Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Mi az a pomoszexualitás? Nemi identitások tárháza.

2016. október 06. - beccaprior

pomo_3.jpg

Tegnap beleszaladtam egy tesztbe, ami a nemi identitásokra és a szexuális orientáció változataira épült. 12 kérdésből 11-re sikerült helyesen válaszolnom, de nem azért, mert tudtam a jó választ, hanem azért, mert a másik kettőt ki tudtam zárni vagy jól tippeltem.
Az emberi identitások egyre szélesedő körével szeretnénk megismertetni az olvasóinkat, vagyis azokat, akik még nem igazodnak el teljesen a mostanában divatba jövő fogalmak között.

Az embert az különbözteti meg az állatoktól – legalábbis ami a szexuális viselkedést illeti –, hogy fantázia útján is izgalomba hozható, és nem egy meghatározott mintát követ, hanem saját vágyait szeretné megélni. Bár imádom a rajzfilmek szerelmes állatszereplőt, például a nyuszit, aki szívecske szemekkel fantáziál a tapsifüles, darázsderekú nyuszilányról, mégis be kell látnunk, hogy náluk ez sokkal egyszerűbb. Fajonként változó, de jellemző és kötött az a viselkedésforma, ami kiváltja az ingert, és innentől nincs nagy lutri a dologban. Az embereknél ez sokkal differenciáltabb és összetettebb, ezért nálunk nem lehet mindent ráfogni a nemi ösztönökre.

pomo_5.jpg

Nemi identitás

A nemi hovatartozás – vagyis hogy férfinak vagy nőnek érzi magát –,  még inkább nehezíti a problémakört. Nyilvánvaló, hogy a biológia tényezők háttérbe szorulnak a pszichoszociális ráhatásokkal szemben, ha a nemi identitás kialakulásáról beszélünk. Ez az a fogalom, amit sokan még ma sem tudnak megkülönböztetni a szexuális orientációtól, ezért gyorsan jegyezzük meg, hogy identitás alatt az egyén saját magáról alkotott elképzelését, véleményét értjük, tehát arról van szó, hogy ő minek vallja magát.
Ez persze nehezíti egy kicsit a képletet, hiszen innentől nem kérdőjelezhető meg az, amit állít, és nem is bizonyítható semmivel, de valahol itt kezdődik az elfogadás, az emberi sokszínűség tiszteletben tartása.
Általában serdülőkor kezdetén alakul ki az az önkép, amire később ráépülnek a nemi viselkedésformák. Tehát a kisgyermekkorban érő külső hatások nagyban befolyásolhatják a későbbi nemi identitást. Figyeljünk oda a gyerekekre! Figyeljünk, milyen jeleket adnak, és ne próbáljuk elnyomni az identitásukat.

Manapság, amikor a gyermek neme már a terhesség ideje alatt kiderül a modern képalkotó eljárások segítségével  – sőt, akár az arcát is ismerhetjük már a születése előtt –, a méhen belüli pszichoszociális hatások is jelentősen megváltoztak. A gyermek későbbi fejlődésében nagy szerepe van a szülők róla alkotott elképzeléseinek, főleg az édesanya gondolatainak, hiszen a magzat sok mindent érzékel.
A nemi identitás független a külső megjelenéstől, fizikai, testi jegyektől, és pláne attól, hogy mások hogyan látják az adott egyént.  Van, akiknek a fizikai neme nem egyezik meg azzal, aminek érzi magát, és vannak, akik elutasítják, hogy ezek alapján kategorizálják őket.

pomo_2.jpg

Tisztázzunk még egy-két fontos meghatározást, amit gyakran összekeverünk, ha a szexualitás, nemi identitás témaköréről van szó.

Fizikai nem
A nemi szervek és kromoszómák, illetve hormonszintek (ösztrogén és tesztoszteron) által meghatározott nemi jelleg, amit a pubertáskor alatt megjelenő másod és harmadlagos nemi jellegek kialakulása befolyásol. Férfi, nő és az interszexualitás különböző fajtái.

Genetikai nem
Ma már tudjuk, hogy az emberek nem csak XX vagy XY, hanem akár több összetevős kromoszómákkal is rendelkezhetnek. Létezik XXY, XO, vagy XYY is, de háromnál több nemi kromoszóma is előfordul.

Szexuális orientáció
Ez a kifejezés azt jelöli, hogy kihez vonzódunk, milyen nemű partnert keresünk, vagy adott esetben, miről fantáziálunk, ha szexről van szó. Vannak, akik megkülönböztetik a pszichológiai összetevőt – vagyis azt, hogy ki az erotikus vágyak tárgya –, és a viselkedéstani összetevőt, ami azt jelenti, hogy az egyén a szexuális kapcsolatainál mire összpontosít.

