Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Meleg kisokos #9

2016. szeptember 12. - Melegedő

A szabadságot, egyenlőséget és testvériséget hangoztató kommunisták úgy tartották, fontos, hogy az egyének szexuális szabadságát is biztosítsák. 1917. decemberében eltöröltek minden olyan törvényt, ami büntette a homoszexualitást. A fennkölt ideológiák mellett a rendelkezés arra is kiváló volt, hogy borsot törjenek az általuk megvetett egyházak orra alá.

A moszkvai Szociálhigénés Intézet igazgatója, Grigorij Batkisz kijelentette, hogy a homoszexualitás természetes nemi aktus, amelybe az államnak és a társadalomnak semmi joga beleavatkozni.

Az eseményekkel párhuzamosan Németországban egyre nagyobb sikereket ért el a melegmozgalom. Haladó szellemű orvosokból és jogászokból álló vezetői megalapították a Szexuális Reformok Világszövetségét, mely fénykorában 130 ezer (!) tagot számlált. A Szovjetunió 1932-ig minden évben képviseltette magát a szövetség kongresszusain.

Sztálin hatalomra kerülése azonban mindent megváltoztatott. A homoszexualitást “burzsoá dekadenciaként” emlegették, és 5 év kényszermunkával büntették. A nagyvárosokban összegyűjtötték a meleg írókat, művészeket, színészeket, és munkatáborokba deportálták őket. Megpróbáltatásaik rendszerint nem értek véget az öt év leteltével, mivel aki “nem javult meg” annak büntetését meghosszabbították.

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr9811696003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása