Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Miért jöttek divatba a melegek?

2017. január 15. - beccaprior

miertdivat_7.jpg

Gyakran hallom, olvasom mindenféle fórumon, hogy azért van annyi buzi, mert mutogatják a tévében, ezért manapság divat annak lenni. Természetesen vitába lehet  – és talán kell is – szállni ezzel az állítással, de szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot a témában.

miertdivat_5.jpg

Több, mint tizenöt évvel ezelőtt Amerikában forgattak egy sorozatot Queer As Folk címmel. Az itthon Fiúk a klubból néven futó széria eredeti célközönsége a melegek voltak, de a készítők már az első évad után rájöttek,hogy ennél sokkal szélesebb nézőtábort tudhatnak magukénak, elsősorban heteroszexuális nőket. Máig nem találtak rá magyarázatot, de a sorozat öt évada óriási siker lett, és a mai napig hatalmas, hűséges rajongótábor reméli, hogy lesz folytatás. Évente szerveznek találkozókat, ahol a színészek is szívesen részt vesznek, Európában, Amerikában egyaránt. Nem is értem, miért nem sikerül összehozni a dolgot, mikor annyi, sokkal érdektelenebb sorozatot frissítenek fel manapság.
A QAF (ez a sorozat eredeti címének rövidítése) olyan árnyaltan, mégis mindent megmutatva engedett bepillantást a melegek „kulisszatitkaiba”, ami elsőre sokkoló, de néhány rész után inkább kíváncsivá teszi az embert. A karakterek egy sima, hetero sorozatban klisék lennének, és teljesen hidegen hagynának mindenkit, ám ha meleg szereplőkről van szó, minden sokkal érdekesebb.

miertdivat_6.jpg

A QAF előtt nem volt mersze senkinek ilyesmit gyártani (az amerikai QAF amúgy remake, az eredeti egy brit verzió volt, ami kevéssé lett sikeres),, bár a meleg témájú alkotások általában nagy érdeklődésre tarthattak számot, és mindenki megnézte a Brokeback Mountaint (2005),meg  a Philadelphiát (1993).

A filmipar lassan ráérzett, hogy ez a téma – mint a többi tabu –, sok embert érdekel, és sorra születtek olyan alkotások, amikben megjelentek a meleg mellékszereplők. A karakterüket általában úgy használták, ahogy a gyerekeket és a kis állatokat szokták. Van az a mondás, hogy egy filmet bármikor el lehet adni, ha van benne gyerek vagy kutya. Nos, manapság úgy tűnik, a felsorolás kiegészül a buzival.

miertdivat_2.jpg

Nagyon sok híres színész játszott meleg szerepet, és ez nem befolyásolta a karrierjüket ( Leonardo Di Caprio – Teljes napfogyatkozás, Matt Damon – A tehetséges Mr. Ripley, Colin Firth – Egy egyedülálló férfi, stb.) a QAF-ban Brian Kinney-t játszó, tehetséges és sármos  Gale Harold karrierje azonban megrekedt a sorozat után. Sokan azt mondják, nem azért, mert buzit játszott, hanem azért, mert a valóságban is a fiúkhoz vonzódik.

Természetesen, még nagyobb problémát okoz, ha valaki felvállaltan meleg, és filmes karrierről álmodik. Ez még manapság is behatárolja a lehetőségeit, és nagyban megnehezíti a dolgokat.

Matt Bomer, az elképesztően jóképű, szuperszexi  és tehetséges ifjú titán, a coming outja után nem igazán kap őt megillető szerepeket, mert a producerek megkérdőjelezik, hogy tud-e hitelesen heterót alakítani. Érdekes módon, ez sosem okoz fejtörést azoknál a hetero színészeknél, akik Oscar-díjas alakításukkal aratják le a babérokat, buziszerepekben. És még érdekesebb, hogy Matt már bizonyított a White Collar sorozatban, ami nálunk is népszerű volt, A nagy svindli címmel.

miertdivat_1.jpg

De nézzük a mostani felhozatalt...

A lányom és a barátaim nagy része sorozatmániás, és bevallom, én csak azért nem, mert egyszerűen nincs rá időm. Így is van, amikor beszippant egy széria, és a sorozatfüggőség azzal jár, hogy pár nap kiesik az ember életéből. Olyan, mint a drog, csak számomra szórakoztatóbb.

Az elmúlt években tényleg észrevehető, hogy divatba jöttek a melegszálak, szereplők, de az is egyre gyakoribb, hogy az egész történet erre épül. A Skins című sorozat egyes évadai drogos kamaszokról szóltak, ahol szerepelt egy meleg karakter. A Glee-ben, ami egy zenés sorozat és szintén nagy népszerűségnek örvend, leszbikus és meleg karakterek is szerepet kaptak.
Az Orange is the new black egy női börtönben játszódik, leszbikus szereplőkkel, az Eyewittnes  egy closeted, vagyis nem coming outolt meleg párról szól. A felsorolás nem teljes, hisz ott van még a Fosters, a The L world vagy akár a Modern család. Ezek közül van, amit már hazai kereskedelmi csatorna is műsorára tűzött. A felsorolt sorozatok mind-mind kihasználják a melegek ábrázolásában rejlő lehetőségeket, most mégis egy egészen más szériáról szeretnék részletesebben írni.

miertdivat_2.gif

Azt vettem észre, hogy a Facebook falamon egyre többször jött szembe norvég nyelvű idézet, majd a SKAM felirat, amit gyorsan meggugliztam, és kiderült, hogy szégyent jelent. Rákerestem, és rátaláltam az egy éve indult sorozatra, ami minden várakozást felülmúlva, lassan világsikernek örvend, pedig erre egészen biztos, hogy a készítők sem számítottak.