A gond ott kezdődik, ha a nemi identitás és a szexuális orientáció, vagy a fizikai nem és a nemi identitás különbözik, esetleg megfűszerezve egy más jellegű szexuális irányultsággal.
Vegyünk egy ritka példát:
Valaki férfi genitáliákkal született, de nőnek érzi magát, tehát a nemi identitása nő. Csakhogy a férfiakhoz vonzódik. Ilyenkor ő gyakorlatilag nem homoszexuális, hiszen az önképe ellenkező nemű, mint akire vágyik.  

És akkor nézzük meg néhány fogalmat, természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen naponta születnek új kategóriák.

Heteroszexuális – itt még senki sem kerül bajba, úgyhogy ne is ragozzuk túl. Ellenkező nemhez vonzódnak, és kész :)

Homoszexuális – szintén könnyű kérdés, azonos nemhez vonzódnak.

Biszexuális – ez is sima ügy, mindkét nem szóba jöhet.

Transznemű – nos, ez sem olyan bonyolult. Ők azok, akik más fizikai nembe tartoznak, de ellenkező a nemi identitásuk. Tehát nőként férfinek érzik magukat, vagy fordítva. Ezen belül lehetnek még  nehezítések, de azért alapból még lekövethető.

pomo_1.jpg

Innen bonyolódik a dolog…

Pánszexuális – Gyakran összekeverik a biszexualitással, pedig a kettő nem ugyanaz. Ők azok, akik partnerválasztásnál nem a nemet veszik figyelembe, hanem a személyiséget.

Aszexuális – Ők azok, akik nem szeretik a szexet, vagyis inkább azok, akik nem élnek nemi életet. Maszturbálni persze egy aszexuális is maszturbálhat, de akkor talán jobb ha az autoszexuális csapat mezét veszi fel.

Interszexuális – Ők azok, akik valamilyen szinten mindkét nem genitáliáival rendelkeznek. Még ma is akadnak, akik hermafroditáknak nevezik őket, de ez egy stigmatizáló, és alapjában helytelen megnevezés, hisz az emlősöknél lehetetlen, hogy a férfi és női ivarszervek tökéletesen működjenek egyszerre. Gyakoribb, mint hinnénk. A szakemberek valahol 1,5% körül saccolják az arányukat, ami azt jelenti, hogy közel annyian vannak, mint a vörös hajúak.

Második szint, a -fíliák.

Amúgy ez egy egyházi fogalom, és nem szeretném lealacsonyítani, de a most következő felsorolás mégis ezt a nevet kapta.  Ugyanis a szexuális devianciát, vagyis a perverziókat ezzel a képzővel illetik. Összefoglaló néven pedig parafíliának nevezzük.

Gerontofília – Akik a saját korosztályuknál jóval idősebb partnerekhez vonzódnak. Bár ezt is beteges állapotnak tituláljuk, azért manapság nem ritka, hogy huszonéves lányok hetvenes pasikhoz mennek feleségül, bár gyanítom, ott azért nem mindig erről van szó. A plasztikai sebészet korában azonban van, amikor a korkülönbség megtévesztő, hisz manapság egy hatvanas is nézhet ki úgy, mint egy negyvenes.

Zoofília – Ők azok, akik az állatokat részesítik előnyben.

Pedofília – Ezt talán nem kell magyarázni. Akik a gyermekek iránt éreznek szexuális vágyat. Annyit azért hozzátennék, hogy sokan tévesen úgy hiszik, a pedofilnak mindegy, kisfiú vagy kislány az áldozat. Legtöbbször azonban van valamilyen preferencia.

Nekrofília – A halottak iránt érzett erotikus vágyat jelenti.

És jöjjenek az általában nehezen értelmezhető kategóriák:

Queer – Ez a kifejezés az, amit még nem sikerült teljesen megfejtenem. Régebben pejoratív kifejezésnek számított, afféle „furcsa, különös” jelentést hordozott. Ma leginkább azok használják, akik nem szeretnék, hogy nemi jellegük vagy szexuális orientációjuk alapján sorolják be őket valahová.

Pomoszexuális – Posztmodern szexualitás. Már maga a megfogalmazás is absztrakt, a jelentése pedig eléggé megfoghatatlan. Egy újabb megnevezés azokra, akik nem szeretnék, ha beskatulyáznák őket. Angol nyelvű kutatásaimból azt szűrtem le, hogy gyakran használják magukra olyanok, akik ellenkező neműként melegnek definiálják magukat. Például egy nő, aki meleg férfiként éli az életét.
Ennél a témakörnél felmerül még az anthroszexuális identitás is, de ezzel tényleg nem tudok mit kezdeni.

Aromantikus – Nem, nem valami illatokhoz fűződő dologról van szó, hanem arról, hogy ma már vannak, akik az identitásuk meghatározásánál szeretnék kifejezni, hogy nem vágynak romantikus, szerelmi kapcsolatra sem. Általában az aszexualitással jár kéz a kézben, bár szerintem rengeteg aktív szexuális életet élő is elmondhatja ezt magáról.

