Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Egy buziboszi vallomása

2016. szeptember 20. - Melegedő

buziboszi.jpgA kép a Fiúk a klubból című sorozatból származik.

Párszor megkérdezték már tőlem, hogy mégis miért támogatom a homoszexuálisok elfogadását? Hisz „természetellenes”, meg egyébként is csak „hobbiból csinálják”; az egész nem áll másból, mint „tangás buziparádéból”, és úgy egyébként „mit tudhatnék én erről”, úgyse értem.

Na kezdjük! Ismered az érzést, amikor kamasz vagy, az egész életed, a hormonháztartásod és lelkivilágod egy kriminális katasztrófának tűnik, de mindennek a tetejébe legalább népszerű sem vagy és folyton cikiznek? Üdvözöllek kamaszkorom hajnalán!

Ne aggódj, nem fogok rinyálni, de érdemes ismerni az én történetem ezen aspektusát ahhoz, hogy megértsd, amit majd üzenni próbálok. Tizenöt évesen az a fajta lány voltam, akit inkább leköptek az utcán, mert a természet nem áldotta meg előnyös külsővel, és még arra is volt példa, hogy verekednem kellett emiatt. Mert hát „lányokat nem bántunk”. Kivéve, ha csúnya, mert akkor valamiért mégiscsak lehet.

Sokszor hallgattam a hányásig ismert kliséket, példameséket, erkölcsi tanszarságokat, kétszínű sallangokat és vallási hülyeségeket egymás elfogadásáról, megértéséről, de úgy éreztem, hogy Forrest Gumpot is csak az sajnálja, aki maga is futott már, mert üldözték. A többieknek fogalmuk sincs róla, milyen az, amikor olyasmiért bántanak, amiről nem tehetsz. Irigyeltem őket a tudatlanságukért, mert én pontosan tudtam.

Tele kamaszos keserűséggel ismertem meg akkoriban a Legjobb Barátomat. Aki történetesen meleg. Engem lenyűgözött az intellektusa és választékos szóhasználata, őt pedig a tény, hogy pont leszarom, hogy meleg. Disney mesébe illő barátságunk valahogy így kezdődött. Olyasmit tudtunk adni egymásnak, ami addig mindkettőnknek hiányzott: azt, hogy valaki előítéletek nélkül nézzen ránk. Nekem felemelő érzés volt, hogy végre valaki a külsőmtől függetlenül hajlandó szóba állni velem, ő pedig örült, hogy egy lány nem azért akar a barátja lenni, mert polcra teheti a legújabb egzotikus állatkáját „buzibarát” címszó alatt.    

Azt hiszem a személyiségem fejlődéséhez sokat hozzátett, hogy későbbi kamasz éveimet nem kellett teljes magányban eltöltenem, mert volt egy Legjobb Barátom, aki pontosan tudta, hogy milyen kirekesztettnek lenni, egy rajtad kívülálló ok miatt. Elképesztően sokat beszélgettünk akkoriban, és jóval később tudtam csak meg, hogy mennyien irigyelték tőlünk ezt az őszinte barátságot.

buziboszi2.jpgA kép a Fiúk a klubból című sorozatból származik.

A csavar ott jött a történetbe, amikor felnőttünk. Rajtam a genetika látva évtizedes szenvedésemet valamiért megkönyörült, és fogjuk rá –, vállalható külsővel bocsátott utamra a nagybetűs Életbe. Addigi életem felét, jóformán úgy töltöttem, hogy egyfolytában cikiztek, összesúgtak a hátam mögött, és mindenféle jelzővel illettek, úgyhogy drámai volt a változás, amikor ez lassacskán abbamaradt. Egyszerűen felemelő. Igen ám. DE!

A homoszexualitás nem így működik. Tudom, most sokan habzó szájjal verik az asztalt, hogy márpedig de, azonban én ragaszkodnék ahhoz, hogy szerintem önszántából senki nem választaná ezt. Miért nem? Mert amitől én idővel megszabadultam, azzal a Legjobb Barátom mai napig küzd, pedig már bőven felnőttünk. A cikizés, az alpári beszólások, a kiközösítés, a megszégyenítés vagy amikor leköpnek; a fenyegetések, az üldözések velejárói maradnak egy homoszexuális életének (Magyarországon mindenképp). Ja igen, tudom tudom, mert „provokatív buzi”, és igazából „ő tehet róla”. Nem, azt kell, mondjam nem. Legjobb Barátom pofátlanul népes rajongótábornak örvendett a hölgyek körében, és amíg el nem mondtam, senki nem gondolta, hogy meleg.