Az alapkoncepció valami félig-meddig valóságshownak beállított sorozat, ahol a szereplők karaktereinek felépítenek egy igazinak látszó közeget, közösségi oldalakkal, real time képekkel, videókkal, üzenetekkel. Az NRK honlapján hét közben megjelennek apró szösszenetek, bevágások, amik utalnak a fontosabb eseményekre, tovább csigázva a néző kíváncsiságát, aztán pénteken egy összesen 25 perces filmben kapunk bepillantást a norvég tinik életébe. A karakterek egyszerűek, kicsit sablonosnak tűnnek, de ha valaki veszi a fáradtságot, és megnéz egy rövid évadot, valamint nem az a célja, hogy hibákat keressen, akkor rájön, mennyire fontos azoknak az értékeknek a közvetítése a fiatalok felé, amit ez az alacsony költségvetésű, szinte fabrikált kis sorozat bevállalt.

Aztán, egy hirtelen váltással térjünk a lényegre.

miertdivat_4.jpg

A világhírt – és ezzel együtt az amerikai remake lehetőségét –, a harmadik évad hozta meg, ami Isakról szól. Minden évad egy-egy fiatal belső vívódása köré épül, a címből adódóan valami konfliktus a mozgatórugó, és a közösség, a barátok reakciója is fontos szerepet kap. Nos, Isak esetében nem nehéz kitalálni, mi az…
A másságát takargató fiú, aki még magával sem őszinte, beleszeret egy srácba, majd elragadják az események és az érzelmek. A világa a feje tetejére áll, de ha azt hisszük, hogy a vége sima happy end és konfettieső, akkor nagyot tévedünk. Ez a sorozat képes még egy meglepő, mélyen elgondolkodtató csavart vinni a dologba, amit nem akarok elárulni, de azt mindenképp, hogy felnőtt fejjel is érdemes megnézni, pláne ha kamaszgyereket nevel az ember.
A fiatalok színészi játéka lenyűgöző, és bár a történetek néhol picit bugyuták, sokat tanulhatnak belőle, nem csak a tinédzserek.

miertdivat_1.gif

A legdöbbenetesebb, hogy a számomra eddig ismeretlen norvég emberek mennyivel toleránsabbak, mint a hazai bigott, álszent társadalom. Nem véletlen, hogy a polgárok elégedettsége alapján az európai lista élén szerepelnek, mi pedig valahol a legvégén kullogunk, ha egyáltalán ráférünk a lapra. A sorozatból kiderül, mennyire más, ha valaki konszenzusra törekszik és szépen megfogalmazza a mondandóját, ahelyett, hogy anyázna; pedig az ő nyelvük se tűnik sokkal könnyebbnek a miénknél. :)

Egy szó mint száz – elnézést, de erről most ódákat tudnék zengeni –, a Skam meleg évada minden várható nézettséget ezerszeresen túlszárnyalt, és meghozta a világsikert.

A melegek népszerűek, de ez nem csak a filmekre igaz.

A legjobban shippelt pár (ez egy angol kifejezés arra, hogy drukkolunk egy párosnak, vagyis szeretnénk, ha együtt lennének) évek óta a One Direction, vagyis a világ legsikeresebb fiúbandájának két tagja: Harry Styles és Louis Tomlinson. Bár soha nem bizonyosodott be, hogy romantikus szálak fűznék össze őket, a Larry fanok – vagyis akik abban hisznek, hogy a két fiatalember titkos kapcsolatban él –, egyre többen vannak, és hiába minden, kitartanak az álláspontjuk mellett.

miertdivat_3.gif

A coming out egy ilyen esetben milliárdokba kerülhet, hiszen a sok kislány, akik képzeletben hozzá is mennek az általuk imádott sztárhoz, elfordulhatnak tőle, ha kiderül, hogy esélytelenek (bár, nyilván eddig is ugyanennyire azok voltak, de az emberi agy már csak ilyen ;) ).
Mégis nagyon kevesen merik bevállalni, ha a karrierjük elején nem volt rá alkalom, hogy tisztázzák szexuális orientációjukat, vagy a menedzserük azt tanácsolta, egy ideig ne teregessék ki a szennyest. Azok a szerencsések, akik eleve meleg identitással indultak el az úton, sokkal könnyebb helyzetben vannak. Adam Lambert például fantasztikus népszerűségnek örvend, karrierje töretlen. Sam Smith viszont sokáig vacillált, hogy megtegye-e ezt a nehéz lépést. Mára ő a legfiatalabb nyíltan homoszexuális előadó, aki Oscar-díjat kapott.