Metroszexuális – Sokan még ma is homoszexualitással keverik, pedig semmi köze hozzá. A metroszexuális férfiak azok, akik nagyon is értenek a nők nyelvén. Kifinomultak, nagyon adnak magukra, és a férfias megjelenést remekül ötvözik egy feminin attitüddel, ami megfűszerezi az egészet.  Ma már a nagy divatházak komplett trendeket alapoznak a metroszexuális férfiakra, és lassan talán divatba jön a férfiszoknya is. (Én azért reménykedem, hogy azt már nem érem meg…)  Az új irányzat a neoszexualitás, amit már meg sem próbálok definiálni, de nagyjából olyasmi, hogy piperkőc alfahím.

Heteroflexibilis – Ez az egyik kedvencem. Úgy lehet meghatározni, hogy majdnem hetero, vagyis többnyire az. Ők azok, akik heteróként élnek, ellenkező neművel folytatnak kapcsolatot, mégis, néha megjelenik a fejükben a kisördög, és csábítja őket a “sötét oldal” felé.

pomo_4.jpg

Sorolhatnánk még napestig az újkori szexuális orientációs kifejezéseket, és akkor sem érnénk a végére. Gyakorlatilag az a lényege, hogy drótkefének is vallhatom magam, és gerjedhetek a sünikre, aztán adhatok ennek egy nevet.

Persze, a PC-ség jegyében ennek így kell lennie, és nem is baj, ha mindenki úgy identifikálja magát, ahogy neki jól esik. Ezzel csak az a baj, hogy a szexualitásról beszélni így még nehezebb, pláne akkor, ha valaki állandóan reklamál, mert kimaradt a felsorolásból, vagy speciális igényeinek nem talált megfelelő kategóriát.

A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében. Ehhez pedig nem feltétlenül kell mindent beskatulyázni.

(Csak egy ide nem illő gondolat a végére: Tanuljuk már meg leírni, hogy szex. Nagyon fájdalmas a kommentekben olvasni, hogy sex így, meg úgy… Legalább ezt az egyet próbáljuk megjegyezni, ha sikerül. És most jöhetnek a szokásos kioktató kommentek, mert azokat kifejezetten kedvelem :)

Becca Prior 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on: 

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr8111774291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.06. 15:10:39

A piperkőc alfahím? Ez valami vicc?

akrosztikon 2016.10.06. 15:27:08

"Manapság, amikor a gyermek neme már a terhesség ideje alatt kiderül a modern képalkotó eljárások segítségével – sőt, akár az arcát is ismerhetjük már a születése előtt –, a méhen belüli pszichoszociális hatások is jelentősen megváltoztak. A gyermek későbbi fejlődésében nagy szerepe van a szülők róla alkotott elképzeléseinek, főleg az édesanya gondolatainak, hiszen a magzat sok mindent érzékel."

Itt azt állítod, hogy egy ember későbbi nemi identitását befolyásolja az, hogy az édesanyja milyen neműnek tartja őt a terhessége alatt? Ha igen, akkor be tudnál linkelni ide egy olyan empirikus kutatási eredményeken alapuló tanulmányt, amely támogatja ezt az állítást? Előre is köszönöm.

2016.10.06. 15:52:43

szerintem mindig is voltak ilyen devianciák-már az őskorban is- csak nem voltak ráérő emberek
("brit "tudósok, újságírók) akik foglalkoztak vele.

Kocc 2016.10.06. 15:57:34

"Valaki férfi genitáliákkal született, de nőnek érzi magát, tehát a nemi identitása nő. Csakhogy a férfiakhoz vonzódik. Ilyenkor ő gyakorlatilag nem homoszexuális, hiszen az önképe ellenkező nemű, mint akire vágyik."

"Homoszexuális – szintén könnyű kérdés, azonos nemhez vonzódnak."

Ez nem ellentet?

Kocc 2016.10.06. 15:58:29

Ha valaki ferfi genitaliakkal szuletett, (de meg mas feltetel is teljesul) es a ferfiakhoz vonzodik, akkor azonos nemhez vonzodnak, nem? Akkor o gyakorlatilag nem homo, vagy siman homo? Vegul is mindegy, az elfogadas nalam itt kezdodik. Nem lepodok meg azon, ha valaki noies, vagy bizonyos nemuekkel szeretne kozelebbi kapcsolatba kerulni. Ha nekem tetszik valaki, akkor nagyon nyitott leszek minden rezdulesere, es nem terek egybol a targyra, hogy o aztan milyen tipusu. En egyebkent siman melegnek tartom magam. Neha fantazialok nokrol, de nem volt meg dolgom veluk. Azt hiszem rendben vagyok magammal, es erintettsegem ellenere nem vagyok tisztaban ezekkel a fogalmakkal. A ritkasagokrol nem is beszelve. Szoval nem vagyok meglepodve, ha sok hetero is elveszti a fonalat meg a turelmet az ilyen szorszalhasogatasokon. Inkabb mosolygok rajta :)

odamondó 2016.10.06. 16:01:05

Úristen ennyi faszságot. Persze, hogy az emberek ne a valós problémákkal foglalkozzanak ki kell nekik találni ilyen gyökérségeket.

zobaal 2016.10.06. 16:04:08

Mi ez az ordenáré faszság ?

Kocc 2016.10.06. 16:12:44

@zobaal: Ez egy forum, ahol az emberek leirjak a velemenyuket. Neked van ilyen? Eloszor csinalni kell am, nem adjak mindig a szadba, te kis hamis :)

egyszoban 2016.10.06. 16:14:43

@odamondó: Hát mondjuk a valós problémákkal való foglalkozás helyett te is random blogokat olvasgatsz...

bré king 2016.10.06. 16:29:32

"egy nő, aki meleg férfiként éli az életét. "

elbaszott egy világot élünk...

2016.10.06. 16:30:22

@Kocc: "Ez nem ellentet?"
Nem. Olvasd el újra az írás transzneműekről szóló részét.

Köldök_szösz 2016.10.06. 16:38:13

@Kocc: De, viszont kár túlpörögni...
Le kell szarni csináljon mindenki azt amit akar de úgy hogy másokat ne zavarjon vele.

room_101 2016.10.06. 16:39:14

@Kocc:
Ennél szerencsésebb, ha valaki férfi genitáliákkal született, de nőnek érzi magát, viszont leszbikus is, tehát végső soron a nőkhöz vonzódik. Kívülről nézve tehát minden rendben.

Jakab.gipsz 2016.10.06. 16:55:56

Biológia szakkör infantiliseknek.
A felnőttel tisztába vannak a furcsaságokkal, szerencsére életképtelenek, paraziták többnyire, ennyit elegendő róluk tudni.

mim 2016.10.06. 17:33:34

A cikk import okoskodás hibás alapanyaggal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.06. 19:09:45

Hol a birca? Már vazelinezi a seggét az esti gőzfürdőzésre?

Dr. Courtsier Boobsoff 2016.10.06. 20:00:23

Most a buzik által követelt polkorrektség miatt legyen kétszer olyan vastag a gyerekek biológia albuma?
Képzelem milyen lesz a felelés.

- Pistike, gyere ki!
- Óó, faszóóóm...
- Na mondd el, hogy egy transzszexuális-queer-férfi, aki előtte aromantikus-heteroflexibilis nő volt, az tud-e szaporodni egy genderfluid-transzvesztita ladyboy-jal?
- őő...hát...őőő... igen?
- mondod vagy kérdezed?
- őő... kérdezem!... vagyis mondom!
- Négyes alá! Kicsit nagyobb önbizalommal fiam. Így sose fognak becsülni a nők... se a transzvesztiták... se a queerek... se a metroszexuálisok... se a homoszexuálisok...stb.

Paranoid Android2 2016.10.06. 20:13:40

Csak egészségesnek lenni ciki.:)))

Scott Tenorman Must Die 2016.10.06. 22:17:45

anyátok picsáját, mostmár tényleg

2016.10.06. 23:41:49

E helyett a téma helyett írhatott volna a posztoló arról az okádék gyökérről (aki a besorolás szerint mocskos buzi és pedofil, azaz kettő az egyben), és aki kiskorúakat rontott meg évek óta!
Az ilyen faszt - hasonló módon kellene nyilvántartani, mint az USA-ban. Kitacepaózni az önkormányzatokon, és a Facebook, és hasonló közösségi oldalakra, és bárhová is költözik, köteles legyen a helyi közösséget tájékoztatni!

Hja, hogy az kellemetlen!?
Tetszettek volna nem buzinak lenni...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.06. 23:59:22

Egyre undorítóbb ez a blog, a mostani posztot már el sem olvastam.

Annyiféle aberrációt soroltok fel és tüntettek fel normálisként, hogy heteróként én érzem magam aberráltnak.

she_wolf 2016.10.07. 01:17:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Majd mi is felvonulunk, meg tüntetünk -mint kisebbség:)
'sztakkómivan?

FikkFakk 2016.10.07. 04:13:22

Mindig hanyok ettol a blogtol, megis valami perverz onsanyargatas miatt klikkelek ra, amikor az index hozza. Marpedig gyakran hozza, mert az index ilyen elfogado.

Viszont lassan servezzunk mar egy hetero buszkeseg felvonulast!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.10.07. 07:57:21

Csak kicsit pontosítanám. A biológiai nem nem ilyen egyszerű, hogy férfi-interszexuális-nő, mert az 3 rétegből áll. Van genetikai nem, van hormonális nem, van gonadiális (nemi szervek szervek) nem. Az interszexualitás alatt a gonadiális nem nem egyértelműségét értjük.

mpl 2016.10.07. 08:09:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezek szerint mégiscsak elolvastad.... :-))

TBal 2016.10.07. 08:14:55

@Látens Inszinuáció: a buzi pedofilra külön szó van, a pederaszta.
Tudod, a pederaszta szív, a pederaszta szív, a pederaszta szív örökké dobog... :)

Nemozoli 2016.10.07. 09:50:29

@akrosztikon: én eddig olvastam, innentől komolytalannak minősítettem az egészet. Miért kell ilyen áltudományos marhságokkal agyonverni a mondanivalót?

