Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Melegbarát párt lesz a Jobbik?

Ásotthalom margójára

2016. december 12. - Juhász.Gábor

jobbik_3.jpg

Amíg pártunk és kormányunk teszi, amihez a legjobban ért, a balodali ellenzék pedig a saját farkát kergeti, addig a radikális jobboldalon érdekes és izgalmas dolgok történnek. A Jobbik néppártosodási törekvései nem számítanak újdonságnak, Vona Gábor látványosan sok munkát fektet abba, hogy pártját a széljobbról középre tolja.

Most viszont olyan történt, ami eddig még nem volt. Úgy tűnik ugyanis, hogy a párt homoszexuálisokhoz való hozzáállása is kezd megváltozni. Az eddigi látványos meleggyűlölet helyett, egy sokkal megengedőbb, passzív-homofób hozzáállásra kezdenek berendezkedni. Ez pedig nem valamiféle belső folyamat, hanem a felső vezetés tudatos taktikája.

Na de mi a céljuk, és hová vezet mindez?

A csökkenő melegellenesség már a 2015-ös Budapest Pride alkalmával is felfedezhető volt, amikor már csak egy maréknyi ellentüntetővel fogócskáztak a rendőrök. 2016-ban pedig már egyáltalán nem szerveztek semmilyen megmozdulást a melegfelvonulás ellen.

jobbik_1.jpegUtolsó próbálkozás a 2015-ös Budapest Pride-on.

Egy percig se gondoljuk azt, hogy a széljobb megbarátkozott volna a melegekkel. Egyelőre viszont úgy tűnik, pihentetik ezt a témát. A buzikergetésnél most sokkal nagyobb feladat áll előttük: meg kell nyerniük a 2018-as választásokat.

Vona Gábor is tudta, hogy populizmusal és gyűlöletkeltéssel rengeteg embert meg tudnak szólítani ebben az országban. Egy idő után azonban világossá vált, hogy a társadalom csak egy bizonyos része vevő az effajta politikára, ráadásul rajtuk osztozkodnia kell a Fidesszel, KDNP-vel is. Két választása volt: vagy megmarad a bevált módszereknél, és megelégszik az addigi, fix szavazóbázissal, vagy pedig kockáztat, és óvatos irányváltással megpróbál szélesebb tömegeket megszólítani. Vona ez utóbbit választotta. Ennek az volt az ára, hogy felhagy a szélsőséges retorikával, megreformálja a Jobbikot, és próbál nagyobb hangsúlyt fektetni a párt szolidárisabb, emberbarátibb irányvonalára.

És úgy tűnik, hogy ez bejött: a Jobbik ma a legnagyobb ellenzéki párt Magyarországon.

Hogy ezt elérje, Vona megtisztította a pártot a szélsőséges alakoktól, kiszórta többek között Zagyva György Gyulát és Novák Elődöt is. De itt még nincs megállás. A jelenlegi választási rendszerben ugyanis még a mostani szavazótábor is kevés lenne egy kormányváltáshoz. Sokáig úgy tűnt, hogy ez matematikailag csak akkor kivitelezhető, ha minden ellenzéki párt kivétel nélkül összefog, és legalább arra a rövid időre együttműködnek, amíg átírják a választási törvényeket. Ez az út viszont két okból is lehetetlen: egyrészt, a baloldali pártok hallani sem akarnak a Vonáékkal való közösködésről, másrészt, ki a fene szavazna egy Jobbik-DK-LMP-MSZP-Stb. koalícióra?

jobbik_4.jpgVona Gábor próbálja “cukibbá” tenni a szélsőjobbot.

De miközben a baloldal évek óta látszategyeztetésekkel tölti az értékes időt, Vona szép csendben rájött a megoldásra: Nincs szüksége az ellenzéki pártokra, csak a szavazóikra. Ha ugyanis a Jobbik megszerzi a baloldaliak támogatását, akkor a jelenlegi rendszerben is képes lehet megverni a Fideszt. És mivel 2018 rohamosan közeledik, simán elképzelhető, hogy mindenki, aki kormányváltást akar, alternatíva híján kénytelen lesz a Jobbikra szavazni.

