Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Homofób sem lehet akárki!

2017. március 31. - Juhász.Gábor

homofob_1.jpg

Melegként kifejezetten zavar, ha egyesek a “homofób” jelzőt egyfajta pallosként használva csapnak rendet a jónép között. Ellenzi a Prájdot? Homofób! Nem akarja hogy a rokonok megtudják, hogy meleg a gyereke? Homofób! Azt sem tudja, mi a különbség a homoszexuális és a homo sapiens között? Homofób!

Egy pillanatig sem áll szándékomban védeni a homofóbokat, viszont szeretném végre tisztázni, hogy kik ők és mit jelent a homofóbia valójában. Hogyan és miért lesz valaki homofób? Melegek is lehetnek azok? Tényleg azért hangoztatja valaki, hogy utálja a buzikat, mert valójában ő is az? Ezeket a kérdéseket fogjuk a továbbiakban megbeszélni.

A homofóbia tényleg fóbia?

Nem, nem az. Hogy ezt megértsük, vegyünk pár klasszikus fóbiát: klausztrofóbia (zárt terekben fellépő félelem), arachnofóbia (pókiszony), akrofóbia (tériszony). A -fóbia utótag pszichoszomatikus betegségre utal, melynek lényege, hogy az illetőben szorongást, rettegést vált ki az adott helyzet/dolog. A másik, amit a fóbiáról tudni kell, hogy ez minden esetben irracionális félelmet jelent. Ha egy irodaház 110. emeletén dolgozol ablaktisztítóként, akkor érhető, ha cseppet tartasz a magasságtól, de ha a létra első fokán pánikrohamot kapsz, akkor ott gondok vannak. A pókokat én sem csipázom, de lássuk be nem túl reális, hogy egy félcentis élőlény jelentős kárt tud okozni benned, még akkor sem, ha hattal több lába van, mint neked.

Mégis, a homofóbia szóösszetétel is ide vezethető vissza. Mi másért utálná valaki a melegeket, ha nem azért, mert tart tőlük? Márpedig azt gondolni, hogy egy homoszexuális nagyobb kockázatot jelent rád, mint egy nem homoszexuális, az szintén irracionális félelem. Oké, elhiszem, hogy van egy-két ember a világon, aki pánikrohamot kap egy szivárványszínű kerítéstől, de a legtöbb homofób nem fél a melegektől, csak szimplán rühelli őket. Ennek okán a homofóbia sokkal közelebb áll a rasszizmushoz, és az antiszemitizmushoz, mint a tériszonyhoz. A xenofóbiával (idegengyűlölet) szintén ez a helyzet. Ha egy indián törzs tagjai elmenekülnek egy fehér ember láttán, azt valóban félelemből teszik. Ha viszont valaki a pódiumról ordít, hogy jönnek a migráncsok és mindenkit megerőszakolnak, azt elsősorban politikai motivációból teszi, nem félelemből.

Kiből lesz a jó homofób?

Szögezzük le, hogy egy rendes homofób nem csak a buzikat utálja, hanem a cigányokat és a zsidókat is. Meg gyakorlatilag mindent és mindenkit, aki nem olyan, mint ő. A fent már említett rasszizmus, antiszemitizmus, xenofóbia, stb. mind ugyanannak a szép nagy csomagnak a részei. A másság gyűlölete nem válogat, simán belefér az is, hogy a szomszéd falu lakóit rühelled, vagy az ellenfél focicsapat drukkereit.

Fontos tudnunk, hogy senki nem születik úgy, hogy utál másokat. A gyűlölet mindig nevelés kérdése. Ezt a “csomagot” a szülők, a barátok, vagy akár maga a társadalom is átadhatja a gyerkőcnek. Lényeges viszont, hogy semmit ne tudjon azokról az emberekről, akit utálnia kell, a legjobb, ha nem is látja őket. Ha esetleg személyesen találkozik velük, ne adj isten, megismeri őket, az nagyban veszélyeztetheti a gyűlölet stabilitását. Ezért nagyon fontos például, hogy a cigánygyerekeket és a fogyatékosokat elszeparálva oktassuk, homoszexualitásról pedig még véletlenül se ejtsünk szót az iskolákban. A fiatalok így továbbra is kénytelenek lesznek a nézeteiket félinformációkra, hazugságokra vagy a beléjük nevelt frusztrációra alapozni. 

homofob_3.jpg

Mi a homofóbok célja?