Ravasz Figyelmeztetés 2016.10.07. 09:52:37

A nemi identitások a degenerált angolszász világból eredő nevetséges inflációját végképp nem kéne próbálkozni nálunk is meghonosítani. A transzexualitás mentális betegség, a különböző interszex állapotok pedig genetikai rendellenességek. Gusztustalan ez a blog, mert amit csinál, az a mentális betegségek és genetikai rendellenességek normalizálása. Releváns videó, ha az igazság érdekel a témában:
www.youtube.com/watch?v=aDAU3SPYFsA

"Persze, a PC-ség jegyében ennek így kell lennie, és nem is baj, ha mindenki úgy identifikálja magát, ahogy neki jól esik. "
Aha, hogyne. Lehetek harci helikopter? (Vigyázat, mémek!)

I sexually Identify as an Attack Helicopter. Ever since I was a boy I dreamed of soaring over the oilfields dropping hot sticky loads on disgusting foreigners. People say to me that a person being a helicopter is Impossible and I’m fucking retarded but I don’t care, I’m beautiful. I’m having a plastic surgeon install rotary blades, 30 mm cannons and AMG-114 Hellfire missiles on my body. From now on I want you guys to call me “Apache” and respect my right to kill from above and kill needlessly. If you can’t accept me you’re a heliphobe and need to check your vehicle privilege. Thank you for being so understanding.

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 10:54:24

A posztmodern szexualitás az Heller Ágnes "posztmodern filozófus" iránti szexuális vonzalmat jelenti? Mert akkor inkább lemondok róla

tyberius 2016.10.07. 11:11:02

Pomoszexualitás. Hát ez még nekem is új, pedig van tumblr-em. :) Akkor nekik a MoMA-ban nyilvánosan szexelni snassz, meg úgysem értenék?

bré king 2016.10.07. 11:24:22

Szerintem ez az egész attól is függ, hogy a vágyott partner minek látja az illetőt, azaz
a férfi testben élő leszbikus nő, aki nőre vágyik, fog e találni magának női testben élő homoszexuális férfit, aki meg férfit akar...
vagy elég neki egy simán heteroszexuális nő, aki elfogadja, hogy a pasija nem százas...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.07. 11:36:33

@mpl:

"ezek szerint mégiscsak elolvastad.... :-))"

Nem, kicsim, nem olvastam el a posztot. A címet elég volt.

@FikkFakk:

"Mindig hanyok ettol a blogtol, megis valami perverz onsanyargatas miatt klikkelek ra, amikor az index hozza."

Ezzel én is valahogy így vagyok. Mindig elképedek a buziaktivisták egyre gátlástalanabb nyomulásán.

Ugye megvan annak is az oka, hogy egyre több aberrációt próbálnak agresszaven bedobni a köztudatba. Ha ugyanis elfogadtatják a közvéleménnyel, hogy több tucatnyi aberráció létezik, akkor már sokkal könnyebb dolguk van elfogadtatni azt is, hogy a homoszexualitás abszolút normális, mi több: kívánatos dolog.

Ez egyfajta DoS támadás a tudatunk ellen: addig bombázzák, amíg - és itt van egy kis különbség - ledől a saját védelmünk és utána akadálytalanul mehet az agymosás. Vagy legalábbis ez a cél.

Haloperidol 2016.10.07. 11:53:59

Ebben az egészben csak az a vicc, hogy ezeknek a genderáltudósoknak konkrétan a biológiáról nincsen fasz fogalmuk sem, mert az legalább valami konkrét kézzelfogahtó tudomány lenne, tudományosan ellenőrizhető bizonyítékokkal.

ezek mind ilyen botcsinálta "gender studies" "diplomások", akik valaószínű alapból aberráltak és azért tanulnak ekkora orbitálius faszságokat.
Találkoznak 1-2 teljesen elveszett, szerencsétlen pszichiátriai beteggel, aki annyira odavan, hogy emberrel-állattal korlátozás nélkül dug, azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány, és akkor felállítanak új szexuális kategóriákat, aztán lepublikálják valami szar lapban, amelyik kritériumok nélkül beveszi az ilyen baromságokat . és meg is van az új genderkategória.
gratulálok.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.07. 12:17:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja. Elolvastad a címet, nem értetted, ezek után a poszt elolvasását fel is adtad.

mpl 2016.10.07. 13:24:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem, nem vagyok a "kicsid".
És nem is szeretnék az lenni.
Én egy normális, heteroszexuális vagyok, akit nem zavar a más nemi identitása.
Semmilyen identitás, faji, vallási, politikai, nemi, nem zavar, amíg engem nem sért.
Ami sért, az az, hogy egyesek merik vindikálni maguknak a jogot, hogy ők mondják meg, mi a normális.
Ráadásul az meg a hülyeség mintapéldája, hogy valaki el sem olvas valamit, de véleményt mond.
:-)

hdnctrl 2016.10.07. 14:26:49

jó a kép a végén!