miertdivat_3.jpg

A fiúbandák azonban nem engedhetik meg maguknak a co-t. Bár már a válogatásokon keresnek valakit, aki a „the gay one” szerepet fogja betölteni – mert a melegeket  is ki kell szolgálni, és a lányok közül is sokan vonzódnak a buzis fiúkhoz –, mégis rájuk kényszerítik a megjátszott kapcsolatokat, a „stuntokat”, és éveken át áléletet szerveznek köréjük, mintha egy filmben szerepelnének. Sokan belerokkannak ebbe, hisz nagyon nehéz hazugságban élni, javarészt magányosan, mert szinte lehetetlen tartós kapcsolatot kiépíteni és titokban tartani.
Ezekről a dolgokról tálalt ki a Westlife egykori sztárja, Mark Feehily, akinek éveken át kellett megjátszania a heterót, de a keresztény rockkal befutott Trey Pearsonnak sem lehetett könnyű előállni a másságával, azok után, hogy megnősült, és két gyermeke született.
 

Mégis, egyre többen vállalják fel a szexuális orientációjukat és csatlakoznak a gay pride-hoz, ami fontos mérföldkő a melegek elfogadásának rögös útján.
Szóval rájöttem, hogy nem azért több a meleg, mert divat, hanem azért vállalják fel többen, mert érezhető egy erősödő társadalmi fogékonyság, ami lehetővé teszi, hogy előbújjanak a szekrényből.
És igen, akárki, akárhogyan tiltakozhat, itthon is…
Ez pedig remélem, valami nagyon jónak a kezdete.
 

____________________________

Becca Prior - Író, blogger
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr4012126701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunter18 2017.01.15. 11:28:03

Minden korban az emberek x %-a volt meleleg. Annyi akülönbség,hogy mi szerencsések vagyunk. Mert olyan korban születtünk,hogy probléma nélkül felvállalhatjuk azt,hogy melegek vagyunk. Nem húznak karóba vagy nem vernek meg. Ezért ma sokkal kevesebben építenek falat maguk köré,sokkal többen élik meg nyiltan magukat ÉS sokkal többen élnek teljes,BOLDOG életet. Akinek ez nem tetszik az hülye. És hülyékkel nem foglalkozunk... :-D

Bánki Donut 2017.01.15. 23:57:43

@Hunter18: sajnos ez általában csak az értelmiség vagy felvilágosultabb fiatalok körében van így. Egy meleg buszvezető vagy villanyóraleolvsdó valószínűleg nehezebben, traumásan élheti ezt meg. Bármely társadalmi körbej lehetnek. Hamis képzet azt gondolni, hogy a főleg a művészek, értelmiségiek között vannak. A metróvezetőről senki nem gondolja, holott az esély ugyanaz. Ők nem élhetnek nyíltan...

Treff Bubi 2017.01.16. 00:15:04

Szerintem ez leginkább üzlet. Ahogy egyre elfogadottabb a homoszexualitás, egyre több meleg vállalja fel a másságát, és a médiaipar rájött, hogy újabb fizetőképes csoportot talált, akik szívesen fogyasztanak olyan termékeket, ami róluk is szól.

2017.01.16. 01:44:24

@Bánki Donut: egy homoszexuális buszvezető nem stresszel ezen, hanem netes társkeresőn keres magának egy melegprostit, aki havonta egyszer lepippantja. Otthon meg a felesége mos rá és a gyereke házifeladatát is megnézi.
Meg néz melegpornót és ennyi. Nem akar tollboával a nyaka körül melegbárban hancúrozni.

Tudok olyan pasasról, akinek családja volt, de évente kétszer-háromszor társkeresőn összefutott más faszikkal, leszopták egymást, aztán meg mindenki ment a maga dolgára. Nem akarta felrúgni a családi életét egy pár perces homo dologért, nem a társadalmi nyomás miatt, hanem mert neki így volt jó.

Az olyan meleg, aki valóban együtt akar élni egy másik meleg faszival, az nagyon ritka. Aki házasodni is akarna férfival az még ritkább. A homokosok picit komplexebbek, mint a média sugallja. Nagy részüket inkább biszex, de a full buzikat sem érdekli igazán a melegházasság, csak férfiakkal szexelnének szabadon. Erre minden lehetőségük meg is van.

@Treff Bubi: igen, ez most egy ilyen trendi dolog, ebben van pénz, ezzel lehet díjat nyerni meg a lapos karakterek és a gagyi sztori is rögtön érdekes lesz, ha homokosok a karakterek. Nem kell jó filmet gyártani, elég teletömni kvótanégerrel meg kvótahomokossal.

FikkFakk 2017.01.16. 04:24:21

@karandash:
"Nem kell jó filmet gyártani, elég teletömni kvótanégerrel meg kvótahomokossal."

Ott a pont. Erdekes filmet gyartani tovabbra is nehez. Hiaba a nagy technika, abbol tortenet nem lesz. Legyen akkor a homoszexualitas....

Ugyanez igaz az egyen szintjen: sokan azert homokoznak, mert assziszik, hogy lapos szemelyisegukbol ettol lesz vki...

Hunter18 2017.01.16. 06:44:24

Nekem csak olyan meleg ismerőseim vannak akik együtt élnek. Közös lakást vették és/vagy minimum több éve együtt vannak. Biztos van aki csak szexelni akar de nem ez a többség. Ahogy a heteróknál sem. A nagy többség párt szeretne magának. Hosszútávú kapcsolatot. Tehát nem kéne beállítani a melegeket úgy ahogy itt is egyesek.