Hogy ne legyenek melegek. Mindannyian tudjuk, hogy az “elfogadom a melegeket, csak csinálják a négy fal között” lózung egy baromság. Erre van egy remek történetem:

Pár évvel ezelőtt néhány barátommal szerveztünk egy nyári tábort, melegeknek. Mivel az  ismerősöm családjának egy Komárom-Esztergom megyei kis faluban volt vendégháza, ezért oda szerveztük az egészet. Az épület szép nagy volt, gyakorlatilag az összes programot bent tartottuk. A “négy fal között”, az isten háta mögött. A lényeg, hogy bár csak meleg portálokon hirdettük az eseményt néhány szélsőjobbos megneszelte, és a tábor második napjára komplett tüntetést szerveztek a vendégház elé.

Mint kiderült, egy falubeli sem volt a kompániában, a jelenlévők mind Komáromból illetve Budapestről utaztak le, személyesen miattunk. Mindez hagyján, de konkrétan családi programként szervezték meg az egészet. Úgy képzeljétek el, hogy ott állt apuka és anyuka az utca túloldalán a kislányukkal, és torkuk szakadtából ordították: “Felháborító, hogy a gyerekemnek ezt kell néznie, hogy a melegek itt gyülekeznek meg buzulnak!” Mindeközben mi bent kártyáztunk, és mélyen egyetértettünk. Valóban felháborító, hogy a gyereknek itt kell állnia a napon, és hallgatnia a buzizást, ahelyett, hogy otthon Barbizna.

Mindezt csak azért meséltem el, hogy érthető legyen, mi, melegek nem állunk le egyezkedni és vitázni homofóbokkal, hiszen a vita tárgya nem az, hogy megfoghatjuk-e egymás kezét az utcán, házasodhatunk-e, vagy fogadhatunk-e örökbe gyereket. A probléma a puszta létünk.

Jó buzi nem buzi. Nekem viszont nincs sok kedvem eret vágni magamon, csak azért, hogy másnak legyen egy jó napja. Sorry.

Melegek is lehetnek homofóbok?

Ohohó! Még szép, hogy igen! És vannak is, szép számmal! Ezt a jelenséget csúnya szóval, internalizált homofóbiának nevezzük. Azt jelenti, tudod, hogy meleg vagy, és azt is tudod, hogy ez bűn és/vagy betegség, amitől meg kell szabadulnod. Ez is kizárólag neveltetés kérdése, csak itt a mások gyűlölése mellett bejön a képbe a masszív önutálat is. Ebből három módon lehet kijönni: 1. Hazaérve a templomból felkötöd magad. 2. Rájössz, hogy ez egy baromság és tovább lépsz. 3. Kellő mértékű kognitív disszonanciával vidáman elvagy egy életen át.

Ez utóbbi megoldás úgy néz ki, hogy kiélvezed a melegszex minden varázsát, esetleg még be is pasizol, de mindemellett ellenzed a melegjogokat és megveted a homoszexuális életmódot. Nem hiszitek el, de melegek százezrei élnek ebben a tudathasadásos állapotban.

Félreértés ne essék, attól, hogy egy meleg ellenzi például a Pride-ot, még nem lesz feltétlenül homofób. Lehetséges, hogy ugyanolyan fontosak számára, hogy azonos jogai legyenek, de ő más módszerben látja a megoldást. Szerintem ebben semmi rossz nincsen. Hajrá emberek, ha van jobb ötletetek a felvonulásnál, akkor csináljátok! Én tökre támogatni foglak benneteket is!

Aki gyűlöli a buzikat, valójában maga is az?

Az esetek nagy részében nem. Az például, hogy valaki utálja a zsidókat, még nem jelenti azt, hogy ő is az. Kivéve, amikor mégis. Persze rengeteg homofób hitszónokról és szélsőjobboldali politikusról derült már ki, hogy valójában ők is melegek, ettől függetlenül a homofóbok többsége csak szimplán seggfej.

homofob_2.jpg

Kik a nem-homofóbok?

És akkor térjünk rá végre erre a kérdéskörre. (Bízom benne, hogy ezt a részt azok a kedves melegaktivisták is olvassák, akik boldog-boldogtalanra dobálják ezt a jelzőt.)