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.07. 15:09:10

Minek ez a sok szó, mikor a "homokbeteg" szó elég az összesre?

Mert értelmetlen szavakat mindenki ki tud találni,

Pomoszexuális - homokos, aki pomelót eszik fajtalandkodás közben

Metroszexuális - homokos, aki a földalattin perverzkedik

Heteroflexibilis - elmebeteg, aki homokosnak hiszi magát

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.07. 15:12:16

A parafíliák azonosítása a perverzióval viszont abszurdum.

A parafília akkor beteges, azaz perverz, ha kizárja a normális szexet. Ha csak vágykeltő kiegészítő, akkor nem az.

Pl. a cipőfetisizmus akkor perverz, ha az ember szabályosan cipővel próbál közösülni. Ha csak plusz izgalmat okoz neki a cipős partner, akkor nem az.

csakférfi 2016.10.07. 15:13:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: van mit àtadni a gyerekeimnek. Màrmint hasonlításképp hogy .mennyire normàlisak amiért az ellenkező nemüekhez vonzódnak. Nem hittem gyerekkoromban hogy arra lehetek a legbüszkébb hogy szeretem a ñőket. Mint nemet.
Azt gondolom meg3rett a társadalmunk egy komlyabb összeomlásra. Akkor eltűnnek az ilyen poszban emlegetett mentàlis betegek.
Ehhez vagy a klíma vagy a pénzügyi katasztrófa esélyes.
Nem örülnék neki .
Viszont az élet igyekszik az ember hülyeségét ellensúlyozni.
Én végigolvastam. Közben kekszet ràgcsàltam.
Azért asszociàlhatok a moslék egy népségre.
:) :)

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.07. 15:25:25

@bircaman maxval szerkesztő: Já, já, tovaris birca! Megvolt a szórakozás, most már tessék dolgozni.
Legközelebbi kommentje Putyin demokrata voltál kell hogy hangsúlyozza!

2016.10.07. 15:32:29

Pánszexuális – Gyakran összekeverik a biszexualitással, pedig a kettő nem ugyanaz. Ők azok, akik partnerválasztásnál nem a nemet veszik figyelembe, hanem a személyiséget."

ez a biszexuális egyik altípusa. bármelyik nem jöhet, TEHÁT biszexuális

Interszexuális – Ők azok, akik valamilyen szinten mindkét nem genitáliáival rendelkeznek."

ez nem identitás, ez biológia

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.07. 16:09:42

@TBal:

S van még a liberaszta is - ez olyan heteroszexuális ballib, aki a homoklobbi támogatásától szexuális izgalomba jön.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.07. 17:34:37

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

Kiskócsag, sajnállak, ha neked az egész posztot el kellett olvasnod ahhoz, hogy kitaláld, miről szól.

@mpl:

"Nem, nem vagyok a "kicsid".
És nem is szeretnék az lenni."

Jó, akkor leszel a kiscsibém. :)

"Semmilyen identitás, faji, vallási, politikai, nemi, nem zavar, amíg engem nem sért."

:) Ezzel mindenki így van. Amíg nem sért, addig nem zavar. És annak mértékében zavar, amilyen mértékben sért. Talán felfogod, hogy a sértés és zavarás egy folytonos skála.

"Ami sért, az az, hogy egyesek merik vindikálni maguknak a jogot, hogy ők mondják meg, mi a normális."

Hm. Észrevetted, felfogtad, hogy ezzel a kijelentéseddel TE MAGAD is éppen ezt a jogot vindikálod magadnak? Gondold csak végig:

1) Akkor szerinted kinek van joga véleményt nyilvánítani e témában? A Melegedő stábjának? Neked? A buziknak?

2) Ha szerinted senkinek nincs joga erről véleményt nyilvánítani, akkor azt állítod, hogy minden nemi vislekedés normális. Ez esetben viszont azt a jogot vindikálod magad, hogy kujelentsd, NINCS olyan dolog, ami nem lenne normális. Ditto.

3) Érdekes, hogy egy olyan szabadelvű embert, mint amilyen te vagy, zavar az, higy neked nem tetsző véleményeket is olvashatasz. Mondjuk ez en bloc jellemző a liberálisokra, így annyira nem lepődtem meg, de akkor is. Mindenesetre szar ügy, de ezt hívják szólásszabadságnak - ismered a fogalmat?

csakférfi 2016.10.07. 18:06:45

@mpl:
Nyolc, az előző húsz évben az Egyesült Államokban, Skandináviában és Ausztráliában készült, egypetéjű ikreket vizsgáló kutatás jutott ugyanarra a következtetésre: senki nem születik homoszexuálisnak.