Hunter18 2017.01.16. 06:50:07

Főleg,hogy csak elképzeléseik vannak meg sztereotípiáik . A tények ezzel szemben azok amiket én írtam. Jó lenne elfogadni azt hogy egy meleg ugyanazt szeretné mint egy heteró és ebből a szempontból nem sok különbség van.

Skankhunt42 2017.01.16. 07:37:08

szándékosan van a pofánkba tolva ez a téma. ocsmány, és idegesítő

HaD 2017.01.16. 08:13:40

Csak ötletelek:
1.) A rohadt sok hormon amit megzabáltatnak/megitatnak a néppel a születése pillanatától az esetleg nem lehet a terjedés oka?
2.)A női szerepvállalás megváltozása a családon belül(egyenértékű pénzkereső/gyereknevelést patriarchálisan kezelő)illetve az apai szerepvállalás(férfias modell)visszaszorulása...esetleg elnőiesedett tanári pálya ráerősíthet a "szereptévesztésre"?
3.)Összeesküvés elmélet:): a talmud elvei szerint ez "természetes" mint sok más családromboló iránymutatás(pedofilia stb)....a nagy kampósorruak :)csinálják a médiát a filmeket a politikát,szintezik az erkölcsi normát(lásd "mi abban a baj probléma ha egy elnök kúrvákra pisil:)?")...nekik az a jó ha nincs családi kötődés.

mildi 2017.01.16. 08:21:01

@Skankhunt42: és még direkt keresed is, hiszen idejöttél

VaradiJanos 2017.01.16. 08:27:15

Átgondoltam, hogy hány meleg ismerősöm van. Most kettő, egyiknek láza van, a másiknak csak hőemelkedése. Megszámoltam a buzikat is: 0. A buzi-esélyesek: 4.

SJobs 2017.01.16. 08:32:37

Azért pörög a melegtéma, mert a második világháború bűne csak a bűntudat fenntartásával lehet napirenden. Ez a bűntudat biztosítja, hogy a 'kiválasztott népre' ne tekinthessünk úgy, mint 35 előtt és így minden bűne megbocsájtható lesz. Ez a megbocsájtás pedig garantálja a világ vezető hatalmai között a helyét Izraelnek, így szabadon nyomulhat idegen földön, legitimmé téve minden, a szomszédai és talán az egész emberiség ellen elkövetett bűneit. De persze, én csak egy idétlen összeesküvésekben hívő faszjancsi vagyok, szóval nem kell komolyan venni.

Norma Bontó 2017.01.16. 08:59:47

A fiúk a klubból nagyot ment az albinkban 10 éve.

Egy ausztrál előadó srác nyíltan meleg, sőt, énekel is róla, sőt, sikeres is a száma:

Troye Sivan: Blue Neighbourhood.
Azthiszem 3 száma a lemezen egymásra épül történetileg, érdemes klippel nézni youtubeon.

2017.01.16. 09:14:00

@Hunter18: "A tények ezzel szemben azok amiket én írtam." - nem, azok csak a te kis mintádból levont következtetések. Én rengeteg meleget ismertem, bár többnyire fiatal leszbikusok, biszexek, nőknél van valamennyire ilyen kézenfogva angaldási, randizási igény, meg együtt is élnek egyesek. Tinilányokat látok az utcán rengeteget, leszbikusokat (külföldön élek), addig maradnak együtt, amíg nem talál a kis femme egy faszit, akkor lelép. Homokos/biszex férfit csak olyat ismertem, aki vagy családja mellett járt félre és esze ágában se volt férfival élni. Meg olyat, aki egyedülálló volt és úgy homokoskodott alkalmi jelleggel.

Amúgy meg a homokosok pont ugyanazt akarják, mint a heterok, igen. A hetero férfi szexet akar, a homokos is. Nem tudom megfigyelted-e már, hogy társkeresőn már rég nem házassági hirdetések vannak, hanem laza kapcsolatot keres a hetero férfi is. Már a heterok se akarnak házasodni, együtt élni! Homo férfiak közül is a többség pont ugyanazt akarja, mint a heterok: rengeteg szexet, lazaságot, saját életteret.
Egy hetero férfinak régebben el kellett játszania, hogy jár a csajjal, megházasodnak stb, hogy legyen stabil muff alatta. Ma már ez a kisebbség.
Homokosoknál kevesebb volt mindig is az ilyen meghódítási, megfelelési igény. Ha két férfi találkozik, akkor mindkettő dugni akar, hamar közös nevezőre jutnak, nem kell egymást győzködni. Nincsenem felesleges körök, mint a női-férfi kapcsolatokban.
Korábban hetente láttam férfiakat egymást szopni nyilvános WC-ben, parkokban (külföldön élek). Nő-férfi nyilvános szexet ilyen 2 perces ismeretség után nem nagyon láttam.
A homo férfiak dugni akarnak.

