép tetején, "Homoszexualitás". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá a "Szexualitás összetettsége" részt is, arról hogy egy embernek többféle neme van (biológiai, mentális, társadalmi, stb...), és hogy ezek nem mindig passzolnak egymáshoz.

Jakab.gipsz 2017.04.08. 16:30:15

@jova68:

Nahát milyen modern és milyen demokrata jaj de cuki, sőt cool.

VaradiJanos 2017.04.08. 20:08:03

@jova68: lepippantja azért néha a haver szaros dorongját, csak erről nem dicsekszik neked

dekás dezső 2017.04.08. 21:11:17

Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy egy meleg nem akarja megdugnia a nőt, ezért tök jó fej, figyelmes, sőt emberként-egyenrangú félként kezeli a nőt stb, stb.... Nos mi a helyzet, ha egy hetero férfi érezteti, hogy nem akarja megdugni, de figyelmesen és egyenrangú félként kezeli a nőt? Na mi lesz akkor akkor a csajos traccspartik témájaként nagy röhögések közepette ez a hetero férfi?
Nem csak meleg....:D

antisocialnetwork 2017.04.08. 22:01:32

Mert ,egy valaki legalább nem akarja megdugni.

2017.04.08. 23:52:52

Szóval a blog írója szerint a hetero pasik mind szexisták, akik tárgyként kezelik a Nőket, nem tisztelik, nem udvariasak velük, és ezen pozitív tulajdonsággal kizárólag a buzik rendelkeznek.

Perszepityu!

Akkor most ki a diszkriminatív és kirekesztő?

inebhedj - szerintem 2017.04.09. 07:11:17

A fene se tudja, a tinilányoknál nem ritka, hogy szexuális vonzalmat éreznek a homoszexuális popsztárok (hamarosan "nagy meglepetésre" kamingautoló fiúbandák, stb.) iránt is, noha azok nem igen néznek a szemükbe, nem hallgatják meg őket, és így tovább. És azt sem tudom egyértelműen kizárni, hogy két ellenkező nemű, hetero- vagy biszexuális ember között lehet barátság annak ellenére, hogy egyikük vagy mindkettő szexuális vonzalmat érez / érzett a másik iránt. Harmadpediglen talán még ennél is nehezebb a fordított helyzet, ti. amikor egy nő "nyomul" egy olyan férfire, aki nem vonzódik hozzá, vagy barátként fontosnak érzi a nőt, de szexuálisan távol áll tőle.

Szóval akár egészen más aspektusból is ugyanilyen sikeresen megválaszolható a kérdés.

Ratyi Manó 2017.04.09. 07:45:47

A meleg végighallgatja a női hülyeségeket türelmesen, mert abból tanul. A buzi féregnek is jó, mert van társasága

-JzK- 2017.04.09. 13:08:09

"Majomszeretet

Ez ugyanaz a perverz vonzalom, mint amikor a lányok haszontalan, magatehetetlen, létező vagy képzetbeli lényekért, „cuki” kisállatokért rajongnak. Zsebkutyák, nyuszik, plüssbutaságok meg egyéb „cukee” dolgok sztárolása, kacatok felhalmozása. A fiúk viszont inkább egy nagytestű kutyát szeretnének és katonásdit játszva készülnek a hősiességre és az erősségre. A gyengék és magatehetetlenek iránti rajongás jellemzően feminin érzület. Egy férfi nem így gondolkodik. Ez már kiskorban megfigyelhető: például a lányok az iskolában megvédik a fiúk által kicikizett, gyenge „sissy-boyt”. Hogy a cukiság alapján dönteni komoly kérdésben mennyire perverz dolog, arra ez a cikk is rámutat: index.hu/tudomany/til/2015/09/24/a_cukisag_agressziot_valt_ki_belolunk/

Amúgy ennek is megvolna a maga helyre, rendeltetése, csak a modern világ ezt is kiforgatta. A hagyományos családi szerepekben az édesanya legfőbb és örömteli kötelessége volt gyermekének gondozása, óhajainak teljesítése, és vigasztalása, ha bánat érte. Mára nagyot fordult a világ – legalábbis annak észak-nyugati része. A modern nőnek nem kell a gyerek, hiszen az hátráltatná őt az „önmegvalósításban”. Az önmegvalósítás mi mást jelentene, mint a plázákban való időtöltés, vásárolgatás, fecsegés. E bokros teendők mellett hogy a csudába jutna idő a síró gyermek pelenkázására. Elvégre a modern nő – Lendvai Ildikó szavait kölcsönvéve – „nem tenyészállat”. Ámde a természet programozta ösztönöket nem lehet egyik napról a másikra uninstallálni. "

Duplaxiii 2017.04.09. 13:45:47

Def.1.: Ez meleg blog, tehát a téma megközelítése egyoldalú.
Def.2.: A fiatal lányok az idők végtelenje óta jellemzően kedvelik a lányos fiúkat, a váltás egy másik korszakukban történik, amikor már a férfias fiúk lesznek a célpontok.
Def.3.: Mindeben igaza lehet a posztolónak, de én azért elolvasnám ezeket a igazságokat, törvényszerűségeket a "másik oldal" tollából is. Így egyedi tapasztalat és egy egazságos vágy jellemzi az írást és aki mást mond, ír, a szexista, kirekesztő stb.
Def.4.: A barátság nem nemfüggő! Az emberi kapcsolati alap és kialakulása nem a másik állapotától függ. Az csak elutasítható, fel sem építhető, ha az egyikben előítélet, tagadás van. Aki a barátságot erre építi fel, ezt hangsúlyozza ki, az ismét a vágyait írja le.
Def.5.: Bizonyos kapcsolati mátrixban nulla az esély a valódi barátságra, például hetero fiú-lány vagy meleg fiú-fiú kapcsoltaban, mert azok nem barátságok, hanem érdekkötődések.

Terézágyú 2017.04.12. 11:51:04

"a legtöbb férfi azért viszolyog a melegektől, mert attól fél, hogy majd úgy fogják kezelni, ahogy ő szokta a nőket."

:)))

bezony :))))

Rómaikömény 2018.12.26. 22:05:40

Én is szeretnék meleg barátot:) a legutóbbi tuti fönököm is egy jofej meleg volt.
süti beállítások módosítása