Ha esetleg közre is játszik a genetika, az akkor is a kisebb tényező – mondja Dr. Neil Whitehead, akit Holland Davis szabadkeresztény zenész idéz blogjában. Whitehead 24 évig dolgozott az új-zélandi kormánynak tudományos kutatóként (Új-Zélandon egyébként nemrég vezették be a melegházasságot), majd négy évet dolgozott az ENSZ-nek és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek. Jelenleg japán egyetemek tanácsadója. Whitehead biokémiából és statisztikából doktorált.
Mindez azt jelenti: a homoszexualitás születés után alakul ki. Dr. Whitehead úgy látja: a homoszexualitásnak olyan okai vannak, amelyek az ikerpár egyik felével megtörténnek, a másikkal nem. Az egyiküket például zaklatják szexuálisan vagy sokat néz pornót, a másik nem. Esetleg a két testvér különféleképpen reagál az otthoni vagy iskolai környezet kihívásaira.

Szóval ez egybetegség,marasjunk annyiban.
Így bizonyára megérted hogyan undorodunk azoktól akik erre büszkék.
nem kötelező elfogadni.
Csak a buzik hiszik ezt és hirdetik.

mpl 2016.10.07. 19:15:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem a velemény zavar, hanem a kinyilatkoztatásod.
És kiscsibe a családod, esetleg, én biztosan nem.
A leereszkedő bizalmaskodásod gusztustalan és az valoban sérő, ezért kikérem magamnak.
És az, hogy valamit elolvasok nem azt bizonyitja, hogy nem tudok valamit, hanem azt, hogy csak akkr mondok véleményt, ha elöbb megismerem azt, amiről szó van.
A nyolcvanas években a papneveldések atjártak a foximaxi egyetemre, mert azt mondták, csak azzal tudnak vitázni, amit ismernek. Nem liberálisok voltak, hanem hittek valamiben,de meghallgattak a masik oldalt.

mpl 2016.10.07. 19:20:31

@csakférfi: tehát a te véleményed szerint, ha valaki beteg, akkor undorodni kell tőle.
Gratulálok a keresztényi felfogásodhoz...ha már" elfogulatalan" egyházi véleményt hozol fel.
Amúgy egy biokémikus mennyiben lehet döntőbíró ilyen kérdésekben, még akkor is, ha szabadkeresztény, jelentsen ez bármit is?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.07. 19:57:28

@mpl:

Te sem véleményt mondasz, hanem kinyilatkoztatsz, csak nem veszed észre. De ez engem nem zavar, mert veled ellentétben toleráns vagyok.

"És kiscsibe a családod, esetleg, én biztosan nem."

A családom hagyd békén, én sem mondtam semmit a tiédről. Velem foglalkozhatsz, ahogy akarsz, annak nevezhetsz, aminek akarsz, mert én beszélgetek veled, nem a családom. Nálatok rögtön a másik ember családjának az emlegetése szokás?

"A leereszkedő bizalmaskodásod gusztustalan és az valoban sérő, ezért kikérem magamnak."

A fene bizalmaskodik veled, Isten őrizz attól, hogy bizalmas viszonyba kerüljek veled.

"És az, hogy valamit elolvasok nem azt bizonyitja, hogy nem tudok valamit, hanem azt, hogy csak akkr mondok véleményt, ha elöbb megismerem azt, amiről szó van."

Kicsi galambom, write-only üzemmódban vagy? Én ezt írtam:

"Egyre undorítóbb ez a blog, a mostani posztot már el sem olvastam. "

A mostani posztról épp ezért nem is mondtam véleményt, a blogról mondtam véleményt. Mivel állításoddal ellentétben nem is mondtam véleményt a jelen posztról, a kommented épp azt bizonyítja rád, amivel engem vádolsz: úgy írsz egy kommentről véleményt, hogy el sem olvasod - vagy ha elolvasod, nem érted meg.

Jó, akkor ezután kiskócsagnak foglak szólítani. :)

mpl 2016.10.07. 20:02:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mivel továbbra sem veszed eszre, mekkora tapló vgay, részemről befejeztem, a családod sem érdekel, te végképp nem, mert a vitapartnereimet megválogatom. Kár válaszolni, mert kikapcs üzemmódba teszem, a tovabbiakat oszd meg a kocsaggal, aki pl anyád.

csakférfi 2016.10.07. 21:56:58

@mpl:
Általánosítani azok szoktak akik nem tudnak logikusan érvelni.
Azaz te.
ugyanis nem írtam hogy minden beteg.
Csak a szexuálisan aberráltak.
mellesleg isten nincs.
A vallás is egyfajta "mánia".
Tudod bipoláris depresszió.
Az hogy te az én véleményemet és undoromat nem ismered el azt jelenti sem engem sem önmagadat nem ismered érzelmi téren.
magyarul bolyongsz a saját érzelmi erdődben.ahonnan nincs kiút.
Pontosabban lesz.
Akkor majd küldök virágot a sírodra.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.08. 07:42:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Figyuzzámá hüjjegyerök!
Én ezt írtam neköd.
"Ja. Elolvastad a címet, nem értetted, ezek után a poszt elolvasását fel is adtad."