Hetero és leszbi nők picit mások persze, mint a férfiak, de a házasság, tartós kapcsolat náluk is hanyatlik. Mondjuk a felük-harmaduk igényli. Persze hivatalos dolgok, hitelfelvétel, ingatlanvásárlás, vízum-ügyintézés stb miatt lehet, hogy belemennek olyanok is, akik amúgy nem is gondoltak erre.
Ismerek olyan hetero párt, akik 10+ éve együtt éltek, amikor a pasas kapott munkát, zöldkártyát Amerikába, akkor elvette a nőt, hogy vele mehessen legálisan. Ha nincs ez a vízumügyintézési kényszer, akkor ma is csak együtt élnek.

Hunter18 2017.01.16. 09:41:33

karandash: Csak a saját életemből tudok példát hozni. Ezt aláírom. Budapesten élek,nyíltan meleg vagyok és elég sok meleg ismerősöm van. Én életemben nem láttam soha ilyet Budapesten amiket írtál: wc meg park meg a többi. De lehet hogy van ilyen nem tudom...Én csak azt szerettem volna leírni,hogy van egy és mivel én csak ilyeneket ismerek-számomra vélhetően széles réteg a meleg szegmensben akik számomra-normálisan szeretnének élni a párjukkal,közös lakást venni és boldogan élni. Ennyire egyszerű... Egyébként melegeknél dokkal macerásabb-kissebb választék-kevesebb a meleg mint a heteró: párt találni így nekem az a tapasztalatom jogy sokkal tartósabb kapocs is létrejöhet mint akár a heteróknál. Mert nyilván elég sok heterót is ismerek és ott meg azt látom amit te is írtál,h csak szex meg nem köteleződnek el könnyen....

2017.01.16. 09:54:33

@Hunter18:

De van különbség!
Én heteroként, nem kezdem azzal a társaságbeli életemet, hogy bocsi de a Nőket szeretem.
Nem téma sem a munkahelyemen - pedig a munkahelyemen naponta több százan is megfordulnak -, sem egyéb helyen ahol megfordulok, hogy kinek mi a nemi identitása.

Egyszerűen fel kellene fogni - bár ehhez értelmiségnek kell lenni -, hogy a kutyát nem érdekli, hogy buzi vagy, de légy becsületes, légy jellem, és főleg légy ember. Ennyi.
Az, hogy ki mit csinál a négy fal között és főleg hogy kivel, az már ezredrangú kérdés, és csak Ti vagytok erre rágörcsölve, Ti provokáljátok a polgárt, Ti toljátok a képünkbe, hogy buzik vagytok.
De ugyanakkor magát a szót, a jelentését már kevésbé fogadjátok el, pedig a meleg az igazából csak néhány éve terjedt el a polkorrektség miatt , holott a szónak , vagy a szókapcsolatnak nagyon szerteágazó a jelentése, míg a buzi, mióta én élek - 60 felé közeledem -, az mást nem jelentett, mint azt, hogy buzi, homoszexuális.

Egy szó mint száz.
Ha Ti nem erősködnétek ennyire, hogy fogadja el a társadalom, még ennyire sem lenne téma a létezésetek.

Ennyi.

nnnnnnnn 2017.01.16. 11:37:26

ha nem raktad volna tele olyan képekkel a szöveget amitől a gyomrom kifordul, talán végigolvastam volna a bejegyzést, de így nem bírtam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 11:45:47

"Miért jöttek divatba a melegek?"

Nem jöttetek divatba, csak erőszakosan nyomultok, pár agyatlan liberális meg tapsikol nektek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 11:52:41

@Hunter18:

Vajon a te homokos ismeretségi köröd mennyiben reprezentatív az egyés homó népességre nézve?

Ravasz Figyelmeztetés 2017.01.16. 12:32:03

@Hunter18: Márpedig a tények szerint nincs igazad, statisztikailag alátámasztott tény ugyanis, hogy a homoszexuálisoknál nincsen nótóriusabban promisztkuózus, azaz viharosabb szexuális életet élő társadalmi csoport.
Tények, amiket a melegek nem annyira reklámoznak magunkról:
- a nemi betegségekben szenvedők közül aránytalanul nagy számban vannak melegek, nagyobb számban fordulnak elő homoszexuálisoknál a hepatitis A és B, szifilisz, gonorrhea, chlamydia, emellett az AIDS/HIV-vel való megfertőződésre is több, mint 50-szer nagyobb esélye van a melegeknek/biszexuálisoknak
- homoszexuális életmódra jellemző további egészségügyi problémák a nemi betegségeken kívül: proctitis, végbélsipoly, perirektális tályog, végbélrepedés, végbél trauma, végbél inkontinencia, rektális fekélyek és végbélrák
- a homoszexualitás szignifikánsan magasabb számú mentális betegséggel párosul a heteroszexualitáshoz képest és semmi nem bizonyítja, hogy ez kizárólagosan a melegekkel szembeni állítólagos előítéleteknek vagy kirekesztésnek köszönhető
- a homoszexualitás és a pedofília közötti korreláció: az elítélt pedofilok között a férfi homoszexuálisok aránya 6-20-szor nagyobb, mint az össztársadalomban
- nótorius promiszkuitás: homoszexuális férfiaknak átlagosan 13-szor több szexuális partnere van, mint a heteroszexuális férfiaknak, a homoszexuális férfiak 83%-a becsülte 50-re vagy többre szexualis kapcsolatainak számát, 43% becsülte 500-nál nagyobbra partnereinek számát és 28%-ának volt több, mint 1000 (!) partnere
- a monogámia és a hűség gyakorlatilag ismereteln fogalmak a melegek esetében, ennek ellenére szeretik úgy beállítani, mintha a tartós és elkötelezett kapcsolatban élnének. A valóság ezzel szemben az, hogy a homoszexuálisok esetén sokkal kevésbé valószínű, hogy egy életre szóló kapcsolat mellett kötelezzék el magukat, a hűtlenség jóval gyakoribb (sőt, elfogadott) náluk a heteroszexuális kapcsolatokhoz képest; a homoszexuális kapcsolatoknak csak 29%-a tartott tovább 4-7 évnél, míg a hetero házasságok 66%-a tartott ki legalább 10 évig. A különbség annál nagyobb, minnél hosszabb időtávokat nézünk: a házasságok 50%-a tartott legalább 20 évig, míg a homoszexuális kapcsolatokcsak 4-5%-a tartott legalább 16-19 évig.