  • Attól, hogy valakinek lövése sincs a homoszexualitásról, még nem lesz homofób. Én is kaptam már mindenféle fura kérdést, például azt, hogy amíg nem próbáltam nővel, addig honnan tudom biztosan, hogy buzi vagyok? Vagy hogy miért küzdök a melegjogokért, amikor ugyanolyan jogaim vannak, mint bárki másnak? Simán felhúzhattam volna az orrom, mint ahogy teszik ezt nagyon sokan, de amíg azt látom, hogy ezek mögött nem rosszindulat, hanem puszta információhiány áll, addig másszunk már le az elefántcsont toronyból, és vegyük észre, hogy nem mindenki genderszakon végzett.
  • Attól, hogy valaki nem ért egyet veled, még nem lesz homofób. Itt elsősorban megint csak a Pride-ra és a többi figyelemfelhívó megmozdulásra gondolok. Vannak olyan emberek, akikbe kevesebb harci szellem szorult, és bár felvállalják magukat, ők csak szeretnének csendben elszüttyögni, mindenféle csinnadratta nélkül. Emiatt viszont nem kell őket sem lenézni, sem pedig megbélyegezni.
  • Attól, hogy anyuka nem szeretné a teljes falu tudtára adni, hogy a fia meleg, még nem lesz homofób. E mögött sokkal inkább a megvetettségtől való félelem áll, mint a melegek lenézése. Itt megint csak az a helyzet, hogy bár mi nagyon okosak és szépek vagyunk, vegyük már észre, hol élünk. Egy szülőtől az a minimum, hogy szeresse a gyermekét olyannak, amilyen, de irreális elvárni, hogy a coming out után kirakja a szivárványos zászlót a kertkapura.
  • Attól, hogy valaki homofób sódert nyomat, még szintén nem biztos, hogy tényleg homofób. És itt térjünk megint vissza az információhiányra. Aki élő meleget még tévében sem látott, és annyit tud a homokosokról, amennyit a pap mondott neki, az érthető módon ezt a gondolkodásmódot fogja átvenni, anélkül, hogy valódi véleménye lenne a dologról. Ha erre az emberre még rá is sütöd, hogy homofób, azzal csak azt éred el, hogy valóban azzá válik. A nagy többség ugyanis inkább semleges, mint gyűlölködő, és miután az első találkozáskor rájön, hogy a melegek mégsem esznek embert, azután már ő maga sem érti, hogy korábban miért is tartott tőlük.

Bőven vannak olyanok, akik pontosan tudják, mi a helyzet a melegekkel, mégis gyűlölnek bennünket, politikai és/vagy vallási okokból, illetve azért mert seggfejek. Róluk egyébként itt írtunk bővebben. Ők ezután is nyugodtan megkaphatják a homofób jelzőt. Minden más esetben takarékoskodjunk vele, mert a végén még elkopik, úgy,  mint a “náci”.

 ____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr512389925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.31. 09:06:37

Én mint nyíltan homofób tudok a témáról nyilatkozni.

Aki ellenez egy homokos eseményt, az nem homofób. Ez ugyanis csak ízlés kérdése sokszor. Sokan vannak, akik nem fogadják el a magamutogatást, viszont egyébként támogatják a homoklobbit.

Ahhoz, hogy az ember homofób legyen az kell, hogy tudatosan ellenezze a homoklobbi értékrendjét, s legfőképp annak alapját. Pl. Jézus homofób volt.

Természetesen a homofóbia nem igazi fóbia, hiszen itt nem rettegésről,, félelemről van szó, hanem elutasításról. Jobb lenne az "antihomokos" szó, d emár túlságosan elterhedt a "homofób" szó a homoklobbit ellenzőkre.

sebi77 2017.03.31. 22:28:24

"Hajrá emberek, ha van jobb ötletetek a felvonulásnál, akkor csináljátok! Én tökre támogatni foglak benneteket is!"
Nekem van: a felvonulás hiánya. Önmagában hatalmas előrelépés volna mindenféle erőfeszítés nélkül. Just don't do it! Rengeteg muníciótól fosztaná meg a Maxval féle tahókat.

