Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Gazdálkodj Homokosan! - Játékajánló

2017. január 19. - Juhász.Gábor

tarsas_3.jpg

Egészen új színt hozhat a magyarországi játékpiacra az a kicsi, de lelkes csapat, akik az ország első, meleg társasjátékának létrehozásán dolgoznak.

A Gazdálkodj Homokosan projektre, és annak tumblr csatornájára egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket, mi pedig azonnal beleszerettünk! Sikerült felvennünk a kapcsolatot a játék egyik alkotójával, Attilával, akit alaposan ki is faggattunk a részletekről, és a további tervekről.

tumblr_ntr4m0jsnx1s0hw20o1_1280_1.jpgJ.Gábor: Kezdjük a legelején! Honnan jött az öltet?

Attila: Az egész egy ártatlan tumblr posztból született, amit egymás után reblogoltunk. Mindenki hozzátette a kis mondandóját, és a végére komoly ötletlavinává növekedett az egész. Az interneten keringő Lady Dömperes Gazdálkodj okosan! kép ihlette a munkacímet, ezért egyelőre mi is a Gazdálkodj homokosan! nevet adtuk a projektnek.

Jól gondolom, hogy ez elsősorban poén?

Valóban annak indult, de aztán mindenki elkezdte komolyan venni. Először csak a saját szórakoztatásunkra kezdtünk el vele foglalkozni, de látva, milyen jól haladunk, és mennyire vicces az egész, arra gondoltunk, hogy ez akár másokat is érdekelhetne. Gyakorlatilag “véletlenül” összeraktunk egy komplett, játszható játékot.

tarsas_2.jpg

Hányan dolgoztatok rajta? Netán van köztetek társasjátékipari szakember?

Alapvetően négyen csináljuk (Tomi, Geri, Zsolti és én), és további három barátunk (Laci, Jani és Bálint) csatlakozott be később. Mindannyin lelkes amatőrök vagyunk, eddig a társasjátékok sem mozgattak meg minket különösebben. A játék körül egyébként a “Lótusz Virágai Produkciós Ügynökség” segédkezik.

Nem minden nap készít az ember társasjátékot. Mennyire ment nehezen?

Mi semmi nehézséget nem láttunk benne, sőt! Konstans röhögés folyt egész idő alatt. A lelkes csapat a tábla és a kártyák szövegezésében alkotott maradandót, én pedig megterveztem a táblát, és legyártottam a kártyapaklit. Az egészben az volt a legnehezebb, hogy mit húzzunk ki, mert már túl sok volt a jó ötlet.

Jelenleg hol tart a projekt?

Gyakorlatilag már a hajrában vagyunk. Hátra van még pár tesztjáték, ahol igyekszünk kiszűrni az esetleges hibákat, aztán publikáljuk. Reményeink szerint már akár idén elérhető lesz a játék.

tarsas_6.jpg

Beszélgessünk kicsit a játékról. A Gazdálkodj Homokosan elnevezés önmagáért beszél. Mennyiben merítettetek a népszerű lakásvásárlós társasjátékból?

Azt szeretném leszögezni, hogy a “Gazdálkodj Homokosan” egyelőre csak munkacím, mivel semmilyen módon nem szeretnénk megsérteni az eredeti játék jogait. A Gazdálkodj Okosant nyilván mindannyian ismertük, ezért mi is hasonló platformból indultunk ki. Van egy tábla, rajta mezőkkel, amiken lineárisan kell végighaladni, dobókocka segítségével, közben kártyákat húzunk. Baromi egyszerű az egész, semmit nem bonyolítottunk.

És ki nyer?
A cél, hogy egy teljeskörűen üzemelő LMBT szórakozóhelyet építsen fel a játékos, ingatlannal, társulattal, műsorral, önkormányzati engedéllyel, mindennel együtt. Ezeket a komponenseket a játék közben lehet megszerezni, illetve helyes pénzgazdálkodással megvásárolni. Aki először megszerez mindent, az nyer.

tarsas_4.jpg

Ez egy kifejezetten melegeknek szánt társasjáték, vagy bárki játszatja?

Egy egy alapvetően meleg témájú játék, de bárki jól tud rajta szórakozni, leszbikus, hetero, akárki.

Mitől lesz egy társasjáték “homokos”?