Milyen csodálatos emberek is ők, tényleg büszkék lehetnek magukra, minden tiszteletünket megérdemlik!

Orosz Richard Jeromos 2017.01.16. 13:28:35

Hogy hogyan jött divatba buzinak lenni?
Konkrétan egy teljesen tudatos tömegmédia-agymosást tervezett meg 2 hihetetlenül tehetséges meleg reklámszakember az "After the Ball" c. 1989-es könyvükben. Így jött divatba buzinak lenni.
Egyébként ebben a könyvben leírt agymosási médiatechnika tökéletesen jól megfigyelhető ezen a blogon is. 3 részre osztható a technológia:
1. deszenzitizáció
2. "jamming"
3. konverzió
A deszenzitizációt leginkább a buziparádé utóbbi változásán lehet észrevenni. A magyar buziszervezetek rájöttek, hogy a normális magyar emberek nem bírják a bőrtangákban riszáló, egymást nyíltan nyaló-faló buzeránsokat az utcán. A deszenzitizáció során a buzikat teljesen normális emberként kell ábrázolni, aki akár a jó fej, normálisan öltözött szomszédod is lehetne, azzal az egy aprócska kivétellel, hogy buzi.
Ha megfigyeled, ez a blog is tökéletesen alkalmazza ezt a deszenzitizációs technikát. Nem írnak a normáls embereket elundorító buzeráns szexuális szubkultúra fajtalanságairól, hanem bemutatják az osztálytársadat, a kollegádat, aki tök jó fej, meg együtt kávézol vele, csak este otthon nem az asszonyal bújik ágyba, hanem leszop egy másik buzit utána meg seggbekúrják.
A "jamming" médiatechnikát aktívan alkalmazza ez egész világon a túlerőben levő liberális média és buzilobbi. A normális, buzeráns praktikáktól undorodó emberekre rásütötték a "bigott" jelzőt, és szorgalmasan alkalmazzák az aktív megszégyenítést, valahányszor egy normál nemi irányultságú ember kifejezi az undorodását a buzik fajtalanságai iránt. Ez az úgynevezett "asszociatív kondiconálás" pszichológiai technika. Ha egy, a buzilobbinak nem tetsző véleményt fejezel ki, akkor azonnal indul a liberálnáci kórus, hogy homofób, bigott szardarab vagy. Ha dícséred a buzeránsokat, kiállsz mellettük és a buzijogok mellett, akkor megjutalmaznak, egyetértenek veled. Így egyre rosszabbul érzi magat minden normális hetero ember, és nem meri kifejezni azt az érthető érzést, hogy buzinak lenni nem normális. Viszont, mivel állandó megerősítést kapsz arra a véleményre, hogy milyen klassz dolog is buzinak lenni, és a buzikat támogatni, egy idő után már neked is ez lesz a meggyőződésed.
Ez már a konverzió: a normális eszmékkel rendelkező embereket elhallgattatják, de ez nem is elég, mert meg kell őket győzni arról, hogy a buzilobbinak van mindenben igaza, és minden ellenvélemény teljességgel jogosulatlan. Ezt láthatod itt a blogon is: mindenki büszke arra, hogy támogatja a buzikat, a homoszexualitást, akkor is, ha ő maga normális hetero.
Hát, így jött divatba buzinak lenni.

MEDVE1978 2017.01.16. 14:00:09

Alapvetően azt gondolom, hogy az emberi szexualitás az emberek döntő többségében egy skálaként határozható meg (most felejtsük el egy pillanatban a radikálisan eltérőket: szadista, fetisiszta, pedofil stb.). A skála egyik végén van a tiszta hetero, a másik végén a teljesen homoszexuális. Az emberek döntő többsége a skála hetero oldalán tömörül, vannak a homo oldalon is, viszont közöttük is!
Így fordulhat elő, hogy mondjuk a világ egyik leghíresebb buzija, Elton John, majdnem megházasodott (nővel), illetve Freddie Mercury is nőzött, mielőtt férfiak mellett kötött ki. Rengeteg ember van, akinél ez permanens, tehát mindkét kapura játszik, de valamelyiket preferálja.

Ez a jelenség nyilván koronként és a társadalmi rendszer által is módosított. Nyilván a katolikus Európában a falusi parasztgyerek nem buzulhatott, így ráfogták, hogy nincs olyan vágya, elküldték papnak vagy elvett egy nőt feleségül, akinek kelletlenül csinált valahogy egy gyereket, így már társadalmilag elfogadott lett.