Az Ellenálló 2017.04.01. 02:03:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Ennyire zavar más szexuális élete? Mindenki törődjön csak a maga dolgával, ne szóljon bele más magánéletébe, mert ehhez nincs joga.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.01. 06:23:53

@MaxVal BircaMan HJCD: Biztos voltam benne, hogy te leszel az első. bircácska! Nem kellene ezt megbeszélned egy pszichiáterrel, miért te hemzsegsz ezekben a témákban a legtöbbet? :-))

mpl 2017.04.01. 07:42:10

A póknak nem néggyel, hanem hattal több lába van, mint neked...
Amúgy nem félcentis, mert a tizedmilliméterestől a tenyérnyiig rengetegféle van.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 08:30:53

@Elvetemült ellenálló:

Mi az , hogy zavar? Személyesen semmi se zavar. Társadalmilag meg bármi, ami negatív.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 08:32:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A téma rendkívül fontos. Manapság a liberális elnyomás kulturális agymosásának egyik fontos eleme a homokpropaganda. Így nekünk, keresztény populistáknak foglalkoznunk kell atémával.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 08:35:28

@Elvetemült ellenálló:

A társadalom arról szól, BELESZÓLUNK ,ás magánéletébe. Ennek alternatívája az anarchia.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 08:47:22

"Szögezzük le, hogy egy rendes homofób nem csak a buzikat utálja, hanem a cigányokat és a zsidókat is. Meg gyakorlatilag mindent és mindenkit, aki nem olyan, mint ő."

Innentől az egész poszt komolytalan vagdalkozás, sárdobálás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.01. 11:31:47

@MaxVal BircaMan HJCD: A keresztény populista, az a kisfiúkra gerjedő papok?

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért van benne igazság, sok olyan van aki mindenkit gyűlöl aki nem olyan mint ő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 11:43:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az lehet, hogy ilyen IS van, de a posztoló sommás állítása ugyanolyan túlzó megbélyegzés, mint amilyen ellen ő maga is tiltakozik.

Nem veszi észre, hogy ezáltal semmivel sem különb azoknál, akiket bőszen elítél. Ezáltal egy szinten van a buziverőkkel, buzigyűlölőkkel és más kirekesztőkkel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 12:11:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A keresztlny az az, aki hisz akeresztény elvekben.

A populizmis meg egy politiikai irányzat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 12:14:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Így igaz. A homoklobbi egyik hazugsága, hogy aki homofób, az biztos utálja anégereketl zsidókat,nőket, állatökat, az egész világot.

sebi77 2017.04.01. 19:20:42

@MaxVal BircaMan HJCD: "A homoklobbi egyik hazugsága, hogy aki homofób, az biztos utálja anégereketl zsidókat,nőket, állatökat, az egész világot." Ez nem hazugság, hanem tudományos megfigyelés. Persze nem 100%-os a korreláció, de 90 biztos megvan. A hagyományos értékek védelme, vagy mi a tököm. Erről jut eszembe, a minap olvastam egy cikket a katolikusokról, hogyaszongya
"melyek szerint a papok fele valójában most is szexuálisan aktív (a hivatkozott amerikai kutatás szerint a papok 28 százaléka női, 22 százaléka férfi partnerrel élt rendszeres nemi életet, 3 százalék pedig biszexuális)"

Namost, ha ennek csak a negyede igaz, akkor elmehetnek a bús picsába.

Populista: én magyarul ezt a szót még csak pejoratíve hallottam. A wikipedia szerint ez tényleg egy politikai irányzat, aminek a lényege az elitellenesség. Ezzel csak az a baj, hogy az összes populista politikus akit ismerek, ugyanúgy az elit része. Vagyis, a populista egy olyan elitista, aki nem fél eléggé hülyének nézni a népet, és kiszolgálja a legalantasabb igényeit, kb. a kereskedelmi televíziózás, a bulvár és a reality show megfelelője a politikában. (talán nem véletlen hogy Trump-nak nagy tapasztalata van ezekben). Mo-n ennek megfelelője a "Jó kurva annyát a Brüsszelnek" szinvonalú kormányzati kommunikáció.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 20:00:09

@sebi77:

"tudományos megfigyelés"

Mármint áltudományos.

"Populista: én magyarul ezt a szót még csak pejoratíve hallottam."

Igen, a liberálisok így használják, de ez lenyen az ő bajuk...