Ez most még abszurdnak hangzik, de kétségtelen, hogy ez Vonáék jelenlegi célja, amiért még azt is hajlandóak szó nélkül bevállalni, hogy civilek, egy Jobbikos faluban szervezzenek melegfelvonulást.

Az ásotthalmi történések igazi fordulópontot jelentenek a Jobbik melegpolitikájában. Aki esetleg lemaradt volna valamiről, annak itt egy gyors összefoglaló:

  • A Toroczkaival készült interjúból kiderül, hogy erre a kérdésre ő sem tud értelmes választ adni, azon a rossz beidegződésen kívül, hogy fujj buzik. (Annál a résznél, amikor édesen azt fejtegeti, hogy ő nem szélsőséges, és soha senkit nem gyűlölt, konkrétan leestem a székről röhögés közben.) A rendeletet viszont – bármennyire is keresztbe tesz a Jobbik törekvéseinek – nem vonhatják vissza, hiszen az gyengeséget jelezne, így kénytelenek megvárni, míg valaki érvényteleníti, ha már amúgy is alaptörvény ellenes.

És most jön a lényeg: Múlthét szombaton, budapesti és vidéki meleg szervezetek képviselői érkeztek Ásotthalomra, hogy tiltakozzanak a homofób és iszlamofób rendelet ellen. Mindenki arra készült, hogy atrocitások lesznek. A Jobbik ugyanis simán megtehette volna, hogy mozgósítja a csapatait, a Betyárseregtől a Hatvannégy Vármegyéseken át a Magyar Gárdáig, puszta erődemonstrációként. Ehhez képest annyi történt, hogy pár marcona tekintet kíséretében a melegek megtartották az első Ásotthalmi Pride-ot.

Vona nyilván kiadta az ukázt, hogyha csak egy náci is hozzá mer nyúlni a buzikhoz, és cirkuszt csinál, nagyon csúnyán szét fog csapni köztük. Toroczkaival pedig megetette azt, amit főzött. Az egykori tévészékház gyújtogató polgármesternek szó nélkül végig kellett néznie, ahogy a melegek, a rendeletére egyértelműen fittyet hányva, szabadon tüntethetnek a falujában. Persze felvetette, hogy a feltételek alapján majd eldöntik, kiszabják-e a melegpropagandáért járó 150 ezres bírságot, de a történtek után ez már tényleg szánalmas lenne.

jobbik_2.jpgMelegaktivisták Ásotthalmon.

A legújabb felmérések szerint a Jobbik szavazói sokkal elfogadóbbak a melegekkel szemben, mint a Fidesz támogatók. A párt táborának 34%-a engedélyezné a melegházasságot, 43%-uk pedig támogatná a melegek örökbefogadáshoz való jogát. Nagyon fontos, hogy észrevegyük, ez már nem ugyanaz a szavazói réteg, ami hat éve bejuttatta a Jobbikot a parlamentbe. Az adatok egyértelműen mutatják, hogy nem a régi motorosok hozzáállása változott meg, hanem egyre több liberális gondolkodású ember is Vona Gábor politikáját támogatja.

Akkor mostantól a melegek is bátran szavazhatnak a Jobbikra?

Az üzenet a 2018-as választásokra nyilvánvalóan ez lenne. Ne várjuk el Vonától, hogy jövőre ő tartsa a Budapest Pride nyitóbeszédét, viszont szemmel láthatólag törekszik arra, hogy minél kevésbé uszítson a homoszexuálisok ellen. Pár nappal ezelőtt Dúró Dóra is eltűnt a képből, aki eddig a párt melegellenes propagandájának egyik arca volt. A továbbiakban pedig nem kell meglepődnünk, ha más gesztusok is lesznek a baloldali és liberális szavazók megnyerésére.