Szóval persze... Lehet, páran mazochisták, és tényleg élvezik, hogy kirekesztik őket, de a többiek nem döntöttek úgy, hogy ezt szeretnék. Csak ezt dobta a gép. Úgyhogy én a mai napig küzdök azért, hogy egyenlően bánjanak velük. Vele. Nem papíron (bár az is fontos), hanem a mindennapi életben. Hogy amikor valaki kijelenti: Ők ezt az egész életformát csak kamaszos lázadásként választják azért, hogy felbosszantsák anyut, aput, a társadalmat, a jóistent vagy épp csak unatkoznak, akkor meg is értsék, hogy mekkora blődség hagyja el a szájukat. Hogy mivel is jár ez igazából, milyen az a soha nem múló érzés, hogy te valahogy más vagy, és ezért lelkileg vagy akár fizikailag is bántanak.

Pedig nem tehetsz róla.

Egy szó, mint száz, megígértem, hogy nem fogok rinyálni. Hiszek benne, hogy a fenti esetek elkerülhetők némi empátia segítségével. Amihez, úgy gondolom, sokszor csak az kell, hogy megértsük, mit érez a másik, és min megy keresztül. Bizonyára sziruposan fog hangzani, de ha a cikkem segített Neked megérteni ennek a „más világnak” az árnyoldalait is, akkor már megérte megírni.

Fahéj Fanni 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on: 

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr4411728541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.20. 16:28:21

Egy: Gondolom, a neved álnév. Tehát bár kiállsz a buzik jogaiért, de a valódi nevedet nem vállalod. Viszont ha tényleg így hívnak, akkor mea culpa.

Kettő: Tudom, egyéni szoc probléma, de engem például vegzált egy homokos a nevelőotthonban, ezért én kimondottan rühellem őket. Sajna, ez van.

Három: Ettől függetlenül nem érdekel senki nemi identitása, amíg nem tolja a pofámba mintegy felmentésképpen, hogy Ő bizony homokos és még büszke is rá. (Amit soha nem fogok megérteni, hogy erre miért büszke?)

Ennyi.

fénycsepp 2016.09.20. 16:35:24

Arra kiváncsi vagyok, hogy mi a vállalható külső.

Nancsibacsi 2016.09.20. 16:39:13

Nem baj az ha valaki homár, de ahogy arra se vagyunk büszkék ha mondjuk rákosak vagyunk, így arra se értem mire fel büszkék, ha buzik. A homoszexualitás gyógyíthatatlan betegség. Aki lenézi, cikizi őket, az hülye. Viszont aki büszke rá, az szintén hülye.

recommented 2016.09.20. 17:31:26

@Látens Inszinuáció:

Egy: miért kellene vállalnia a nevét? Te vállaltad? aláírtad a hozzászólásodat?

Kettő: téged nem egy buzi vegzált a nevelőotthonban, hanem egy pederaszta. Ha nem érted a különbséget, akkor az a te problémád. Mintha egy nő azt írná, hogy a nevelőotthonban vegzálta egy férfi, ezért kimondottan rühelli a férfiakat.

Három: nem büszke rá, hanem úgy szeretne élni, mint az összes többi ember, hogy nem basztatják miatta. Mint ahogy jó esetben azért sem basztatnak valakit, ha barna a haja vagy balkezes.
Jelen pillanatban ez nincs így.

De feleslegesen írom, nem fogod megérteni. Intelligencia kellene hozzá,

recommented 2016.09.20. 17:32:37

@Nancsibacsi:

> A homoszexualitás gyógyíthatatlan betegség.

Igen. A hülyeség meg a legveszélyesebb tömegpusztító fegyver.

2016.09.20. 17:45:31

@recommented:

Egy: Ha blogot írok, és a jogokról pofázok, akkor vállalom a nevemet.

Kettő: Hidd el, hogy bizony buzi volt az illető, mivel 19 éves volt, én meg 11. És egy nevelőotthonban voltunk.

Három: Az megvan, hogy "A meleg BÜSZKESÉG napja"?

Négy: Jelenleg éppen az ELTE könyvtárában ülök (itt dolgozom, mielőtt), tehát beszélhetünk az intelligenciáról. Például, hogy intelligens ember nem személyeskedik.

Ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.20. 18:04:37

Nem kiocsit undorító, ahogy az index nyomatja ezt a buziblogot. Minden nap címoldalon.

@recommented:

"miért kellene vállalnia a nevét? Te vállaltad? aláírtad a hozzászólásodat?"

Kicsit más a blogger és a kommentelő helyzete. A blogger lényegében újságíró, még ha kicsit tágabb értelemben véve is. Ahogy egy újságcikkhez a nevét adja a szerző, úgy kellene tennie a bloggernek is.