"a populista egy olyan elitista, aki nem fél eléggé hülyének nézni a népet, és kiszolgálja a legalantasabb igényeit"

Téves. A populizmus azt jelenti: a kisemberek érdekeit helyezi előre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 20:12:58

@sebi77:

Ha tudományos megfigyelés, akkor ugye tudsz erről tudományos orgánumban megjelent peer reviewed tanulmányt belinkelni. Ha nem tudsz, akkor csak hazudozol.

sebi77 2017.04.01. 20:34:05

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Igen, a liberálisok így használják, de ez lenyen az ő bajuk..."
Nem, a jobboldal is így használja, pl. Orbán a minap.
www.atv.hu/kulfold/20170330-orban-nem-vagyunk-populistak

"Téves. A populizmus azt jelenti: a kisemberek érdekeit helyezi előre."
Még egyszer se hallottam ilyen értelemben használni.

Ami a xenofóbia és egyebek homofóbiával való kapcsolatát illeti: mutassatok egy olyan politikai erőt ahol ezek a dolgok nem járnak együtt. Putyin, Orbán, Trump, Vona, Hitler stb. stb.. Akiket ismerek magánemberek szintén alapvetően két csoportra oszthatóak, az egyik aki liberális, a másik akinek a liberális szitokszó, és gyűlöl mindent amit gyűlölni lehet, leszámítva a saját fajtáját.

sebi77 2017.04.01. 20:41:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tessék:
"Low IQ & Conservative Beliefs Linked to Prejudice"
www.livescience.com/18132-intelligence-social-conservatism-racism.html
Nálad ez még a low IQ-val is tökre jól stimmel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 21:09:19

@sebi77:

"Ami a xenofóbia és egyebek homofóbiával való kapcsolatát illeti: mutassatok egy olyan politikai erőt ahol ezek a dolgok nem járnak együtt. Putyin, Orbán, Trump, Vona, Hitler stb. stb.. Akiket ismerek magánemberek szintén alapvetően két csoportra oszthatóak, az egyik aki liberális, a másik akinek a liberális szitokszó, és gyűlöl mindent amit gyűlölni lehet, leszámítva a saját fajtáját."

Azt hiszem, liberális vagy, ezért osztod vicces módon a világot jó liberálisokra és rossz másokra. Vedd észre azonban, ez erősen szubjektív, gyűlölet alapú világfelosztás.

Én antiliberális vagyok és populista, s senkit se gyűlölök.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.01. 21:10:48

@sebi77:

"a xenofóbia és egyebek homofóbiával való kapcsolatát illeti: mutassatok egy olyan politikai erőt ahol ezek a dolgok nem járnak együtt. Putyin, Orbán, Trump"

Se Putyin,, se Trump, se Orbán nem xenofób egyébként.

sebi77 2017.04.01. 21:15:29

@MaxVal BircaMan HJCD: Téged kérdezlek, miért használod a populizmust olyan értelemben ahogy senki más rajtad kívül Magyarországon az elmúlt 1000 alkalomból ahányszor ezt a szót hallottam. Aki tényleg a kisembereket akarja képviselni, az inkább hívja magát demokratának vagy baloldalinak. Bár kétségtelen, hogy egy jobboldali populistának ez nehéz volna, lehet hogy pont itt van a kutya elásva. Tkp. nem is akkora hülyeség. A liberális jelentse azt hogy a sátánista, a populista meg azt hogy demokrata, és akkor minden a helyére kerül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 21:56:54

@sebi77:

"Nálad ez még a low IQ-val is tökre jól stimmel."

Drága sebi, én nem személyeskedtem veled. Gondolod, hogy a személyeskedéseddel jobban alá tudod támasztani az állításodat? Ez sajnos téged minősít.

Amúgy meg láthatóan szövegértési problémáid vannak. Peer reviewed tanulmányokhoz kértem linket, nem azokról szóló biased ismertetőkhöz. Nekem senki ne rágja a számba, miről szól egy tanulmány. Elolvasom és magam is tudok véleményt formálni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 22:03:16

@MaxVal BircaMan HJCD:

Mint láthattad, sebi igazi liberális. Aki nem ért egyet vele, az "low IQ".

Nemrég olvastam valakitől egy találó megjegyzést:

"A liberálisok mindenkit szeretnek, kivéve a fasisztákat. Arról már nem tehetnek, hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta."