Én, személy szerint, emelem kalapom a Jobbik bravúros megreformálásának láttán, és be kell ismernem, sajnálom, hogy a baloldalon nincs egy olyan párt, ami mögött ekkora stratégiai érzék és ilyen nagy társadalmi beágyazódottság lenne.

Ettől függetlenül,soha nem szabad elfelejtenünk valamit: a sok cukormáz és csillámpor alatt a Jobbik továbbra is egy kőkemény, szélsőjobboldali párt.

Vonáéknak szükségük van mindenki támogatására, hogy végre le tudják váltani a Fideszt. De álljunk meg egy pillanatra, és gondoljunk bele, mi lesz, ha a Jobbik kétharmados többséggel bekerül egy olyan rendszerbe, amiből a hatalmon lévő pártot gyakorlatilag lehetetlen kimozdítani? Ahogy 2014-ben Orbánnak, úgy 2018-ban Vonának is csak 2,1 millió szavazatra van szüksége ahhoz, hogy totális hatalomhoz jusson.

Onnantól kezdve pedig azt csinál, amit csak akar.

Egy pillanatig se legyenek illúzióink! A Jobbiknak nem érdeke változtatni azon a totalitárius rendszeren, amit a Fidesz szépen kiépített az évek során. Lehet, hogy az ásotthalmi rendelet jelenleg alkotmányellenes, de ezen könnyen lehet segíteni, ha átírják az alkotmányt. Az a torzszülött rendszer, ami most biztosítja a kormánynak az elvek nélküli szabadrablást, egy köztudottan rasszista, antiszemita, homofób és idegenellenes párt kezébe kerülve igazi rémálomba taszíthatja az egész országot. A baloldaliak támogatására csak addig van szükség, ameddig léteznek szabad választások. A Jobbiknak pedig sosem volt kenyere a demokrácia.

jobbik_1.jpgFelvonul a Betyársereg (Fotó: Nagy Lajos / MTI)

Fontos emlékeznünk még egy aprócska tényre: a Jobbik az egyetlen olyan párt, aminek magánhadserege van.

Kétszáz olyan emberről van szó, akik ha arról lenne szó, szervezetten és fegyelmezetten tudnak mozogni egy utcai harci szituációban, és profi fegyverhasználók.

Ezt maga Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője mondta. “Ők mind leszerelt rendőrök, katonák, zsoldosok, titkosszolgálati tisztek és egyéb erőszakszervezetek korábbi tagjai.” És ez még csak a Betyársereg. A Magyar Gárdáról, a Hatvannégy Vármegyésekről és a többi kisebb-nagyobb szélsőjobboldali, vagy kifejezetten neonáci szervezetről még nem is beszéltünk.

Lehetséges, hogy ők mind képesek csendben várni 2018. őszéig. Egy győztes választás azonban biztosan kiengedi a szellemet a palackból. És a nagy kérdés onnantól csak az, hogy Vona Gábor meddig fogja tudni kordában tartani ezeket az erőket?

Akkor pedig, nekünk, melegeknek, kisebb gondunk is nagyobb lesz a melegházasság bevezetésénél… Szóval tartsuk mindezt észben, és gondoljuk meg jól, kinek adjuk a támogatásunkat.

____________________________

J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr512041785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvió 2016.12.12. 13:56:30

Egy ismerősöm fogalmazta meg ezt a jelenséget úgy, hogy érdemes Kun Béla tanácsköztársaság előtti munkáit olvasni... Könnyfakasztóan szépek. :)

Terézágyú 2016.12.12. 15:34:28

"Tyirityán ... a Betyársereg vezetője"

annyira bírom ezeket az ősmagyar neveket :)))

Andre1bp 2016.12.12. 17:27:32

Ez egyszerűen megoldható. Csak listáznunk kell a homoszexuális Jobbikosokat, illetve hetero Jobbikosok homoszexuális családtagjait. Bizonyítékokat kell szereznünk, bekameráznunk hoteleket, utána jól meg kell zsarolnunk őket.
Önvédelem.
Úgy gondolom a leghatásosabb, ha a Jobbikos politikusok homoszexuális (nagykorú) gyerekeit kezdjük el hajkurászni, szexvideókat készítünk róluk.

Sexual Harassment Panda 2016.12.12. 18:52:39

És akkor most az Euból sem kell rögtön kilépni?

Sir Galahad 2016.12.12. 19:01:17

Szerintem félreértésben van a szerző. Az, hogy a homoszexuális menet ellen nincs tiltakozás, egyszerűen azért van, mert akik csinálták, rájöttek, hogy tiltakozni kontraproduktív. A menet célja a provokáció, és akkor éri el a célját, ha erre valaki reagál. Akik eddig tiltakoztak, rájöttek, hogy célszerűbb közönybe és unalomba fullasztani - így is történik, egyébként helyesen. De ez aligha azt jelenti, hogy változott a véleményük.

Jakab.gipsz 2016.12.12. 21:15:35

Tessenek tudomásul venni: minden meleg, cuki progresszív demokrata, minden heteró reakciós, náci és antiszemita.
Ez ilyen egyszerű.

A gyereket pedig a gólya hozza, amihez minden melegnek joga van.

Érthető és logikus a libsi szép új világrend.

2016.12.12. 21:19:53

@Sir Galahad:

Egyetértek Veled.
És még hozzátenném a következőt.
Anno, amikor a buzikkal teli kamionon gyalázták a keresztet, vagy amikor nyíltan és szemérmetlenül - kizárólag és egyértelműen csak a botrány okozás miatt rázták a meztelen szőrös seggüket, azzal három bűncselekményt is megvalósítottak.

1: Köznyugalom megsértése
2. Közszemérem megsértése
3. Közösség elleni izgatás - ezen belül a vallási jelkép meggyalázása

Terézágyú 2016.12.13. 07:58:14

@Látens Inszinuáció:
"És még hozzátenném a következőt.
Anno, amikor a buzikkal teli kamionon gyalázták a keresztet, vagy amikor nyíltan és szemérmetlenül - kizárólag és egyértelműen csak a botrány okozás miatt rázták a meztelen szőrös seggüket,"

Te meg gondolom ott voltál, és merevedésed lett tőle :)
Direkt azért mentél oda, hogy egy kamionnyi meztelen szőrös seggű buzit láss :)

Wildhunt 2016.12.13. 10:45:08

@Terézágyú: Biztosan. meg akkor szerinted Ungváry biztos a mazo-t szereti, azért ment oda fütyülni, ahol beverhetik a képét. Meg igazán nem értem, miért foglalkozol azzal, ha a templomokban a melegek ellen prédikálnak, te úgysem jársz oda, vagy csak merevedésed van/nedvesedsz, ha arra gondolsz, hogy pap bácsi gyerekkorodban téged is büntethetett volna?

Terézágyú 2016.12.13. 14:07:43

@Wildhunt:
"Biztosan. meg akkor szerinted Ungváry biztos a mazo-t szereti, azért ment oda fütyülni"

Nem tudom ki az az ungvári.

"Meg igazán nem értem, miért foglalkozol azzal, ha a templomokban a melegek ellen prédikálnak"

Mé, foglalkozom én velük???

És tényleg a melegek ellen prédikálnak a templomokban??? Tyű....

"te úgysem jársz oda"

Tényleg nem :)
Viszont felvonulásokra se járok :)

"vagy csak merevedésed van/nedvesedsz, ha arra gondolsz, hogy pap bácsi gyerekkorodban téged is büntethetett volna?"

Nem, ilyesmire nem gondolok. De azt ugye tudod, hogy a pedofília tilos? :)

Andre1bp 2016.12.13. 21:24:18

@Wildhunt: ha a templomokban a melegek ellen prédikálnak, akkor a melegek mért nem prédikálhatnak a keresztények ellen?

sorbacsillag 2017.01.13. 19:33:31

@Andre1bp: mert a templomokba nem mehet be buzi
süti beállítások módosítása