A jelenlegi rendszer kevésbé bélyegzi meg a homokosokat, sőt még lehetővé teszi az életmódjuk bemutatását is. Ez az egyébként billegő szexualitású embereket is döntésre sarkallhatja.
Szóval azért tűnik úgy, hogy több buzi van, mert a társadalom megengedőbb, a média és digitális eszközök közvetítésével pedig ezt látni is.

Az egésznek van egy érdekes politikai lába is. Mint minden közéleti kérdést, ezt is átszövi a politika (Lásd: Trump és a homokosok). Itt nem az elutasító álláspont az érdekes, mert az mindig is ott volt (a náciktól kezdve a kommunistákig, minden "szélsőséges" alakulatban), hanem a pártolón.
A legújabb jelenség igazából az, hogy a nagy baloldali vagy liberális mozgalmak kiüresednek ideológiailag. Ennek az egyik oka, hogy gazdaságilag csökken az államok mozgástere a globalizációs folyamatok következtében és így a baloldali mozgalmak kormányon már nem tudnak lényegében a szavazóbázisuk (tradicionálisan alkalmazottak, illetve "értelmiség) szociális helyzetén javítani, változtatni. Mivel itt tehetetlenek, viszont valamit kellett képviselné, a helyére a kisebbségi politika, az esélyegyenlőség került. Nem tudjuk megvédeni a munkást attól, hogy elszegényedjen, akkor kapjon egyenlő esélyt. UGyanígy kapjon egyenlő esélyt vele a buzi, a nő, a cigány és a bevándorló is. Mivel azonban ezek a társadalom kisebb részei, mint az alkalmazotti réteg, ez a váltás egyértelműen a volt szocdem pártok gyengülésével jár.

Terézágyú 2017.01.16. 16:20:12

Régebben, az elmúlt századokban is voltak homokosok, de akkor elmentek papnak, szerzetesnek.

Nem, nem arra gondoltam, hogy akkor most pedofilok lettek, még csak azt sem, hogy szexelni mentek a kolostorba - egyszerűen ha nem akarták vállalni a "normál" férfiéletet, családdal, gyerekkel, katonáskodással, akkor ez egy megoldás volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 16:50:12

@Ravasz Figyelmeztetés:

"Márpedig a tények szerint nincs igazad, statisztikailag alátámasztott tény ugyanis, hogy a homoszexuálisoknál nincsen nótóriusabban promisztkuózus, azaz viharosabb szexuális életet élő társadalmi csoport."

carm.org/statistics-homosexual-promiscuity

advindicate.com/articles/3022

A fenti linkeken található tanulmányokat pár hete ajánlottam egy homó figyelmébe, ő azonban visszkézből elutasította őket, mert elfogultak. Úgy persze könnyű "érvelni", ha az őt cáfoló tudományos kutatásokat ignorálja. Légy nyugodt, Hunter18 is elutasítja majd ezeket, vagy a saját, igencsak kis merítésű tapasztalataira fog hivatkozni.

Norma Bontó 2017.01.16. 18:06:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"About The Author
Matt Slick is the President and Founder of the Christian Apologetics and Research Ministry"
Nincs több kérdésem a felméréssel kapcsolatban.

Ja, de, a prostikat kik keresik fel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 19:11:14

@Norma Bontó:

Drága kályhácska, ne azt nézd, ki írta, hanem a módszertant és az eredményt. Mellesleg több tanulmányt is belinkeltem ill. tartalmaz a két link, azok ugye, pl. Bell & Weinberg smafu, mi?

Neked ha a relativitáselméletet Orbán találta volna ki, akkor még mindig Newton szerint alakulna a Merkúr precessziója.

Van egy rossz hírem számodra: Einstein nem volt buzi, így kukázhatod a relativitáselméletet.

Norma Bontó 2017.01.16. 20:44:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Miért korlátlanabb a homoszexuális férfiak szocioszexualitása az átlag férfi populációénál? Az evolúciósan értelmezett férfi reproduktív stratégia egyfajta mennyiségi elv alapján működik, amely a szexuális partnerek maximalizálására hajlamosít, és amely működésnek leginkább az elérhető partnerek száma szab határt. A homoszexuális férfiak „hatékonyabban” valósítják meg ezt a viselkedést, hiszen kevésbé korlátozott szocioszexualitást mutatnak. Ennek oka az lehet, hogy a homoszexuális férfiak partnerként sokkal nyitottabbak a rövid távú kapcsolatok iránt, mint a nők (akik számos biológiai és társadalmi, morális korlátba ütköznek alkalmi kapcsolataik realizálásakor), így az érdeklődő homoszexuális férfiak nagyobb eséllyel jutnak vágyott partnerhez a hozzájuk hasonlók között (Schmitt, 2007)."

www.evoluciospszichologia.hu/uploads/9/3/4/5/9345921/mesko_etal_2012.pdf

Hunter18 2017.01.16. 21:55:27

Van baj.... Én nem tanulmányokról beszélek hanem a való életről. Száljatok ki a fotelből és menjetek emberek közé. Ismerjetek meg új embereket és legyetek nyitottak az életre. A tanulmányokat meg hagyjátok meg a szobatudósoknak. És saját tapasztalat nélkül ne mondj véleményt csak tanulmányra hivatkozva...