Ehhez most hozzátehetjük a low IQ-t is.

sebi77 2017.04.01. 22:06:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Drága Kovács Józsefné! Legalább a harmadik alkalom hogy párbeszédbe elegyedünk, és ha te nem is emlékszel, én jól megjegyeztelek magamnak, mint olyasvalakit aki olyan sötét hogy fölösleges vele érdemi párbeszédet megkísérelni. Ezt a benyomásomat most is csak megerősíted. A "tudományos megfigyelés" nyilvánvalóan egy szófordulat volt, és eszem ágában sincs neked pszichológiai tanulmányokat kikeresni, hogy bármi olyasmit alátámasszak, ami nyilvánvaló.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.01. 22:34:35

@sebi77:

Tehát az állításodat semmivel nem tudod igazolni, de legalább hazudozni jól tudsz.

THX

sebi77 2017.04.01. 23:03:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már több mindennel alátámasztottam, te viszont nem írtál egyetlen érvet sem ami ellentmondana az állításnak. Pl. példákat írhatnál szélsőjobb pártokról amik homofóbok de nem rasszisták, vagy rasszisták de nem homofóbok. Létezik ilyen, pl. Hajder konkrétan homokos volt, de ez ritkaság számba megy. Itt van mégegy cikk:
"The results indicated that specific forms of prejudice, especially racism and sexism, were negative correlates of psychological, social, and/or physical well-being. The results also indicated that there may exist a prejudicial syndrome, linking diverse forms of prejudice."
orca.cf.ac.uk/38412/

Múltkor is ezt játszottuk. Én cikkeket idéztem be, érveltem, te meg kb. annyit bírsz kinyögni hogy dehogyis, most meg hogy hazudok. Lehet tiéd az utolsó szó te szellemi nyomorék, én befejeztem, megnézem hátha szűrőre lehet rakni téged valahogy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 01:04:04

@sebi77:

"Már több mindennel alátámasztottam, te viszont nem írtál egyetlen érvet sem ami ellentmondana az állításnak."

Drága sebike, miért írjak érvet az állításodat cáfolandó, ha egyszer nem kívánom cáfolni az állításodat - ami persze nem jelenti, hogy egyetértek vele. Pusztán nem akarom cáfolni, mert nem akarok vitatkozni.

Tényleg olyan nehezen tudod elképzelni, hogy anélkül akarok egy állítás igazságáról meggyőződni, hogy eközben cáfolni akarnám? A szóban forgó állításról nincs véleményem, mivel nem végeztem tudományos igényű felmérést róla. Te olyan meggyődéssel állítottad, amit valaki csak ilyen tudományos kutatás alapján tehet.

Ezért kértem tőled linket peer reviewed tanulmányokhoz, mert ez garancia arra, hogy tudományos alapossággal és módszertannal végezték. Ilyet nem tudtál prezentálni, csak személyeskedésre futotta tőled. Linkre egy tanulmányhoz már nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 01:12:06

@sebi77:

"Lehet tiéd az utolsó szó te szellemi nyomorék, én befejeztem"

Elkezdened is kár volt, ha egyszer nincsenek tudományosan megalapozott érveid.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 01:23:04

@sebi77:

orca.cf.ac.uk/38412/

Hehe, itt 65 EGYETEMISTÁT vizsgáltak, rájuk szerinted jellemző az alacsony IQ?

Ezzel máris öngólt lőttél, de van tobább is. Én _elolvastam_

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 01:37:26

a tanulmányt, míg te nyilvánvalóan nem. A tanulmány ui. azt vizsgálta, milyen arányban játszik szerepet az affect és a cognition az előítéletek kialakulásában. Vagyis hogy egy ember mennyire hallgat az érzelmeire és mennyire az eszére. Csupa átlagnál jóval magasabb intellektusú ember - egyetemisták - volt a kísérleti személy, vagyis ez s tanulmány nem tudta, de nem is akarta azt bizonyítani, hogy a butább emberek előítéletesebbek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 01:42:57

Ráadásul te nem is azt bizonygatod, hogy a butább emberek előítéletesebbek - ez valószínűleg igaz -, hanem azt, hogy az előítéletes emberek butábbak.

A két állítás kvára nem egyenértékű. Tudod, ez olyan, mint hogy nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar... Általános iskola, sebikém.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 07:40:49

@sebi77:

Szeretem, ha minden szó azt jelenti, amit jelent, s nem azt, amit mások ráhazudnak. Ennyi az egész.

A "baloldal" pl. azt jelenti: a tőke és a munka feloldhatatlan ellentétében a munka oldalán áll. S nem azt amit a magyar politikában jelenti, hogy "liberális". A "jobboldal" az ellenkezőjét jelenti, s nem azt amit a magyar politikában, hogy "nacionalista".