Elsősorban attól, hogy jellemzően a melegek életmódjára, szórakozására, hétköznapjaira utaló elemekből áll. A játék nem diszkriminatív vagy sértő. Itt a humoron, a paródián van a hangsúly. Próbáljuk benne saját magunkat is kinevetni, szerintem pont emiatt lehet vele azonosulni.

tarsas_1.jpg

A képek alapján úgy láttam, elég sokat merítettetek a budapesti meleg szubkultúrából. Nem féltek attól, hogy esetleg nem mindenki számára lesznek érthetőek a poénok?

Nem, erre külön odafigyeltünk. Azt gondolom, hogy bárki számára abszolút élvezhető lesz a játék. Csomó hazai általános, vagy akár meleg popkulturális utalás is helyet kapott például a tábla mezőin vagy a kártyákban, így ez szerintem ízig-vérig egy mai, aktuális, érthető játék.

Engem meggyőztetek, úgyhogy innentől kezdve izgatottan várom a megjelenést!

tarsas_5.jpg

Amint elérhető lesz a játék, mi természetesen be fogunk róla számolni, addig is köszönjük szépen Attilának, hogy adott nekünk egy kis ízelítőt. Sok sikert, és kitartást kívánunk neki és a csapat többi tagjának is a további munkához!

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr5512137627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.19. 09:42:44

Röhögnek, idétlenkednek a kismajmok. Kiröhögik az egészséges magyar társadalmat, a hagyományokat, s Jézust. De egyszer majd pofájukra fagy a vigyor...

sorbacsillag 2017.01.19. 21:27:10

Á soha. Azé melegek.

Csak tudnám, hogy szaporodnak. Talán osztódással?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.20. 18:23:51

Nyafognakl az őket állítólag érő diszkrimináció miatt, közben pedig önmagukat diszkriminálják pl. ezzel a játékkal. Az eredeti játékban nincs semmi homofób, de ők szükségesnek vélik az elkülönülést még itt is. Ezzel önmaguk elkülönülését erősítik, aztán meg megy a nyafi.

metax 2017.01.20. 18:55:57

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Jézus rajtad röhög, te idióta barom.

Sexual Harassment Panda 2017.01.20. 19:01:37

Úgy èrzem, ez a "társasjàtèk" hiánypòtló!
Màr nagyon kellett!

Magyarnaba 2017.01.20. 19:07:25

Egyébként a nyunyó mit jelent?

Sexual Harassment Panda 2017.01.20. 19:14:55

@Magyarnaba: "nyunyò" = szènnè büntettek a buzibàrban

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.20. 19:21:40

@Sexual Harassment Panda:

Nem valami olyasmi, mint a twink az angolban?

DarthVader 2017.01.20. 19:23:44

Üdítő látni, ahogy a hordabarmok azonnal megjelennek, és hozzászólnak :)
Birca, mi a módszer, valami keresőprogramot használsz, vagy csak az Index cimlapot figyeled?

Sexual Harassment Panda 2017.01.20. 19:48:32

@DarthVader: valòban meglepő, hogy egy nyilvànos blogon az emberek kommentelnek!

maxxxis 2017.01.20. 21:20:29

Tényleg hiánypótló.(úgy is mondhatnám,hogy már csak ez hiányzott)
Ez része,hozzátartozik ehhez a teljesen elb@szott világhoz.

Max Cuda 2017.01.20. 21:38:58

@sorbacsillag: nekik nem kell szaporodni! a buzi zsidó miniszterek, képviselők olyan törvényeket szavaznak meg amivel a szegénységet növelik meg szaporítják a cigányokat Magyarországon, amiből bőven akad örökbefogadni való állomány az aberrált buziknak

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.20. 23:04:08

Ez az egész nem más, mint polgárpukkasztás, vagy még rosszabb: provokáció. hiszen egy abszolút szex-neutrális játékot forgattak ki önmagából. Kb. az a szint, mint a gusztustalan vonaglásuk a prájdon. Provokálnak egészen addig, amíg jön az érthető felháborodás, hogy aztán homofóbiát kiálthassanak.

El tudjátok képzelni azt a felháborodott hörgést, amit a ugyanezek a buzik produkáltak volna, ha nem ők hozzák ki ezt a "játékot"? Lett volna ám diszkrimináció, homofóbia csőstül.

felső határ nincs 2017.01.21. 05:07:05

Én egy Auswitz társasjátékon tudnék önfeledten nevetgélni.

Egyébként semmi gond ezzel, a saját szubkultúrájukban. Meg árulhatják a neten. A játékboltok nem fogják ezt a polcra tenni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.21. 06:44:51

@DarthVader:

Egy titkos vlagyivosztoki központból ébresztenek, ha új poszt van.
süti beállítások módosítása