Terézágyú 2017.01.17. 08:58:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Most derült ki, hogy a sztálinizmus nem is volt rossz.
Itt van róla a tanulmány: www.stalinismisverygood.org

2017.01.17. 10:48:07

@Hunter18: nem Magyarországon élek, hanem egy jóval konzervatívabb országban, ahol valamiért mégis több a buzi, mint Magyarországon. Legalábbis nyíltabban tolják, főleg a fiatal, tini leszbik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.17. 11:25:12

@Norma Bontó:

Mondj valami újat. Persze ettől még igaz, na de az általad kifogásolt Matt Slick is ezt támasztja alá, nem?

Ja értelek, akkor csak az a bajod, hogy nem tetszik az eredmény?

@Hunter18:

"Én nem tanulmányokról beszélek hanem a való életről. Száljatok ki a fotelből és menjetek emberek közé. Ismerjetek meg új embereket és legyetek nyitottak az életre. A tanulmányokat meg hagyjátok meg a szobatudósoknak. És saját tapasztalat nélkül ne mondj véleményt csak tanulmányra hivatkozva..."

Te komoly problémákkal küzdesz. Nem vagy képes belátni, hogy az általad lenézett tanulmányok épp azt köszöbölik ki, ami a te "saját tapasztalataidat" eltorzítja: a túl kis merítés. A tanulmányok is embereket kérdeznek meg, akik esetleg névtelenül őszintébben válaszolnak, mint neked. Továbbá te ismersz egy tucat buzit, többnyire a te köreidből, akik nem túl meglepő módon hozzád hasonlóan élnek - és eközben halovány fingod sincs arról, miképp élnek és buzulnak a nálad alacsonyabb szociális szinten lévők. Na látod, ezt a tapasztalatot gyűjtik be a tanulmányook - persze megfelelő és publikált módszertannal.

Na de hiába is írok neked, amikor te a saját kis köreidből akarsz áltralános érvényű következtetéseket levonni és még hirdeted is őket.

Norma Bontó 2017.01.17. 12:17:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A tanulmányok is embereket kérdeznek meg, akik esetleg névtelenül őszintébben válaszolnak, mint neked"

Érdekes, az átlagos péniszméret anonim bemondás alapján közel 17 centi, míg ha urológusok mérik, csak 13,5.

De minden bizonnyal igaz a felmérésben közölt állítás. Időközben már csak azt nem tudom/akarom előtúrni, hogy mit akarsz vele mondani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.17. 12:54:29

@Norma Bontó:

"Érdekes, az átlagos péniszméret anonim bemondás alapján közel 17 centi, míg ha urológusok mérik, csak 13,5."

Ez azért van, kályhácska, mert a heteró férfiaknak nem feláll, hanem lelohad a farkuk, ha egy férfi (urológus) a kezébe veszi és méregeti. Persze te ezt nem érted, neked az a természetes, ha egy férfi láttán azonnal feláll, mint a cövek.

"Időközben már csak azt nem tudom/akarom előtúrni, hogy mit akarsz vele mondani."

Ne is zavarjon, a te IQ-ddal ez természetes.

Norma Bontó 2017.01.17. 13:14:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
:-)

Már másodszor.

:-)

Ügye tudod, ez téged minősít.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.17. 13:34:47

@Norma Bontó:

Nem tetszik a kályhácska? Nem vállalod fel a "melegséged"? Szégyelled? Hol itt a gay pride? (Bár fogalmam sincs, miért kellene büszkének lennie bárkinek is a buziságára. Vagy arra, hogy felvállalja a nyilvánvalót, mert a buzik 95%-a már a beszédmódjáról, a jellegzetes hanghordozásáról felismerhető.)

Bevallom, kvára nem érdekel, hogy egy kiskancsó szerint mi minősít engem. Az viszont inkább minősít valakit, hogy egy tanulmányt nem a tartalma, hanem a szerző világnézete miatt utasít el. :D

Norma Bontó 2017.01.17. 13:46:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
:-).

Harmadik.

Belejöttél! Toljad csak!
Kezdesz szimpi lenni.

Norma Bontó 2017.01.17. 13:50:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ügye nem baj, hogy már a legelejétől csak szórakozom veled?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.17. 18:40:10

@Norma Bontó:

Nem baj, kicsim. Sanyarú életed lehet, ha jobb szórakozásra nem futja.

Norma Bontó 2017.01.17. 18:54:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez gyenge volt, kisanyám, tudsz te jobbat is!
Ne símogass, addj bele apait anyait! Már kezdtél belejönni.

Norma Bontó 2017.01.17. 21:01:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A leginkább azért kuncogok, mert sejtésed sincs arról, ki vagyok, mi lehet az orientációm, de csak mert elfogadó vagyok a homoszexuálisokkal szemben, máris egy vagyok közülük.

Holott nagyon messze jársz tőle.
Eléggé más skálán helyezkedem el, mint amit akár a blog, akár te képviselsz.

sorbacsillag 2017.01.19. 21:24:47

Nem jöttek divatba.

Az lesz buzi aki nem kap pinát
süti beállítások módosítása