Temeg mire válaszótá?

sterimar 2016.10.08. 10:33:37

Egyre betegebbek vannak ezen a világon.

csakférfi 2016.10.09. 19:04:17

@sterimar:
Ez igaz.
Állítólag a fiatalok körében a mentális ilyen -olyan betegek aránya 20-30 %-ra tehető.2015 -ben és számuk egyre nő.
Nincs elég pszichopap.
pedig a buzikat kivették a "szellemi fogyatékosok" listájáról.
Bocsánat nem szellmei fogyatékos hanem sérült.
Mármint mentálisan.

N48 2016.11.13. 10:42:03

"A nemi hovatartozás – vagyis hogy férfinak vagy nőnek érzi magát –, még inkább nehezíti a problémakört. Nyilvánvaló, hogy a biológia tényezők háttérbe szorulnak a pszichoszociális ráhatásokkal szemben, ha a nemi identitás kialakulásáról beszélünk. Ez az a fogalom, amit sokan még ma sem tudnak megkülönböztetni a szexuális orientációtól, ezért gyorsan jegyezzük meg, hogy identitás alatt az egyén saját magáról alkotott elképzelését, véleményét értjük, tehát arról van szó, hogy ő minek vallja magát.
Ez persze nehezíti egy kicsit a képletet, hiszen innentől nem kérdőjelezhető meg az, amit állít, és nem is bizonyítható semmivel, de valahol itt kezdődik az elfogadás, az emberi sokszínűség tiszteletben tartása.
Általában serdülőkor kezdetén alakul ki az az önkép, amire később ráépülnek a nemi viselkedésformák. Tehát a kisgyermekkorban érő külső hatások nagyban befolyásolhatják a későbbi nemi identitást. Figyeljünk oda a gyerekekre! Figyeljünk, milyen jeleket adnak, és ne próbáljuk elnyomni az identitásukat."

Ööö, a nemi identitás és irányultság nem genetikailag meghatározott, és eddig nem arról volt szó, hogy a nevelésnek meg a szülők elvárásinak ehhez semmi köze?

Ferenc Lux 2018.08.29. 15:55:15

Sok aljas, buta LÁTENSBUZI ide jár fröcsögni. Húzzatok vissza a melegpornóhoz.

Ferenc Lux 2018.08.29. 15:58:11

@csakférfi: Ja, Kölcsey, Oscar Wilde, Friderikusz, Antal Imre, Leonardo, Michelangelo, Pilinszky stb. stb. stb. biztos szellemi fogyatékosok voltak...te meg zseni vagy...Kár, hogy apád nem a férfiakat szerette!!!

Ferenc Lux 2018.08.29. 15:59:38

@csakférfi: Kár, hogy vannak gyerekeid, te korlátolt, rosszindulatú féreg proli.

Ferenc Lux 2018.08.29. 16:02:11

@csakférfi: Aztán undorod mitől van?? A sok melegpornó? Kell neked homikkal foglalkoznod? Kötelező? Látens buzi vagy, mint legtöbb ilyen gyűlölködő szerencsétlen majom.

Ferenc Lux 2018.08.29. 16:06:25

@sterimar: Ja. Az egészséges az volt, amikor a részeg bányász hazament, azt jól megbaszta az asszonyt, függetlenül attól, a csaj akarta-e. A túlnépesedés pont attól van, hogy korlátolt MAJMOK ráerőltetik magukat a nőkre, mindenkinek ugyanabban az elmebörtönben kell élnie az elmaradott országokban! Milyen érdekes, hogy ahol semmibe veszik a nőket, ugyanott a melegeket is utálják. Miért is? Az egyenlő kapcsolatnak a gondolata a borzasztó? Vagy a nőiesség az undorító?

Ferenc Lux 2018.08.29. 16:12:31

Minél jobban zavar valakit, hogy nem mindenki egyforma, az illető annál gyengébb mentálisan és agyilag. Csak pont a lényegről fogalmatok sincs. Két EMBER SZERETI egymást - hogy lehet ez undorító??? A szeretet nélküli kapcsolatok az undorítóak, de mind!! A saját házatok táján söprögessetek: a képmutató, szeretetlen, rideg, lélektelen, hazug mocsokban, amit ti házasságnak csúfoltok. (Eleve aki szeretetben él, nem gyűlölködik rá veszélyt nem jelentők irányába, tehát egyértelműen beteg kapcsolatban éltek.)
süti beállítások módosítása