A "liberális" meg azt jelenti, abban hisz, hogy a kapitalizmus az ideális társadalom, azaz a magánérdekek követése és az egyéni önzés pozitív dolgok, melyek megoldják a társadalom minden gondját.

Azaz látod, hogy súlyos baj van itt az egyes szavak használatával.

Én ezt sosem követem, pl. sose írok a magyar baloldal ellen, mert a magukat baloldalinak nevező magyar pártok a valóságban nem baloldaliak. Mindig az "álbaloldali" vagy a "ballib" szót használom. Ahogy a Fideszt se hívom jobboldalnak, mert nem az.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 07:49:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @sebi77:

Csak egy példa egy olyan pártra, mely nem csak nem homofób, hanem egyenesen homoklobbista, azaz egyetért a homoklobbi fő törekvéseivel, s emellett a liberálisok szerint mégis rasszistának minősül: www.pvv.nl/ - a pártelnök egyik érve a muszlim emigráció ellen, hogy a muszlimok homofóbok, így képtelenek beilleszkedni a homoszexualizmust elfogadó és normálisnak tekintő holland társadalomba.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 07:52:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A szavazás csak addig számít, míg azon “helyes” eredmény születik. Ha nem, akkor baj van.

Aki “rosszul” szavaz, az 50-es IQ-jú ostoba paraszt, s a legjobb lenne elvenni tőle a szavazati jogot. Esetleg minden szavazójelölt járuljon először a Ballib Agytröszt elé, s csak annak legyen szavazati joga, akit ez a tiszteletreméltó, független, pártatlan,civil szervezet jóvá hagy. Így lesz igazi felelős demokrácia.

A valóság viszont az, hogy ha a lakosság 10 %-a szerint a a lakosság 90 %-a idióta, akkor szinte mindig az a valóság, hogy csak ez a 10 % az igazi idióta. Olyan ez mint a pókerversenyen, van erről egy mondás pókeres körökben. Minden pókerasztalon van legalább 1 balek. Ha azt hiszed, hogy mindenki az rajtad kívül, akkor te vagy az.

Most a törökországi puccs kapcsán is azonnal megjelent az az álláspont liberális körökben, hogy nem számít, hogy a törökök zöme Erdoğant támogatja, mert a “demokrácia” nem az ő oldalán van.

Úgy tűnik, a modern liberális eszme kezdi felvenni a marxizmus egyik alaptételét, mely szerint létezik egy tudományosan igazolt igazság, ami miatt nem szükséges az embereket semmiről se megkérdezni, hiszen nyilvánvaló, hogy tudományos igazságokról felesleges szavazást rendezni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 07:59:21

@sebi77:

Eleve van itt egy szómágia, s ez a "homofóbia" szó.

A szó eredeti jelentése: félelem a homoszextől. De ebben az értelemben SENKI se használja.

A másik jelentése: a homokosok utálata. Így használja a homoklobbi.

A harmadik jelentése: a homoklobbi értékrendjének elutasítása. Így használják a keresztények.

A homoklobbi folyton keveri ezt a hármat, így viszont nem lehet vitázni érdemben.

Hunter18 2017.04.02. 08:16:52

Sebi,ne is állj szóba ezekkel a nyomikkal. Nem érdemes. Ezek a múlt árnyai. Szó szerint:-D olyan sötétek. Egyébkénk birka meg kovácsné: húzzatok vissza a kurucinfóra. Én sem megyek oda trollkodni. Nemkívánatos személyek vagytok itt! Meg már elég unalmasak is....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 09:14:35

@Hunter18:

"Nemkívánatos személyek vagytok itt!"

Ezt majd a bloggazda dönti el, nem te. Majd kitilt, ha akar.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 14:21:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Hm, érdekes, eltűnt a kommentem 90%-a. Eddig azt hittem, a bloggazda csak törölni tud, de ezek szerint bele is tud nyúlni és szerkesztheti a kommentet.

Csodás kilátások, bármikor beleírhat a kommentembe olyat, hogy mondjuk fegyveres támadást készítek elő Mé'szaros Lőrinc ellen, oszt egy nap a TEK töri rám az ajtót.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.02. 14:54:39

@MaxVal BircaMan HJCD:

Szerintem a bolsevizmushoz még közelebb állnak. Ők az élcsapat, akiket valami különös anyagból gyúrtak (Sztálin).
süti beállítások módosítása