BiG74 Bodri 2016.09.20. 20:38:39

@Látens Inszinuáció:
"Jelenleg éppen az ELTE könyvtárában ülök (itt dolgozom, mielőtt)"
Akkor kapd fel végre a takarítószettet aztán irány a munka !

Melegedő 2016.09.20. 20:46:04

@BiG74 Bodri: Ez nagyon csúnya volt...IMÁDTUK! :D

2016.09.20. 22:54:45

@BiG74 Bodri:

Gyere ide jövőhét szerdán napközben.
Keress meg. Kari István vagyok.
És akkor felmosom veled a padlót.

2016.09.20. 22:55:32

@Melegedő:

Most írhatnám, hogy kapd be, de még örülnél is neki...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.20. 23:08:59

@recommented:

"téged nem egy buzi vegzált a nevelőotthonban, hanem egy pederaszta."

Kicsi csillag, egy pedofil is lehet buzi. Persze értelek én, ti buzik olyan magas erkölcsiséget képviseltek, hogy köztetek nem létezik a pedofília, pedig de.

BiG74 Bodri 2016.09.21. 07:42:47

@Látens Inszinuáció:
Nagyszerű, megszólalt az intelligencia és műveltség erőemelő bajnoka.
A szívem a torkomban dobog ennyi jeles kellem és bevillantott küllem már-már nyomasztó fölényére.

Amúgy használd a felmosót azzal biztosan könnyebb lesz, ráadásul ki sem rúgnak az el nem végzett munka miatt, amire amúgy ha jól végzed büszke lehetsz akár takarító, akár egy kurva nagy pofájú akárkiafaszom is vagy. Mint ahogy bárki büszke lehet, hogy gyökagyú kretének között is vállalja magát, mellyel nem árt senkinek.

Koen 2016.09.21. 18:28:20

@Látens Inszinuáció:

1: Miért követeli a posztoló valódi nevét? Talán egy önkéntes erkölcstisztító csoport üdvözletével szeretné felkeresni? Nem hiszem, mert Ön intelligensnek tartja magát... Ha azonban inkább egy randevúra invitálná a hölgyet, akkor célszerűbb lenne privát üzenetben elkérnie az elérhetőségét egy komment helyett.

2. Tudja, hogy a saját negatív tapasztalata magánjellegű probléma... de mégis kielégítve érezi magát, ha a múltbeli sérelmei miatt Ön vegzál más buzikat, akiknek ahhoz semmi közük nincsen?

3: Az ilyen stílusú kommentek írói mire büszkék? Mert annyira homoktalanok, hogy strandolás után még vízpart szilícium-dioxid szemcséi is azonnal leperegnek róla, és ezzel ők az evolúció koronaékei?! Jellemzően azok az emberek szokták ilyesmi konvenció mentén taposni másmilyen minőségű embertársaikat, akik csak ennyi (vagy nem sokkal több) értéket tudnak felmutatni magukból... S mielőtt ez kiderülne, le kell tiporni a veszélyes elemeket, nehogy szembesülni kelljen önnön valóságukkal...

Koen 2016.09.21. 18:45:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ezek szerint már nem először jár itt... de ha eddig sem tetszett, akkor miért jár ide vissza többedjére is? Miért is bizsergeti magát annyira az az érzés, hogy ismét rákattintson arra a durva linkre?

Koen 2016.09.21. 18:59:03

@Nancsibacsi:

Az élet gyógyíthatatlan, 100%-ban halálos betegség (a tudomány jelenlegi állasa szerint). Ennek ellenére a legtöbb ember legtöbbször büszke rá, sőt, minden évben még meg is ünnepli saját éltét. Tiszta hülyeség...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.21. 19:44:07

@Koen:

Egyfajta katasztrófaturizmus, kisherceg. :)

janikácska (törölt) 2016.09.21. 21:29:41

buzi féreg

Albert György (törölt) 2016.09.21. 21:31:39

büszke buzi

Koen 2016.09.21. 22:59:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kedves Kovacs Nocraft Jozsefne! Köszönöm gyors válaszát! :'D

látogató_ 2016.09.21. 23:51:06

"Barátommal egy ágyban lakom,
nem is lesz hervadó liliomom,
nincs gépfegyverem, kövem vagy nyilam,
ölni szeretnék, mint mindannyian"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.21. 23:59:26

A buzi dala

Megdugtam a kedvesem
Teherbe is ejtettem
Alig van egy órája
Már a karján dajkálja
Az újszülött babáját:
Bűzölgő fos kuláját.
süti beállítások módosítása